fbpx

Bela hiša poziva zlobne levičarske medije, naj ne poročajo o Trumpovem sinu Barronu

Barron Trump (foto: epa)

“Po tradiciji, ki obstaja v ameriški politiki že dolgo časa, imajo otroci predsednika ZDA ta privilegij, da odrastejo izven soja političnih žarometov. Bela hiša zato pričakuje, da se ta tradicija ohranja tudi naprej,” so zapisali na spletni strani Bele hiše in pozvali k spoštovanju pravil zaradi brutalnih napadov na Barrona Trumpa, ki so si ga privoščili zlobni in nevoščljivi levičarski mediji. 

Komaj 10-letni sin predsednika ZDA Donalda Trumpa in prve dame Melanije, Barron Trump, je že od očetove inavguracije dalje center pozornosti številnih medijev. Niso pa mu naklonjeni vsi poročevalci, saj so nekateri pri svojih izjavah prav nizkotni ter neokusni. Novinarka oddaje Sobotna noč v živo, Katie Rich, je mladega fanta na Twitterju opisala kot “prvega na domu šolajočega se otroka, ki bo izvedel strelski napad.”

Njen tvit je razburil velik del javnosti, mladega Trumpa pa je v bran vzela celo Chelsea Clinton, hči Billa in Hillary Clinton. “Barron si zasluži priložnost kot vsak drugi otrok – da bo otrok. Zagovarjati vsakega otroka pomeni tudi nasprotovanje politiki predsednika ZDA, ki škodi otrokom,” je zapisala.

Barron z mamo Melanijo, v v ozadju pa dedek Viktor Knavs in babica Amalija Knavs.

Barron z materjo Melanijo, v ozadju pa dedek Viktor Knavs in babica Amalija Knavs.

Podobne primitivizme je doživljala tudi družina Janša
Po Trumpovi zmagi na novembrskih volitvah pa je vodilna kritičarka Rosie O’Donnell prav tako zapisala žaljiv tvit, v katerem se je spraševala, “ali Barron trpi za avtizmom.” O’Donnelova je vneto zagovarjala svoje stališče, preden je tvit izbrisala in se opravičila družini Trump.

Ni pa družina Trump prva, ki so jo mediji grdo napadli za dnevnopolitične cilje. Spomnimo se, da so slovenski rumeni in osrednji mediji na veliko zagrabili zgodbo in širili neresnice o družini Janša in izmišljeni bolezni takrat komaj rojenega sina Črtomirja, ne da bi zlonamerne govorice kakorkoli preverili. S tem so se spravili na najnižji nivo poročanja in  zlorabili vse novinarske ter etične standarde.

M. P.