fbpx

Belgijski zdravnik, ki je preživel okužbo z novim koronavirusom: “Mislil sem, da se nikoli več ne bom zbudil!”

Foto: Printscreen

Belgijski urolog je spregovoril o svoji izkušnji z okužbo z novim koronavirusom potem, ko je kar tri tedne preživel na intenzivni negi v bruseljski bolnišnici Delta Chirec. Bil je celo v umetni komi, pred svojimi očmi je že videl svoj konec.

“Mislil sem, da bom umrl in se ne bom nikoli zbudil,” je povedal Antoine Sassine v svoji izpovedi v eni izmed bolniških sob v bolnišnici, kjer je nekoč delal.

58-letni zdravnik in njegova ekipa so bili diagnosticirani v bolnišnici, sam pa je bil zaradi resnega poteka bolezni sprejet na oddelek intenzivne nege potem, ko so se njegovi simptomi poslabšali. Sassine je bil uspavan v umetno komo in je imel med drugim vizije svojega pokojnega očeta. Pravi, da se je vseeno zavedal svoje želje po boju z boleznijo.

Komaj čaka na družinski objem
Sassine, ki so ga v torek premestili iz intenzivne nege, je izkušnjo opisal kot “neverjetno”. “Videl sem svojega očeta, ki je umrl pred štirimi leti. Govoril sem z njim.” Po poročanju Reutersa je povedal, da je bilo njegovo največje veselje, ko se je zbudil in ugledal obraze svojih prijateljev. “Bilo je nepopisno.” Povedal je, da se še posebej veseli časa, ko bo lahko objel svojo družino. Družine namreč ni videl, odkar so mu diagnosticirali okužbo na novi koronavirus.

Foto: Twitter

Število smrti preseglo 5.800
V Belgiji beležijo že skoraj 40 tisoč primerov okužb, število smrtnih žrtev pa je že preseglo 5.800. Od 18. marca dalje v Belgiji velja karantena, ki je bila podaljšana do 3. maja. Tako kot pri nas, so z današnjim dnem vrata odprla nekatere trgovine, šole pa še naprej ostajajo zaprte. Do konca poletja bodo odpovedana vsa množična zborovanja in koncerti, da ne bi prišlo do novega porasta okužb.

Hana Murn