Belopolta ženska, ki v javnosti nastopa kot temnopolta aktivistka, državo ogoljufala za 8 tisoč evrov!

Foto: Twitter

Aktivistka Rachel Dolezal, ki je bila rojena belopolta, ima belopolte starše, a se identificira kot temnopolta in v javnosti nastopa kot temnopolta aktivistka, je prejšnji mesec z državo dosegla dogovor glede goljufije pri prejemanju socialnih prispevkov. 

Rachel se je leta 2015 znašla na naslovnicah, ko so njeni lastni starši razkrinkali, da nima afriško-ameriških korenin. 25. marca je uspela z državo doseči dogovor, da bo morala vrniti neupravičeno prejeti denar in opraviti 120 ur družbeno-koristnih del.

Preberite več: 71 možnih spolov na Facebooku ali kam pelje politika spolne identifikacije

Njen odvetnik Bevan Maxey je po poročanju FoxNewsa povedal, da se mu zdi, da ta oblika kazni predstavlja pošteno in pravično reševanje zadeve, ob tem pa je dodal, da ne verjame, da je njegova stranka poskušala pridobiti koristi, do katerih ni bila upravičena. “Ni treba posebej poudarjati, da je preživela veliko. Menim, da to predstavlja ustrezno obliko rešitve nastale situacije.” 

Foto: Facebook

Nezakonito pridobila skoraj 9.000 ameriških dolarjev
41-letna Rachel, ki se je leta 2016 preimenovala v Nkechi Diallo, je bila aretirana maja lani na podlagi obtožb o kraji socialne pomoči na prvi stopnji, krive prisege na drugi stopnji in za lažno navajanje podatkov, na podlagi katerih je pridobila socialne prejemke. Domnevno je na ta način v obdobju od avgusta 2015 do novembra 2017 prejela 8 tisoč evrov sredstev pomoči iz naslova države, čeprav se je v istem obdobju na tekočem računu znašlo več kot 80.000 ameriških dolarjev. Preiskovalci so ugotovili, da se je do takšne količine denarja dokopala s pomočjo prodaje in predstavitve knjige, ki jo je izdala leta 2015.

H. M.