fbpx

Biden tlakuje pot novim migracijskim apetitom finančnega špekulanta Georga Sorosa!

Novi predsednik ZDA Joe Biden tlakuje pot finančnemu špekulantu Georgeu Sorosu za obilno financiranje ilegalnih migracij. (Foto: epa, Twitter)

Vse bolj je jasno, da je novi ameriški predsednik Joe Biden zgolj lutka v rokah umazanih interesov. Kot kaže se je na svoji poziciji znašel tudi zato, da bi finančnemu špekulantu Georgeu Sorosu tlakoval pot za financiranje nezakonitih migracij. 

Pred nekaj leti je samooklicani človekoljub George Soros naznanil, da svojo namero, da želi porabiti 500 milijonov dolarjev za spodbujanje ilegalnih migracij. In kot kaže, aktualni ameriški predsednik Joe Biden, sedaj odstranjuje poslednje ovire do tega podlega cilja. Svojo odločitev je Soros sicer naznanil leta 2016, denar pa naj bi bil namenjen pro-migracijskim programom in organizacijam, ki ilegalce tako ali drugače podpirajo. Dejal je, da bodo vlagali v zagonska oziroma “start up” podjetja, že ustanovljena podjetja, v pobude za vplivanje na družbo ter v podjetja, ki jih ustanovijo migranti in begunci, poroča V4NA.

Kot je prepričan naj bi bile te naložbe uspešne. Vendar pa je Sorošev glavni namen ustvarjati izdelke in storitve, ki resnično koristijo migrantom in gostiteljskim skupnostim. Svoja hrepenenja je špekulant sicer podal v uradni izjavi. Soroševa fundacija za odprto družbo vsako leto izplača zajetne zneske organizacijam, ki tako ali drugače podpirajo migracije. Ena izmed tovrstnih organizacij je kanadska organizacija Global Refugee Sponsorship Initiative (GRSI). Podatki na spletni strani njene krovne organizacije kažejo na to, da je leta 2018 prejela 292 tisoč dolarjev, še leta 2017 pa 405 tisoč dolarjev. 

Novi ameriški predsednik pa je več kot očitno naklonjen sprejemanju novih migrantov. Že takoj po svojem ustoličenju je namreč podpisal več izvršnih odredb v podporo priseljevanju. Že dan po nastopu svoje funkcije, je predložil zakonodajni predlog, da se približno 11 milijonom ilegalcev v ZDA ponudi priložnost, da najprej pridobijo pravni status, nato pa po dolgih letih postanejo tudi polnopravni državljani. Ena od njegovih izvršnih odredb daje priložnost za uporabo skupnostnega sponzorskega modela za naselitev migrantov v ZDA skozi “javno-zasebno sponzorstvo”. 

Fanatična podpornica ilegalcev je zaradi napovedi sprejema 125 tisoč novih migrantov doživela “orgazmično” ekstazo 

Biden je 4. februarja podpisal izvršno odredbo, katere namen je bil preoblikovati birokracijo na takšen način, da bi lahko v letu 2022 nastanili 125 tisoč migrantov. Jennifer Bond, profesorica prava, generalna direktorica Refugee Hub in Predsednica globalne pobude za sponzorstvo “beguncev”, je ena tistih, ki se ji je ob tej sporni Bidnovi odločitvi odvalil kamen od srca. Kot je še prepričana, gre za neizmerno navdihujočo potezo in da večje od nje ne more biti. Dan, ko je Biden podpisal izvršno odredbo za sprejem 125 tisoč migrantov, je razglasila za veličastni dan tako za svet, kot za delo, ki ga opravljajo. Potezo je celo oklicala za “Luč na obzorju”

Domen Mezeg