fbpx

Bidnov LGBTQ vrhovni jedrski uradnik zagovarja mladoletno prostitucijo

Aktivist skupine LGBTQ in vrhovni jedrski uradnik Bidnove administracije je obsodil zvezni pregon spletne strani za promocijo moške prostitucije. V prispevku za progejevsko revijo iz leta 2015 je zapisal, da “zastareli pogledi na spolno deloprizadenejo gejevsko, biseksualno in transspolno mladino. Ob tem pa branil mladoletno prostitucijo kot vir preživetja “najbolj ranljivih članov” skupnosti LGBTQ.  

Namestnik pomočnika sekretarja za odlaganje izrabljenega goriva in odpadkov v uradu za jedrsko energijo Sam Brinton je sprožil polemike s svojim odkritim zagovarjanjem spolnega fetišizma, tudi takšnega, ki vključuje igranje vlog živali. Govora je o na novo objavljenem, sedem let starem eseju, ki ga je napisal za The Advocate in v katerem je branil spletno stran Rentboy.com, poroča Daily Wire

Brinton je ob tem zapisal, da je navedena spletna stran morda kršila zakon ali pa ga tudi ni. Kot pravi, tega ne ve. Domneva pa, da je glede na besna elektronska sporočila, ki polnijo njegov poštni nabiralnik, napad na njen sedež močno zmedel številne mlade odrasle homoseksualce, biseksualce in transseksualce, ker jim je bil odvzet njihov poglavitni vir dohodkov zaradi neodgovornih in zastarelih pogledov na spolno delo.

Transseksualec. Fotografija je simbolična. (Foto: epa)

Članek se je pojavil kmalu po tem, ko je zvezno tožilstvo obtožilo generalnega direktorja Rentboy.com Jeffreya Huranta in še šest delavcev te sporne spletne strani zarote za kršitev zakona o potovanjih s spodbujanjem prostitucije. Spletna stran je oglaševala storitve moških spremljevalcev, vendar pa so zvezni tožilci zatrjevali, da je bila zasnovana predvsem z namenom oglaševanja nezakonite prostitucije.

Obtožbe o spodbujanju prostitucije in pranja denarja
Spletna stran je skušala ustvariti vtis, da je zadeva zakonita, dejansko pa je spletni bordel služil na milijone dolarjev s spodbujanjem ilegalne prostitucije. Hurant je pozneje krivdo priznal. Obtožen je bil spodbujanja prostitucije in zarote za pranje denarja ter bil obsojen na šest mesecev zaporne kazni. V obtožnici proti spletnemu bordelu je prav tako navedeno, da se je zelo malomarno preverjala starost spremljevalcev, ki so se tam oglaševali.

Prostitucija. Fotografija je simbolična. (Foto: družbena omrežja)

Sami zaposleni naj bi preverjanje starosti označili za “sivo območje“. Pojavljale so se tudi informacije o zvodništvu mladoletnih fantov. Brinton je ob tem potožil, da so tožilci viktimizirali mlade spolne delavce, ne pa jih ščitili. Zvezni urad je obtožil brutalnega napada na nekatere najranljivejše člane njihove skupnosti – na mlade moške, ki so lahko prvič v življenju varno zaslužili za življenje, potem ko so jih zavrnili v njihovih družin in jih obsodili na brezdomstvo zaradi spolne usmeritve ali identitete.

V Bidnovi administraciji tudi prvi odkriti transseksualec Rachel Levine
Prepričan je, da spolno delo nesorazmerno vpliva na skupnost LGBTQ. Kot je navedel, se transspolne osebe 10-krat pogosteje ukvarjajo s spolnim delom kot običajne ženske samo zato, da preživijo. Brinton je ob tem še navedel besede mladeniča, ki je dejal, da mu je zaprtje spletnega bordela odvzelo dostojanstvo. Obenem še dejal, “da se mu zdi, da so imeli prvič priložnost delovati dostojanstveno in pristno, a jim je bilo to odvzeto“. 

Prvi odkriti transseksualec v Bidnovi administraciji Rachel Levine (Foto: epa)

Po poročanju One India je Joe Biden že kmalu po izvolitvi imenoval nekdaj najvišjega zdravstvenega uradnika Pensilvanije Rachel Levine za novo pomočnico ministrice za zdravje ZDA, s tem pa naj bi postal prvi, odkrito transspolni zvezni uradnik, ki ga je potrdil senat. Leve vlade očitno najemajo ljudi z motnjami v duševnem in osebnostnem razvoju. Tudi v slovenskem parlamentu imamo kup oseb s sumljivim duševnim stanjem. Da bi morala denimo predsednica DZ Urška Klakočar Zupančič pokazati svoj zdravstveni karton, je namignil že raziskovalni novinar Bojan Požar

Sara Kovač