Bizarna sodba ESČP: Militantno feministko, ki je med mašo “splavila” Jezusa in urinirala pred oltar, je opralo vseh grehov

Javni protest militantne feministke (Vir: zajem zaslona; Twitter)

Evropsko sodišče za človekove pravice je oprostilo francosko novinarko in radikalno militantno feministko Éloïse Bouton, ki je vdrla v cerkev med božično katoliško mašo, pred verniki “splavila” Jezusa in se nato polulala po oltarju. Med performansom je imela zgornji del telesa povsem razgaljen. Boutonova je na svojih socialnih medijih zmago že proslavila s citatom iz članka BusinessInsider, kjer so zapisali: “Razsodba je zgodovinska. Prinaša nov vzorec, kako izkoristiti telo v protestne namene za ženske in militantne feministke, česar doslej niso smele.” Sodba ESČP je naletela na hudo kritiko javnosti. Sodišče naj bi sicer zločine zoper kristjane obravnavalo drugače kot storjene proti muslimanom. 

Naj ponazorimo, kar ni jasno razvidno iz priloženih fotografij: Boutonova je imela po vsem telesu napisane slogane za promoviranje splava. Na glavi je imela krono iz trnja, z njo je hotela ponazoriti Jezusovo križanje, ovita je bila v modro tančico, s katero je hotela simbolizirati Devico Marijo. Po telesu je imela napisano francosko frazo 344 salope, ki bi jo lahko prevedli 344. kurba, s katero je spominjala na javno pismo 343 Francozinj, ki so leta 1971 priznale, da so opravile splav. Splavljenega Jezusa so ponazarjala volovska jetra, ki jih je držala v rokah, medtem ko je topo zrla v vernike.

Radikalna feministična organizacija Femen, katere pripadnica je nekoč bila, je ostudno manifestacijo podprla z besedami “Božič je odpovedan!” in “Sveta mati Eloïse je ravnokar splavila Jezusov zarodek na oltarju cerkve Madeleine”.

Boutonovo je bilo potrebno pospremiti iz cerkve. (Vir: zajem zaslona, Twitter)

Župnik medaleinske cerkve je po dogodku zoper Boutonovo vložil pritožbo, francosko sodstvo jo je na najvišji ravni obsodilo na več kot mesec zaporne kazni in globo v višini 2.000 evrov zaradi nezakonitega “seksualnega prikaza”, poroča Foxnews. Boutonova se je nato pritožila na Evropsko sodišče za človekove pravice, ki pa je razsodilo, da ni šlo za seksualni prikaz, temveč politično izjavo, in jo oprostilo tako zaporne kazni kot globe, Franciji pa naložilo, da ji mora plačati 9.800 odškodnine. Sodišče je sledilo razsodbi, ki jo je podalo v primeru Pussy Riot, ko je radikalna feministična skupina onečastila ortodoksno katedralo v Moskvi in bila oproščena krivde. Skupino Pussy Riot je zastopal odvetnik, povezan z milijarderjem in donatorjem nevladnih organizacij, med drugim tudi slovenskim. Milan Kučan je v času, ko je bil predsednik republike, Sorosa odlikoval kot velikega filantropa.

ESČP krščanstva in islama ne obravnava z enakimi vatli!
Grégor Puppinck, direktor Evropskega centra za pravo in pravico, je razsodbo kritiziral na podlagi tega, da ESČP vse bolj varuje napade na Krščansko cerkev, pri čemer je navedel zgornje primere, istočasno pa podobne napade zoper islamsko veroizpoved obsoja. Kot primer je navedel razsodbo sodišča, ko je potrdilo sodbo avstrijskega sodišča, ki je obsodilo predavatelja, ker je Muhammedovo seksualno razmerje z 9-letnim dekletom označil kot pedofilsko.

Gal Kovač