fbpx

Bizarne žene borcev ISIS: Ne skrbi jih, ker njihovi možje ubijajo nedolžne ljudi, ampak če bo spolna sužnja dobila boljšo šminko kot one!

Foto: instagram

Žene borcev Islamske države so spregovorile o svojih skrbeh – bizarno je, da se ne obremenjujejo s tem, ker njihovi možje ubijajo nedolžne ljudi in celo otroke, ampak so razkrile svojo zaskrbljenost nad tem, koliko njihovi možje zapravijo za oblačila in šminke, ki jih kot darila podarjajo svojim seksualnim sužnjam.

Žene borcev Islamske države so nastopile v oddaji na Arabic TV, kjer so se predstavile kot obupane gospodinje iz Raqqe. Razkrile so vse svoje skrbi in težave ter priznale, da barbarskega vedenja svojih mož, ki ubijajo nedolžne ljudi, ne obsojajo. So pa zares jezne, ker so pred njimi druge ženske, predvsem spolne sužnje. Novinarka Jenan Moussa (na naslovni sliki, op. p.) jih je obiskala kar v njihovem mestu Ayn Issa v Siriji, ki se nahaja približno 50 kilometrov od de facto prestolnice teroristične skupine Islamska država.

Ženske so soglasno zavrnile obsojanje smrtonosnih zločinov svojih mož. So pa užaljene in tudi besne, ker njihovi možje plačujejo tudi po deset tisoč dolarjev za vsako spolno sužnjo, ki je še devica. Prav tako so priznale, da so že zelo mlade deklice, stare celo devet let, mnogokrat posiljene.

 

Žene je obiskala novinarka arabskega televizijskega kanala Jenan Moussa – uspelo ji je govoriti kar s sedmimi ženskami ter njihovimi otroci. Razkrile so, da so njihovi možje ali mrtvi ali pa v zaporu. Foto: instagram

Njen mož je uporabljal mobilno aplikacijo “Spolne sužnje”
Svoje zgodbe so ji razkrile ženske iz Libanona, Tunizije, Dagestana in Sirije, njihovi možje pa so bili po izvoru Francozi, Malezijci, Tunizijci in Turki. Neka ženska iz Libanona je priznala, da si je njen mož na svoj telefon naložil celo mobilno aplikacijo “Sex slave app”, na kateri so on in njegovi kolegi delili fotografije ujetih žensk. Za te ženske  spolne sužnje  so bili pripravljeni odšteti od dva tisoč dolarjev naprej, za devico pa okrog deset tisoč dolarjev. “To je bil trg za spolne sužnje. Delili so celo fotografije seksualnih suženj z najboljšim make-upom.”

Žene borcev Islamske države so tudi razkrile, da je med njimi “in spolnimi sužnji veliko napetosti. Nekatere so se zaradi tega celo ločile od svojih mož. Preveč so zapravili za seksualne sužnje, jim kupovali najboljša in najdražja ličila, oblačila in dodatke,” njihovo pričevanje razkriva Daily Mail. Ena od žensk je dejala, da je zavrnila številne borce Islamske države, ter vztrajala pri tem, da bo zadovoljevala le vodjo teroristične skupine Abu Bakr al-Baghdadija. Natančneje, izjavila je, da jo “lahko le on zadovolji”. Vendar so ji hitro povedali, naj ne živi v iluzijah in izgublja časa. “Ne trudi se, on je že oddan,” ji je rekla neka ženska. “Ima štiri žene in 15 seksualnih suženj. Nobenih možnosti nimaš.”

Žene ljubosumne na spolne sužnje, ker jih njihovi možje posiljujejo
Novinarko je tudi zanimalo, ali spolne sužnje živijo v njihovih domovih, kar so intervjuvane žene zanikale, vendar pa so priznale, da vedo za devetletne punčke, ki so jih džihadisti posilili. Vsekakor je dejstvo, da se njihove zgodbe ne ujemajo z zgodbami nekaterih drugih žena, ki so priznale, da so zaprtim spolnim sužnjam pomagale pobegniti  pa ne zato, da bi pomagale ujetnicam, temveč ker so bile ljubosumne, ker so njihovi možje “spolne sužnje posiljevali“, njih pa očitno ne.

Žena podprla svojega moža, džihadista IS, ker je nekomu odsekal roko
Nekateri možje so svoje žrtve celo obglavili, vendar pa njihove žene vztrajajo, da to “ni nič takega”, da so one le sedele na kavču in skrbele za svoje otroke. Ena pa je šla v zagovoru nasilja še dlje in je celo podprla brutalnost svojega partnerja, češ da je sekanje pravilno, ker je bila oseba s tem opozorjena na krajo.

M. S.