fbpx

Bizarno: Invalid v vozičku grozil z bombo in oropal banko sredi Zagreba

Fotografija je simbolična (foto: STA)

Hrvaška policija je na območju Bjelovarja prijela 35-letnika, ki je v sredo popoldne oropal poslovalnico Erstebank v Zagrebu. Ropar je v banko prišel z invalidskim vozičkom in zagrozil, naj mu izročijo denar ali pa bo aktiviral bombo. Ko je pobral približno 50.000 kun (6700 evrov), je vzel taksi in se odpeljal proti Bjelovarju.

Ko se je Tvrtko Križić – Tvrdi, stoodstotni invalid, v banko pripeljal z invalidskim vozičkom, se zaposlenim ni niti sanjalo, da jih bo dobesedno oropal. Zaposleni v banki so mimoidočemu roparju še pomagali, da je prepeljal stopnico na vhodu v poslovalnico v širšem središču mesta. Vljudno se je zahvalil in se zapeljal proti bančnemu okencu. “To je rop, imam bombo. Vrgel jo bom, če mi hitro ne izročite denarja,” je potiho in vznemirjeno zagrozil zaposlenim.

Bančni uslužbenec je roparju, potem ko je pobral denar, pomagal pri izstopu iz banke, prav tako pa mu je pomagal pri vstopu v bližnji taxi, s katerim se je ropar odpeljal proti približno 90 kilometrov oddaljenemu Bjelovarju. Tudi voznik taksija je roparju pomagal, da je vstopil v avtomobil in nato skrbno pospravil voziček, poroča Jutranji list.

Tvrtko Križić (Foto: FB)

Tvrtko Križić. Foto: FB

So bile razlog finančne težave?
Medtem so na kraj dogodka prišli policisti, ki so ugotovili, da se je ropar odpeljal s taksijem. Vozilo so izsledili s pomočjo naprave GPS, ki jo ima vsak taksi. Roparja so potem v manj kot uri prijeli na območju Bjelovarja, potem ko je taksistu že plačal 500 kun (67 evrov) za prevoz.

Za osumljenega roparja, ki je bil sicer zaposlen kot računalničar v zagrebški plinarni, je to prvo kaznivo dejanje, tisti, ki ga poznajo, pa pravijo, da je v zadnjem času zapadel v finančne težave.

Novica o roparju banke na invalidskem vozičku se je hitro razširila tudi po družbenih omrežjih. Izkazalo se je, da je 35-letnik velik navijač zagrebškega nogometnega moštva Dinamo, pristaš stranke HDZ, član veteranskih organizacij ter zagovornik lustracije. Na eni od svojih slik, ki jo je delil, piše: “Mama me je rodila, da vas zajebavam.” Morda pa je bil rop za invalida iz Zagreba res samo šala.

M. P.