fbpx

Narobe svet: Tansseksualec rodil otroka z darovanim semenom transseksualca in s pomočjo zdravnika – tudi transseksualca!

Gospod Sharpe in Jay (Foto: GoFundMe)

Britanci se zgražajo nad primerom rojstva otroka transseksualnemu paru, do česar je privedel naravnost bizaren splet okoliščin. Seme je namreč daroval kar transseksualec, ki ga je par poiskal prek Facebooka, oploditev pa je izvedel transseksualni zdravnik.

V Veliki Britaniji se zgražajo nad bizarnim primerom, v katerem je transseksualec Reuben Sharpe rodil otroka, ki se ga je razveselil skupaj s transseksualnim partnerjem Jayem. Do nosečnosti je prišlo tako, da je Sharpe na Facebooku našel darovalca sperme, transseksualne ženske, impregniral pa ga je zdravnik, ki je prav tako transseksualec. Kot poroča Daily Mail, je Sharpe postal moški pred dvanajstimi leti, pred šestimi leti pa je prenehal prejemati injekcije s testosteronom, da bi tako povečal svoje možnosti glede nosečnosti. Z 29-letnim partnerjem Jayem, ki se ne identificira ne kot moški in ne kot ženska, sta se rojstva razveselila pred tremi meseci.

Družina “gospoda” Sharpa se je njegovega otroka razveselila tako, kot se je ostalih vnukov
Za Sunday Mirror je bizaren splet dogajanj Sharpe komentiral sledeče: “Trajalo je šest let, da smo prišli tako daleč, zdaj pa imamo otroka v naših naročjih in to je bil končni cilj. Končno se čutim izpopolnjenega. Nisem se čutil obupanega v svoji želji roditi ali zanositi, a želel sem si otroka in našel sem ustanovo, kjer sem to lahko storil.” Dodal je še: “Obe najini družini obožujeta otroke. Vesel sem, da se je moja družina tudi mojega otroka razveselila tako kot se je ostalih vnukov.”

Gospod Sharpe in Jay (Foto: GoFundMe)

Če si Jay, ki ga je Sharpe spoznal v pubu, ne bi želel postati starš, bi njuno razmerje razpadlo
Pri spremembi svojega spola je Sharpe sicer ohranil maternico in jajčnike, svojega nebinarnega partnerja, ki si je odstranil dojki, pa je spoznal kar v pubu. Če si Jay ne bi želel postati starš, bi po Sharpovih pojasnilih njuno razmerje razpadlo. Sharpa so s spermo, oplodili v Royal Sussex Country Hospital v obalnem Brightonu, trije krogi obravnave pa so ga kot samoplačnika stali 6 tisoč britanskih funtov. Prvi krog je bil neuspešen, do uspeha pa je prišlo po drugem krogu.

Rok Krajnc