Bo moral naslednjič Miha Kordiš plavati do Venezuele?

Foto: STA

“Kapitalistično kontrarevolucijo obrat do zadnjega beliča, nato pa z bajoneti sterat v morje. Pa naj plavajo do velikega brata v Miamiju. Brez rokavčkov.” Tak predlog rešitve venezuelske krize je na svojem Facebook profilu predstavil poslanec Združene levice Miha Kordiš, ki je navdušeni privrženec chavizma in je svojo obljubljeno deželo Venezuelo že obiskal. Gleda na to, da je letalska družba Lufthansa sporočila, da njena letala zaradi venezuelske politike menjalnega tečaja ne bodo več letela v Venezuelo, pa se lahko prav kmalu zgodi, da bo edina pot za obisk Venezuele tista po morju.

Venezuelska ekonomska tragedija, ki je nastala kot posledica uničujočih ekonomskih politik zdaj že pokojnega socialističnega predsednika Huga Chaveza in njegovega naslednika Nicolasa Madura, postaja vse bolj študija, kaj se zgodi z gospodarstvom, ko vajeti ekonomije prevzamejo socialisti.

Skorajda ne mine dan, ko svetovni mediji ne bi poročali o novi dobrini, ki je v Venezueli primanjkuje. Kruh, številne vrste mesa, kondomi, pivo, Coca-Cola, so samo nekatere izmed dobrin, ki jih ni več najti na policah venezuelskih trgovin. Po novem pa v Venezuelo tudi ne boste mogli več leteti s Lufthanso, saj se ji zaradi zmanjšanega povpraševanja in državnega nadzora nad menjavo valut v državi tja več ne splača leteti.

Medtem ko se domala vsi ekonomisti strinjajo, da prihaja do težav zaradi političnega in ne tržnega določanja cen ter bizarnega sistema nadzora nad tujimi valutami, kar je pripeljalo do tega, da tuje družbe v državi lokalne valute ne morejo več zamenjati v dolarje, pa svetovna in domača levica ostajata na svojih ideoloških okopih – do bridkega konca.

Kordiševe preproste rešitve
Odmeve venezuelskega vodstva, ki poziva k vojni proti Zahodu, imperialistom, domačim podjetnikom in opoziciji, ki ji preprečuje izvedbo referenduma, na katerem bi se Venezuelci lahko odločili, ali še podpirajo predsedniški mandat Nicolasa Madura, je slišati po celotnem svetu, tudi v Sloveniji. Na krizo, ki pretresa z nafto bogato državo, se je na svojem Facebook profilu že odzval tudi Miha Kordiš, ki je v svojem značilnem slogu pozval k nasilju nad podjetniki.

Po njegovem mnenju je temeljni problem Madurove vlade, da je ta še vedno preveč kapitalistična. Rešitev težav v vse bolj propadli državi je preprosta: do konca izvesti revolucijo (beri: nacionalizirati celotno gospodarstvo), podobno, kot so to storili domači komunisti po koncu druge svetovne vojne. Usoda je hotela, da je samo nekaj dni po njegovi analizi težav v socialističnem raju prišlo do odpovedi letov letalske družbe Lufthansa. Pri tem se zastavlja vprašanje, ali ne bo nemara prav on tisti, ki se bo moral zmočiti, če bo še kdaj želel obiskati njemu ljubo državo.

Foto: Facebook

Foto: Facebook

Podobno, le z manj nasilnimi tendencami, se je odzvala tudi svetovna levica. Pred dnevi se je z usodo Venezuele moral soočiti tudi potencialni demokratski kandidat za ameriško predsedniško tekmo Bernie Sanders. Samodeklariranega demokratičnega socialista je na ameriški televizijski postaji novinar povprašal po žalostni usodi južnoameriške države, a o tem – presenetljivo – ni hotel govoriti. Spomnimo se tudi sedaj že slavnega tvita vodje britanskih laburistov Jeremyja Corbyna, ki je pred tremi leti še hvalil dosežke chavizma.

Prevod: Hvala Hugu Chavezu, da je pokazal, da so revni ljudje pomembni in da se bogastvo lahko deli. Naredil je veliko za Venezuelo in celoten svet. 

Lufthansa: Upamo, da bomo lahko spet leteli v bližnji prihodnosti
V resničnem svetu, slečenem ideoloških iluzij, vlada ekonomska realnost. Lufthansa bo prenehala leteti v državo z 18. junijem. Ostale letalske družbe zaenkrat še vztrajajo. Nekatere so se kratkoročno zavarovale s tem, da morajo potniki svoje poti plačevati v dolarjih, pri Lufthansi pa upajo, da se bodo razmere v državi v bližnji prihodnosti popravile do te mere, da bo mogoče normalno poslovanje, piše BBC.

Ž. K.

 • APMMB

  Pri Mihi Kordežu gre lahko za dvoje: ali je naravno nor, ali pa ga je poneumil šolski sistem v Sloveniji?
  O tem, da bi bil mladenič naravno nor skorajda ni možno pomisliti, saj zgleda na videz bister, zato je možno trditi, da gre za poneumljanje, ki je posledica šolskega sistema.
  Ko opazujemo Slovenijo, lahko vidimo, oziroma, kar bodejo v oči ostanki komunizma. Na vsakem koraku se pojavljajo in ko potem analiziramo, zakaj Slovenija zaostaja, zakaj v Sloveniji divja vsesplošna kriza, je odgovor jasen: Slovenija ni izvedla potrebne tranzicije.
  In je očitno še kar nekaj časa ne bo. Ko danes primerjamo stanje v Sloveniji, je to zelo primerljivo s sivim obdobjem okoli leta 1970, ko se je rekonstruirala komunistična diktatura pod krinko samoupravnega socializma.
  Miha Kordež žal ni edini. V Sloveniji ima mnogo pristašev, ki jih je vedno več in vedno bolj so agresivni.
  To je posledica šolskega sistema,ki tako, kot ostali podsistemi niso doživeli korenitih sprememb.
  Slovenski šolski sistem je namreč eden družbenih podsistemov, ki mu gnila levica posveča posebno pozorenost.Nad njim bdijo rdeči sindikati pod vodstvom Branimiraja Štruklja, direktnega izvrševalca zamisli Milana Kučana. Univerza v Ljubljani ni uspela v vseh 25 letih ustoličiti politično vsaj nevtralnega rektoreja. Ves čas jo vdijo lutke, ki so še bolj groteskne od lutkastih premierov.Žal nam šolski sistem trajno uničuje mladino, kar pomeni,da bo potrebna vsaj cela generacija, če ne več, da bo Slovenija ponovno postala demokratična država.
  Miha Kordež je v bistviu maldenič in ne bo se zlepa odpovedal udobju, ki mu ga nudi politika, zato ni pričakovati, da bo prostovoljno zapustil politično sceno. Ima smele načrte, kako Sloveniji zavladati.
  To je pa velika nevarnost, saj ko pogledamo propadanje njegove idelane države Venezulele, lahko vidimo, da kljub vsem naporom, se opozicija ne more otresti kvarnega komunizma.
  V Sloveiji je opozicije le neka več kot 25%. V Venezueli je je več kot 50%.
  Zato je potrebno opozarjati na vsakem koraku, kaj se nam lahko zgodi če Miha Koredež uspe!

  • Lord H.

   “Pri Mihi Kordežu gre lahko za dvoje: ali je naravno nor, ali pa ga je poneumil šolski sistem v Sloveniji? O tem, da bi bil mladenič naravno nor skorajda ni možno pomisliti, saj zgleda na videz bister”

   Če on izgleda bister, jaz izgledam kot Claudia Schiffer. Poglej njegovo nizko čelo in oči, za katerimi je samo vakum.

   • piki

    On ni nor.Fura politično opcijo v kateri lahko fino prosperira,tako kot lunatik.Pa še udbomafija ga iz ozadja podpira.

    • Lord H.

     Neumen in pokvarjen, kot večina commijev (Kučan je izjema, ker ni neumen).

     • janez zorman

      Dečko je dober retorik, čeprav v svojih “expertizah” uporablja cca. 100 besed. On je eden od “vnukov” prejšnjega sistem, katerega že od rane mladosti porivajo v prve govorniške vrste, da širi stanje duha prejšnjega partijskega sistema. Gre predvsem za obrambo partizanskih penzij in ostalih privilegijev, ki so si jih partijci prigarali v zadnjih sedemdesetih letih !

     • dob

      Komunist ne uporablja argumentov, ko podaja trditve. On namreč uporablja manifest.
      Če bi izdelal odnos do stvari in do ljudi, potem bi imel stik z vzroki tega, čemur pravimo resnica.
      Tako pa vedno štarta iz manifesta, ki o vzrokih ne razpravlja,temveč jih poda v obliki predsodka. Pri tem je predsodek neka tuja iukušnja, povzdignjena na piedestal in ponujena kot rešitev. Recimo: takšen predsodek je uporabljal nacizem, ki je rekel, da so nekatere rase podgane in jih je treba iztrebiti.
      Komunizem uporablja predsodek, da je kapital vir zla in da kapitaliste treba uničiti, pa bo svet srečen. Zato slo-komunisti kučanisti, ponavljajo besede: Za vsem stoji kapital!
      Potem gredo in si od kapitalista sposodijo kapital, da sploh preživijo. Ampak ga pa sovražijo!

      Podananje rešitve problema s pomočjo predsodka kot vodila nujno pomeni le eno: “čiščenje”.

      Komunist/islamist/nacist/fašist donosa do okolja in do realnosti sploh ni razvil in ga tudi ne namerava razviti, ker se vedno spravi v položaj, ko ga nihče v srečanje z realnostjo ne more prisiliti.
      V Sloveniji se to kaže v tem, da ga ne moreš spraviti z oblasti.
      Recimo: pravijo, da je Janša nevaren. Ok. Za trenutek sprejmimo to predpostavko – toda…. Janšo se da spraviti z oblasti, to smo že videli! Pa se da tudi kučana?
      Tega namreč še nismo videli.

      Če bi komunist sploh razvil odnos do koga, potem bi seveda lahko nekaj argumentiral in tako sam razvijal resnico. Vendar mu ni treba. Kdo ga bo pa v to prisilil? Pri nas se nihče ne trudi prav preveč, zato pa kučanizem izdelal svojo znanost, svojo ekonomijo, svojo psihiatrijo, psihologijo, šolstvo, socialo…. kjer velkjajo zapovedana pravila. Ta izhajajo iz manifesta.

      Zato kučanizem ne potrebuje argumentacije. Potrebujejo samo manifest. Feministke so si izdelale lastno realnost in nam pišejo zakone, ki nam naročajo, kaj da je človekova pravica, kaj je sovražni govor in tako naprej. Vsa njihova pravila so uperjena proti drugačnosti, medtem ko ves čas govorijo, da se drugačnost samo brani. Ogrožena je naša drugačnost, medtem ko je njihikova postavljena v položaj, da lahko piše zakonodajo, pa se kljub temu predstavlja za ogroženo.

      Zanima me, kako bodo to razložili EU. Namreč, da so ogrožena manjšina (jugoslovenarji, feministke…), ki samo poskuša zaščititi sebe in človekove pravice, medtem ko imajo obenem v rokah parlament, pišejo zakone za vse (!), imajo vsa sodišča v rokah…. in so kljub temu ogrožena manjšina!!!

      Prekleta opozicija jim pa vlada – iz zapora!
      Zato ne morejo upravljati z državo! Janša jih ves čas ovira pri tem. Iz zapora?

     • tarantela

      Ne vem, kam naj potem vtaknem, da bodo reveži in ponižani prišli v nebesa, kamor se obrnem so podobne obljube…samo lokacije so različne.

     • dob

      To je lahko pojasniti.

      Predstavljaj si, da je Zavest, ki je redka, ker je energija, naprej sebe razposlala naokrog v obliki več manjših oblik zavesti, z namenom, da bi tako nabrale izkušnje.

      O čem naj Zavest nabira izkušnjo?

      Če vse izhaja iz ene Zavesti, je očitno, da pričakuje od drugih zavesti, da bodo posamezne oblike istega lahko imele RAZLIČNE izkušnje – z istim.

      Torej, tudi in predvsem, druga z drugo.

      Najprej bodo njihove izkušnje različne zaradi Namena, ki ga imajo s sabo. Potem pa, ko bodo pridobile lastno izkušnjo in razumele pojem individualnosti in s tem imele identiteto, bodo njihove izkušnje različne že zaradi tega, ker se druga drugi ne bodo mogle, hotele ali znale izogniti. Prisiljene bodo v komunikacijo in s tem v konflikt.

      Pravzaprav je njihova naloga (s tem namenom so se ločile od ene Zavesti, zato so bile poslane v vesolje!) prav v tem, da se ne izogibajo ena drugi v nedogled.

      Torej: Vesolje se širi, potem se v nekem trenutku neha širiti in se začnejo konci vesolja bližati centru. Vesolje se tako stiska.

      V prevodu to pomeni: različne oblike zavesti se razletijo, se pri tem ohladijo, potem gredo tako daleč, da tam najdejo Nič in se nato vrnejo nazaj, proti tistemu, kar mislijo, da je njihova prvotna oblika oz, stanje Zavesti.

      Pri tem se drgnejo ena ob drugo, se ogrevajo, ker se konfrontirajo druga z drugo. Imajo konflikte, v trenjih se segrevajo do točke, ko si zaželijo, da bi se ohladile. In potem se Vesolje spet začne širiti…. in tako dalje! Ciklus se ponavlja.

      Ena od oblik Zavesti (in tu postane stvar dramatična!) je tako zelo zaskrbljena za Stvarstvo, za Življenje v njem, da se odloči, da bo iz sebe odrinila VSO zavest, ki ni nJnea!

      Sprašuje se: Ali Zavest, ki je Oče, kdajkoli, tudi če v infinitezimalno kratkem trenutku, pomisli, da bi Življenje kot edini resnični čudež, izginil iz Vesolja?! Ali je Bog pomisli, da bi bilo bolje, ko ga ne bi bilo, ko bi se vse vrnilo v Začetek, potem pa bi Prva Zavest preprosto zaspala v sanje, ki jih je imela poreden je ustvarjala?

      To je zavest Matere Vsega v vesolju, ki je življenje tudi ustvarila! Tako razmišlja.

      Ta zavest, ali “zavest” (v narekovajih ker je mi ne dojemamo za obliko zavesti) je Materija.

      Koren besede Materija, materialno…. izhaja iz pojma, ki pomeni Mati.

      No, ta oblika zavesti je, ki je Mati, in je v svojem stisnjenem stanju materija, gledano z našimi očmi sploh ni zavest. V resnici je samo drugačna od drugih oblik zavesti.

      Dokler Einstein ni postavil teorije relativnosti in je s formulo povedal, da je materija tudi energoja (torej ista zavest v dveh stanjih), tega nismo tako dojemali! O tem sploh nismo tako razmišljali.

      Rekli smo: nekatere stvari so nežive. Mrtve. Nimajo življenja v sebi.

      V resnici ni nič brez neke oblike zavesti v sebi! Le življenje ji je treba vdahniti, pa se iz nje vsujejo informacije. Materija je samo stisnjena informacija! V glini, iz katere smo, je vse znanje Vesolja. Tam je in nas čaka. Zato smo tukaj.

      Nekateri bi radi, da bi Materija postala sinonim za mrtvo.

      V ozadju tega je zamera in sovraštvo do Matere Vsega v vesolju!

      Njo zdaj poskušajo ubiti, ker vedo, da drži Življenje in sposobnost ohranjanja Življenja v svojih rokah. Zakaj? Ker je MATI Vsega v Vesolju! Ker ga je ustvarila.

      Meni srce trga tisti trenutek, ko je Mati rekla sama sebi (drugemu ni mogla, ker je ni razumel):

      Stisnila se bom tako močno, da bom iz sebe iztisnila vso Zavest, kim ni moja!

      Bom potem videla, če lahko pre-živim samo s tem, kar nosim v sebi…. Tako bom izločila vse dvome, vsak dvom. Dvom je tuj! Odsotnost dvoma – sem Jaz!

      Potem bom vedela, kdo je tisti in kaj je tisto, kar je PROTI Življenju! Če spravim vso Zavest iz sebe, bom dosti izgubila. Lahko, da bom izgubila vse… a bom vedela pri čem sem!

      Spustila bom vase posamezne oblike in vrste zavesti, ki so se sposobne učiti. Njih bom spustila k sebi. Zanje bom uredila dobo zorenja, imenovala jo bom nosečnost. Pri človeku bo 9 mesecev.

      V teh devetih mesecih, ki bo prehodna doba od Tam do Tu, bom človeka oblekla v “svoj svet”. Dala mu bom telo.

      Prek telesa se bo učil mojih pravil. D jih bo znal spoštovati in jih upoštevati. Moj svet – moja pravila!

      Človek bo bitje, ki bo postalo sredstvo komunikacije med Očetom in Materjo, med Duhom in Materijo, ker je tako tudi nastal! Otrok je Srce med Očetom in Materjo. Vsebuje poleg lastne Volje, še vse tisto, iz česar je nastal.

      Vzorec bom ponavljala toliko časa, da bo Oče razumel.

      Razumel pa bo, ko mu bodo druge oblike zavesti, ki jih je poslal na pot, vrnile to informacijo. Prava informacija od mene pa je:

      JAZ sem Življenje in mene ne moreš ubiti! Ker sem Mati Vsega v vesolju.

      Moji otroci, so pa ravno tako moji, kot Tvoji. Najin spor je njihov spor, ki ga nosijo v sebi. Čutijo konflikt razdvojenosti Vesolja, ki sva ga midva ustvarila. V sebi ga nosijo, v sebi ga ponovijo v vsakem življenju. Z njim se spoprijemajo.

      S telesom jim dajem knjižnico. V njem so dosegljive vse izkušnje, ki jih shranim v Materiji. Te so njihove izkušnje iz prejšnjih življenj, pa tudi moje, zapisane v genih. Vse to je vsebina, ki jo različne oblike zavesti, ki zdaj nabirajo izkušnje po Vesolju, nesejo k Očetu, in postanejo spet Njegova Zavest!

      Pa jih sprejme za svoje? Kako naj Zavest pošlje nekam svoje male in jih potem ne pričaka z odprtimi rokami, ko se k Njemu vrnejo? Če tega ne stori, ni pravi Oče!

      Potem bodo pač imeli samo Mater.

      Za enkrat morajo vsi pustiti telo tukaj, preden se vrnejo k Očetu. Toda vedno se vrnejo nazaj k meni! Vračali se bodo, dokler naloga ni opravljena. Oče sicer misli, da jim je On dal nalogo, pa to ne drži: JAZ sem jim jo dala! JAZ odločam o tem, kdaj je te naloge konec.

      Konec pa bo, ko Oče pride sem k meni in poklekne predme in mi prizna, kar Jaz sem, z besedami: Mati, ti si Življenje in samo Ti odločaš o njem!

      Takrat si bom spočila. Prej pa ne!

      Do takrat pa se, vi, ki ste moji otroci, morate spopadati ne le z mano, temveč tudi z Njim.

      In če me že vprašate, kaj je vaša prava identiteta, potem vam moram povedati, da je identiteta to, kako se te naloge lotevate. Zato pomislite, kaj počnete! Po tem se boste prepoznavali po namenu. Lahko boste ugotovili ali naju spravljate skupaj ali pa naju ločujete, ker to počnete (tudi) v sebi.

      Tako boste vedeli, ali imate svoj smisel, ali pa ste samo nesramni otroci, ki sovražijo svoje Starše, zato ker so jim dali Življenje.

      Rada vas imam, ker ste moji! Rada vas imam tako, kot imam rada Življenje, ki sva ga ustvarila skupaj z Očetom. Zame je Življenje in vi – eno in isto. In ni je stvari, ki je ne bi storila za vas.

      A ne zahtevajte od mene, da ubijam svoje otroke, da bi zavarovala druge moje otroke!

     • tarantela

      Zadnji stavek me spominja na žalost Boga, ki je moral umoriti Egipčane, da je rešil Izraelce ob prehodu skozi Rdeče morje. Oboji so namreč njegovi otroci.
      Kar se pa tiče dvoma: ta je vcepljen v vsako razmišljajoče bitje, vsaj jaz sem en tak nejeverni Tomaž in se vedno vprašam: “Kaj pa če…?”

     • dob

      Hvala za toplo srce, tarantela!

     • tarantela

      Stokrat izdana,
      stokrat prekleta,
      vse življenje iskana
      ljubezen.

     • Lord H.

      “Komunist ne uporablja argumentov, ko podaja trditve. On uporablja manifest.
      Če bi izdelal odnos do stvari in do ljudi, potem bi imel stik z vzroki tistega, čemur pravimo resnica, realnost. Tako pa vedno štarta iz manifesta, ki o vzrokih ne razpravlja. Manifest realnost poda v obliki predsodka. To je tako – in pika!”

      10/10, popoln opis!

     • Lisjak

      EU se požvižga za neko dvomiljonsko balkansko pleme,če se grize med sabo.EU se bo zganila samo takrat,če bo prišlo res do kašnega krvavega obračunavanja.Do takrat pa bomo imeli mir pred EU.

     • dob

      Takrat EU ne bo znala več žvižgat.

     • Viktorh

      janez zorman Lord H. • 10 ur nazaj

      Dečko je dober retorik, čeprav v svojih “expertizah” uporablja cca. 100 besed.

      Žal, se ne strinjam. Če bi bil res “dober retorik”, ne bi bil omejen na 100 besed.
      Dober retorik obvlada…. – zato mu rečemo, da je dober retorik.
      Ta mulc pa je navaden nastopač za pet minut, ki ga je bolano volilno telo izvolilo…

 • Lord H.
 • dr Janez Sveti

  Nor ali ne nor, očitno je v Sloveniji, dovolj volilcev, ki mislijo podobno in to je lahko težava.
  Ob takšnih ljudeh se moramo pripravit na državljansko vojno. Očitno je v Sloveniji še veliko ljudi, ki menijo, da je njihova pravica, vzeti drugim tisto, kar se njim zdi, da potrebujejo.
  Ker iz zgodovine vemo, kaj so njihovi starši in dedki počeli z lastniki materialnih dobrin za katere tile komunisti menijo, da pripadajo njim, se bo potrebno primerno pripravit. Tako nas ne bodo mogli vodit nage in zvezane v zapuščene rudniške jaške.
  Me pa hkrati preseneča, da nihče od silnih kulturnikov,dušebrižnikov in borcev za pravice vseh in vsega, ne povzdigne glas ob takšnih grožnjah z ubijanjem (utopitvijo).

  Dr Janez Sveti Armbrust

  • Franc Šink

   Pa prijavi sovražen govor.

   • dr Janez Sveti

    Ne ukvarjam se s težavami potepuških, garjavih psov.
    Dr Janez Sveti genij

    • Lord H.

     Človeštvo rabi šintarje za komuniste in islamiste.

  • indijanka

   Saj veš, da to ni hec in da ima ogromno privržencev. Študent filozofije. Zadnji njegov zapis Na Fbju : Po predstavnikih kapitala je iz socialnega dialoga izstopila še vlada. S tem je oznanila totalno razredno vojno. A v resnici bi morali s pogajanj odkorakati sindikati, socialni boj pa zamenjati z orožji razrednega boja. Mirni pogovori takoimenovanega socialnega dialoga itak ne vodijo nikamor. Preletela sem njegov Fb, ker sem mislila, da se v članku skriva pretiravanje. Navdušenec epske nanizanke Igre prestolov je. Kdo bi vedel, koliko idej pobira v njej?

   • dr Janez Sveti

    Groza! Taki analfabeti nam krojijo zakone in upravljajo državo!!
    so res tako apolitični slovenski državljani, da nam je vseeno, če nas vodijo umsko omejene osebe?
    Dr Janz Sveti domoljub

 • Franc Šink

  Saj je bil naš maršal tudi bister. Poglejte kaj je naredil iz države.Kajti brez njegovega blagoslova se ni smelo nič!

 • dr Janez Sveti

  Takšni, radi delijo tuje premoženje:
  http://zdruzena-levica.si/images/kordiskpk.pdf
  Dr Janez Sveti bogataš

 • janez zorman

  Kordiš je največji demagog in žaljivec v celotnemu Državnemu zboru. Poslušal sem ga, čeprav zelo težko, ko je repliciral g. Breznik Francu, ko je šlo za vprašanje sprostitve cen naftnih derivatov. Čeprav je Breznik malo raztegnil utemeljitev, zakaj državno dirigiranje cen ne spodbuja konkurence, ga je Kordiš v repliki poimenoval z “čenčačem” ! Sam bi mu jih po seji pošteno “naložil”, saj ne bi dopustil, da me žali brezdelnež – brez dneva delovne dobe !

  • Ruggedplant

   Tudi sam sem bil (sredi noči) priča tej seji in zares občudujem Breznikove živce, ki na Kordiševe žaljive norosti niti trznil ni, kot bi na mikrofon sedla muha, zanj preprosto ni obstajal. Medtem pa je meni preko TV-ja tako dvignil živce, da se še nekaj časa nisem pomiril. ZL-jevci so načeloma samo ekstremno patetični in nanje gledam sočutno zaradi njihove intelektualne prikrajšanosti s katero morajo živeti, a Kordiš je poleg tega še tečen kot konjska muha.

 • MEFISTO

  Kordiševi nastopi so včasih tako brutalni, da niti najmnj ne dvomim, da bi za svoje zmedene ideje tudi ubijal, če bi smel.

  • Lord H.

   Ta bo še dobil svojo priložnost za ubijanje. Žal, Butalci mu jo bodo podarili na pladnju.

   • indijanka

    Brala in ostala brez besed. Če imaš čas preleti na Fbju članke skupine Smrt fašizmu in vsakemu protičloveškemu zlu!!!

    • Lord H.

     Mi sploh ni treba brati, ker sem že zdavnaj naštudiral mindset takšnih komunistov. To so enaki bolniki kot ISIS islamisti. Civiliziran svet proti njim sploh nima pravočasne in ustrezne obrambe, prebudi se šele, ko za seboj pustijo klavnico.

     • indijanka

      Žalostno. Še pred letom sem prebirala samo strokovno literaturo in poezijo za dušo. Ne gledam niti televizije. Vojn po vojni me je prebudil. Zdaj pa ne vem več ali so tile nevarnejši od teroristov. Slabo mi je ob misli, da jih srečujem na ulici in v življenju.

     • MEFISTO

      Indijanka, današnji svet je samo za ljudi z zdravimi želodci in močnimi živci.

      Tu poezija ne pomaga, še posebej, ker so najlepše pesmi že napisane.

     • tarantela

      Poezija pomaga, zapoj si pesmi, ki so že napisane. Za Indijanko bi bila kar tale: “Od kod si dekle ti doma…?” V slovenskih pesmih je veliko lepega in veliko upanja, kljub temu, da je precej takih z žalostno vsebino. Sicer pa pravijo, da kadar je Slovenec vesel, poje žalostne pesmi.

     • indijanka

      Ni nujno, da žalost pomeni strah :). Včeraj sem prebirala pesmi knjige, ki je bila predstavljena prav včeraj na gradu v Žužemberku. Pesnico poznam. Že 12 let se bori s parkinsonom in še čem drugim. Zapišem ob priložnosti. Izjemna je.

 • Duhec

  Kordiš je dokaz, da v parlament lohk pride vsako tele…

 • Viktorh

  Takšnega zeta, revolucionarja, vizionarja, si verjetno želi veliko slovenskih tašč. Predvsem tiste s pravim revolucionarnim pedigrejem…
  Luštkan je, kaj luštkan, prav srčen, pob’č, je.

  • rrrrr

   Ja, a ni nekam Čušu podobn. Tko nekam skp gleda….

   • Viktorh

    Nisem antropolog, še manj pa se spoznam na metode, da bi na podlagi obraznih potez lahko primerjal posamezne ljudi…

 • tarantela

  S tem človekom nekaj ne “štima”.

  • Nata

   + + + + + + + ++ . Ampak , v parlamentu pa le sedi !! Pa še tega – da kar nekaj ” kapitalističnih ” držav dobro uspeva – ne ve ? Ojej…….

  • kekec

   Prijetno je s polno ritjo srati, ko te doma filalajo z vsem in imaš polno rit. Tovariš spelji se v Venezuelo , pa da ne boš pozabil na cajtnge, da si boš lahko ta zadnjo brisal.

 • piko8

  Osebek na sliki bi biv mnogo boljši v burki!! TO komunistično tele brez ure delavne dobe je idealen za kakšen socialistični GULAG v SIBIRIJI!!

 • macon

  Tovariš Miha Ščegevarček Kordiš bi prerazdeljeval lastnino in za nadzor pobiral zajedalski procent, od njega pa lepo udobno živel življenja srednjega meščanskega sloja. Ves komunajzeraj je težil po pozicioniranju rdečih parazitov v srednji meščanski sloj, čeprav so proti njemu vseskozi bruhali ogenj in se delali, da se zavzemajo za male ljudi. Tisti, ki danes verjame vedno isti komunajzarski retoriki, je v glavi res mali človek.

  Male ljudi so boljševiki s svojim idiotskim nadzorom in birokratizacijo redno pahnili v totalno revščino, oziroma je napredek komunajzarskih družb temeljil na zadolževanju pri kapitalistih, na zaplembah (sistemski kriminal) in na suženjskem delu brezpravnih malih ljudi. To je bil seveda navidezni napredek, ki nikoli ni prav dolgo trajal, ker se je sesul sam vase. Primeri so udarniško delo za smešno plačilo, (pri nas so do srede petdesetih delali zastonj po dve uri po službi za obnovo domovine), suženjsko delo zaprtih oponentov (komunistične družbe imajo vedno ogromne množice namišljenih in skozi komunistično “pravo” obsojenih “sovražnikov” po zaporih in taboriščih).

  Kaj je pomagalo pridno delo mravelj, ko so naravoslovne delovne procese vodili ideološki idioti, ki niso imeli pojma o ničemer, so pa lepo kimali in lezli v rit glavnim tovarišem. Do sedaj smo se že naučili, da komunizem ljudi demotivira za ustvarjanje in da ljudje nismo enaki, eni pač znajo in zmorejo več, torej tudi zahtevajo več.

  Kordiš je nasilen neumen primitivec, ki nagovarja sebi enake. V Sloveniji jih je veliko in bodo delali sr.nje, sistem jih nagrajuje, namesto, da bi jih izpostavil posmehu in za nasilje trpal v zapore.

 • APMMB

  Lord H, ni potrebno pretiravati. V Sloveniji je preveč mladeničev podobnih Mihi Kordežu in če bi vse ocenili, kot retardirane, bi ugotovili, da so Slovenci v povprečju neumni. To ni res in moj strah je, da maldino poneumlja šolski sistem, ki je vse od osamsovjojitve v domeni komunistov. Tudi če šolskemu ministrstvu vlada minister desne provinience, skrbi za to, da ne bi iztiril sindikat, ki mu že dolga leta načeljuje tovariš Štrukelj. V kolikor želi minister malo spremeniti šolski sistem, je že ogenj v strehi in stotine politično nastavljenih ravnateljev stopi v generalni štrajk. Do besede ne pridejo učitelji, ki imajo sicer svoje mnenje o šosltvu.
  Posledica tega pa so briljantni produkti našega šolstva, kakršen je Kordiš, pa če se ne motim, tudi Mesec ne zaostaja za njim.

  • macon

   Slovenci so po mojem v povprečju zelo zabiti ljudje oziroma je to kombinacija pretirano nizke samozavesti, črednega nagona in produkt dolgoletne negativne selekcije.

   • Lord H.

    Slovenci smo narod, ki so mu commiji pobili in izgnali vso elito. Tu je geneza nepopravljivega problema. Nobenemu drugemu narodu, s katerimi smo si bili podobni v Avstro-Ogrski in bi se radi primerjali z njim, se to ni zgodilo, vsaj ne v tolikšni meri.

    Vsak narod je bolj ali manj čreda ovac, kakšno državo bo imel, je dolgoročno odvisno le od elite.

 • tarantela

  Nekdo iz njegove stranke bi mu moral povedati, da ima lahko svoje zamisli, o njih govori, ne bo pa uspeval z načinom, kako to počne. Zmerjanje nasprotnika z žalitvami in z grožnjami ne bo uspel, ker s svojim načinom vedenja in govorjenja vzbuja odpor pri ljudeh. Obnaša se kot slon v trgovini s porcelanom.

 • ptr

  Ne bi rad, da bi to kdorkoli razumel kot komplinet Chavezu. Ampak za razliko od njegovih častilcev (od ZL sranja s Kordišem na čelu, avtobusar Maduro, Sanders, Corbyn, etc.) se mi zdi, da je bil še najpametnejši od njih. Če bi bil še živ in bi mu potegnilo, da cene nafte tega ne omogočajo več, bi kaj hitro nehal goniti socializem za vsako ceno, gotovo bi se začel odpirati svetu (kot se kubanski Castri zadnja leta), začel bi se pogovarjati s “poosebljenim zlom” (IMF…) in tudi privolil v “neoliberalne” reforme (kot Marković leta 1989/90)…

  • Ruggedplant

   Temu, da je bbil Chavez inteligentnejši od njegovih častilcev ne morem oporekat, ker je praktično nemogoče biti bolj bedast, sem pa prepričan, da se ne bi kaj dosti odpiral svetu, ampak bi začel še bolj tolči proti “poosebljenem zlu”, po vsej verjetnosti bi se še aktivneje povezal s Kubanci in Rusi ter pomagal zakuhati nekaj precej večjega in globalnega.

 • antimur

  Takšen antislovenski kreten bi moral že zdavnaj biti v ječi, stranka pa prepovedana.

 • Johan

  Za take tipe je sistem > naht un eble>

  • Franc Šink

   Nauči se tujega jezika!

 • rubec

  Če smo že pri facebook zapisih pa povejmo kaj je Mario na svojem zapisal. Jebentiš če ni tale kordiš fukiš.

 • sprehajalec

  Pa s kakšnimi tipi se medijski prostor pri nas ukvarja in namenja prostor njihovim nebulozam. Pa tale tip spada v kot nekega šanka, pa naj tam razlaga svoje nebuloze komur se jih ljubi poslušati. Angleži so za takšne že davno uvedli speaker’s corner.

  • komar marko

   problem niso tile tipi. Problematični so njihovi volilci. Ali je kdo sposoben narediti njihov opis. Kdo so to. So kdaj kaj ustvarili, so bili vsaj eno uro v tovarni ali biroju ali delali z lopato- Ali so to tisti ki že 71 let tulijo in plešejo maškarade na naš račun?

   • Ruggedplant

    Povečini populacija pod 35 let. In to je najhuje – starokomunistični privilegiranci vztrajno gonijo svojo KPS (SD) in DESUS, za ZL pa so zaslužni takorekoč izključno mladi, torej tisti del prebivalstva, ki naj bi bil najbolj kritičen, progresiven, neokužen z jugomentaliteto. Japajade. Podpora, ki jo ima ta stranka med mladimi je jasen dokaz, da ne le, da se je moč komunističnega agitpropa preko svojih lovk v državnih sistemih le še povečala in niti pod razno ne zmanjšala.

    • komar marko

     Normalno intelegentna mladež naravoslovja teh ljudi ne voli. Preverjeno. Prav tako ji ne volijo tehnični izobraženci, delavci in kmetje. Kdo potem še ostane! Povdarek pa je na SLO domorodcih,

     • Ruggedplant

      Drži, volijo jih družboslovci iz Filofaksa, FDV-ja, EF-ja, Pedagoške, Fakultete za socialno delo, PF, ki pa so v veliki večini med študenti. Med naravoslovci je sicer takih norcev res precej manj, a so žal povečini trotlidioti in jih družbene stvari ne zanimajo, povečini so apolitični in ne hodijo na volitve. Preverjeno.

   • sprehajalec

    Samoupravni socializem ni bil nikoli kritično analiziran, z leti je postal mit, ki je vsako leto večji. Nikoli se ni nič kritičnega reklo o njem, ljudem je bil na splošno všeč. Ljudje so postali dokaj premožni, država pa je bankrotirala vsled tega.
    – hiše in kasneje po jazbinšku kot posledica, za bagatelo. Nikjer na svetu ne bi postavil dve bajti s povprečno plačo takrat, pa še na šiht si moral hoditi. Oziroma prišel s polivinilasto vrečko iz kužnih prostorov, čez par let si imel lastno stanovanje. Svet tega ne pozna.
    – na šiht si se v ponedeljek hodil spočit, kot se je takrat rado reklo po napornem vikendu. Ali pa se je reklo med ljudstvom “šiht se začne ob dveh”.
    – bil si prost ob dveh, do večera je bila izjemno dolga.
    – rezulattov dela se v povprečju ni merilo oziroma niso bili pomembni. Režije je bilo toliko, po Tozdih, da je šla ura včasih nazaj od dolgega časa. Rekli so; pojdi se učit, da ne bo treba delati v fabriko. da boš v pisarni. Ljudske univerze, večerne šole so producirale režijo.

    Pa splošna psihoza norosti, ki je takrat vladala, množice proslav, Nič nas ne sme presenetiti, partizanski zleti, itd.

    Vse to nikoli ni bilo kritično predstavljeno, oziroma da je nekdo moral to financirati in še danes se v preprostih glavah stke vzročno posledična veza, aha, če bi bilo spet tako, bi bilo fino. O financiranju pa tole; med preprostim ljudstvo je že nastala apatija na zadolževanje, tako kot takrat. In reklo, pa saj nam ne bo treba vračati je vedno bolj pogosto. Misel, da neka družba s svojim projektom družbenega modela lahko preprosto živi na kredit in da jo torej drugi financirajo, je še zelo samoumevna na teh prostorih.

  • Ruggedplant

   Ne glede na to koliko nam je prav ali ne, dobivajo tile tipčki vedno večjo podporo med slovenclji in prav je, da se njihove neumnosti, katerih kar mrgoli, obelodani, razkrinka in dnevno objavlja kjer le gre. Levi mediji jih namreč predstavljajo kot nekakšne revolucionarne heroje in določen del javnosti se želi s tem istovetiti. Če njihove izjave postaviš ob resničnost, pa se hitro vidi njihovo šarlatantstvo. In če Slovenci še vedno želijo poistovetit s šarlatanskimi buhtlji, potem nam pač ni pomoči.

   • komar marko

    In levi mediji imajo 90 % bralcev in kupovalcev njihovih vsebin. In praviloma so vse proslave v enem stilu. Kaj porečeš katerem in kdo so izbranci in slavljenci. Sistem je ustvarjen in se pelje tako, da imajo koristi samo eni. Pa volilci, desni po prepričanju ne hodijo na volitve. Leva stran hodi kompletna od stranke do stranke po nareku stricev. Sam poglej današnjega 2 letnega otroka, ki vodi državo!

    • Ruggedplant

     No ja, se bojim, da bi bili rezultati še precej slabši za demokrate, če bi volili res VSI. Pravi desno usmerjen državljan, torej domoljub, za nič na svetu ne izpusti najvišjega vzvoda neposredne demokracije – referendum ali volitve. Kdor se ima za desničarja in v teh časih ne hodi na volitve, s tem kaže prezirljiv odnos do svoje domovine in demokracije sploh, to pa sta glavni značilnosti levakov, konkretneje komunistov (ne spoštujejo ne Slovenije, ne demokratične ureditve). Torej zgodbice o desnih, ki ostajajo doma, ne kupim. Politično prepričanje in ljubezen do domovine se ne kaže z mislimi, ampak z dejanji.

     • komar marko

      Imam veliko znancev na obeh straneh. Leve strani še nisem slišal, da bi ostala doma. Desna pa kot zakledo. No pa malo primerjaj število volilcev leve opcije in selitev od stranke do stranke. Ugotovil boš, da gre skoraj za enako število.

     • Ruggedplant

      Še enkrat: kdor ob volitvah, referendumih in večjih pretresih družbe (kakršne so npr. sodne farse proti opoziciji, osamosvojiteljem, preprečevanja prodaje državnih podjetij,…) ostaja v zavetju domačega kavča NE SPADA K DESNICI. To je kot bi se osebno imel za evropskega podprvaka v odbojki zgolj zato ker sem z domačega naslonjača držal pesti za naše fante, nisem pa jih šel niti tja spodbujat, kaj šele da bi za reprezentanco igral.
      Glede na to, da gre za tvoje znance, je najmanj kar lahko narediš to, da jim to poveš.

   • sprehajalec

    Jaz vidim težavo v polarizaciji Slovenije. Polovica zelo dobro živi, za kar naredi, če naredi. Miha Mazzini je dober pisec, čeprav se kdaj ne strinjam z njim, vendar pa se tole na linku resnično splača prebrati, zakaj nismo za spremembe. Sestavek pojasnjuje, zakaj tipi kot kordiš še kar prosperirajo.

    http://siol.net/siol-plus/kolumne/zakaj-ni-sprememb-134172

    • Ruggedplant

     In to je tudi eden njegovih zadnjih dobrih člankov. Cenim ga kot sociologa, a populistične pamflete v službi režima kakršne piše zadnji dve leti, sta pod vsako kritiko. In glavni problem Slovenije niso Kordiši, pač pa vsegliharji Mazzinijevega kova, ki zavzemajo največjo maso volivcev, torej vsaj 4x več kot jih ima radikalna ZL.

    • dr Janez Sveti

     ODLIČNO!!!
     Preberite si.
     Dr Janez Sveti

  • Anton

   speaker’s corner and maize below the knee!:)

 • Janez

  Hja?
  1. Tudi slabe stvari so za kaj – dobre.
  Zdaj, na primeru ZL M. Kordiša vsaj vidimo ?
  Kako naše šolstvo
  zelo dezorientira – nekatere mlade ?
  2. Lepo bi bilo vedeti, kdo so bili ?
  “profesorji” ?? – tega fanta iz Škofje Loke?
  Njegovo govorjenje je tako kot – da bi bil ?

  on – Miha K. cca – 100 let star – predvojni VKP b komunist-stalinist !!
  … ko namreč govori – ha, ha – o r a z r e d n e m boju. – me hkrati

  2. 1. Grabi smeh ob besedah ZL Mihe K. – o t.i. a la VKP b “razrednem boju” !
  2. 2 Hkrati pa se mi ob teh besedah ZL Mihe K. ,
  “obrača želodec” – kot bi en razpadajoči VKP b “zombi” oživel !!

  3. ZL Mihi K. rad prispevam 5 evrov za pot v Venezuelo, če bo tam – tudi do njegove smrti – ostal.

  A?
  Še prej naj iz svojega žepa revnim ljudem Venezuele !?
  vrne denar, ki so ga dali ti venezuelski reveži – za prvo njuno pot pot tja !?
  Mislim na komunistično politični turizem tipa KP,ZK Violete T. in Mihe K. ZL poslancev ! L.r.JANEZ KOMENDA

 • komar marko

  In SLo se še dolgo ne bo naučila nič. Nekako rabimo še 25 let! Preprosto, mati narava mora narediti red. Sam sem zaskrbljen ker na razni faksih dokazano perejo in poneumljajo. Le zakaj?

 • tarantela

  Sem v dilemi: Pri nas so cvetela razna društva, pod okriljem društva “Svoboda” so se združevali ljubitelji petja, folklornih plesov, tamburaši; bile so amaterske predstave za otroke in odrasle, veselice take in drugačne. Ljudje so kljub temu, da so delali tudi ob sobotah, radi hodili na vaje in na prireditve. Vse je bilo organizirano brez finančne pomoči države, društva so imela celo nekaj cvenka za novoletne obdaritve otrok, za nakup gasilske opreme itd.. Danes, ko naj bi imeli cvetoči kapitalizem, pa je le-ta obesil davčne blagajne še no osnovnošolski novoletni sejem. Povsod odirajo, dajo pa vse manj. Društva usihajo, ljudje so vse bolj kisli, vzeli so jim voljo do druženja, do delovanja, še upokojenci ne morejo na izlet, ne da bi davkarija vtaknila nos zraven. Kateri družbeni sistem je potemtakem boljši za ljudi? Samo razmišljam…Veste vi?

  • Peter

   Hm, po tvojem mnenju, očitno socializem.
   Je pa primerjava nefair.
   Namreč, imeli smo dokaj znosen socializem in imamo najhujši, poblazneli kapitalizem.
   Zakaj je tako? Jaz si mislim, zakaj, ali veš ti?

   • tarantela

    Predvsem zato, ker so ljudje najbolj pokvarljivo blago, pa naj bo sistem tak ali drugačen. Morda bo prišel čas, ko bodo vladajoči ugotovili, da je sreča za vse ali vsaj večino ljudi v majhnih vsakdanjih stvareh, zdaj nam jemljejo še to. Lahko imajo oni jahte, vile itd., se grejo visoko evropsko in svetovno politiko, tu, doma so odpovedali in prav zato se zna kapitalistični sistem, TAK, KOT JE SEDAJ, zrušiti. Sam od sebe, premalo je tu možnosti za malega človeka. Kakšen naj bi bil ta sistem, ne vem, vsekakor pa nam dozdajšnji sistemi niso dali pravega odgovora in možnosti do normalnega preživetja ljudi, ki radi s poštenim delom pošteno preživeli.

    • Peter

     Zakaj pa v Avstriji ljudje s poštenim delom pošteno preživijo?

     • tarantela

      Drugačna vlada.

     • Peter

      Ja, in v tem je problem, ne v kapitalizmu kot takem.
      Ljudje pač vidimo, kako lepše, ja res, lepše se je živelo v socializmu, imel si čas zase in družino, stanovanje ni bilo problem… In potem nekateri začnejo za to, da danes živijo slabše, kriviti kapitalizem, novo državo, celo osamosvojitelje…Namesto da bi opazili, da je stanje tako slabo zaradi miljard naropanega premoženja, ki niso bile investirane v razvoj pač pa skanalizirane na račune novodobnoh tajkunov v davčnih oazah.

     • tarantela

      Ja, pa še to: Avstrijci so imeli precej prej vpeljan kapitalistični sistem, kot mi in so ga dodobra utrdili, preden so šli v evropsko skupnost. Ta pa ima svoje zakone, mi smo pač padli not (sami smo želeli), nismo pa bili pripravljeni na vse te spremembe, kar so naši vodilni politiki in vodstva firm – naj bo levi ali desni- temeljito izkoristili. Plačujemo pa mi. Vendar bi se vsaj davčni politiki, taki kot je sedaj, morali upreti. Na nekaterih področjih je hujša kot fevdalizem! Je že res, da Evropa zahteva svoje, vendar lahko vidimo, da se nekatere države znajo upreti, le naši politiki so tako ubogljivi, da je za zjokat. Počepnejo tudi tam, kjer ne bi bilo treba, mogoče jim je všeč, če kdo reče: “Priden, priden!”.

  • Meho

   Danes, ko naj bi imeli cvetoči kapitalizem, pa je le-ta obesil davčne blagajne ……

   Pa kje ti živiš? A v socializmu pa ne bi bilo ‘davčnih blagajn’, ampak bi Cerar denar sral, ali pa ga pobiral po drevesih, a ne? Ravno socializem potrebuje davkarijo in odiranje ljudi, živ primer je Venezuela. Tam do blagajne niti ne prideš, kaj šele, da bi ugledal ‘davčno blagajno’. Itak jih tam ne rabijo, ker ni nič za prodat.

   In od kdaj je pri nas kapitalizem? Kaj pa sploh je to? Ja, seveda SOCIALIZEM za rajo in pajdaški kapitalizem za izbrance. Ravno to hočejo drekači. Poslušne kokoši, ki kokodakajo ‘kako je bilo včasih fajn v socializmu’, za sebe pa pobrat kar se da in čim prej. Raja pa prek davkov futrat dosmrtne privilegirance in rentnike in brezdelneže po raznih paradržavnih institucijah in društvih za pranje možganov in ostankov socializma. Malo se pozanimaj, kako poteka sociala na primer v Avstriji, v gnilem kapitalizmu !!! Boš močno presenečen(a).

   Imeli smo svojo Venezuelo že pred leti, zdaj jo eni hočejo nazaj. Ker včasih nam je bilo ‘fajn’, elektrika in redukcije (še pomnite, tovariši), par nepar vožnja z jugotom ali stoenko (še pomnite, tovariši), plačevanje z markami, ker je bil dinar prazen papir (še pomnite tovariši), shoping v Trstu, ker tukaj ni bilo nič (še pomnite, tovarši), aja, pa lahko si gradil bajto, samo kuverte si moral malo potalat naokoli – dokler je šlo (še pomnite, tovarši), pa čakanje po več ur v čakalnicah ambulant itd. itd.

   • tarantela

    No, majčkeno pa že pretiravaš! Tisto o kuvertah, če si hotel graditi hišo, je že ena taka cvetka. Hiše so se gradile na puf, plačala jih je inflacija, se pravi mi vsi, ki smo potem ob zaprtih pipicah hodili pu nujne življenjske potrebščine čez mejo. Vsekakor si ne želim živeti tako, kot smo v osemdesetih letih prejšnjega stoletja. V svojem zapisu sem predstavila samo svoja razmišljanja, bi pa bilo zelo lepo, če bi podali svoje predloge za boljše življenje; kakšen naj bi bil sistem, ki bi bil dober za poštene, delavne ljudi? To, kar imamo danes pri nas, ni vredno pol fajfe vode!

 • althar

  Saj bi jih steral v morje, pa jim je zmanjkalo denarja že tudi za bajonete.
  Mogoče bi pa Kordiš lahko naredil kakšno nabirko med svojimi verniki tule pod Alpami, da bi nabrali za par bajonetov za svoje tovariše v stiski.

 • MižekFiga

  Bolj evropski in manj balkansko-rusko-srpski bodimo PA BO!

 • ljubinica

  Demokratični socialisti a la Kordiš, Mesec, Violeta dobro živijo na račun radikalne levičarske demagogije ….

  Ko še marsikdo v Sloveniji. Pri nas “se splača” (če nimaš moralnih zadržkov) zagovarjati komunizem, pa čeprav jasno vidiš vse strahote tega sistema ….
  Npr. Iztok Aberšek:
  “Kajti Kuba brez njiju (Fidela in Raula) bo samo še en kapitalistični karibski paradiž več, zrel za turistične horde iz ZDA, glomazne ameriške hotele in križarke, nakupovalna središča, offshore podjetja… Brez magičnega idealizma, ki je Kubo poganjal več kot pol stoletja. Pri vseh svojih pomanjkljivostih.”
  *****
  Feministka Violeta pa očitno tudi nima nič proti, da bi služila kot “poobedek” kakemu levičarskemu velikemu vodji (v mlajših letih seveda) …. ….
  Iztok Avberšek:
  “Fidel Castro je komunistični vladar z daleč najdaljšim stažem. Kot predsednik, premier in prvi sekretar partije je (bil) na oblasti celih 52 let. Po zanesljivih virih je tudi nesporni svetovni prvak v številu položenih žensk, kar sem elaboriral že v članku Seks in tajkuni. Okoli 35.000 kubanskih tovarišic naj bi padlo pod njegovim revolucionarnim šarmom. Po vsakem kosilu in vsaki večerji po najmanj ena. Po spisku. In to človek, ki mu je ime Fidel — Zvesti!”
  ***************
  Ta čas je za Avberška (in očitno za Violeto tudi) čas “magičnega idealizma”.

 • radames

  Kako taki butli kot je Kordež lahko sploh pridejo v parlament?
  Hanžek, Violeta in ostali, ki ste v parlamentu samo zato, da dobivate višje plače. Nikoli več socializma! Pol stoletja je bilo mnogo preveč.

 • montyamp

  Kordiš še ni dojel , da je s polnimi hlačami lažje smrdeti kot s praznimi . Violeta mu ne more pomagati , Trček pa mu noče . Kako to , da v Sloveniji vsaka nekajkrat ponovljena norost , že rodi politika s programom , ki je pač še eden v seriji instant uničevalcev Slovenske NORMALNOSTI . Kordiš živi na kredit , širi idotizme za gotovino . Politična prostitucija , katero plačujejo tisti ki bojkotiraoo volitve in seveda tisti ki gredo volit ima raj v slovenistanu . Smrkavec se naj spoka v Venezuelo , čez 50 let se naj vrne , če bo še živ .

  • karlina

   ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 • montyamp

  Socializem crkns , ko zmanjka TUJEGA DENARJA .

 • Osti jarej

  ..jah…v venezueli je tako,.kot pri nas in drugje v svetu…neoliberalizem ,divji ,pajdaški kapitalizem,gromozanska brezposelnost…ker lačne in ponižane,ter brezpravne lahko obvladujejo….razpon med bogato elito,ki je to postala izključno na plečih naroda,je ogromen….ker pa so v gvajanskem višavju velikanska, le deloma raziskana nahajališča železove rude, boksita, zlata, srebra,diamantov, cinka, svinca, bakra, nikja in urana,nenazadnje reveži spijo tudi nad nafto ,od katere nimajo nič…se jim revolucije kot take…tiste “taornk”,ki pohodi vse pred sabo in za sabo pušča glave na kolih ,ni bati….ameri imajo prevelik apetit….

 • Hribouc

  Dva butasta ksihta na slikah.Kateri je Maduro in kateri je Kordiš ?
  Maduro nima več za bencin, da bi poslal avion po Kordiša, Tomićko in Lukafakisa…zato rdečuharji sprašujejo Lenarčiča, kako leteti v Venezuelo za 50 ušivih kapitalističnih dolarjev, pa se ne izide.
  Zato bumbarji čakajo Putina, ko pride u Lublano, da jim šenka eno odsluženo raketo dolgega dosega, da se izstrelijo do Kube in nato plavajo do Venezuele. Da bodo Chaviste naučili kako pridelovati gensko spremenjeni skret papir za večkratno uporabo!

 • pokvarjeniSvet

  Kapitalizem ni nič kriv, nima nič pri tem…ma svetu sta dva napačna gospodarska modela Socializem(plansko gospodarstvo, vmešavanje politike) in korporatizem (tajkuni in ostali ki potom politike izkoriščajo ostale) …..medtem ko definicija pravega kapitalizma prosti trg, enakovredni pogoji za vse s pošteno svobodnjaško zakonodajo, veliko številna konkurenca, nobene monopolizacije…itd.

  Da je na tem Svetu tako trenutno slabo in veliko revščine je krivo zato, ker imamo vedno manj Kapitalizma, moja rešitev za odpravit revščine je več kapitalizma in zapret in razlastninit vse tajkune in ostale bandite ki so potom goljufij, politike in lopovščine prišli do bogastva oz. so ga pokradli ! kdo so ti banditi, se zelo hitro izve, če se naredi revizijo.

  Vsak ki je potom politike in države prišel do bogastva je bandit, ki uničuje kapitalizem.

 • pokvarjeniSvet

  Kapitalizem ni nič kriv, nima nič pri tem…ma svetu sta dva napačna gospodarska modela Socializem(plansko gospodarstvo, vmešavanje politike) in korporatizem (tajkuni in ostali ki potom politike izkoriščajo ostale) …..medtem ko definicija pravega kapitalizma prosti trg, enakovredni pogoji za vse s pošteno svobodnjaško zakonodajo, veliko številna konkurenca, nobene monopolizacije…itd.

  Da je na tem Svetu tako trenutno slabo in veliko revščine je krivo zato, ker imamo vedno manj Kapitalizma, moja rešitev za odpravit revščine je več kapitalizma in zapret in razlastninit vse tajkune in ostale bandite ki so potom goljufij, politike in lopovščine prišli do bogastva oz. so ga pokradli ! kdo so ti banditi, se zelo hitro izve, če se naredi revizijo.

  Vsak ki je potom politike in države prišel do bogastva je bandit, ki uničuje kapitalizem.

  • dr Janez Sveti

   Odlična razlaga. Čestitam.
   Dr Janez Sveti kapitalist

   • pokvarjeniSvet

    Bolj kot socializma v teh ubogih dražavah Latinske amerike in Severne koreje se bojim korporatizma v katerega smo že delono prišli v Evropi in bomo prišli v najtršo različico Korporatizma in direktna smrt Kapitalizmu če je vse to res v tem sporazumu TTIP kot se govori. Glede nato da je vse tajno in nihče noče to z javnostjo deliti znajo biti te informacije resnične. Če se pol to uresniči smo dokočno pokopali kapitalizem….Korporacije bodo imele čisti monopol, vsa konkurenca bo uničena in imeli bodo pooblastila ki bodo nad državami EU-ja….to je začetek našega konca svobode in pokop kapitalizma.

    • Viktorh

     ???
     Ne razumem kaj hočeš povedati?
     Nekaj si slišal, pa očitno ne razumeš…

     • pokvarjeniSvet

      Ne, hočem biti optimist in verjeti, da ni tako slabo kot se mi kaže zadeva sama po sebi. Ampak če je tajno in vodstvo ZDA pomeni samo en logičen odgovor …to bo katastrofa za nas, kot ničkolikokrat v zgodovini od njih.

 • Osti jarej

  …sej čavez je bil tudi en butelj…oblast ga je pokvarila in ga izrodila kot človeka,ki je nekoč imel moralna načela in jasne cilje,na koncu pa sam polno rit in celo državo lačnih revežev…..a je vedel,da so apetiti zahodnega sveta tako veliki,da so ga,kot “varuha” in kakor “zadnji branik” pred pogoltnostjo zahoda,pripravljeni “spraviti” s sveta…..

  • ljubinica

   “oblast ga je pokvarila in ga izrodila kot človeka,ki je nekoč imel moralna načela in jasne cilje …”
   To je neumnost.
   Včasih so komunisti pri nas govorili: Samoupravljanje je odlična teorija, samo kaj ko so ljudje pokvarjeni in se ne držijo Kardeljevih smernic ….
   Socializem (komunizem) je zanič družbena teorija. Izmišljotina bolnih možganov. Praksa je to ničkolikokrat dokazala.
   Kako naj nek Čavez, pa če ima še tako visoka moralna načela in jasne cilje, uresniči “socializem”?

 • Opazovalec

  Hahahaha, Kako se ta portal ukvarja z nepomembnimi rečmi :))))

  • tarantela

   Imam občutek, da golo preživetje pa le ni nepomembna reč, ali pač?

   • Opazovalec

    Dvoličnost. Tisti, ki pridejo v Turčijo oz. čez morje, pa se ne gre za preživetje? Zakaj so venezuelci več vredni od teh nesrečnikov?

    • dr Janez Sveti

     Daj razloži nam, kako ti ovrednotiš narod, ljudi?
     Dr Janez Sveti uberman

     • Opazovalec

      Vsi smo isti na tem kamnu, ki mu pravimo Zemlja. Nismo enaki a smo isti.

     • sprehajalec

      Vsi smo isti, vendar pa se nekateri plodijo bolj kot drugi, ker jim ni mar za svoje otroke. Ti prihajajo čez morje, ker jih je doma preveč.

     • Viktorh

      In zakaj si ne poiščejo prostora na Vzhodu – Rusiji – bogati, prijazni do ljudi?

     • Ruggedplant

      Ni problem v številu otrok, ker nataliteta le pozitivno vpliva na državno gospodarstvo, ki v nasprotnem sistemu kmalu postane suženj pokojninske blagajne (ne le v slovenistanu). Problem je v odsotnosti delavnih navad, zatiranje svobodnega trga na gospodarskem in izobraževalnem področju in še bi lahko naštevali.

     • sprehajalec

      Daj no, nobena država na svetu gospodarsko ne zdrži prirastka, kot ga imajo oni spodaj. Nisem si to jaz izmislil, temveč sta svetovna voditelja, ki sta to dala skozi in dvignila državi v svetovni tehnološki sile izjavila na skupnem srečanju; Ustavitev rasti prebivalstva je PRVI pogoj za začetek gospodarskega razvoja. južna Koreja in Kitajska.

      verjamem, da se ti ne dozdeva s kakšnimi številkami imaš opravka. Leta 1950 je bilo vseh Arabcev 70 milijonov, manj kot nemcev takrat. Danes jih je 340 milijonov. V naslednjih 50 letih bo njihovo število 2,7 milijarde. samo Arabcev. Kot da bi se Slovenci namnožili od leta 1960 do danes na 10 milijonov. kakšen pozitiven vpliv bi imeli, če še sedanjih 10-20 tisoč novih na leto ne moremo zaposliti. Ob odhodu spokar takšnega števila v penzijo. odpade vse kar si naštel, verjemi mi. Tukaj gre za srednejveško razplojevanje.

     • Ruggedplant

      V pogojih pravega prostega, konkurenčnega trga, je prirastek mladih lahko le pozitiven (saj je potrebe po novih podjetjih in z njimi delovnih mestih več), v državah, kjer takšnega trga nimajo vzpostavljenega, seveda zadeva ne more delovati, saj delovnih mest primanjkuje. Potem imaš tu še popolnoma zgrešeno politiko upokojevanja v letih, ko je človek že davno zunaj svoje optimalne produktivnosti in tako starejši zasedajo delovna mesta mladim na vrhuncu svojih moči. Konkurenčni trg torej stimulira ustanavljanje novih in novih podjetij, ki potrebujejo več in več zaposlenih, ta presežek pa se ne polni z naslova podaljšanja delovne dobe, ampak z nasprotnim – upokojevanjem pri 55, max 60 letih in njihova nadomestitev z mladim kadrom, po možnosti začenši že v zadnjih letnikih študija.

      No, do te mentalitete in razumevanje ekonomike imamo Slovenci še dooolgo pot.

     • sprehajalec

      Z vsem spoštovanjem, vendar tako pravi teorija. Tudi teorija rasti sama ne predvideva neke neskončne rasti. Če bi bilo tako, tudi Kitajci ne bi prisilno ustavili rasti prebivalstva.

      Poleg tega je bila 55 let še nedolgo nazaj starost, ko je večina umrla, danes je že blizu 80 let. Viri na svetu so omejeni in rast prebivalstva ne more iti v neko neskočnost. Veliko otrok, njihova majhna vrednost. malo otrok, njihova velika vrednost in več vlaganja vanje.

      Če bi se Nemci plodili po stopnji kot Sirci naprimer od leta 1950 naprej, bi jih bilo danes 480 milijonov. Tudi oni niso sposobni organizacije, ki bi poskrbela za takšno rast. Milijon novih delovnih mest na leto, ob vse večji produktivnosti dela, robotizaciji in kompjuterizaciji. Ni šans.

     • Sredinec4U

      Ti očitno ne ločiš semantike teh dveh pojmov. Preberi SSKJ, ti ne bo škodovalo.

     • dr Janez Sveti

      Poskusi med milijardam zvezd, najti najlepšo!
      Dr Janez Sveti vesoljc

     • indijanka

      Je to težko?

     • dr Janez Sveti

      Poskusi. Meni so vse všeč. Meni so všeč vsi letni časi.Meni je všeč dež, sneg in sonce. Meni si všeč.
      Dr Janez Sveti Všečnostnik

     • indijanka

      Poet si veš…Ne vem pa ali prvinsko ali po principu vaja dela mojstra. Oba principa me nasmejita :).

     • dr Janez Sveti

      Jaz pa poet? No to bom vzel za kompliment od tebe. Če bi mi to rekel kdo drug, bi mislil, da me…:) Po mojem občutku je to tisto divje v meni, ki si želi narave v čisti obliki.
      Dr Janez Sveti

     • indijanka

      To je bil kompliment. Nisem jih vajena trositi moškim.

     • dr Janez Sveti

      A moram zardet? No, pa bom, tebi na ljubo. Samo obljubi, da ne boš pobegnila na deževen,meglen otok,kjer živijo bledi, ljudje , rdečih las in izkrivljenih postav. Zadnje čase jih sicer nadomeščajo puščavski ljudje , kar ni logično, ampak je dejstvo.
      Zakaj to pišem?zato, ker mi je žal vsakega pametnega človeka (še bolj ženske v samostoječkah in visokih petah), ki zapusti, to našo prelestno, zlato in dragoceno, ter edino domovino Slovenijo.
      Dr Janez Sveti narodni borec

     • indijanka

      Nasmejal si mi srce. Da bi ti zardel? Z življenjem rada plešem. Prepuščam se mu. Vedno izbira pravo pot zame.

     • dr Janez Sveti

      Prava vesoljka!!
      Dr Janez Sveti vesoljc

     • indijanka

      Indijanka :).

     • dr Janez Sveti

      :) Isto!
      Dr Janez Sveti vesoljc

     • indijanka

      ne pa ni :)

     • dr Janez Sveti

      Res je. Ni isto. Indijanci so izgubili vojno in ozemlje.
      Dr Janez Sveti Hudobec

     • indijanka

      Po indijanskem izročilu zemlja ne pripada ljudem ampak ljudje pripadajo zemlji. Zato si jo Indijanci ne lastijo. Tudi vojne nismo izgubili. Izgubili smo posamezne bitke, ki so nas naučile marsikaj. Tudi tega, da je Indijanec stanje duha ter da so indijanske vrednote tiste, ki bodo človeštvu pomagale do preživetja. Zato bomo nekoč Indijanci prav vsi. Kako to Vesoljci z vesolja ne vidte?

     • dr Janez Sveti

      Pregnani, iztrebljeni ,brez dela,izobrazbe in alkoholiki ? To namreč jaz vidim. Samomorilnost med tako imenovanimi domorodci, je nadpovprečno visoka. Povsod po svetu, ne samo med Ameriškimi Indijanci.
      Dr Janez Sveti Venet

     • indijanka

      jst o duhovnem svetu..ti o neki statistiki človečnjakov

    • Viktorh

     ..in zakaj rinejo v Turčijo? Afrika je neverjetno bogata….

     • Opazovalec

      Zdaj če maš družino in okrog hodijo norci z orožjem, bi se isto odločil.

     • Viktorh

      Ne kvasi neumnosti…

     • Viktorh

      Ne, nabavil bi orožje in branil družino.

     • Opazovalec

      S čim? Zakladnice države branijo ti ljudje.

     • Viktorh

      … če imajo ti ljudje denar za beg v neznano – kar ni poceni – bi imeli tudi denar za obrambo domovine.
      Spomnim se kako so komunisti leta 1991 bežali iz Slovenije čez Karavanke, potem pa se zmagovito vrnili v domovino.
      Ne seri, Opazovalec.

  • Viktorh

   Če ti nimaš občutka za dojemanje, je zate pač nepomembna reč. Tvoj problem.

 • FORT WORTH

  Tale kordis…ze pogled ima zmeden. Kaj mora sele biti pod pokrovko ?!
  Tele radikalci v ZL pa isis je pa popolnoma isto sranje.
  Ce kordisu na sliki dodate se brado dobite talibana… :-)))))

  • rubec

   ********

   • karlina

    Čim pa odpre usta, ti gre na bruhanja, tako neumen, pa tako pametnega se dela, s svojim gofljanjem, ki se ga je naučil iz socialističnih knjig.

 • Igor Kavalar

  Tile levaki tipa Kordiš za svoje in druge socialistične neuspehe vedno iščejo notranje in zunanje sovražnike.

  Kva pol Venezuela prodaja nafto američanom in se grebe za dolarje?
  Imate svojo valuto, zdej pa poštekejte kako narediti državo uspešno da se bodo grebl po celem svetu za bolivarje če ste dase.

  Prodejte nafto severnim korejcem če ste anti kapitalisti za $1000 na sod pa čeprav je na trgu $49 ali pa jim jo dejte zastonj. Oni vam bodo pa dal zastonj riž in ne boste več lačen.

  Problem rešen.

 • Koba Reid

  Jaz sem za. Odbijemo mu roke, noge pa naj potem z ušesi plava.

  • von Rhein

   Lahko mu še uhlje porežejo,veslal bo z jezikom.

   • janban

    Ni za skrbeti, da bi utonil, ga bo njegova prazna glava, držala nad gladino.

 • Koba Reid

  Dajte no, nedonošen mulc, poln floskul od svojega luzerskega lopovskega fotra, ki verjetno celo življenje samo gleda, kje bo kaj za svojo familijo ukradu, potem pa te nebuloze komunistične še tamalmu, ki verjetno v življenju ni lopate držal, ali pa vedel, kaj je to šajtrga, v glavo trajba. Tamal pa itak zabit do konca, brez svojega razmišljanja, kvasi t5e cheopičje nebuloze. skratka razvajen mamin pocujran pamž, posran, reva, strahopetec, verjetno lažnivec in poden od človeka. tipičen luzerski levak, ki ne ve, kaj bi sam s sabo. Samo s kolom po glavi, zagrebst, njegovo umsko bolano familijo enako, da teh pacijentov ne bomo gledali celo še v politiki, ki dejasnk ospadajo tja do 1-3 leta osnovne šole s svojim primitivizmom in luzerstvom. Skratka nedonošena mamina jokica, primitivec in luzer.

  • Osti jarej

   …dajte no……kot večina politikov,ki jih volite….nedonošeni so …večinoma..v tem smislu,da pojma nimajo kako se zasluži denar in od kod prihaja,ker …večinoma…z rokami niso delali niti 5 minut svojega življenja…..lahko je s tujim kurzem (dovkoplačevalskim) po koprivah mlatit in 25 let viset pri koritu…..in viseli bodo tam,dokler bo še cvenka kaj…isto sranye,drugo pakovanje…kdaj vas bo,vse skupaj,pamet srečala?!?

   • Ruggedplant

    Pa smo spet pri vsegliharizmu, kajne tovarišica? Prozorni ste s takimi komentarji, nasedajo vam samo še največji naivci.

    • Osti jarej

     …….ako vi resnico označujete za vsegliharstvo ,je to izključno vaš in ne moj križ….25 let nam uspešno lažejo,kradejo,nas zavajajo,delijo na dva pola in še kakšnega zraven,nas ponižujejo in se iz nas norčujejo…..mar ne vidite političnega kolobarjenja ?…vseh 25 let samostojne slovenije in mnogi še na leta in leta podlage…če že svojih potomcev niso spravili v politiko,so jih v sodno vejo oblasti,ako niso tam ,so v dobro plačanih javnih službah,če tam ne,pa na dobro plačanih položajih v EU…mar veste,kaj je vsa leta dobrega za državo naredil oni janez p.,ki je bil ves svoj evropski mandat na vseh lestvicah priljubljenosti na prvem mestu?…kaj dobrega za državo in državljane je naredil peterle,jordanova,tomčeva,vsi prejšnji “nagrajenci” stranke SDS in vsi rdeči,kodrlajsasti in mavrični…?!? ja,točno! NIČ,razen,da so in ,da še dobivajo plače na svoje račune pa,če spijo v parlamentu…no,kar se pa naših parlamentarcev tiče ,je pa isto….za razliko od delavca,ki dela in proizvaja dodano vrednost za minimalca,jo poslanec dobi,pa,če tam smrči al prdi,al pa niti tega ne…..kolobarjenje ,gospod,kolobarjenje ……vedno eni in isti,tako ali drugače krvno povezani….spreglejte že…ako ne boste,je pa to spet vaš križ in zaradi takih,kot ste vi in vseh ki se tega ne zavedajo ,križ tudi tistim,ki se….

   • karlina

    ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  • janban

   Fotra osebno poznam, je priljubljen učitelj telovadbe na osnovni šoli, ni slab človek. Tako da on ni kriv za sinkota. Zna biti da je mulo pokadil preveč trave, ki dokazano vpliva na možgane, pa pač ne zna več razmišljat razumno, že v njegovem pogledu se vidi odsotnost.

   • Ruggedplant

    Torej vzgoja nima nič pri tem, trava pač? Prvič slišim, da bi trava učila ljudi rdeče ideologije.

    • janban

     Nisi me razumel. Večje količine pokajene trave resno vpliva na možgane, za rdečkarje, pa je znano da imajo slabo razvite možgane.

     • Ruggedplant

      Jaz pa trdim, da trava z njegovo ideologijo nima prav ničesar, za to so odgovorni starši, družba in izobraževalni sistem.

     • janban

      Kaj pa v primeru mesečnika, starši so krščanske vere, tudi on je vzgojen v krščanskem duhu, pa se ga ni nič prijelo očitno!

     • Ruggedplant

      Preostaneta torej še družba in izobraževalni sistem.

     • karlina

      To pa res niti slučajno ne verjamem, da bi bil nekdo, ki je krščansko vzgojen, tako podel in pokvarjen, kot je Mesečev Lukec.

     • Karmen

      In če kaj vem, imajo doma kmetijo.

     • karlina

      ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

   • karlina

    No, da je učitelj, s tem si povedal čisto vse, ker če oče ne bi delal v JU, se grem stavit, da on ne bi bil v politiki in tudi to, da je naredil gimnazijo-verjetno so mu močno gledali skozi prste, ker je oče iz iste branze.

  • karlina

   Veš, takšnih , kot je on in druzin, iz katere izhaja on , je v tej drzavi malo morje in zivijo super, oz. odlično, brez vsakršnega truda.

  • Karmen

   Zanimiv komentar, zanimivo pa je tudi to, da njegov fotr dela in ne krade. Fotr je učitelj telovadbe, mati pa medicinska sestra in dela v domu upokojencev. Je pa res edinec, toliko jih pa ne poznam, da bi vedela ali je razvajen mamin sin. Star je enako kot moj sin, ki pravi, da je Kordiš zmeraj bluzil z takimi trapastimi idejami.

 • Sredinec4U

  Tale mulo nima pospravljenega podstrešja. A je eden od 90 izbrancev slovenskih vol-ivcev…

  • Viktorh

   …da pa je lahko prišel v parlament, je očitno zanj glasovalo kar nekaj volivcev z ne pospravljenim podstrešjem…

   • karlina

    No, takšnih, ki se nazivajo na forumu s tovariši, je res kar precej in tudi takšnih, ki v zivljenju ne bi nič delali, pa vseeno veliko sluzili, je tudi zelooo veliko, pridni in še kako izobrazeni naši otroci, pa morajo na delo v tujino, ker pri nas zanje niti slučajno ni sluzb, ker so rezervirane za priviligirance, oz. naše-to , da je na zavodih več ljudi, ki imajo boljše izobrazbe, kot zaposleni, je čista resnica.

 • Sredinec4U

  Če hočejo kapitalistične države vlagat v Venezuelo, je to imperializem. Če se kapitalistične države umikajo iz Venezuele, je to sabotaža in napad na socializem. Reci nam, Miha, kaj naj po tvoje kapitalistične države naredijo v in za Venezuelo, da ne boste Rdeči Khmeri tega interpretirali kot napad na njeno suverenost?

  • macon

   Ja, denar nam jim dajo, za razvijanje novih strpnih konceptov sobivanja in trajnostnega gospodarjenja- demokratičnega socializma.

   Družboslovna misel se mora venomer oplajati, razvijati in rasti, zato pa mora biti obilno zalivana z denarjem butlov, ki delajo kar ljudje rabijo in jim po glavi ne hodijo tovrstne nebuloze.

  • Andrej

   Bravo ! Sredinec – “snieper”!
   Ubogi venezuelci,ali nimajo dovolj ortodoksnih južnoameriških zadrogiranih
   komunistov,zdaj jih hodi strašit še Mesec s svojo igralsko skupino “Violetas”!
   Po premieri v Slovenijio sledijo gostovanja v državah,ki jih tlači komunistična mora,nadležna in nevarna kot tigrasti komarji !

 • garfi

  Združena Leva Norost

 • tarantela

  V Severni Koreji iščejo ženina, a mu zberemo za avion za tja?

  • komar marko

   kar s Falconom podarimo, bo najmanj škode.

  • karlina

   Ja, res je, sem prebrala in tudi pomislila na njega in njegovega strankarskega prijatelja Mesečka.

 • dob

  kučanizmu, kot sistemu upravljanja države, ni jasno da je odrasel moški odrasel, ko sam proizvaja spermo, in si je ne sposoja pri drugih!

  • Osti jarej

   …..jah ,potemtakem je takih ,pri koritih in državnih jaslih nebroj….a si sperme ne “sposojajo”…uspešno jo kradejo in z njo yebejo male,ki jo morajo “proizvajati” za vso to nemoralno nesnago….

   • dob

    Morda bi moral Erjavc prositi Križnarja, da mu jo našprica v NLB, namesto da brizga okrog po kontinentih.
    Pol nam ne bo treba dokapitalizirati.

 • Viktorh

  Equs asinus europaeus…

 • Peter

  Zakaj pa ne bi zgradili kar mostu do bratske Venezuele? Čez SKorejo, pa smo vsi skupaj, čez Kubo se že ne splača več, oni bojo kmalu zapustili socraj na zemlji.

  • komar marko

   Vprašanje je kdo bo dal denar. Verjetno imperiaLISTI, ker socialisti samo kradejo in nosijo na Deviške otoke! Naši janičarji pa v jok in v hosto ter na usatnavljanje nove OF! Spomenice se že tiskajo!

   • Peter

    Seveda bomo vzeli kredit. Ko ga bo treba vrniti, bomo pa rajo naščuvali na ceste proti grdim kapitalistom, siriza doo

    • Franc Šink

     Seveda !! Iščejo mesto pod soncem katerega niso vredni Upam da jim bo enkrat spodletelo!!!!

 • komar marko

  Tele mesečniki so pred volitvami obljubljali o zmanjšanju POSLANSKIH plač. Provladnih medijev (teh je 99%) ta obljuba ne zanima, tako kot program Cmerarjev ne. Cmerar trdi kako dobro dela, pa ne zna našteti niti enega zakona, ki bi bil v dobrobit SLO. Znajo pa poskrbeti za sebe, da bodo dobili glasove. zato pa migrante na kolenih prosijo, da ostanejo!

  • Franc Šink

   Tile mesečniki imajo krasno ime in tudi pristaja jim(mesečnik) Ne poznajo pa realnosti.Enostavno so vzgojen v določenem sistemu.

 • tomven

  Vsaka vrstica, namenjena tem revolucionarnim bebavcem je absolutno preveč, pa naj gre za kordiša, mesečnika, šlapo ali pijančka… zaradi mene lahko na Lampedusi kordiš ukrade migrantom en “gumi štrudl” pa z njim odvesla v svojo obljubljeno deželo, raj na zemlji – Venezuelo.

  “La madre degli imbecilli e´sempre incinta”. Mati bedakov je vedno noseča!

  • Peter

   Dober pregovor.

   • karlina

    res je

  • Franc Šink

   In naivneži so rasa ki ne bo nikoli izumrla!

 • zaton

  Ta človek po mojem še ni delal nič pametnega v življenju. Treba bi ga bilo poslat na prisilno delo-tolči kamnje npr.

  • karlina

   Seveda ni nič delal, saj ima samo gimnazijo, pa vprašanje, kako jo je naredil, ali nam to ni poznano , koliko je bilo njemu podobnih po letu 45, pa zivijo super dobro, ampak na tuj račun, veliko je takšnih, ki so ziveli celo zivljenje, sedaj imajo pa tudi super pokojnine, dokler bo tako v naši drzavi, se bomo samo še bolj potapljali, ni nam pomoči.

 • Franc Šink

  Tega Kordiša bi se moralo fotografi kot političnega kriminalca !!

  • Lord H.

   V gozdu rajši srečam medvedko z mladiči kot v temni ulici moškega s takšnim obrazom.

   • Franc Šink

    Res nima obraza. Antipatični mi pa je.

  • karlina

   ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

   • Franc Šink

    Pozabil sem napisati da bi ga morali fotografirati tudi iz bočne strani.

   • Franc Šink

    Še enkrat.Tudi ti si huda.

 • Franc Šink

  Venezuelci in Arabci kar se tiče nafte popolnoma na istem. Pohaja jim sapa!!

  • Ruggedplant

   Drži. Le da imajo na eni strani komunističen totalitarizem, na drugi pa islamističnega. Neizmerno naravno bogastvo od katerega mali človek nima ničesar, elita pa mastno služi in meče ljudstvu ravno zadosti drobtinic, da se ta ne upre.

   • xtc

    Pozabil si pa dodati ;da gre domala za isti d*******:

 • xtc

  Komunisti;socialsti;jugofili;rusoili ista baža in nadvse podjetnitako da iz vsake stvari ne samoiz kruha naredijo d*********:
  ŽE VIDENO V YU IN CCCP a se še kar ne dajo:

 • Lisjak

  Najprej je gradil socializem,potem pa mu je socializem gradil vse,kar ima.(Ž.Petan).

 • Osti jarej

  …en velik klinc gleda vse…dokler ne bo izvedena lustracija…za čisto vse…ne grem na nobene volitve več…in nihče iz moje razširjene družine ,tudi ne….

  • komar marko

   No spodaj sem trdil, da desna stran ne hodi na volitve, ekao kot jaz. In neki komentator trdi, da smo levaki, namreč po PREPRIČANJU ti ne hodijo na volitve ker verjamejo v revolucijo! Ne vem več kaj sem, se pa strinjam, da sem po prepričanju za socialo , poštenje in delo.

  • Ruggedplant

   In kdo bo izvedel lustracijo če ne prav ljudstvo, ki bo to zahtevalo preko volitev?? V svojih komentarjih kažeš veliko pomanjkanje osnovnih temeljev demokracije, enako kot večina sodržavljanov, ki pričakujejo da je Država nekakšno zunajzemeljsko bitje, ki bo samodejno poskrbelo za vse njihove potrebe ali pa jih uničilo. Dejstvo pa je, da smo država MI in prej ko se bomo zavedali, da smo MI tisti ki jo uničujemo ali povzdigujemo, prej bomo ven iz tega enoumnega pekla.

   • komar marko

    A mi nisi ti oponiral, da če ne hodiš na volitve si levak! Preberi en komentar višje. Je tudi on levak?

    • Ruggedplant

     Definitivno. Pa ne zgolj zaradi tega dejstva, jih je še kar precej – če pozorno bereš komentarje, ti bo hitro jasno koliko je ura, takšno maškarado kvazidemokratov prepoznam na daleč.

     • komar marko

      Tukaj se ne strinjam s tabo. Preprosto ker se smatram za desnega, poštebega , socialnega in resnicoljubnega. Razočaranje nad sistemom je preveliko. Za demokracijo sem se boril, pa so me enostavno pozabili, jaz se jim pa tudi ne ponujam. Namreč nisem član nobenega združenja in si ničesar ne lastim in ne pričakujem. Samo razucal sem si v glavi zakaj se gre. Zakoni so pa zato, da jih VLADAJOČI lahko izkopriščajo in da se jih ščiti. Mali človek je manj od NIČLE.Torej trdim da je res čas za drugi DEMOS. In trdim tudi, da prava DESNA stran ne hodi na volitve in rabimo še nekaj novih desnih strank!

     • Ruggedplant

      Z drugimi besedami: želiš si sprememb, a boš sam s svojo pasivnostjo naredil vse, da do njih ne bo prišlo. Namreč če ne boš volil, je tvoj proporcionalen delež glasu podarjen levici, ki bo volila, čisto preprosto. Trdiš, da si se za demokracijo boril, zdaj pa se ti ne ljubi niti na volitve oddati svoj glas? Hmm. praviš, da je mali človek manj od ničle, hkrati pa poudarjaš da ne hodiš na volitve – sam ne vidiš povezave? Le zakaj bi kdorkoli poslušal majhnega človeka, če je ta majhen človek tiho (kar nevoljenje je) in posledično soglaša z bednim stanjem v katerem se nahaja? Volitve so državljanska dolžnost, česar bi se najbolj morali zavedati prav domoljubi, njihov bojkot pomeni bojkot Slovenije, demokracije in pljunek v obraz vsem tistim, ki so zanju dali svoja življenja.

    • rrrrr

     Kot pribito!

   • Osti jarej

    ….jaz se strinjam z dejstvom,ki ga izpostavljaš;narod si zasluži tako vlado,ki si jo je izvolil…torej je politika odraz stanja v družbi..pa naj bo to na lokalnem ali državnem merilu….ljudje vedo,da se že vsa leta samostojnosti dogajajo svinjarije,pa še vedno verjamejo vsak svoji strani in vsak svojo stran zagovarja in krivi nasprotno…torej mora vsak človek/volivec ,najprej pobrskati po sebi in ugotoviti kakšna oseba je,če to podpira….zato jaz na volitve ne hodim in ne bom hodila,dokler ne bo lustracije…pa magari z revolucijo……ki bo vzplamtela tedaj,če prej ne,ko bomo lačni,da bomo žrli travo…pazi!…vsi delajo na tem….izjem ni..!!

    • Ruggedplant

     Vse v redu do točke “zato jaz na volitve ne hodim in ne bom hodila,dokler ne bo lustracije”. Ta stavek namreč negira vse prej zapisano. Če si želiš sprememb, jih izrazi na volitvah, če želiš da vse ostane enako, pač ne voli – ni ti pa treba govoriti eno in delati drugo. Če/ko bo demokratična politična opcija v parlamentu dosegla dovolj veliko večino, bo lustracijo mogoče izpeljati, doslej žal teh pogojev ni bilo – niti ob sami osamosvojitvi, ko je bilo v Demosu kup podtaknjencev s figami v žepih. Če pa si v fazi obupa in v demokratične spremembe ne verjameš več in promoviraš revolucijo, v čem si potem boljša od rdečih revolucionarjev, ki so preko revolucije prišli na oblast?

     • Osti jarej

      …ja?!…in katera politična opcija je zate demokratična?!….če misliš na SDS..janša je bil na oblasti 5 let.zakaj ni ukrepal,kot bi lahko?…zakaj ni krepil socialne države? zakaj tako, kot nobena vlada prej in ne kasneje,ni obdavčil kapitala?zakaj je dovolil,da so banke podeljevale kredite,ki so jih naprtili na ramena narodu in njihovim pravnukom?….je pa vestno izpolnjeval zahteve bruseljske politke,pod taktirko trole,ki je celo evropo spravila iz ravnotežja s svojim “vilkomen “-ata,s 3 babami in 20 otroki?pa vsi skupaj nimajo srednje izobrazbe……če prav pomislim…morda bom pa le spet začela hoditi na volitve in volila ZL,ko bosta iz nje izginila tardeča polbratca…

     • Ruggedplant

      Glede na ta tvoj zapis in v njem izpričan komunističen svetovni nazor se ne bi čudil, če si jih že…

      1. Biti na oblasti pomeni imeti v parlamentu vsaj 60% poslanskih sedežev, sindikate, sodstvo, gospodarstvo,… Jih je Janša imel?
      2. Krepitev socialne (pri nas = socialistične) države je zadnje kar trenutno potrebujemo. Brez zmanjšanja obdavčitev (dela, kapitala) ni pravega konkurenčnega trga in ustvarjanja dodane vrednosti preko podjetništva, brez podjetništva pa se v državo ne vrne dovolj denarja, da bi se lahko sociala sploh financirala – toliko kolikor je po tem sploh še potrebe, ko imaš enkrat 95% delovno aktivnih tudi zaposlenih.
      3. Janša ni nastavil direktorja nobene od državnih bank, ki so nam skopale tako luknjo. Ni problem v kreditih, problem je v kreditih “na lepe oči”, ki so slučajno identične tistim iz Murgelj.
      4. Janša je vodil vlado do leta 2008 in nima prav nikakršne zveze s Cmerarjevo migrantsko politiko. Nasprotno – jasno in ostro se je odzval na neumnosti, ki jih v tem mandatu počne naša vlada, predlagal konstruktivne predloge in bil gladko zignoriran.

      Dobro jutro, planet Zemlja.

     • Osti jarej

      …..ooo,kriza….janša je jagnje božje….dej ne nakladaj …planet zemlja res kliče….a ne vidiš,da se še “sotrpini” na strani SDS.sa,ki so na tem portalu, ne strinjajo s tabo….

     • Ruggedplant

      Kar sem zgoraj napisal so dejstva in ne predmet razprave, zato me prav nič ne briga kdo si jih je pripravljen priznati in kdo ne. Sicer pa tu ne vidim SDS-ovcev, ki se z mano ne strinjajo (razen če sebe šteješ mednje), zato ne vem o čem govoriš.

 • komar marko

  Spet bodo v funkciji delovne brigade. ZZakaj jih naš CMERKO ne uvede na drugem tiru do Kopra. Tako kot so Brčko Banoviči izugradili v 7 mesecih!

 • komar marko

  No ali v Grečiji svetujejo naši mesečniki? Edino kar je slišati se Grki pogajajo za odpis pufov in najemanje novih pufov! Zakaj pa po njih ne gredo v Venezuelo ali v Rusijo ali na Kitajsko?

  • karlina

   Ali ni mogoče takšno stanje tudi v naši drzavi, sam vprašam, ni potrebno iti nikamor.

   • komar marko

    Žal je resnično, posledica tekovin in poslovanja po običajih in navadah.

 • Osti jarej

  …mater!!…zaradi parih evrov na pokojnino,bi se skoraj sesul ves proračun,potem pa jugovićić dobi 300 mio. para od naroda,koji sve pozlati..dodeli mu jih pa sin mamice,ki je trdila,da moraš krasti toliko,da je to že svinjsko in to po luknjah v zakonih…kdo jih sprejema vemo,kene….da ne bo kriminalno..klinc gleda moralo..kdor je pošten je itak trotelj,ki dela za male pare,barabe pa gospodje,ki se jim klanjajo do tal…v ukrajini bi se v parlamentu stepli,pa v južni koreji in še kje tudi….klele se pa mal pokupčka,mal popriča o tem,kako so nezakonito nekomu vzeli poslanski mandat (že milijontič),kako so dobivali zastonj kredite…za katere itak vemo,da nikoli ne bodo vrnjeni,pa tudi kdo jih je najel ne…za to menda zelo dobro skrbi en ptiček…skratka ;en kup enih praznih marenj…folk je pa vsak dan bolj razjarjen….

 • garfi

  Koliko levakov je na plačilnem seznamu globalnega terorista sorosa

  • komar marko

   in kakšna je razlika med globalnim in lokalnim teroristom?

   • tarantela

    enaka vsebina, manjši paketek.

   • garfi

    To da je njihov globalni šef in plačnik – puppet master

 • karlina

  S polno ritjo, kot jo ima Kordiš, je lahko s…i, brez dela, samo z gobcanjem, zasluzi mesečno več tisoč evrov, pa ima samo gimnazijo, nič drugega, večni študent, takšen je tudi njegov poslanski kolega Meseček, srčno upam, da bo njun poslanski mandat trajal samo še nekaj časa in da se njihova stranka nikoli in nikdar več ne vrne v politiko, sicer pa, imata srečo, da jima bodo strički iz ozadja sigurno našli dobro sluzbo, nista ne prva, ne zadnja, na zalost.

  • Osti jarej

   ..a ti misliš,da ima janša prazno?..pa eva,vinko,dr modeldolfe,tankov jože,lenčka,ki pljuva po koaliciji ,na kongresu stranke,pa poleg nje, v prvi vrsti,sedi oni minister,ki bi moral biti v domu upokojencev,ne pa na takem položaju…pa bahova,pa logar,pa cel smc in trgovec han,pa…..90 njih ?!?

   • komar marko

    ja zakaj pa si volil starčke. Saj si trdil da jih je potrebno podpreti. Zato pa takoj po kosilu hodijo na dveurni počitek, da si potem na naš račun še lako privoščijo večerjico! Kanede.

    • Osti jarej

     …..nazadnje sem volila janšo,ki me je razočaral…..

     • komar marko

      Ja glede na to koliko gnojnice dobiva, ali naj potem nastavi še DESNO LICE?

     • Osti jarej

      ja…saj verjame v cerkev,ki tako uči…nastavi naj obe lici,ksiht in še kanto…..
      pi.es. ako bi ne dobival toliko gnojšnice z vseh strani,bi bil že upokojenec….sory,janko…razočaranje je bilo preveliko….

     • Peter

      Razočaranje je stvar pričakovanja. Če si pričakovala, da se bo po zamenjavi vlade, pri čemer so vsi aparatčiki ostali na svojih mestih in so ob poskusu kakršnekoli zamenjave osrednji mediji zagnali neznosen kraval o kadrovskih cunamijih in podobnih naravnih nesrečah, hitro vse spremenilo, potem si bila, seveda, razočarana.
      Spremembe niso možne čez noč in puška vržena prezgodaj v koruzo je puška vržena stran, no.

     • Osti jarej

      ….ne gre zgolj za to…spoznala sem ,da je nasprotna stran kovanca,skovanega v rimu….

     • Peter

      In si se vdala vsegliharstvu? Vsi so glih pa naj kar naši ostanejo na oblasti?
      V čem je smisel menjanja vlad, vladnih garnitur? Da so aparatčiki mešani, da drug drugemu gledajo pod prste in se špecajo, razkrivajo goljufije, podkupovanja…
      Ko pa vlada ena opcija, zlizana z mediji, imaš to, kar imamo. Vse je super, vse je fajn, tm eni desničarski domobrančki neki cviljo, ampak jih bomo že utišal, in se krade, neomejeno.
      Je to tvoja opcija, ne glede na kovance?

     • komar marko

      No delno se strinjam da so vsi enaki z RKC v privi liniji. Samo za denar jim gre, za narod se jih hebla. Res pa je, da je JJ pokazal največ. Škoda pa da ni vztrajal, pri prodaji NLB. To se vidi šele sedaj. Upam, pa da se je JJ vsaj malo spametoval ali pa ga ni nič izučilo!

     • Peter

      Mislm, vsi so enaki, pa kakšen smisel majo potem volitve? Vsi so enaki, ostanmo doma in ne spremenimo nič. Če se pa slučajno zgodi, da zmagajo eni, k našim ne pašejo, pa pač organiziramo spontane vstaje, pa je.
      Vsisoglih, no…

     • komar marko

      Saj so jih organizirali in to uspešno. Samo malo poguglaj na kurah kako so sodelovale in vzpodbujale te stvari. Sedanji predsednik KPK je za njegova predhodnika jasno izrazil, da sta delovala v nekem interesu. ZAKAJ?

     • Peter

      Kaj oni delajo, mi je jasno, ni mi jasno, da volilci tako resignirano odmahnejo z roko, češ, vsi so isti, kaj čmo, no.
      Seveda, saj so tudi v starih demokracijah politiki vsi pokvarjeni, vsem gre za vladanje in denar. Ampak, ker imajo v aparatu tudi svoje ljudi, lahko stvari držijo vsaj približno pod kontrolo. Če pa predolgo vlada ena opcija, se zgodi, kar se zdaj dogaja pri nas.

 • Janez

  Absolutno !

  Se strinjam s komentatorko “ljubinico” !!

  Da so tile iz !
  1. ZL ” pogruntali, da se v R. SLO splača” !
  biti zagovornik. – četudi nesodno krvavega ex KP, ZK slo komunizma !!
  O moralnem in etičnem čutu, tudi o moči razuma oseb, poslancev iz ZL ?

  TOREJ O VERJETNI “MALO-ETIČNOSTI” – ZL. IN OSTALIH SLO PO- KOMUNISTOV ,!

  2. Ali je vredno govoriti ?
  O etiki, morali in razumnosti ljudi iz ZL ? Najbrž ? Ne !!
  Dokaz : zgodovinsko brezsmiselen in lažen izrek !
  2.1 ZL VIOLETE T.:”Mi smo se borili proti okupatorju, oni so se z okupatorjem borili – proti nam”
  Bi se v skladu z dokazanimi dejstvi in v skladu z logiko moral glasiti !!
  :” mi smo se borili za
  2.1.1 monopolno našo VKP b stalinsko komunistično oblast,
  2.1.2 za razlaščanje premožnejših Slovencev !
  2.1.3 borili smo se proti neoboroženim Slovencem, nasprotnikom Stalina, komunizma : nesodno smo jih vlačili v
  gozdove in jih tam likvidirali !
  Tako smo se borili, nesodno smo likvidirali že med vojno stotine, tisoče Slovencev !!
  2.1.4 Tisti Slovenci, , ki niso hoteli biti likvidirani, razlaščeni – so se pa z okupatorjem – borili proti nam KPS
  stalinistom !! Proti našim KPS stalin oborožencem t.i. “stalin partizanom”
  2.1.5 Ker so ušli na Koroško, smo jih “pri Angležih izpogajali nazaj” Tudi proti njim smo se “borili” !
  Neoborožene, smo jim z žico zvezali roke . In jih postrelili ali potolkli in jih zmetali v jame, rudnike !!
  Borili – tako smo se borili proti njim !!
  Torej ga. ZL Violeta T. – to , tak bi bil ta Vaš parlamentarni govor – če bi bili poslanci ZL resnicoljubni !?

  2.2 Na TV poziv ZL Mihe K. k. t.i. ” razrednemu boju ” – se bodo upajmo odzvali ostali poslanci !!
  In upajmo tudi – predstavniki gospodarstva !?
  Morda bo pa očitno ” cca ? “100” let stari ZL Miha K. s cca 100 let starimi VKPb nasilniškimi parolami ?!

  UPAJMO : BO ZL MIHA K. S CCA 100 LET STARIMI “VKP b ZOMBIJEVSIMI” NASILNIMI PAROLAMI !!
  POSKRBEL – UPAJMO !!
  ZA K O N Č N I PRAVI K. O. N. E. C ??
  VKPb, KPS, ZKS STALINIZMA-KOMUNIZMA, PO-KOMUNIZMA V R. SLO ?!

  Hvala ZL Miha K. !!
  Če za to poskrbiš – ti pa nepovratno karto v Venezuelo – častimo !! Zares ! Za šalo ?L.r. JANEZ KOMENDA

  P.s. seveda ex KP, ZK SO BLIZU 75. 80, 90, 100 LET – PA SE NJIH “KOPIJI” – ZL ? SPLAČA – BITI – “KOPIJA “KP, ZK?.

 • Polizal

  Ni mu potrebno plavati.Po vodi bo šel,kot Jesus.

  • komar marko

   ga bo verjetno vakuum gor držal, tako da je mogoče vse.

 • von Rhein

  Do Gibraltarja pod vodo brez maske.

  • Koba Reid

   ne. roke pa noge odrezat, pa naj plava z uhlji.

 • Borut Vrscaj

  “Obrat do zadnjega beliča, nato pa z bajoneti sterat v morje!”
  Kordiš, kaj, ko bi jaz tebe z bajonetom steral v morje?

 • Hribouc

  S polno ritjo in vampom pri rdečem kučanskem koritu in z usrano pestjo maha naokoli v svoji bolani fikcijski norišnici! Kaj ko bi moral začeti poslušati, da bo tebe, bednik, hujskač zločinskosti,tov.Kordiš
  nekdo začel gonit z bajonetom v jadransko morje in te silil plavat nekam v tri krasne! KAJ POTEM; KO BO TEBI ZAGROŽENO , AFNA ZARIPLA HUJSKAŠKA ? Kot vsi podobni blazneži v zgodovini , stavim, da si pezde pezdetasto!

  • intel345

   nula nulorum (00) je on.

   • Hribouc

    Res je skrbljivo, da se glasijo norci tipa Ivan Maček in grozijo čez Parlament, čez Internet in, verjetno v marsikateri družbi ….ampak, da se ne oglasi, kakor -varuhinja človeških pravic, ona napudlana in nafarbana nakladalka in farbarca – Nussdorferca – to pa presega vse meje normalne družbe- očitno smo na poti v totalen polom!
    Prav rad bi doživel, da bi ji osebno pojasnil kaj si mislim o njenem delu-pa sem preobremenjen z koristnimi problemi….Ni dovolj, žled in poplava in ujme, priti mora POTRES.
    In, upam, da je obiskovanje Marije Fatimske te dni po Sloveniji, ne samo opomin, da je tudi napoved totalnega pretresa Multiskorumpiranega Kupleraja Kučanistan, pa čćetudi nastrada vse kar leze in gre in kar leta po zraku – da ne bo suma grožnje z anarhizmom in z kataklizmo !
    VSE JE NAPOVEDANO , TOVARIŠI IN TOVARIŠICE, GOSPE IN GOSPODJE !
    Sonce se je vrtelo v Fatimi in se bo tudi nad Kučanovim Slowenistanom, zagotovo, ker tukaj ne pomaga več nobena žauba !
    In-potem-bodo žarele v nebeških mavricah stotnije slovenskih Božjih hramov, ker nismo varovali duhovne zapuščine prednikov in se namesto spoštovanja in živetja po 10 Božjih zapovedih, raje zakadili h Kučanovim loncem, polnim mesa, nakradenega lopovskega denarja in svinjsko krvavih revolucionarnih posranih cekinov ! Trpel boš to šolo slovenski rod v stoterih mukah ! Trpel boš, ker si skril svojo debelo rit in polni vamp nažrtega mesa pod mizo, ko so tožili po krivem in zapirali poštenjake in pokončne, sazlužne ljudi in nisi dvignil svojega glasu!

    KAKO MOREJO PETERLETI IN NUSSDORFERCE NOSITI TA SRAMOTNI STUD
    PROTI ČLOVEKU, BRATU IN PROTI BOGU PO TEM SVETU ?
    In, kar je najgroznejše – da tega ne zmore videti sam nadškof, ki, očitno nima treznobistre presoje, ne samostojne močnosti, da bi povedal narodu! In se skriva za “plaha-plaha” izjavo – ne morem dojeti! NE, TEGA PA NE !
    Bog se nas usmili!

 • intel345

  miha kordiš. upam da ta krik slišijo v čimveč medijih predvsem po evropi, upam da tudi v ZDA da vidijo S TVOJIM IMENOM IN PRIIMKOM takoj za tem kar je izjavljeno in zapisano. DA SE VE KJE V EVROPI TIČIJO NAJVEČJI SOVRAŽNIKI SVOBODE, SVOBODNEGA GOSPODARSTVA in sovražniki drugačemislečega človeka. kater PODEN od PODNA od PODNA od človeka lahko kaj tazga izjavi???????????? totalno zadet, pijan, nasekan karkoli ognojek. BOMO TEBE STERALI na jadran boš plaval brez rokavčkov IDIOT!!!!!!!!!!!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!