fbpx

Bo Nemčija prepovedala minarete in nošenje burk?

Foto: epa

Nemška stranka Alternativa za Nemčijo (AfD), ki ji podpora v zadnjih mesecih narašča, je predlagala prepoved gradnje minaretov, ženskam pa ne bi dovolili nošenja burk v javnosti. Prepričani so, da je v Nemčiji čas za politiko, ki bo v državi preprečila uveljavitev islamskega načina življenja. 

Ukrepi, ki jih je predlagala stranka AfD, med drugim predvidevajo ukinitev minaretov na mošejah, želijo pa tudi zmanjšati obrezovanje dečkov pri muslimanih in Judih. Beatrix von Storch, ena od vodilnih članic stranke, je izrazila upanje, da se bo trenutna priljubljenost stranke, ki ostro nasprotuje politiki odprtih vrat za migrante, prihodnje leto pokazala tudi pri glasovih na volitvah.

Ali bi morali na račun drugih kultur opustiti svojo kulturo?
“Naša stranka si prizadeva, da rešuje težave, ki vplivajo na življenja ljudi. To so migracije, notranja varnost in islam. Edini smo, ki želimo to ustaviti. Ali bi morali opustiti svojo kulturo zato, ker druge kulture prihajajo k nam? Mislim, da ne.” Je poudarila za The Sunday Times.

AfD: Merklova je najslabša kanclerka vseh časov
V AfD niso naklonjeni migrantski politiki Merklove. Prepričani so, da je Merklova “najslabša kanclerka vseh časov”. Stranka želi končati “azilni kaos” v Nemčiji, to pa bi storili z zaprtjem meja in zaostritvijo azilne zakonodaje, ki bi uvedla vračanje tistih prebežnikov, ki prihajajo iz varnih držav. Leve in sredinske stranke sicer stranki AfD očitajo ksenofobno in antimigrantsko politiko, poroča Daily Mail.

N. K.