Bo papež Frančišek odgovarjal za terorizem? Ta ponovno poziva svet k sprejemu migrantov!

Foto: epa

Papež Frančišek je v ponedeljek pozval države, naj znatno izboljšajo svojo dobrodošlico priseljencem in prenehajo s kolektivnimi izgoni. Od sveta želi, da vlade migrante sprejmejo in zaščitijo ter jim dodelijo vizume. Papež v svojih sporočilih povsem zanika varnostne vidike množičnih migracij. 

Frančiškovo politično sporočilo temelji na podlagi svetovnega begunskega dne Katoliške cerkve, januarja 2017, ko je v Evropi prišlo do povečanega nasprotovanja držav do migrantov.

V sporočilu je Frančišek zahteval, naj vlade sprejmejo, zaščitijo, spodbujajo in vključujejo priseljence, ter dejal, da Jezusovo sporočilo o ljubezni temelji na pozdravljanju ”zavrnjenih tujcev vseh starosti”. Zahteval je poenostavljen postopek dodeljevanja humanitarnih in začasnih vizumov ter zavrnil arbitrarne in kolektivne izgone, saj so ti po njegovem mnenju ”neprimerni”. Pravi, da nas načelo zagotavljanja dostojanstva vsakemu posamezniku ”zavezuje, da bomo vedno dajali prednost osebni varnosti pred nacionalno varnostjo”.

Foto: epa

Migrante vozi v Italijo na lastno pest, kritike pa ignorira
V svojem pontifikatu je prednostno nalogo, ki jo izvaja v vlogi papeža, posvetil migrantom. Leta 2013 je opravil svoje prvo potovanje zunaj Rima in obiskal otok Lampedusa, ki je v središču migrantske krize v Evropi. Večkrat je govoril o pravicah migrantov in od držav zahteval, naj gradijo ”mostove, ne zidov”. Ob obisku grškega migrantskega tabora leta 2016 je v Rim s seboj celo pripeljal ducat sirskih migrantov. Kritike, ki ga opisujejo kot naivnega in njegova pričakovanja kot nerealna, ignorira. Papež vztraja, da morajo mejni stražarji migrantom zagotavljati zaščito, vsakemu novemu prišleku, ne glede na pravni status, pa zagotoviti dostop do osnovnih storitev, ki presegajo zdravstveno varstvo. To obsega še dostop do konzulatov, pravosodnega sistema in možnosti odpiranja bančnega računa ter financ, je dejal.

Njegovi pozivi so na noge dvignili italijansko protimigrantsko stranko Severna liga, ki je nasprotovala vladnim predlogom za spremembo italijanskega zakona o pospeševanju dodeljevanja državljanstva otrokom. ”Če to želite storiti v Vatikanu, dajte,” je na Facebooku zapisal politik Matteo Salvini. ”Toda kot katolik, menim, da Italija ne more podpirati vsega sveta.”

Foto: epa


Otroci brez spremstva po njegovih besedah potrebujejo še večjo zaščito, vključno z zagotavljanjem državljanstva in dostopa do šolanja, pa tudi rejnike, ne pa centrov za pridržanje. Poziva k politiki ponovnega združevanja družin, možnosti zaposlovanja in pospešenih državljanskih postopkov za izboljšanje možnosti migrantov, da se vključijo med nas.

A. L.

 • Valter BraniSlav

  Tudi prebivalci Barcelone so zahtevali isto. Nato se jim je zelja ispolnila.

 • tonite falco

  A se mu je detalno zmešalo temu papežu!

  • Ana Job

   Seveda se mu je!

  • Steiermark

   Ni se mu zmešalo, je samo satanov hlapec, ki muslijem pomaga uničevati našo krščansko kulturo, staro 2000 in izdaja Jezusa Kristusa…..Izmeček človeštva!

   • etrusk

    Krščanstvo je v zatonu , bliža se čas , ko bo krščanstvo le še pravljica za lahko noč.
    Papež bo imel veliko zaslug za to.

  • samsara

   Vsaj v večji meri je bil tak že prej in je tako, poleg dejstva, da ni Evropejec izpolnjeval pogoje za ustoličenje in zamenjavo nemškega predhodnika. Za slednjega se je toliko pisalo in govorilo kako slabo je njegovo zdravstveno stanje, da sem mu prisodil še kakih 14 dni življenja. No, vse je bilo del režije, da je takrat zgledalo prav.

 • Stajerka

  Vatikan je najmanjša in ena izmed najbogatejših držav na zemeljski obli…..po definiciji že danes enklava, torej lahko uvozijo par milijonov, ne bi smel bit problem, ne prostorsko (do nebes placa kolko češ), še manj finančno……edini problem je, da bo potrebno okrog potegnit bodečo žico, da zaščitimo ostalo Evropo……

  NEHAJTE futrat narode – politika, mediji, antifa, nazadnje pa še Papež……če ste takšni človekoljubi, potem avtohtonim narodom OMOGOČITE PRAVICO DO SAMOODLOČBE…..ne upate???….seveda da ne, ker je rezultat že znan……

  • Ana Job

   Točno!

 • antimur

  Ta Sorosov podtaknjenec Frančišek je pokvarjenec, nekaj takšnega kot slovenski nadškof Zore in izdajalska butara Novačka in njena NSi, za Kučana in ostalo levaško bando se pa tako ve. Da ne bo pomote, sem katolik, verujem v Boga, nikakor pa ne v te kretene, ki poizskušajo uničiti RKC, katerim so izdatna pomoč muslimanski teroristi ter primitivci.

  • Steiermark

   Podpis ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  • Nata

   Da se pa zaradi teh muslimanskih posrancev, terorističnih kretenov kregamo med seboj, je pa višek, no ??Hudič jih poberi in vse tiste EU voditelje, ki jih že nekaj let nabirajo !
   Pa saj vemo, koliko jih je! In, da šele danes počasi prihaja na dan svinjarija, ki jo je EU skrivala??
   Sedaj je pa papež vsega kriv. Papež in Nsi ??
   Madonca, desnaki ???
   Nikoli. . . ampak prav nikoli ne bomo mogli spremeniti rdeče klime v SLO!!!
   Moja stranka SDS bo ostala sama, samcata!
   Se motim ???

  • vita

   Če misliš, da je papež kaj pokasiral od Sorosa, mislim, da se motiš.

   Ni mi pa všeč njegovo stališče in ne dam mu prav, da se odločno ne zavzame za kristjane, ko vidi, kako številčno koljejo, duhovnike, redovnike in redovnice po vsem svetu samo zato, ker so kristjani.
   Kdo pa se bo zavzel za kristjane po svetu, če ne papež ?

   • Steiermark

    Resita, tukaj se pa ti motiš! Papež je prejel od te satanistične izprijene svinje soroša 650 milionov dolarjev, z namenom, da podpre okupacijo Evrope in podreditev Kristjanov, tem svinjskim alohovcem , posiljevalcem, rezalcem glav itd. Torej je sam pokvarjena satanistična spaka! Če bi se res zavzemal za kristjane, po svetu, potem bi najprej poskrbel, da bi bili kristjani, vsaj v Evropi , varni! Pa ne, ker so se te svinje odločile uničiti krščanstvo, po vsem svetu, z njim tudi avtohtone in zato uvažajo in dovažajo to svinjsko morilsko posiljevalsko svojat, k nam – zato, da nas izpodrinejo, kar pa “zelo veseli satana in njegove zveste hlapce, kot je soroš, papež in še veliko več”……..

  • Steiermark

   Se 100 % strinjam s tabo! +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 • WatsonForus

  če sem do nedavnega imel še kakšno spoštovanje do cerkve , so mi zadnja dejanja tega pajaca od papeža to povsem izbrisala . Totalno fuknjen v svoji slepoti!

  • Steiermark

   To kar dela on, ni posledica “slepote” ampak pripadnosti satanu, ki si je zadal, da izpolni Nostradamusovo napoved, …..Sicer pa poglejmo tega prevaranta, kako je v sodelovanju z šiviljo in ostalo levaško drhaljo, složno in odločno uničil cerkev v Sloveniji…..

 • garfi

  to počne neprekinjeno, ni moj papež
  enako se rkc radio ognjišče ne razlikuje od leviĆarske protislovenske rtv in imajo celo
  skupne oddaje o lažnih beguncih-islamistih
  predvajajo oddajo “gradimo odprto družbo”, ki jo verjetno financira globalist-levičarski mafijec soros
  sklenil sem, da za te grehe ne podpiram več niti karitas

  • Nata

   Si me pa razočaral.
   Ti podpiraš Karitas ? Ali reveže, ki nimajo za preživetje.
   Če pa je res, kar se govori, da tudi Karitas da veliko tem migrantom, mi pa ni všeč.
   No, še ena tema , o kateri Nova lahko kaj napiše.Vedno znova. . . . . . nič ne škodi.

   • garfi

    mislil sem stare cunje in kakšen drobiž preko sms sporočil
    nisem doniral za njihove akcije

 • xtc

  Itvoz imigrantov,ki so neleganno vstopili v EU je trba pospešiti,pogoje za azil in bivanje tukaj pa zaostriti malodane na nemogoče,če Frančišek želi jim naj podeli državljanstva Vatikana aliArgentine ,ali pa naj utihne.

 • paradajz

  Ne,ta papež mi ni všeč. Sem katolik. Vendar ne razumem kje ima papež pamet. Teh ljudi se žal moramo bati. Posiljujejo,ubijajo,kradejo…delajo itak ne. Skrbi me za prihodnost mojih otrok. Naj jim v Vatikanu džamijo postavijo,da se ne bodo počutili odrinjene. Peščica je tistih,ki iskreno iščejo pomoč. Res peščica :(

 • bojan

  Papež se ji je zasral …

  • Nata

   Pedofilije je po celem svetu čedalje več. Ne samo v Cerkvi.
   Mislim, da je papež ravno tu in pri bogastvu svojih kardonalov dregnil v osir.

  • janko

   V svetu je deset na peto potenco več pedof. kot v cerkvi, samo politiki to napihujejo.

 • Olga

  Papež skrbi, da se cerkve praznijo? Hinavec! Raje naj pomaga ljudem iz latinske Amerike, ki tudi trpijo!

  • Nata

   Draga Olga.
   Praznijo se že dolgo. To ti lahko povem kot vernica, ki hodi v Cerkev.
   Zakaj ?? Hja. Ljudje smo, ali ne ? Vse za svoj obstoj. Kot sv. Peter.
   Jezusa je trikrat zatajil.
   Mi pa ? Tudi čez prag ga bomo vrgli, ko bo en del, ali drugi del politike to potreboval.

 • janez.pokoncni

  V bistvu od samega začetka pontifikata tega norega papeža je jasno, da bo krščanski veri pustil strašen pečat. Dlje kot bo trajala ta norost, večji udarec bo to za cerkev.

  Ampak nekaj drugega je v tem trenutku za nas pomembnejše. Tole je twitnil Grims pred 1 uro : https://twitter.com/strankaSDS/status/899951931069693952

  +

  Takšna je situacija v Makedoniji … https://twitter.com/GoldingBF/status/899914290261614592

  • tarantela

   Iz katerih “evropskih institucij”, je pa pozabil povedati. Za kar nekaj v tri krasne pa tudi ni treba biti strašilo!

   • Razocarana

    Glede na da nam je EU že leta 2015 predlagala da Slovenija postane hot spot za migrante, se ni potrebno dvakrat ugibati za katere evropske institucije gre.

    vir: http://www.rtvslo.si/slovenija/zakon-o-tujcih-ob-podpori-opozicijskih-sds-a-in-nsi-ja-sprejet-s-47-glasovi/413420

    Povedala je, da zakonski predlog na ministrstvu v resnici snujejo že od jeseni 2015, “od obiska Evropske komisije, ko nam je bilo neposredno ponujeno, da bi Slovenija postala žariščna točka, torej hotspot. Od takrat naprej na ministrstvu gorijo vse rdeče luči,” je pojasnila Vesna Györkös Žnidar.

  • Nata

   Glede strašnega pečata bomo še videli. Koliko let se že Islamisti pasejo po Evropi? Se morda kaj spomniš pisanja O. Falacci ? Ne ? Preberi kaj. Koliko časa že to traja v Italiji.
   Pa tudi drugje po Evropi. Saj se ti sto in sto tisoči niso menda nabrali v zadnjih dveh letih ??
   Tudi Nova bi lahko kaj napisala o položaju v Makedoniji, a ne ??

   • janez.pokoncni

    Glede strašnega pečata – odpri oči in poglej, pa ga boš ŽE videla.
    Nova bi lahko pisala o marsičem, če bi se financirala tako, kot se financira RTV. Glede na to, koliko denarja ji dajemo je prav, da kakšno uporabno novico prispevamo tudi uporabniki portala, zato sam skoraj vsak dan prilepim novico v obliki slike, filma, teksta. Kritizirati in se repenčiti nad nekvalitetnimi prispevki “hodim” nad tiste, ki jih plačujem – MMC.

    • Nata

     Jaz se raje repenčim tule. . . hvala, no.
     In, nisem pisala o kvaliteti, ampak v podžiganju v napačno smer. Zakaj pišeš o denarju ?Saj to vsi na tem portalu vemo.
     Hotela sem samo napisati svoje mnenje. Saj se resno sprašujem, kam nas bo ta razklanost pripeljala.
     Kaj praviš? Kako naj na ta način uspemo kaj narediti?Nikoli te nisem kritizirala!

     • janez.pokoncni

      Kot mali otrok ali zelo stara gospa se obnašaš. Še slokega prsta ti nisem pokazal. Napisal sem, da se JAZ repenčim na MMCju.
      Nova svojih ljudi ne more pošiljati po Evropi. Tu in tam povzame kak članek, ogromno informacij pa danes vsak, ki želi, najde na spletu. Tiste, ki informacije iščejo manj zavzeto, obveščajo ostali uporabniki.
      Lahko pišeš mnenja o čemerkoli … jaz pa tudi in moje mnenje je, da je Nova med slo mediji zadnja, ki bi jo lahko kdorkoli kritiziral. Manjka ji VELIKO po drugi strani pa že več kot 2 leti daje vsem nam OGROMNO.
      Zakaj pišem o denarju? Šališ se mar ne.

     • Nata

      Saj sem zelo stara gospa. Sita vsega tega prerekanja.Ne ne šalim se. Kar resno mislim.
      Prav v vsem ti dam prav. In mi je žal, da me izgleda, nihče ne razume.
      Moje načelo je-. vedno povej svoje mnenje v taki obliki ,da ne žališ.
      Današnji naslov?? Je bil res potreben v taki obliki ? Zakaj neki? Namen je nesramen. Kuriti ljudi na ta način. Saj veliko pisarimo tule. Ni prav nobene potrebe spodbujati sovraštvo med verniki in neverniki. Kaj bi Nova rada dosegla?
      Moram se ekaj napisati. . . jutri. Za danes je kar dovolj.

     • janez.pokoncni

      Nimaš prav. Papež Frančišek je s strani peščice bil “prepoznan” kot zelo problematičen šef takoj, ko je nastopil položaj. Zelo kmalu se je pokazalo, da bo res tako. Ruši tisočletna pravila, v imenu vseh kristjanov preplavlja svet z idejami, ki jih ne bi upal trobiti niti povsem nori zdaj že mrtvi Castro in se gre revolucijo cerkve. Tisti, ki vsaj malo spremljamo njegove izjave in dejanja, smo zelo razočarani, prestrašeni in z njim nezadovoljni.
      Kritika papeža niti pod razno ne pomeni večati razkol med verniki in neverniki. Nasprotno. Mene osebno zanimajo na temo papeža skoraj izključno mnenja vernikov, nevernikov se, če ta ne poziva ravno na versko vojno, skoraj ne tičejo. In pri Frančišku je paradoks, da ga “obožujejo” ravno nekristjani. Kdo so v večini nekristjani v našem, kristjanskem svetu, veva.

     • Nata

      V redu, no. . . . je bil prepoznan. . . . . . takoj ? Hiter pa je bil, ali ne ? Seveda ne vem, pa tudi ti ne kaj je zadaj ? Nasploh kaj se dogaja z voditelji držav in Cerkva po svetu !
      Ne vem sicer, katera tisočletna pravila misliš.O pravilih pa ne bi pisala. Saj jih postavljajo ljudje.
      Vendar, ko bi vsaj uspel omejiti pedofelijo, homoseksualnost in seveda bogatenje nekaterih cerkvenih mož, bi mu morda tudi to njegovo čudno Usmiljenje vsaj delno spregledali, ne odpustili.
      Zakaj je bil potreben tak naslov ?? Mene je kar vrglo.
      Praviš, da smo razočarani ? Hm. . . . moram napisati, da sem jaz bolj razočarana nad ljudmi, ki jim prav vse prav pride. Nad poročanjem in pisnjem medijev. Že pri malenkostih ga namerno napačno prevajajo. Na vsako izjavo skočijo, kot kuža na kost !Se mi ne da pisariti, kaj vse so že napačno poročali. Že včeraj sem iskala po Netu tisto njegovo poslanico ” Letitia amor ” , ali kako je že imela naziv. Nikjer je ne najdem.Takrat je bil na Radiu Ognjišče prevod. Meni je bila všeč.Vendar so najbolj pokonci skočili angleški kardinali. Zanimivo ?

      Veš, s tistim o nekristjanih se ne strinjam. Oboji so potrebni danes, sploh pri nas, v Sloveniji. Veliko prijateljev imam, ki ne verujejo. Oni, ki ga ” obožujejo ” mene ne zanimajo.In, pravzaprav gre meni samo za mojo Domovino.
      Zato sem tako napisala. In resnično mislim, da na tak način ne bomo nikamor prišli.
      Pa še en , morda malo zopern čivk. . . . .
      Mislim, da se J. J. in moja stranka dobro zavedajo položaja, ki nima izhoda.
      Bila bi velika neumnost v takih razmerah prevzeti vodenje ( saj ga niti ne morejo – nas je premalo ) države, ki je v lasti komijev. Zakaj bi se boril z mlini na veter ?
      Izgleda, da Slovenec stopi skupaj samo, ko se resnično utaplja. Ko bomo resnično hlastali za preživetje. . . . . takrat morda *
      Komiji nas bodo kradli in goljufali še nadaljna 4, oz. 5 let.

  • Razocarana

   Na srečo, po tem kako več kot polovica tistih ki pri nas zaprosijo za azil izgine iz azilnih centrov, na poti v obljubljeno Đermani verjetno, so to da Slovenija postance ciljna država za migrante za enkrat samo mokre sanje EU uradnikov. Vendar pa se to lahko zelo hitro spremeni z samim zvečanjem socialne pomoči za migrante in z talanjem azila na lepe oči, kar Slovenci niti slučajno ne smemo dopustiti.

  • Morala

   Bruseljskim uradnikom bi morali reči “NE”.

   • janez.pokoncni

    Itak ampak papež Merklčinemu početju daje občutek legitinosti in strinjanja javnosti češ, tudi cerkev je za to, da se migranti uvažajo kdor ne verjame, naj njenega šefa, Frančiška.

 • Ana Job

  Čas bi bil, da Papa Francesco odide tja, od koder je prišel. Nima avtoritete. Nihče od papežev ne bi izgovarjal podobnih oslarij. Bivši nemški papež, bi pri stališčih v zvezi z migranti ostal neomajen.

  • samsara

   Morda pa bo s svojimi rabotami prispeval k temu, da bo prav on zadnji papež.

   • Ana Job

    Mislim, da je popolnoma nesposoben.

    • samsara

     Lahko da je tak, sam pa se nekoliko bolj nagiban k temu, da je izjemno pokvarjen. Pa, ene sorte prodana duša.

     • Ana Job

      Po tem, da nas želi mešat z migranti in z muslimanskim svetom, tudi jaz smatram, da gre za pokvarjenost.

     • Steiermark

      Ta primerek je pravi antikrist in satanov hlapec!

    • vita

     Kaj pa ti smatraš za sposobnost, ali pa nesposobnost papeža ?

     • Ana Job

      Da se zavzema za zaščito kristjanov in ne vdora tretjega sveta, muslimanskega. Evropa je že imela enkrat vojno s Turki. Itak sem zgoraj jasno povedala, da me moti njegov pristop do migrantov.

      Tudi pri homoseksualcih popušča in brani vpletene duhovnike v pedofilijo.

   • etrusk

    Res je , to je zadnji papež in imel bo zasluge , da bo krščanstvo le samo še pravljica,

 • jan

  Čisto možno je, da bo Slovenija kot majhna država postali testni laboratij bruseljskih globalističnih fašistov, kako uničiti nacionalno državo s pomočjo migrantov. Cerar pa pri tem sodeluje.

  • Razocarana

   Testni laboratorij te vrste v Evropi že obstaja: Švedska. In izgleda da jim gre po mnenju bruseljskih opranoglavcih tako dobro da hočejo zadnja leta poustvariti isto situacijo še v ostalih državah EU. Nemčija, Francija, Italija počasi Švesko že dohitevajo, zdaj so izgleda na vrsti še ostale evropske države. Ravno zdaj so vsi napori usmerjeni k Španiji.

 • Artur

  Če bi tale bimbo obiskal Slovenistan bi willkomen panoji z njegovo podobo stali mesece prej na vsakem pasjem vogalu. Kaj takega postavit kot opozorilo in svarilo kot je prikazano na prvih štirih slikah zgoraj v prispevku pri nas bi bilo to za Butalce že misija nemogoče , radi pa slišijo tisto : Papa ma vas rad :
  https://www.google.si/search?q=board+panel+anti+chemtrails&tbm=isch&tbs=rimg:CTT6yBiZaMleIjjzlBkBL2Z8LiHX-j8NzzFtpWCG1JoNcE8cjVIReeWQIggItBGnFktXE8ahm_1SU82_1Gt1KrWCIToyoSCfOUGQEvZnwuES7rDKVq4r-5KhIJIdf6Pw3PMW0RdPCST1tt2N0qEgmlYIbUmg1wTxHkl4XjF2dKuioSCRyNUhF55ZAiEVrcVPMiV66cKhIJCAi0EacWS1cRFQY1aPycPb4qEgkTxqGb9JTzbxGXJ_1xuu1v3uyoSCca3UqtYIhOjEXTwkk9bbdjd&tbo=u&sa=X&ved=0ahUKEwiJyJGA7OrVAhVC0xoKHVu2BDIQ9C8IHw&biw=1344&bih=736&dpr=1.25

  • Nata

   Mesece prej ? Ti pa res ogromno veš. Spomniš se pa tudi eno figo.

   • Artur

    Pozabil sem dodati hipotetično obiskal Slovenistan , čim manj vem o njemu boljše volje sem, licemerjev in zagovornikov komunističnega Novega svetovenga reda ne morem prebavljat . Pa spomnim se ,da je nekoč papež Janez Pavel II izgovoril Papa ma vas rad ovce pa v delirij hahahaha.

    • Nata

     No, v deliriju ni bil nobeden. Ne vem, kje si to videl in slišal.
     Koliko si pa star ?

     • Artur

      Poravljam Papež ma vas rad . Delirij ?! Vsaj tako se je slišalo !
      https://www.youtube.com/watch?v=RjiHnrlG3dw
      Koliko sem star ? Toliko, da več ne nasedam njihovim manipulacijam kot je tale :
      https://www.youtube.com/watch?v=5MN-22Z0dCE

     • Nata

      Nisem pogledala. Saj sem takrat gledala prenos.Mislim, da so bili navdušeni. Saj so tega papeža ljudje cenili. Tudi neverniki.
      V deliriju bomo pa kmalu mi. Državljani Slovenije. Brez alkohola !!

 • Valter BraniSlav

  Franicisec misli da bo kot Tito in uziva v tem da mu druge rase poljubljajo roke…

 • tarantela

  Papež Frančišek je eden tistih cerkvenih dostojanstvenikov, ki ga imajo ljudje radi. Nasprotuje mu manjši del klerikov, ki jim gre v nos, da papež kida njihov hlev packarij, tako spolnih kot finančnih. Ta skupina pokvarjencev je izgleda svoje brevirje črpala iz zakladnice Borgijcev. Frančišek bo imel še veliko dela, naj mu njegov Bog da veliko zdravja in dolgo življenje, da bo lahko opravil svoje poslanstvo!

  • Olga

   Tarantela, javite se k njemu in sprejmite v oskrbo kakšnega “ubogega” mladostnika brez spremstva! Gotovo se bosta dobro ujela, pa se papež vas bo prepričal da medaljo! Glede na vašo orientacijo, bo dodal rdečo zvezdo!

   • Artur

    Pa še kaj penezov bo primaknil iz njihove milijardne zlate riznice za njihovo vzdrževanje in vsake toliko časa jim bo prišel noge oprat .

 • !!!!!

  TA ARGENTINEC JE PRAVI SOCIALIST, NE ZANIMA GA VARNOST EVROPE. SRAMOTA, KER SE MU TO DOVOLI.

  • Pezde

   Lahko je biti socialist, ko nič ne daješ, ampak samo drugim žugaš, naj dajejo in to pri vsemu bogastvu, ki ga ima Vatikan.

  • Nata

   Samo čivk. . . koliko časa je Bergolio papež?
   In koliko časa že traja to preseljevanje narodov ??

 • Nata

  Kaj je zopet Nova ?????????? Kurite, a ne ??
  Mislim, da bo Janša Cerkev, pa Vatikan, pa Papeža in posledično vernike še preklemano potreboval. Pa kakršnikoli že so, smo ?
  Kaj mislite naprej ? Prav nič.
  Od kdaj je papež varuh varnosti v Evropi. ? Njegovo poslanstvo ni pljuvanje in pisarjenje vsega mogočega. Kar dovolite na tem portalu!!
  Postali ste zelo nezanimivi.Kmalu nas boste kar nekaj odgnali s tega portala.

  • !!

   NOčemo posiljevalcev v Evropi, domov si jih pelji, če jih obožuješ!!!!!!!!!!

   • Nata

    Zelo slabo bereš !!
    Ali pa si napačno osebi repliciral? Nikjer nisem kaj takega napisala.
    Pojdi pred vladno palačo in to povej vladi.

  • bednick

   Cerkvene miš najbolj boli resnica!

   • Nata

    Jaz in tisti, ki verujemo nismo nobene cerkevene miši.
    Pa samo čivk. . . . . . . blagor tebi, ki poznaš Resnico !

    • bednick

     Resnice( z veliko zač.) ni!
     Je pa sem ter tja nekaj malega kar je res.
     Moji komentarji naprimer.

     • Nata

      Ni rečeno, da je res . Ti pač misliš, da imaš prav.
      Tako, kot veliko nas, ki tule pisarimo.

     • bednick

      No, pa sva skupaj.

 • soc

  Bolj antipapež kot papež. Izbran od mračnih lastnikov kapitala, da z južnoameriško cerkvijo revežev od znotraj sesuje RKC in bogato Evropo. Nesposoben vizije. Žalostno, žalostno po Poljaku in Nemcu.

  • Nata

   Aja ?? A ona dva ste pa na veliko hvalili ??
   Vsi ste drli v cerkev, a ne ?

   • soc

    Draga Nata, sem zgledno krščansko vzgojen, žal pa mi milost vere ni bila dana in sem v cerkvi v poprečju le še 2-3 krat letno. Kar pomeni, da o RKC razmišljam drugače kot ti, da jo vedno zagovarjam in sem ponosen na njen vpliv na moje korenine in na slovenstvo v celoti. Na veliko sem hvalil Janeza Pavla drugega, da. Občudoval sem Ratzingerja kot kardinala in kot papeža.

    Kot racionalist in izobraženec, kot produkt civilizacije, ki jo cenim, pa ne morem slepo verovati v nezmotljivega božjega namestnika na Zemlji. Doslej je Argentinec na ključni poziciji RKC objektivno naredil več slabega kot dobrega, žal. Če je moj dvom smrtni greh, pak bodi. Ne bo prvi…

    • Nata

     Veš, si v zmoti. Sem verna. Zagovarjam pa Papeža do te mere, ki mi ga moje vedenje o situaciji v svetu še dopušča.
     Nikoli nisem pisala o nezmotljivosti.Niti o smrtnem grehu kogarkoli.
     Objektivno ? O, to bo pa čas pokazal. Prav malo vemo, veš ??
     In, v končni fazi v situaciji v kateri smo, je takole pisanje samo škodljivo. Tudi za mojo stranko.

    • Jovo Jamnica

     Marička pomahaj. Jas sn agnostik in ne posebno izobražen. Zaj pa tu čitam ot enega racjonalista in izobraženca, da se fprašuje, če je dvom smrtni greh. Če je, te je osmi…

 • Duhec

  Ja…. zdej se bote še s papežem skregali.

  • Pezde

   Ta papež je reinkarnacija hudiča, potisnjen na prestol božjega namestnika na zemlji. Kaj to pomeni za našo prihodnost, se ti morda že svita.

   • Jovo Jamnica

    Jas pa sn vedno mislo, da je hudič celi kosmat, pa da ma rep pa roge. Dobro so ga maskirali.

    • Pezde

     Se spomnim, ko so tercialke še v času Janeza Pavla II. govorile, da bo kmalu prišel nekdo drug – antikrist, ki bo vse uničil. Vse do sedanjega papeža sem mislil, da so nakladale v prazno, ampak zdaj vidim, da je nekaj na tem. Ljudje imajo nostalgijo po kakemu Bordži. Taki papeži so slabši od Hitlerja.

     • janko

      Kdo je to tercijalke?

     • Nata

      Jojmene, no ?? Torej ta antikrist je. . . sedanji papež?

     • Pezde

      Ne vem ali je ali ni. Kaj pa ti misliš?

     • Nata

      Tti itak nič ne veš! Ali pa ne želiš vedeti??

     • Pezde

      Ne vem, po čem to sklepaš, ampak je predsodek. Zdaj imaš možnost, da me razsvetliš!

     • Nata

      Jutri. Danes imam poln kufer! Levih in desnih.

     • Nata

      No, prvo, kaj je to tercijalka. Tule sem prekopirala malo irnčen zapis. Sicer je precej dolg. Napisal naj bi ga celo duhovnik. V kar pa dvomim. Morda je, revež, sam skrenil s poti, pa zato druge v neč daje. Pa, saj ni važno. Samo toliko, da veš

      .

      Ali jo poznate čudno stvarico? Ruta jej visi z glave na nos, naravnost
      vas ne pogleda nikdar, ali njene oči švigajo na vse strani, vse vidi,
      vse zapazi. Po nekaterih krajih nosi pozimi in poleti veliko oprsno
      ruto, da se kak nepreviden moški ne pohujša s pogledom na
      njene »miline«, ki jih je že modri in ženske dobro poznajoči Salomon
      primerjal v svoji »Visoki pesmi« paru golobic.
      Ta stvarica hodi pogosto, celo vsak dan k obhajilu, nadleguje
      spovednike, tišči v farovže in kaplanije ter donaša tja »pošte« iz cele
      fare, obrekuje vse ljudi, je nevošljiva, kadar vidi, da kdo pohvali
      njeno tovarišico, leta in se vozari po božjih potih, je zapisana v vseh
      možnih bratovščinah, nosi škapulirje in svetinjice na prsih in ostre
      vrvi okoli pasu, na tihem pa je prava fantulja, ako se le ne izvé; včasi
      ima tudi prikazni in je semintja zamaknjena, po Kranjskem tudi
      politikuje in pomaga reševati vero; — ali jo poznate tako stvarico?

   • janko

    Daj no daj, ne pretiravajmo.

 • Pezde

  Migrantje lahko hodijo po Evropi, pobijajo in posiljujejo, potem si gredo pa k papežu umit noge in vse je ok.

  • Nata

   Ubogi nevednež!! Poučit se daj, kaj pomeni to umivanje nog na Veliki teden.
   Saj veš, a ne, kdaj je Veliki teden ??

   • Pezde

    Še malo počakaj, pa bo vsak teden Veliki teden. Zdaj imaš že vsak dan kak teroristični napad.

    • Nata

     No, kaj pa veš, kaj te čaka, a ne ? Če bo Slovenija res končni cilj mnogih, te morda tudi to čaka

     • Pezde

      Dober glas seže v deveto vas. Ko se bo med vsemi muslimani razvedelo, da so Slovenke ene najlepših žensk na svetu, si bodo že samo zaradi tega naredili “bližnjico” do obljubljene dežele čez našo zemljo. Morda bodo tudi ostali tukaj, kajti denar ni vse.

     • Nata

      Jojmene, no ?? Tebi pa ne zmanjka.

 • ljubinica

  V papezev seznam zelja za migrante je vkljuceno se:
  – hitro dodeljevanje drzavljanstev
  brez pogojevanja z znanjem jezika
  – zdruzevanje druzin, t.j. pridruzitev moskim migrantom se njihovih zena, otrok, starih starsev, bratov in sester, vnukov ….
  – za migrante tudi penzije ….
  ———
  Nikjer pa nobenega izracuna, koliko bi to stalo in od kod denar ….

  • janko

   To me pa zelo čudi….

  • Nata

   Noo, želje so eno, možnosti te želje udejaniti, pa drugo!
   Sicer pa, prav vsi EU voditelji, razen redkih izjem, veliko govorijo, gladijo, “kadijo “!
   A papež naj pa vse nekam pošlje?

   • janko

    Vatikan bi moral biti N1 v razumnosti idr. pri najpomembnejših zadevah zahodnega sveta, vsaj za moje pojme.
    By the way, Nata, a maš pojutrišnjem god? Potem je blizu tudi birthday in bo v nedeljo fešta?

    • Nata

     Žal je že mimo. . .

     • janko

      Lepo!!

 • soc

  Višji interesi so hoteli, da je kardinala Lucianija po 33 dneh zamenjal kardinal Wojtyla. Verjetno prvi ne bi mogel usodno podpreti Reagana, Thatcherjevo in Kohla, da so sesuli sovjetski imperij zla in začasno ustavili levico na pohodu nazaj v džungle ali v atomsko puščavo. Naključje?

  Kaj so hoteli višji interesi in čigavi so, da se je Ratzinger (živ) umaknil drugemu? Tokrat nekomu, ki nam skupaj z levico tlakuje pot ravno v omenjene džungle, pa še pod okrilje drugačnega, sovražnega boga?

  Globoko sem hvaležen nosilcem prvih, strah me je nosilcev sedanjih.

  • Jovo Jamnica

   Keri je že Georg Ratzinger???

   • janko

    prejšnji papež, še živi, se je umaknil, dejal je, da mu je to Bog naročil.

    • .

     v vatikanu Bog nima nič, tam vlada keš.

     • janko

      S to tezo se pa nikakor ne morem strinjati, no….

     • .

      pa še kako je res.

     • vita

      Protestanti vse vedo, kako je v Vatikanu, le tega, kako je pri njih doma pa ne vedo.

   • vita

    Vpiši v Googla ! On vse ve.

 • Razocarana

  Zanimivo kako so ravno ljudje ki živijo za visokimi zidovi in obkroženi z varnostniki tisti ki tako radi ignorirajo varnostni rizik ki ga prinašajo migrant. Ja papež je samo še en primer kako lahko je s tujim po koprivah opletat.

  • !

   točno tako.

 • argetinski socialistični papež

  A ni zanimivo, da katoliški papeži in kardinali uživajo v svojem luksuzu, imajo lastno stražo, oblečeni so v svilo, želijo pa podtakniti migracijo v evropske družine!!!!!!!!!!!

  • janko

   Ni stvar tako enostavna, gotovo imajo vse mogoče podatke, saj se bo videlo…

   • argetinski socialistični papež

    mnogo je v ozadju kar navaden človek ne vidi..njihovi interesi so v ozadju.

    • janko

     Nikakor ne bi pripisal taki instituciji površnost, tudi mene moti….

 • janko

  Spremembe so skokovite…. vedno hitreje se vse spreminja in napreduje. Ampak še vedno smo kot v kameni dobi nasproti razvitosti vesoljcev. Imajo letala iz breztežnostnih materialov, lahko se tudi samo duhovno potepajo po vesolju…
  Glede migracij pa tole: mešanje vseh narodov sveta ustvarja poenotenje bivanja sveta. Na žalost pa ne gre brez kolateralnih škod, kot jih povzroča debilni krvoločni džihad itd…. nazadnje se bo nekoč mešalec upočasnil in svet bo zasijal v SOŽITJU, ovca, koza, volk in lev se bodo skupaj pasli, tako nekako.

  • Brutus

   Ej Janko! poglej, kako deluje narava, pa ti bo jasno, da smo v vojni z islamom in da če se ne bomo pravočasno uprli, nas bodo enostavno pobili! Gre za naravne resurse, življenski prostor itd… Iz zgodovine vemo, da so barbari vedno napadali tam, kjer se je dalo kaj oropati….

   • logika

    Ne le ekstremni islamisti, afričani so še ” težji”….oni pa milosti nimajo niti do lastnih vasi, ko jih napadajo tam po Afriki.

    • janko

     Afričani, to prvič čujem. Nekoč so pravili, da so afričani prijazni in da se je za bat, da se bojo nalezli hudobije od belcev. Ni mi pa poznano nič kaj iz črne celine.

   • sunday

    točno tako++++++++++++!!!

 • Brutus

  Mislim, da mi bo Bog oprostil ko bom zapisal, da je po mojem mnenju njegov ”namestnik” na zemlji tisti današnji ”Juda”, ki ga bo izdal in skupaj z njim celotno krščansko – to je zahodno civilizacijo EU, ZDA, Avstralijo itd… Prosim Boga, da svojemu ”namestniku” na zemlji čim prej pošlje ”svetega duha”, da mu da spregledati in vedeti kaj blebeta v javnosti…..!

  • logika

   Ni on namestnik Boga. NIKOLI. To je ena od največjih laži in bogokletij. Samo eden je Jezus Kristus Odrešenik. Ti pa si odlično povedal, da je papeštvo ” juda”

 • Goran Hvala

  No desnaki…dejte mi ze prlimat link kako papez in bilo kak desnakarski(domoljubni) politik obsoja unicevanje “tretjih” drzav….pa proteste eu folka proti bombandiranju vsega po vrsti….ker muslimani nic ne obsojajo terorizma…pa me zanima kje in kdaj katolibani obsojajo metanje bomb izven svojih meja…cakam…ze vsaj 14 dni….baje da je tega ful sam jst ne najdem vi mi pa ne pokazete kje…

  • janko

   Kaka je pa plača v Netherlandu ?

   • Goran Hvala

    Bolj svoh kot na kitajskem..je blo pac treba na teren..res da je vse placano dobim pa reci pisi celih 200 vec….sicer se ne pritozujem sam kitajc jamra da tolk placajo in tolk da…men je boljs na kitajskem…sploh da ne govorim o ceni zivil itd…pa se vse neki zastrupljeno…pa taka kvaliteta v evropi…merda…

    • janko

     Zanimivo, hvala!

  • garfi

   no levakar kdaj boste odgovarjali za genocid nad Slovenci, ki ga še izvajate ?

   • Goran Hvala

    Ma ce bi jaz izvajal genocid ze nebi vec govorila…fantazirate stalno o nekem genocidu…zgleda da si ga res zelite….

    • garfi

     pogrešam janeza cepca
     njegov smrad živi naprej v tebi

     • Goran Hvala

      Ja sej sm jest baje janez cepec…sej ves…vsi ki se ne strinjajo s tabo so ena in ista oseba…vas desnakov je 30.000 ostalih 1.970.000 je pa sam ena oseba…to sm jaz….pa se zmeri pusite volitve…ah joj…cist neuporabni ste….

     • garfi

      katolibani in bombe
      za crknit od smeha

     • Goran Hvala

      Seveda..sej jest se valjam po tleh vsak dan…evo pa sm tud teb polepsal dan ce se rszis za crknit…ne pa da sam cvilis od silnih tegob…

     • garfi

      grdobe kot ti nimate kaj polepšat

 • joza joza13

  Če papež zares poziva k sprejemu beguncev, potem pa naj vse te standardne in nadstandardne storitve njegov Vatikan tudi plača. Vatikan je bogat, vpliven…
  S tujim kurcem je lahko po koprivah mlatiti …

  Aaa, vidim, da je Razočarana uporabila isto besedno zvezo, torej bo že držalo.

  • .

   točno tako.

 • sunday

  a jim zopet noge pere? saj ne morem verjeti – res je, da je kristus tudi umil noge, vendar ne muslimanskim zblojenim hudičem, kot to počne ta – vojtilo je želel muslič ubiti, ta pa jim noge pere – prodana duša!!!

 • VRHOVNI SODNIK

  To je pa že višek, že J.Kristus je dejal, bojte se lažnih prerokov. Če je že tolk “dober” naj bo na svoj račun in ne naš, Vatikan leži na miljardah, pa jim naj plac kupi v SA in jih hrani, seveda če so Kristjani celega sveta za to, saj večji del tega bogastva so oni dali, v EU jih pa nima pravice vabiti, še manj ukazovati vladam, ker s tem kar govori in dela, je kriv terorističnih dejanj, posilstev in ubijanj, zaradi njegovega posredovanja, se o teh dejanjih premalo piše in z njimi preblago ravna, prišlo bo tako daleč, da ga bodo ljudje odstavili.

  • Jezus Kristus

   Čeprav težkega srca, ti moram dat prav.

 • sunday

  ja, če bo šlo tako naprej je še samo vprašanje časa kdaj bo ta naš papež postal neke vrste imam – no, če po tihem že ni!!!?
  spoznavamo, da je bil odstopljeni papež bebedikt zaveden kristjan in evropejec!!!

 • Morala

  Če bo šlo tako naprej, bo zaradi tega papeža cerkev izgubila še več vernikov!

  • Vera

   Zamenjati bi ga bilo treba, saj ni bil pravilno nastavljen ,kot se za Cerkev spodobi ! Ratzinger je moral oditi zato,ker je baje razkril pedofiliste v Vatikanu , kar so mu zamerili . Najboljši in najpravičnejši papež je bil Janez Pavel II. ” Papež ma vas rad ” so besede , ki jih ni moč pozabiti . Tudi več miru bi še danes bilo v svetu , če bi imeli ponovno pravega papeža.

 • catty

  Od kdaj se RKC papež vtika v politiko? Sram ga bodi! Vernike zmerja z zajci, morilci, teroristi in odpadniki. Jezusa in njegove učence primerja z isis. Veselo napoveduje vojno, podpira seksualne delinkvente in prešuštnike, iz oči pa mu gleda satan.

 • šmentanamuha

  Lažni prerok, antikrist? Vse bolj kaže, da Frančišek ni Božji ampak Satanov namestnik, ki z vso svojo avtoriteto pomaga pri uničevanju evropskih narodov. Kako prefrigano je s tiste začetne všečnosti obrnil ploščo in zdaj nam z hinavskim nasmehom v naročje poriva šeriatarske migrante in nam poskuša vzbuditi slabo vest. Pravi Hudič. Zločinec ne pa božji namestnik.

  In zanimivo: ob tem ko zmerja svoje vernike “z zajci, morilci, teroristi in odpadniki”, kot je napisal catty, se niti z eno besedo na obregne ob vojaško invazivno politiko ZDA in Nato, ki je z lažnimi izgovori pričel vse te serijske vojne na BV, seveda ob asistenci Velike Britanije in Francije. Z nobeno besedo ne obtožuje vojne agresije. Ne, on zmerja svoje vernike, ki se počutijo ogroženi od teh invazivnih nasilnih afro-arabskih muslijev in to povsem upravičeno. Kaj porečete na to katoliki, je to res vaš papež?

  Ta papeška gnida sedi na tonah naropanega zlata in skriva v svojih arhivih resnice pomembne za celo človeštvo, ki pa jih seveda noče deliti z nami. Edino zdravilo za človeštvo je, da se ljudje zbudijo iz verske omame, ki otopi um in duha. Začnite se zavedati svoje moči, ne potrebujete nobenega papeža ali iamama ali rabina, Vsi imamo neposredno povezavo z božanskim in dostop do božanske matrice, ampak dokler se bašemo z občutkom krivde, občutkom nemoči in nevrednosti in nepomembnosti samih sebe, se ne moremo povezati z resničnim izvorom moči in zavedanja (vedenja). In tega se ta satanistična hunta najbolj boji.

  Ker so začutili, da so se ljudje začeli prebujati (predvsem v zahodni kulturi), zdaj z umetno povzročenimi (plačanimi) migracijami poskušajo ustvariti kaos in strah in seveda fizične konfllikte med prebivalstvom in imigranti. Zato tudi takšna toleranca do njihovega nasilja (umorov, posiljevanja…). Ne bom rekla, da so verniki ali sledilci nekih političnih -izmov ovce, čeprav se v komentarjih velikokrat zmerjamo na ta način, pomembno je, da se vsak od nas začne zavedati tega sam, v koliki meri je ovca, da si upamo začeti kritično razmišljati, primerjati, tehtati, se informirati iz različnih virov. Dejstvo je, da živimo v lažni resničnosti, vendar mora vsak sam sprejeti odgovornost za svojo osvoboditev iz tega zasužnjenja svojega uma. Resnica osvobaja. Torej je pot do resnične svobode iskanje resnice. To je največja grožnja za manipulatorje in zatiralce človeštva. Povežimo se.

  • cosmosjasnovidec

   Ja pa še očitno je res kar pišeš.
   Izdajati svoje krščane oziroma k njim vabiti morilce za katere ve,da krščane so in jih bodo pobijali ni samo več kot sramota ampak izprijeno izdajalsko dejanje do katoliške vere.

 • šmentanamuha

  Mogoče lahko komu koristi tole predavanje Gregga Bradena (boste presenečeni):

  https://www.youtube.com/watch?v=lbCLEDVC_FY

 • cosmosjasnovidec

  Temu bedaku Frančišku se pa povsem trga in bi ga morali že zdavnaj odstaviti.
  Revež je popolni bolnik v glavi ali so ga pa že prej namestili za rušenje krščanske vere.
  Človek z njegovim početjem res več ne ve kaj si naj misli o vsem skupaj in kam vse to vodi.
  Osebno za mene je tole izdajalec krščanske vere ter nasploh vernikov in bi ga poslal v pizdo materino kretena zahojenega.
  Na tako početje cerkve tudi ni čudno zakaj vsi levaki krščane zmerjajo z pedofili in tako naprej.
  Me boli kurac za tako smet katera podpira in vabi kamelotrajbarske morilske teroristične musliče.
  Na začetku njegovega nastopa sem imel dobro mišljenje o njem a sem se prekleto zjebal za to navadno smet tako,da se sedaj poščijem na njega in v njegove butaste lampe.
  Kreten izdajalski bolje bi bilo če crkne.

 • PLavi-mil

  Tale rdeči papež je podtaklnjen, kot kukavičje gnezdo, svojimi idejami sodi v Venezuelo.

  • sunday

   verjetno si mislil – kot kukavičje jajce !!!

 • Terminator

  Frančišek,jebi se ti in tvoj vatikan.

 • Adolf Hitler

  seveda kar naij nai se jih seb dam povabi sai ima več kod preveč plaza pri seb nai se pol pusti pidofil v rt in v gobz fukat ta deginereran buzerant smrad fuj sai tako in tako pada vatikan in to še to leto od lastne mladine ko ga bodo vred z tem drekom zapalil! potlei bo še samo smrdel po po muslem kasarskim isoitom sranju po nasem reichu!

  • AIRWAYS

   Daj tipkaj, kot si se učil v šoli. To ni za brat.

 • AIRWAYS

  Papež je Sorosov agent in plačanec. Izdajalec krščanske kulture in vere!!

 • Steiermark

  črni papež – antikrist in satanist!

 • sunday

  odgovarjati bi moral za izdajo krščanstva in vsega človeštva!!!
  hočemo nazaj ratsingerja!!!

 • bojan

  papež je skregan z razumno pametjo … jst bi ga postavu pred sodišče zaradi nagovarjanja uničevanja evrope ter pedofilije

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!