Bo Velika Britanija končno dobila novo železno lady? Liz Truss napovedala vojno “woke” kulturi

Elizabeth Truss (foto: epa)

Liz Truss je vplivni skupini konservativnih poslancev povedala, da je “naveličana” “opravičevanja levici” in napovedala, da bo vlada zaostrila politiko do levičarskih kulturnih vojn in “woke” uradništva, če bo izvoljena za premierko.

To je povedala na nedavnem srečanju z desno usmerjeno skupino Common Sense, ki ima v članstvu približno 50 poslancev, kjer jih je prišla seznanit o pogovorih z EU, vojno v Ukrajini in vprašanji enakosti.

Trussova je razložila svoj odmeven zapis o ženskah in enakosti, ki se je nanašal na transaktiviste in njihove podpornike – ti so ciljali na osebnosti, kot je avtorica J. K. Rowling. Gospa Rowling je bila celo izključena iz 25. obletnice prvega filma o Harryju Potterju zaradi pritiska zagovornikov pravic trans, vključno z Emmo Watson, ki je igrala vlogo Hermione Granger, izključno zaradi tega, ker zagovarja biološko stališče, da moški ne morejo biti ženske.

Torijevski poslanci so na srečanju izrazili zaskrbljenost, da vlada pod vodstvom Borisa Johnsona trenutno poskuša “pomiriti levico” in “woke” aktiviste glede vprašanj enakosti spolov, pa tudi kulturnih vprašanj, kot je zaščita kipov zgodovinskih junakov. in celo o davkih in socialni pomoči. Liz Truss je obljubila, da se bo zoperstavila woke aktivistom, ki so marginalizirali JK Rowling

Viri na srečanju so povedali, da se je gospa Trussova strinjala z njimi in povedala 30 prisotnim poslancem, da je “naveličana” politike, ki se “opravičuje levici”. Po besedah ​​prisotnih poslancev se je strinjala s pripombami, da vlada prepogosto prihaja z “razvodenelimi različicami” levičarskih prebujenih idej.

Pred kratkim je v nagovoru v Machestrski sinagogi dejala, da se bo njena bodoča vlada borila proti “woke” uradništvu, ki pogosto koketira z antisemitizmom. Tudi laburiste, pod vodstvom Keitha Stammerja (in še prej Jeremyja Corbyna) je obtožila, da je njihova stranka leglo antisemitskih in antizionističnih idej.

Zunanja ministrica je bila ta teden sicer deležna pohval svoje stranke, ker je zavzela trdno stališče proti Bruslju z drugo obravnavo predloga zakona o Severni Irski, da bi preprečila poskuse EU, da razbije Veliko Britanijo.