Božič bi se lahko na Dunaju končal tragično – avstrijske oblasti preprečile teroristični napad!

Foto: EPA

Avstrijska policija je ta teden aretirala dva Čečena, ki naj bi med božičem in silvestrovim načrtovala bombni napad na Dunaju. Spodnjeavstrijske oblasti so namig na domnevni napad dobile od zapornika, ki je bil domnevno v stiku z osumljenima, je v soboto poročal avstrijski časnik Kurier.

Policija je po prejetju namiga v sredini tega tedna aretirala 25-letnega Ahmeda A. in 31-letnega Alika B., trenutno pa sta v preiskovalnem priporu v Dunajskem Novem mestu, je potrdil vodja tamkajšnjega tožilstva Erich Habitzl.

Odvetnik 25-letnika Wolfgang Blaschitz je zanikal namero Čenčenov in dejal, da nista verska ali politična fanatika, tudi sama zanikata vpletenost v načrtovanje terorističnega napada. Osumljena bosta v priporu do najmanj 27. decembra, ko bodo odločali o morebitnem podaljšanju pripora. Več informacij zaenkrat ni znanih.

Lana Božič

 • Samorodni Križanec

  Zakaj še ni tukaj nobenega komentarja? Na 24ur je že 54 komentarjev na to temo !!!… No, sedaj lahko vidimo zakaj je portal 24ur daleč prvi v Sloveniji !!!

 • skorpijon93

  multikulturni dunaj , me nikoli ni zanimal !

  • Kosarkar Bavći

   Pasal bi pa tja Lukec, ker si nežen v obrazek kot dunajski deček.

 • Garbage man

  Rusi so vedli zakaj pobijajo čečene, tko ,kot je dolfe videl prihodnost in to brez merkelce…..

 • Garbage man

  Čečeni v Avstriji = Bosanci,šiptarji v Sloveniji

 • xtc

  Težava je ,da je treba razterati EU vlade ,da se vzpnejo taki,ki biodo tole začeli množično pošiljati iz EU nazaj pa magari s silo.

 • Samorodni Križanec

  (EKSKLUZIVNO)

  V kraju Labin v Istri se je zgodila huda nesreča. Pijana hrvaška voznica je namreč izgubila oblast nad vozilom in zapeljala v poln gostinski lokal, pri čemer je mlajši domačin umrl, še štiri osebe so poškodovane.

  Vprašanje: A gre tukaj za ustaški terorizem…ali ne?

 • Kosarkar Bavći

  Jansa je dobro povedal, ograjo in vojsko okoli Dunaja.

 • Felikss_AH

  Tudi Avstrijci rabijo dobro dozo razodetja… ker polovico še vedno zanaša v Levo… sodeč po volilni opredeljenosti. Statistično štiri Avstrijke s katerimi sem lani kramljal (tri so učiteljice) res ni zanesljiv znak Avstrijskega, predvsem ženskega, kultur-idiotizma, a je vseeno slab znak. Napeljal pogovor na “prebežnike” in koliko muslijev že imajo tam… pichke mi pa “razkrile” da je v njihovih razredih polno “Hrvatov”. Ker niso kazale neke volje za to tematiko sem na intervencijo prijatelja nehal težiti s tem… a sklepam da zaradi tega ker letujejo v Dalmaciji mislijo da so Bosanski muslimani na primer, zaradi podobnosti jezika Hrvati. Pri omenjanju Arabcev in Azijatov in kako blesavo začudeno so me gledale pa bi pomenilo da teh v Avstriji sploh “ni”. Po njihovi inteligenci se verjetno Marakeshka drhal takoj prelevi v “Hrvate” z Arabskim “dialektom”. O Slovencih z Arabskim dialektom pa ni bilo več časa… mogoče kdaj drugič… z drugo “statistično” skupino Avstrijskih “učiteljic”

 • Kosarkar Bavći

  Muslimani niso Evropo kolonizirali v vojnah jo bodo pa v miru.

 • cosmosjasnovidec

  Čečenska đihadistična musliča sta pač hotela,da avstrijci privarčujejo pri ognjemetu.
  Polovica čečencev je sodelovala z IS v vojni Siriji,ker načrtujejo teroristične napade po celotni Rusiji zato so pa ostali orodje v rokah đihadistov kateri jih pošiljajo na teroristične naloge.
  ——————————————————————————————————————————
  Dr.Vsevedni Cosmosjasnovidec,vsakemu,lev…,kom……,čef……,mus….,se,po……,………ostalo je pa znano.
  ——————————————————————————————————————————–

 • Andrej

  Še onega ovaduha islamista naj malo potipajo. So vsi glih. Lahko, da gre za preusmeritev pozornosti.