fbpx

Brat svojo sestro nadlegoval od njenega šestega leta dalje in jo nato posilil pri enajstih

Slika je simbolična; Foto: Pixabay

Michael Burke je bil obsojen na 15 let zapora zaradi serije spolnih napadov in posilstev svoje sestre Karen Danczuk in drugih dveh žensk. Karen, nekdanja žena poslanca Simona Danczuka, je brata označila kot pošast, ki jo je oropal otroštva in vplival na to, da ima samomorilska nagnjenja. 

38-letnik, ki je nagnusne zločine povzročil, je ob današnji razsodbi brez kakršnegakoli obžalovanja samo zmajal z glavo in dvignil roke.

Sodnik Andrew Gilbart je ob današnji razsodbi poudaril, da je Burke s svojimi dejanji hudo prizadel svojo sestro, posledice pa vplivajo nanjo tudi v dobi odraslosti. “Namesto, da bi se z veseljem spomnila svoje prve spolne izkušnje, se ob pogledu v preteklost spomni na posilstvo s strani lastnega brata, še preden je stopila v puberteto.” Gilbart je kritično obsodil ravnanje Burka, ki je s svojo sestro počel vse, kar je želel, in dodal, da je naravnost neverjetno, da za svoja dejanja ne pokaže nikakršnega obžalovanja.

Sestro spolno nadlegoval že pri šestih letih
33-letna Karen obsodbi ni prisostvovala, je pa bil na sodišču prisoten njun oče. Med tritedenskim sojenjem je mati z dvema otrokoma sodišču izdala, da jo je brat zlorabljal v družinskem domu v Middletonu, in dodala, da se je spolno nadlegovanje pričelo pri šestih letih, pri enajstih pa se je to stopnjevalo v posilstvo vse do dopolnjenega petnajstega leta starosti.

(Karen Danczuk) Foto: YouTube

(Karen Danczuk) Foto: YouTube

Burke je obtožen povzročitve 15 posilstev, 1 poskusa posilstva in napada na sestro in na drugi dve ženski, kar sega v 18 let trajajoče obdobje od leta 1992 do 2010. Porota ga je glede posilstev spoznala za krivega v osmih primerih in povzročitve spolnega napada na tri ženske. Med letoma 1992−1994 je bil kar trikrat obtožen posilstva svoje sestre, poroča Daily Mail.

Dolgoletno zlorabljanje je prineslo vrsto posledic
Danczukova je povedala poroti, da je dolgoletno zlorabljanje negativno vplivalo na njeno izobraževanje in  na njeno zmožnost, da bi ljubila in bila intimna s partnerjem. Dodala je, da se zaradi tega bori z depresijo in s tesnobo. V eni izmed televizijskih oddaj se je pred očmi javnosti zjokala in dejala, da je bilo pričanje proti lastnemu bratu peklensko težko. Ko je svoje slike objavila na Twitterju in prodala svojo zgodbo časniku The Sun za 23.000 angleških funtov, so jo bratovi odvetniki obtožili, da hlepi po pozornosti.

N. Ž.