Brat svojo sestro nadlegoval od njenega šestega leta dalje in jo nato posilil pri enajstih

Slika je simbolična; Foto: Pixabay

Michael Burke je bil obsojen na 15 let zapora zaradi serije spolnih napadov in posilstev svoje sestre Karen Danczuk in drugih dveh žensk. Karen, nekdanja žena poslanca Simona Danczuka, je brata označila kot pošast, ki jo je oropal otroštva in vplival na to, da ima samomorilska nagnjenja. 

38-letnik, ki je nagnusne zločine povzročil, je ob današnji razsodbi brez kakršnegakoli obžalovanja samo zmajal z glavo in dvignil roke.

Sodnik Andrew Gilbart je ob današnji razsodbi poudaril, da je Burke s svojimi dejanji hudo prizadel svojo sestro, posledice pa vplivajo nanjo tudi v dobi odraslosti. “Namesto, da bi se z veseljem spomnila svoje prve spolne izkušnje, se ob pogledu v preteklost spomni na posilstvo s strani lastnega brata, še preden je stopila v puberteto.” Gilbart je kritično obsodil ravnanje Burka, ki je s svojo sestro počel vse, kar je želel, in dodal, da je naravnost neverjetno, da za svoja dejanja ne pokaže nikakršnega obžalovanja.

Sestro spolno nadlegoval že pri šestih letih
33-letna Karen obsodbi ni prisostvovala, je pa bil na sodišču prisoten njun oče. Med tritedenskim sojenjem je mati z dvema otrokoma sodišču izdala, da jo je brat zlorabljal v družinskem domu v Middletonu, in dodala, da se je spolno nadlegovanje pričelo pri šestih letih, pri enajstih pa se je to stopnjevalo v posilstvo vse do dopolnjenega petnajstega leta starosti.

(Karen Danczuk) Foto: YouTube

(Karen Danczuk) Foto: YouTube

Burke je obtožen povzročitve 15 posilstev, 1 poskusa posilstva in napada na sestro in na drugi dve ženski, kar sega v 18 let trajajoče obdobje od leta 1992 do 2010. Porota ga je glede posilstev spoznala za krivega v osmih primerih in povzročitve spolnega napada na tri ženske. Med letoma 1992−1994 je bil kar trikrat obtožen posilstva svoje sestre, poroča Daily Mail.

Dolgoletno zlorabljanje je prineslo vrsto posledic
Danczukova je povedala poroti, da je dolgoletno zlorabljanje negativno vplivalo na njeno izobraževanje in  na njeno zmožnost, da bi ljubila in bila intimna s partnerjem. Dodala je, da se zaradi tega bori z depresijo in s tesnobo. V eni izmed televizijskih oddaj se je pred očmi javnosti zjokala in dejala, da je bilo pričanje proti lastnemu bratu peklensko težko. Ko je svoje slike objavila na Twitterju in prodala svojo zgodbo časniku The Sun za 23.000 angleških funtov, so jo bratovi odvetniki obtožili, da hlepi po pozornosti.

N. Ž.

 • janez zorman

  Denar ne smrdi !

  • Steiermark

   Poskusi se postviti na mesto žrtve in kot vemo, marsikatera posiljena ženska, napravi samomor, nobeden denar nemore “poplačati” boleči in travm, ki jih te ženske prestajajo… Posiljevalci, pa bi morali biti vsi po vrsti kastrirani in vrženi v zapor med seksualne delinkvente, ki jih bodo uporabljali za svoje perverznosti!

   • pajot

    Ja,poznam žensko,ki jo je oče zlorabljal. Še danes pri 60 letih ne more sprejeti nase moškega,ne da bi videla v njem svojega očeta. Jaz prasca ne bi kastriral,temveč bi mu ga odrezal.

    • Nata

     Jaz bi mu ga odrezala takoj na začetku

     • avtohtoni neandartalec

      Večina žrtev misli, da bi posiljevalca še bilj razjezile, če bi se branile, dejansko so spolni organi manj občutljivi med hudo vzburjenostjo, ampak močan udarec v jajca zagotovo položi še tako zverino, pa tudi do spolnega izživljanja bi ga minilo.

    • avtohtoni neandartalec

     Če bi jo res poznal, ne bi v javnosti sploh omenjal takih osebnih tragedij, to se rešuje po čisto drugi poti..

   • Franc Šink

    Premajhna kazen.Perverzneži bi še uživali zraven.Potrebno bi bilo razmisliti o kakšni drugačni kazni.

    • avtohtoni neandartalec

     Večina posilstev se ne zgodi prav zato, ker obstajajo še hujše oblike nasilja.

   • avtohtoni neandartalec

    Noro, posilstvo bi kaznoval s posilstvom, pri čemer bi kot posrednika uporabil voljo in silo celega naroda, včasih je res težko vedeti kdo je slabši.

 • dob

  Samo zato, ker imamo zdaj dostopne nekatere informacije, za katere prej nismo vedeli, ker so se skrivale, ne pomeni, da nečesa poprej ni bilo.
  Pred 100 leti je večina slovenskega prebivalstva bila kmečkega. Ljudje so bili verni in so zato skrivali svojo sramoto in niso nikomur povedali, kadar se jim je zgodilo nekaj v zvezi s spolnostjo.
  Incesta in posilstev je bilo OGROMNO. Prej je to bilo pravilo kot pa posebnost.

  To, kar nekateri misijo in govorijo, da tega včasih ni bilo, da je to mogoče samo danes, zato ker nimamo nobenih vrednot….. to je navadno nakladanje. Idilika vaškega življenja je izmišljotina.
  Največje norosti in najhujše krivice nastajajo v najmanjših vaseh. V takšnih, ki lepo zgledajo na razglednicah!

  • fmg9

   Kolega Dob, ne morem se s teboj strinjati v naslednjih trditvah:

   “Ljudje so bili verni”

   Vsak človek v nekaj veruje. Najbrž si mislil, da so katoliki takrat bolj živeli po svojih prepričanjih.

   “in so zato skrivali svojo sramoto in niso nikomur povedali, kadar se jim je zgodilo nekaj v zvezi s spolnostjo”

   Tako takrat, kot tudi danes, tudi ateisti, agnostiki in pogani skrivajo spolne zlorabe. Sploh ne gre za religijo, ampak za osnovne psihološke obrambne mehanizme.

   “Incesta in posilstev je bilo OGROMNO. Prej je to bilo pravilo kot pa posebnost.”

   Nikakor ne drži. Dogajala so se, zagotovo, nikakor pa ne tako obširno kot danes. In seveda je to povezano z vzgojo vrednot v otroštvu.
   Takrat otroci niso imeli risank o lezbičnih in pederskih likih, ki jih predstavljajo kot “junake”.
   Otrokom v šoli niso razlagali teorije spola, kar je glavna podlaga za spolne deviacije kasneje v razvoju…

   • dob

    Nimaš prav, vendar sem danes preveč utrujen, da bi ti odgovarjal. Bom jutri. Danes sem imel težak dan.
    Idealiziranje preteklosti je zavesa, za katero en narod skrije vse sranje iz katerega je nastajal. Pod sprenevedanje in mitologijo preprosto pomete vse, kar se mu ne zdi vredno slišati o sebi. Lepo je ne vedeti. I tega dreka potem narediš patriotska čustva. Iz ponosa šprica kri!!!
    Ker se je Slovenija krasno izognila zbiranju stastičnih podatkov na temo spolnih zlorab in detomorov v času Habsburške morahije, je zdaj zato težko najti podatke o tem. Kot da to sploh nikogar to ne zanima! Zaenkrat je o tem pisala Alenka Puhar v knjigi Prvotno besedilo Življenja, v kateri razbija tisto romantično sliko o naših dedkih in babicah in naših prednikih, ki naj jo polnijo v glavo in jo ohranjamo, ne da bi hoteli vedeti, kaj je v resnici bilo.
    Ogenj, rit in kače niso za igrače – je knjiga antropologinje Milene Miklavčič, ki nekaj pove o spolnih navadah naših dedkov in babic. Ampak je potem, ko je knjiga izšla, tudi dokaj hitro vse potihnilo.
    Pri nas o tem neradi govorimo.

    Pa nič ne de. Bom šel pa po drugi poti.
    Klasična poteza je, da če se o tem ne govori, potem se lahko hvalimo, “kako lepo je včas’h blo”.
    Makrovičeva je opozorila na detomor pri Slovencih, ki ga grozljivo opiše ljudska pesem.

    • fmg9

     Ne gre za idealiziranje življenja na deželi v preteklosti. Zagotovo pa niso imeli toliko problemov s pomehkuženimi LGBT fašističnimi odredi, ki napadajo naše šole…

     • avtohtoni neandartalec

      Tokrat gre za klasičen incest, ne za homoseksualno agendo, ki jo pri nas redko kdo ra,ume in ji zato ljudje tudi ne nasprotujejo. Če bi poznali življenje homoseksualcev v praksi, bi skakali do stropa.
      Morda bi lahko isto trdili za starše tega čudnega para, morda se jim je obnašanje lastnih otrok leta zdelo zabavno, ampak zdaj jih je verjetno minilo do smeha.

     • dob

      Vzrok ima posledico in je zato – vsaj v območju Zavesti je tako! – tako zanjo soodgovoren.
      Obrnmjeno razumevanje je enako potrebno in pomembno! Posledice se morajo same zavedati, da niso kar z neba padle in da zanje obstajajo vzroki.
      Ki jih pa za nazaj ne morejo spremeniti, lahko vidijo in razumejo vzroke svojega stanja in omogočijo potomcem, da so normalni. Potem se pač nehajo napihovati in razglašati svojo “superiornost”, za katero skrivajo nič drugega kot željo po “normalnosti”, ki jo skušajo nadomestiti z nečim drugim, večinoma kar s čimerkoli, kar jim pade na pamet in je trenutno pri roki. Človeško nezadovoljstvo rojeva teorije eno za drugop in si jih tako prilagaja.

     • fmg9

      O primerjavi preteklosti (100 let, kot si izpostavil) glede spolnih zlorab sta odlično spregovorila arheologinja dr. Verena Perko in soprog dr. Andrej Perko (klinični psiholog). Pa tudi znani antropologi. ki se ukvarjajo z antropološko filozofijo.
      Kratek povzetek: življenje na deželi v preteklosti ni bilo nikakor idealno (težke razmere in delo). Vsekakor pa družba po spolnih deviacijah nikakor ni dosegala današnje.
      Pri nas se je to začelo s komunističnimi AFŽjevskimi združenji, ki so začeli s to načrtno propagando, katere sadovi so danes jasno vidni.

     • dob

      Na stvari gledam vzročno-posledično, ker so edino v takšni zvezi logičnei in iz njih lahko logično sklepamo o razvoju dogdkov. Vsaka norost ima svojo lastno logiko in je znotraj svoje bolezni logična ne glede na to, kako nora je.

      V okviru te iste svoje notranje logike je komunizem in njegov razmah reakcija na temo duha, ki jo je razširila Cerkev. Ne pozabimo, da je Čertomir bil druge vere.

      Cerkvena ideologijas je imela stoletja ves duhovni prostor zasužnjen, da je lahko indoktrinirala prebivalstvo. V dobrem in slabem – kar je relativno glede na razmere, ki so tedaj v svetu vladale.

      Enako Slovenci radi idealiziramo komunizem kot religijo in iz povsem enakih razlogov.
      Da se je pa vse začelo pri AFŽ, ne more držati, ker je AFŽ in zdajšnji agresivni feminizem poledica zaprtosti in nadzorovanja družbe s strani Cerkve, ki je o vsem človeškemu bitju vsilila svoje nazore. Nekaterim so ti nazori šli bolj v prid, večini pa nekoliko manj. Največ ljudem pa je pomenilo to suženjstvo in tlako.

      Če že gledamo na človeško bitje, potem ga je treba opazovati in ga videti tako v okviru dobrega kot slabega hkrati. Nekaj, v tem primeru Cerkev, je prineslo v življenje nekaj dobrega, a je zato žrtvovalo mnogo človečnosti, na mnogih drugih straneh tega, kar imenujemo “biti človek”.
      To se je dogajalo in še vedno se, pod pretvezo, da ohranjamo “civilizacijo”.
      To isto dela komunizem. AFŽ potomstvo zdaj to nadaljuje.
      LGBT se trudijo maščevati svoje poglede, ker so se tega drugje naučili, namreč, da se edino maščevanje dobro obnese.

      Potrebno bi bilo imeti neko referenčno točko, s katere lahko na stvari gledamo s povsem drugačnega zornega kota, na katerega do zudaj nismo bili navajeni.
      In šele tedaj jih bomo razumeli nas same v zgodovinski perspektivi.

      Ko mornarji zdaleč vidijo obrise ozemlja in zato vedo kam plujejo, se je vse laže zmeniti. Sicer se pa samo pretepajo med sabo na potapljajoči se ladji.

     • fmg9

      V okviru te iste svoje notranje logike je komunizem in njegov razmah reakcija na temo duha, ki jo je razširila Cerkev

      Krščanska miselnost je resnica, ki pa gre marsikomu v nos. Nihče ne pravi, da med kristjani ni gnilih jabolk, ampak nauk zaradi tega ni v zmoti.
      Ne strinjam se, da je razmah komunizma posledica “temne” krščanske miselnosti, ampak nevoščljivosti do spoštovanja življenja vsakega posameznika in demokracije. To je normalna psihološka obrambna reakcija na zagrešene zločine v preteklosti, ki nažirajo psiho.
      Maščevanje LGBT lobijev nad nečem česar niti ne poznajo, ne bo zacelilo ran, ampak njim je tako v interesu, da sami sebe mučijo in ne potrebujejo pomoči.

     • dob

      Zamenjaj besed krščanska mislenost za komunizem in komunisti namesto kristjani v svojem stavku, in boš dobil natanko tisto, kar si milan kučan misli o tem problemu.
      “Krščanska miselnost je resnica, ki pa gre marsikomu v nos. Nihče ne
      pravi, da med kristjani ni gnilih jabolk, ampak nauk zaradi tega ni v
      zmoti.”

      To zdaj postane:
      “Komunizem je resnica, ki pa gre marsikomu v nos. Nihče ne
      pravi, da med komunisti ni gnilih jabolk, ampak nauk zaradi tega ni v
      zmoti.”

      Cinizem eno in drugo!
      Ne spreminjajo se ne eni eno ne drugi temveč samo ohranjajo pozicije. Predvsem miselno oziroma idejno. Radikalizacija je samo vprašanje časa, saj druge rešitve kot umor ne poznajo ne eni ne drugi.

      Morda se ti s tem strinjaš, a jaz vem za nekaj boljšega, kar pa za zdaj še nikogar prav preveč ne zanima, saj so vsi bolj zaposleni z ohranjanjem svoje pozicije, religije in ideologoije, ker druge smeri ne poznajo, kot le tisto “ta sprobano”.
      Ugani kaj si mislim o njih.
      Obe radikalizaciji bosta propadli!

     • fmg9

      Okej, kaj te tako moti pri krščanski miselnosti? (Za komiče si že večkrat povedal in se strinjam.)

     • dob

      Njena negibnost misli in čustvovanja me moti!
      Bog je Človeka naredil po svoji podobi in to tako, da bi človekova čustva člioveka vodila. Da bi bila sveta, kot so Njegova Njemu.
      Ne pa okrnjena, pohabljena, zmanipulirana in vodena s strani nekih čudnih zlonamernih interesov, ki sploh niso čustva, temveč nasprotje čustev, ker so njihova manipulacija.

      Sam rečem, da je manipulacija zmanipulirano in umetno ustvarjeno “čustvo”, ki je nastalo kot nadomestek za izgubljena prava čustva.
      Bog pa ne manipulira s človekom.

      En del Njegove že davno odcepljene (zdaj povsem samostojne!) Luči, ki ne zna ničesar sam ustvariti, zdaj manipulira s človeštvom in ta del Njegove odcepljene Luči, pobegle, če hočeš, sebe naziva za Luciferja.
      In ker je njegova svetloba srepeče bleščeča, jo je težko gledati. Zato Lucifer vztraja, da je starejši od Boga in zato misli, da je Bog. Pa ni. zato je Jezusu rekel, naj ga moli kot Očeta, Jezus pa tega ni hotel.

      Bog je Bog odkar obstaja Ustvarjanje! Ko se mu je rodilo Srce, ki je nastalo kot tretji prebivalec Vesolja iz odnosa, ki ga ima Bog Oče z Materjo Vsega v Vesolju, je Bog – Bog! Bog je zato, ker ljubi svoje otroke! V Srcu pa se zrcali človeštvo, saj ima Srce (Jezus je ena Njegova inkarnacija na Zemlji) človeštvo za svoje brate in jih nikoli ne bo zapustil. NIKOLI nas ne bo zapustil.

      Lucifer pa vnaša dvome, z njimi brezsrčnost (to je stanje brez Srca, v vseh smislih!).
      Srce je bistveno v odnosu in ponazarja ODNOS med dvema, med Moško in Žensko energijo, moškim in ženskim nabojem, med Yin in Yang energijo. Imenuj to kakor hočeš, ljudje to poznajo kot privlačnost polov.

      Ker je Luciferju odveč vsak odnos z drugimi, ker je preveč vzvišen nad Življenjem, ki ga ni on ustvaril, ker ne zna ustvarjati in je ustvarjalno povsem neploden (parazitski), pristane na tem, da manipulira z ljudmi. Ščuva jih ene proti drugim, obljublja jim nekaj, kar ne bo nikoli dal, ker ne more. Saj nima nič svojega.
      Ne zna ustvarjati! To zmoreta le Oče in Mati – ustvariti nekaj iz NIČ iz svojega notranjega naboja, ki je Ljubezen. Ker je to njun naboj iz katerega je VSE nastalo. Ustvarjata iz čustev.

      Praznovanje Božiča kot Jezusovega ropjstva je v resnici praznovanje MIRU med ljudmi. Srce se je rodilo kot znak sprave, Ljubezni, miru! Rojeno je v odnosu med Božjimi bitji, Očetom in Materjo, ker sta si želela bližine drug drugega in sta sanjala o skupnem Srcu, ki ju oba razume in v Vesolje prinaša nekaj novega: Mir, Veselje, Ljubezen, Prijateljstvo, Odpuščanje.

      Lucifer tega ne more. Lahko samo krade in si prisvaja tuje.
      Bog v Materialnem svetu živi skozi naša čustva. Ko izgubimo naša čustva – izgubimo svojega Boga!
      V inštituciji je Bog mrtev, ker ga inštitucija promovira skozi Dogmo. Bog pa ni dogma! Bog je ŽIV.
      Neštetokrat Cerkev pohodi čustva ljudi in z njimi tudi njihovo željo, da bi bil Bog živ, z njimi, med njimi. Vsaja jim Krivdo, ki je nasprotje Bogu!

      Krivdo si je izmislil Lucifer, da z njo prekinja neposreden odnos človeka z Bogom prek lastnih čustev. Vtakne vmes Krivdo in potem ima ljudi v pesti, dela z njimi kar hoče.
      Počutijo se krive, čeprav niso nič krivi. Bog bi jim to povedal, če bi ga poslušali. Poslušajo pa raje Luciferja in največkrat ne vejo več, kdo je kdo, ne znajo razlikovati Boga od Luciferja.

      Težko je ljubiti nekoga, ki se ga bojiš, ker ga Cerkev predstavlja kot nekoga, ki se bo maščeval. Ker ” vse vidi in vse ve”. Dovolj je, da čutiš kot čutiš in da si takšen kot si, pa nisi več dovolj dober za Cerkev.

      Kdor grozi ljudem, da jih bo Bog kaznoval, ta ne ve kaj Oče govori in zato nima pravice strašiti ljudi pred Očetom in jim obljubljati kazni!

      Kar se mene tiče, sem izdajalec v vsem tem ferajnu. Boril se bom z vsemi štirimi, da ljudem povem, da Krivde ni. In da nas ima Oče rad. Naša Mama pa… niti da ne povem kako močno nas ima rada! Neskončno krat neskončno.

     • fmg9

      Vsak oče ima rad sina/hčerko in v kolikor ga ima rad je njegova naloga da mu razloži da krivda obstaja in da je zanjo potrebno prevzeti odgovornost.
      Verjamem, da včasih boli. Ampak Božja beseda najprej zareže, šele potem osvobaja ;)

     • dob

      >>Vsak oče ima rad sina/hčerko<<
      Ne dovolj, da ju ne bi poslal na vojno umret, ko domovina zahteva. Vmes pa gradi razmere v družbi na način, ko bo to enkrat treba, torej đžrtviovati otroke, in takrat bo ljubeči oče trekel: smo morali… ni bilo druge izbire…

      Izbira je bila prej, pa si šel mimo nje!
      In to ne enkrat, temveč večkrat! In vsakokrat.

      V šestdesetih letih so ZDA trumoma pošiljale celo generacijo umret v Vietnam, tako so pohabljali svoje otroke duševno in telesno. Msiliš, da je to slučajno ali iz ljubezni?

      Krivde NE OBSTAJA. Je izmišljena kategorija in s tem, ko je izmišljena in sprejeta kot resnična, postane stanje duha.
      Krivda se kot klin (tujek) zabije v organizem in ga razkolje v dva dela, da ni bitje nikoli več celo. S tem dovoli Luciferju, da v njem zavlada, in tedaj odloča namesto naših lastnih čustev (Boga!).

      Kivda in Odgovornost SE IZKLJUČUJETA. Ne moreta obstajati istočasno in na istem mestu! Niti v človeku niti v družbi! To preprosto ni mogoče. Krivda in Odgovornost sta namreč izsključujoči, pri njiju obstaja ALI_ALI in nikakor ne more biti IN_IN. Je eno ali drugo, oboje pa ne more biti.
      Kadar destiliramo Odgovornost iz krivde, ločimo med Lučjo in Temo. POtem pošljemo vsako k svojemu: Tema naj gre k temi, Luč pa naj se vrne k Luči! To je naša in Božja naloga. Ko to delamo, delamo Božje delo. Zato smo tukaj in zdaj.

      Zdaj namreč na planetu vlada KRIVDA in nadomešča Boga. Ravno to je bistvo spopada med Temo in Lučjo! In trenutno smo priča sklepnemu delu spopada teh dve "sil". kajti Tema je sila samo pogojno. V resnici ni noben faktor.
      Dokler človek misli, da je nek faktor, tudi je faktor, ampak samo zato, ker je tako v njegovem prepričanju.

      Tema je "faktor" le toliko časa dokler Luč na vdre na svoje. Kajti Stvarstvo je nekdo ustvaril in zato je Njegovo! Stvarstvo ni Tema!
      In mi smo Njegovi. Nismo od Teme. Smo iz Luči!

      Predstavljaj si kozarec mineralne vode, Radenske. V njem so mehurčki CO2. Recimo, da je voda Svetloba in mehurčki da so delci Teme, ki so ujeti v Svetlobo. Vse okoli je Tema, ki jo v našem primeru predstavlja atmosfera.
      Streseš kozarec, in mehurčki splavajo na prosto ter se združijo z atmosfero! V našem modelu je to Tema. Gredo kamor spadajo – če jih nihče ne zadržuje v območju Luči!

      Mi zadržujemo delce Teme v sebi in jih ne spustimo stran!
      Zadržujemo jih zaradi Dvoma. Nekdo nam je zabijal klin Krivde toliko časa, da ne verjamemo več v Luč, iz katere smo. Dvomimo.
      Zato nam je še vedno težko spustiti Temo iz sebe in jo zadržujemo, kot radebnska zadržuje mehurčke.

      Vendar nekdo zdaj trese kozarec z radensko v globalnem svetu in tudi v Vesolju, če sem iskren, in vsi mehurčki kažejo tendenco, da bi šli na svoje, nazaj v Temo. Vsak k svojemu! Ker je tak naravni tok stvari.

      Mi smo zaradi tega nervozni, ker ne vemo kaj se bo zgodilo. Tega še ne poznamo, ker tega nikdar ni bilo. Kaj bo?!
      Strah nas je. Rekli so nam, da KRIVDA je, da mora biti in da je naša. IN da Bog ocenjujeo kaj je prav, dokler ga pa ni, pa ocenuujejo avtoritete, ki so tu na zemlji od Boga postavljene. One pa pravijo, da je trepa trpeti in se žrtvovati. V glavnem se mi đrtvujemo, avtoritete se sploh ne, ker morajo avtoritirati (ali karkoli že to pomeni) še naprej.

      Odgovornost pa je za razliko od Krivde na strani Življenja in Luči! Je pravo nasprotje Krivdi, ker vedno išče rešitve in ne krivcev. Krivda zahteva krivce in kazen zanje. Kazen zahteva maščevanje, maščevanje povračilno maščevanje, nato nova krivda, ponovno maščevanje… nikoli konca! S tem pa kazni in žrtvovanja še ni konec, nikoli ga ne bo!

      Odgovornost ni nikoli v službi Smrti. Vedno je na strani Življenja! Krivda je neznanje, Odgovornost pa predstavlja vhodna vrata v ogromno knjižnico vedenja in znanja, ki črpa iz človeške izkušnje Življenja. Telo (pisano z veliko in malo) je pa knjižnica in knjižnilčar obenem. Združuje vse, kar je človeškega v Bogu in božjega v človeku. Nič Krivde!
      Samo Odgovornost.

    • Nata

     In zakaj neradi govorimo ?
     Zakaj se malo piše ?
     Zato, ker so, smo prav vsi krvavi pod kožo. In prav vsi vemo , da je človek od vekomaj bil, je in bo enak.
     Le da se danes te zadeve preveč na enotranski način prikazujejo.
     Vse je samo erotika ?
     Pa ja de ! Daleč od erotike.

    • Steiermark

     Če se tvoje trditve opirajo na “knjigo” Miklavčičeve, si tudi vse povedal. Takšne svinjarije in blatenje naših prednikov, kot opisuje avtorica in trdi, da je “raziskala” več tisoč primerov, lahko velja samo za neke duševno zaostale ljudi – kar pa v Sloveniji stežka najdeš. Najbrž je avtorica “raziskala” svoje življenje in navade ter svojih bližnjih….. Res sramotno, da si sploh upa objavljati takšno svinarijo, kjer proglaša naše ženske za prostitutke, ki so “dvigovale svoja krila” kateremukoli moškemu, v zameno za denar – da so lahko tako pomagale družinam….. bolano!

     • dob

      Nisem mislil nanjo, tokrat! Se pa z njo strinjam, ker sem kar precej gradiva prebral o tem kakšno je bilo otroštvo in navade v preteklih stoletjih: niti malo idealno! Kruto in neusmiljeno, infanticidno, krivično do žensk, podlo do skrajnosti in času primerno incestno!!!!
      In seveda zdaj krepko idealizirano ter prirejeno za trenutne potrebe narodovega “ponosa”.
      Preberi si: The History of Childhood, the evolution of parent-child relationships as a factor in history, avtor: LLoyd fe Mause, izšlo 1974, založba The Psychohistory Press.
      Knjiga ima 450 strani. Da bi se nekdo lagal za 450 strani, bi moral imeti prekleto debela jajca! Pa tudi doktorske naslove bi najbrž moral kupiti.

      V knjigi so mnoge raziskave mnogih znanstvenikov zgodovinarjev, psihologov, sociologov in antropologov, ki raziskujejo odnose starši-otrok v preteklih stoletjih – povsod po svetu! Med njimi citirajo Louisa Adamiča, ameriškega pisatelja slovenskih korenin, ki je bil eden od tistih otrok, ki mu je bila namenjena smrt z mlekom, v katerega so zamešali gips. Evtanazija, abortus pri otroških letih, ne abortus zarodka pred rojstvom, temveč potem, ko se je že otrok že rodil. Starši so se mu odpovedali in ga dali usmrtiti. Takrat se je to tako delalo. V spominih podrobno opiše, kako je to potekalo v tistih časih v naših krajih. Da si ne bi tukaj nekaj nakladali in idealizirali naše prednike in življenje v slovenskih krajih!

      *****

      To, kar je dobro v nas, bo šele nastalo in nikakor ni pogojeno s preteklostjo. Nikakor pa ne v
      takem smislu, da bi si jo morali zlagati, da bi tako postala lepa, in bi mi posledično bili nanjo
      ponosni – in zato dobri!
      Vse bomo sami naredili in jaz sem glede tega velik optimist.
      Začne pa se z oboževanjem in idealiziranjem narodove mitologije, poterm se nadaljuje v
      usegliharstvo, ko resnica deloma pokuka iz kupa laži! Usegliharstvo je prehodna doba iz ene
      norosti v stanje večinske norosti. Ko je norost večinska, se zato abnormalnost samookliče za
      normalno. Tedaj soremembe izključno administrativne narave in nikakor ne vsebinske.
      Sprejmejo pač predpis, po katerem je vse normalno.

      Recimo:
      Nekoč je bilo čudno, če je moški bil feminiziran, to je med ljudmi veljalo za čudno, smešno,
      abnormalno. Večina je pač bila drugačna in normalnost oz. abnormalnost se je ocenjevala
      glede na obnašanje večine.
      Morda je takšen bil eden na sto moških! Prav gotovo je bil predmet posmeha s strani
      “mačotov”, ki so se imeli za normalne. Toda prav ti mačoti so rojevali feminizirane
      posameznike! Saj vendar niso nastali kar sami od sebe, družba jih je proizvedla. Zdaj pa to
      prerašča v epidemijo! Ki sebe imenuje za NORMALNOST.

      To, da število smenčic pri moškem upada, kar je izmerjeno že po vseh evropskih državah, je
      znak, da je feminizacija moških epidemija. S tem rodnost upada. In kako družba reagira?
      Zastrupljenost vode, hrane, zraka zdaj postaja “normalna”, predpisi o dovoljeni
      onesnaženosti so stvar debate v parlamentu in se prilagajajo političnim potrebam.
      S tem pa posledice onesnaženosti vsega, kar damo vase, in nevarnosti za organizem, ne
      odpravimo. Družbi je lažje sprejeti “novo” normalnost, kot pa soočiti se s posledicami
      zastrupljanja okolja in s tem človeka.

      Prehodna doba pa je usegliharstvo. V začetku smo rekli: to je normalno, to pa ni normalno!
      Kasneje so nastale skupine, ki so se branile: mi nismo abnormalni, mi smo, kar smo in
      imamo pravice (s sprejetjem tega, se z vzroki za spremembe v telesu ne ukvarjamo več in je
      zastrupljanje organizma del normalnosti).
      Zato je cilj usegliharjenja zmešati meglo in ustvariti vtis, da je vse normalno in dobro tako
      kot je. Izghodišča so pa politična in ne zdravstvena ali preživetvena!
      Ustvarja se vtis, da je samo stvar, kako bomo sankcionirali sovražni govor, potem bo pa vse v
      redu. Vzroki še vedno ostajajo in proces feminiziranja moških se nadaljuje.
      Usegliharstvo, kot prehodno obdobje prilagajanja novim razmeram, doseže cilj, ko LGBT
      prevzame pisanje zakonodaje in je ne piše več le zase – napiše jo za celotno prebivalstvo,
      izrazi “poroka” ne veljajo več za moškega in žensko in njuno zvezo! Gre torej za imitiranje
      Življenja.

      Tedaj njihova zakonodaja velja za VSE in vsi se ji morajo podrejati! Tako prevzame glavno
      vlogo v družbi, ki se sicer hvali s “človekovimi pravicami”.
      Nič hudega, saj bo prebivalstvo kmalu kompletno poženščeno, ženske bodo pa možače.
      Potem ta maščevalna energija izjavi, da s tem, ko oni prevzamejo zakonodajo in jo sebi
      prilagodijo, nihče nič ne izgubi. V bistvu bodo vsi kot oni in tedaj ne bo nikogar, ki bi lahko
      rekel: dragi moji, to ni več normalno! Ker bo veljal za abnormalnega prav tisti, ki opozarja in
      nihče ga ne bo poslušal. Svoje pravice bo lahko uveljavljal skozi neko levo društvo, h
      kateremu bo pristopil enako, kot imajo drugi invalidi svoja društva.
      In se bo napajal iz loterije.

      Potem se nekateri čudijo, da je Merklca spustila norce v Evropo. Norci imajo spermo! Pri njih
      še ni upadla, ker niso bili v taki meri izpostavljeni splošnemu zastrupljanju, kot mi.
      Ker ne vejo zakaj so takšni kot so, kot tudi Evropa ne ve zakaj je kar je, bodo sčasoma sredi
      usegliharjev tudi sami postali takšni, kot so usegliharji. Kar je tudi logično. Begunci iz
      muslimanskih dežel mislijo, da Evropa nekaj več ve od njih samih in zdaj drvijo tja, kjer je
      lepše, ker so obljube večje in jim Merklca zagotavlja nobel življenje brez dosti truda. Če ne,
      torej če EU ne bo uslišala njihovih zahtev, pa za razliko od Evropejcev – prosilci za azil
      postanejo agresivni in grozijo! Normalno, saj imajo več testosterona.

      Tole je prevod enega dela poglavja knjige, ki govori o infanticidu (detomoru) v prejšnjih
      stoletjih:
      Kar lahko z gotovostjo trdimo je, da s tem, ko prihajamo do bolj izpopolnjenega materiala in
      do novih informacij, je v 18. stoletju prihajalo do zelo visokega števila detomorov
      (infanticida) v VSEH DEŽELAH EVROPE (opomba: večje črke sem dodal sam, da se tekst ‘v
      vseh deželah Evrope’ ne bi izgubil bralcu).

      Z odpiranjem siortnišnic (domov za najdenčke) se je dotok dojenčkov in najdenčkov povečal
      z vseh strani in domovi so kmalu postali pretesni, da bi
      sprejeli vse. Čeprav je Thomas Coram odprl svojo Bolnišnico za Najdenčke leta 1741, ker ni mogel več gledati umirajočih novorojenčkv, ki so ležali kar v jarkih, ter v kupe nametanih gnijočih trupelc, so leta 1890 na londonskih ulicah mrtvi novorojenčki še vedno bili običajna slika.

      Kasneje je v devetnajstem stoletju je Louis Adamic (opomba: gre za našega Lojzeta Adamiča,
      ameriškega Slovenca!) opisal svoj otroštvo v svoji vasi v Vzhodni Evropi, ki jo je imenoval vas
      »morilskih bolniških sester«.
      Matere so zapuščale novorojence in otroke z namenom, da se jih bodo tako znebile. Adamic pravi: »tako, da jih izpostavijo mrzlemu zraku, potem ko jih okopajo v vroči vodi; dali so jim
      nekaj, kar je povzročalo krče v želodcu in njihovem črevesju; mešali so jim gips v mleko, kar
      jim je dobesedno zlepilo notranjost; ali pa: na silo so jim napolnili želodček, potem ko so jih
      poprej dva dneva pustili brez hrane….«
      Adamic je prav tako bil eden od otrok, ki mu je bilo namenjeno na takšen način umreti. Iz
      nekega neznanega razloga mu je to ena od bolniških sester prihranila.
      Toda njegovo pričevanje o tem, kako je videl to sestro opraviti z drugimi otroci, poda pravo
      sliko o tedanji emocionalni realnosti tistega stoletja, pa tudi vseh drugih stoletij poprej, kjer
      je detomor bil običajen in prav nikakršna redkost.

      Kar lahko z gotovostjo trdimo je, da s tem, ko prihajamo do bolj izpopolnjenega materiala in
      do novih informacij, je v 18. stoletju prihajalo do zelo visokega števila detomorov
      (infanticida) v VSEH DEŽELAH EVROPE (opomba: večje črke sem dodal sam, da se tekst ‘v
      vseh deželah Evrope’ ne bi izgubil bralcu).

      Zgornji tekst sem prevedel iz knjige The History of Childhood, avtor: Lloyd de Mause, knjiga
      izšla 1974.
      Za Slovence je značilno posmehovanje tujcem, vendar tujci imajo vsaj sled v lastno
      zgodovino, ker slej ko prej želijo vedeti iz česa so »gor rasli«. Slovenec si preprosto zlaže in je
      s tem zadovoljen, potem pa misli, da je boljši od vsega ostalega sveta.
      Slovenec gre na volitve in izvoli morilce in zagovornike umorov, da mu vodijo državo! Zakaj?
      Ker verjame v lastno mitologijo o tem, da je to pač »najboljši narod na celem svetu«.
      Še nekaj: pred dvajsetimi leti mi je ena Angležinja rekla, naj ji pošljem kak CD prave
      slovenske srednjeveške instrumentalne glasbe, ko se vrnem v Slovenijo.
      Jaz, naiven, sem spraševal okoli in sem k sreči naletel na pametnega človeka, ki mi je rekel:
      Ne nori, človek! Slovenc v srednjem veku ni imel za kruh, kaj pa naj počne z violino ali
      klavirjem, harfo… – kakšen instrument
      neki! Kakšna instrumentalna slovenska glasba, bodi no pameten, kdo pa je imel denar in čas
      za instrumente!
      Zdaj pa pomisli, draga Nata, če se je po vsej Evropi dogajalo to, kar se je dogajalo in o čemer
      ta knjiga izčrpno piše (opisi so naravnost uničujoči za s
      kulturo običajno zastrupljene možgane), in če v »kulturni« in bolj »civilizirani«
      Evropi – vsekakor bolj civilizirani od naše dežele – ni bilo boljše, potem… je pri nas bilo še
      slabše in bolj brezobzirno!
      Kako sploh misliš, da je bilo na slovenskem podeželju za časa Habsburške monarhije?!?
      Kako misliš, da je potekala seksualna vzgoja otrok v neki tipični tedanji kmečki koči, kjer so
      spali vsi skupaj, na slami?

      Po statistiki je (statistika velja za SEDANJI čas!) je posiljena vsaka 7 ženska. Vsaka peta je kot
      otrok doživela seksualno nasilje, vsak deveti moški pa je kot otrok bil posiljen.To so današnji
      podatki!!!
      Misliš, da so številke zrasle od leta 1700 ali pa so upadle?
      Znanka mi je pripovedovala, da je enkrat ta podatek povedala pred poslušalstvom. Moški med
      poslušalci so zmrznili. Rekli niso nič. Predvidevam, da jih je bilo več kot devet.

   • Nata

    +++++++++++
    Imaš prav ! Imaš.

  • Nata

   No, seveda se zavedamo, da je bilo marsikaj in, da se je skrivalo. Ko se je kaj takega zgodilo je bilo – verjetno- ljudi sram. Eni so s takim početjem nadaljevali kot praviš ne glede na vero in vrednote.
   Ampak Dob ? Ne strinjam se , da je tega bilo ogromno, da v vaseh idilike ni bilo, da je bilo prej pravilo. . . . ?
   Pa imamo danes kakšne vrednote ?
   Take ljudi lahko kar iščemo -. Z lučjo

   • dob

    Tole je prevod enega dela poglavja knjige, ki govori o infanticidu (detomoru) v prejšnjih stoletjih:

    Kar lahko z gotovostjo trdimo je, da s tem, ko prihajamo do bolj izpopolnjenega materiala in do novih informacij, je v 18. stoletju prihajalo do zelo visokega števila detomorov (infanticida) v VSEH DEŽELAH EVROPE (opomba: večje črke sem dodal sam, da se tekst ‘v vseh deželah Evrope’ ne bi izgubil bralcu).
    Z odpiranjem siortnišnic (domov za najdenčke) se je dotok dojenčkov in najdenčkov povečal z vseh strani in domovi so kmalu postali pretesni, da bi
    sprejeli vse. Čeprav je Thomas Coram odprl svojo Bolnišnico za Najdenčke
    leta 1741, ker ni mogel več gledati umirajočih novorojenčkv, ki so ležali kar
    v jarkih, ter na kup zmetanih gnijočih trupelc, so leta 1890 na londonskih
    ulicah mrtvi novorojenčki še vedno bili običajna slika.

    Kasneje je v devetnajstem stoletju je Louis Adamic (opomba: gre za našega Lojzeta Adamiča, ameriškega Slovenca!) opisal svoj otroštvo v svoji vasi v Vzhodni Evropi, ki jo je imenoval vas »morilskih bolniških sester«.

    Matere so poslale novorojence proč od sebe z namenom, da se jih bodo tako znebile. Adamic pravi: »tako, da jih izpostavijo mrzelmu zraku, potem ko jih okopajo v vroči vodi; dali so jim nekaj, kar je povzročalo krče v želodcu in njihovem črevesju; mešali so jim gips v mleko, kar jim je dobesedno zlepilo notranjost; ali pa: na silo so jim napolnili želodček, potem ko so jih poprej dva dneva pustili brez hrane….«

    Adamic je prav tako bil eden od otrok, ki mu je bilo namenjeno na takšen način umreti. Iz nekega neznanega razloga mu je to ena od bolniških sester prihranila.
    Toda njegovo pričevanje o tem, kako je videl to sestro opraviti z drugimi otroci, poda pravo sliko o tedanji emocionalni realnosti tistega stoletja, pa tudi vseh drugih stoletij poprej, kjer je detomor bil običajen in prav nikakršna redkost.

    ****

    Zgornji tekst sem prevedel iz knjige The History of Childhood, avtor: Lloyd de Mause, knjiga izšla 1976.
    Za Slovence je značilno posmehovanje tujcem, vendar tujci imajo vsaj sled v lastno zgodovino, ker slej ko prej želijo vedeti iz česa so »gor rasli«. Slovenec si preprosto zlaže in je s tem zadovoljen, potem pa misli, da je boljši od vsega ostalega sveta.
    Slovenec gre na volitve in izvoli morilce in zagovornike umorov, da mu vodijo državo! Zakaj? Ker verjame v lastno mitologijo o tem, da je to pač »najboljši narod na celem svetu«.

    Še nekaj: pred dvajsetimi leti mi je ena Angležinja rekla, naj ji pošljem kak CD prave slovenske srednjeveške instrumentalne glasbe, ko se vrnem v Slovenijo.
    Jaz, naiven, sem spraševal okoli in sem k sreči naletel na pametnega človeka, ki mi je rekel: Ne nori, človek! Slovenc v srednjem veku ni imel za kruh, kaj pa naj počne z violino ali klavirjem, harfo… – kakšen instrument
    neki! Kakšna instrumentalna slovenska glasba, bodi no pameten, kdo pa je imel denar in čas za instrumente!

    Zdaj pa pomisli, draga Nata, če se je po vsej Evropi dogajalo to, kar se je dogajalo in o čemer ta knjiga izčrpno piše (opisi so naravnost uničujoči za s
    kulturo običajno zastrupljene možgane), in če v »kulturni« in bolj »civilizirani«
    Evropi – vsekakor bolj civilizirani od naše dežele – ni bilo boljše, potem… je pri nas bilo še slabše in bolj brezobzirno!
    Kako sploh misliš, da je bilo na slovenskem podeželju za časa Habsburške monarhije?!?
    Kako misliš, da je potekala seksualna vzgoja otrok v neki tipični tedanji kmečki koči, kjer so spali vsi skupaj na slami?

    Po statistiki je (statisika velja za sedanji čas!) je posiljena vsaka 7 ženska. Vsaka peta je kot otrok doživela seksualno nasilje, vsak deveti moški pa je kot otrok bil posiljen.To so današnji podatki. Misliš, da so številke zrasle od leta 1700 ali pa so padle?
    Prijateljica mi je rekla, da je enkrat ta podatek povedala pred poslušalstvom. Moški med poslušalci so zmrznili. Rekli niso nič. Predvidevam, da jih je bilo več kot devet.

    • Nata

     Joj…….Dob , kaj si mi poslal ???
     Eni naivni troli z rožnatimi očali ???
     Eni bumbarki , ki o ljudeh zelo rada pozitivno misli ???
     Eni glasbenici , ki posluša lepo glasbo in ji je lepo ???
     In sedaj sem jaz tista bralka , ki je zmrznila …….

     • dob

      NIkar ne misli o sebi v slabšalnem pomenu, Nata!
      To, kar je dobro v nas, bo šele nastalo in nikakor ni pogojeno s preteklostjo. Nikakor pa ne v takem smislu, da bi si jo morali zlagati, da bi tako bila lepa, in bi mi posledično bili nanjo ponosni – in zato dobri!
      Vse bomo sami naredili in jaz sem glede tega velik optimist.

      Začne se z oboževanjem mitologije, poterm se nadaljuje v usegliharstvo. Useglioharstvo je prehodna doba iz ene norosti v stanje, ko je norost večinska in se zato abnormalnost samo sebe okliče za normalno. Spremembe so izključno administrativne narave in nikakor ne vsebinske. Sprejmejo predpis, po katerem je vse normalno.

      Recimo:
      Nekoč je bilo čudno, če je moški bil feminiziran, to je med ljudmi veljalo za čudno, smešno, abnormalno. Večina je pač bila drugačna in normalnost oz. abnormalnost se je ocenjevala glede na obnašanje večine.
      Morda je takšen bil eden na sto moških! Prav gotovo je bil predmet posmeha s strani “mačotov”, ki so se imeli za normalne. Toda prav ti mačoti so rojevali feminizirane posameznike! Saj vendar niso nastali kar sami od sebe, družba jih je proizvedla. Zdaj pa to prerašča v epidemijo! Ki sebe imenuje za NORMALNOST.

      To, da število smenčic pri moškem upada, kar je izmerjeno že po vseh evropskih državah, je znak, da je feminizacija moških epidemija. S tem rodnost upada. In kako družba reagira?
      Zastrupljenost vode, hrane, zraka zdaj postaja “normalna”, predpisi o dovoljeni onesnaženosti so stvar debate v parlamentu in se prilagajajo političnim potrebam.
      S tem pa posledice onesnaženosti vsega, kar damo vase, in nevarnosti za organizem, ne odpravimo. Družbi je lažje sprejeti “novo” normalnost, kot pa soočiti se s posledicami zastrupljanja okolja in s tem človeka.
      Prehodna doba pa je usegliharstvo. V začetku je bilo: to je normalno, to pa ni normlano! Kasneje so nastale skupine, ki so rekli: mi nismo abnormalni, mi smo, kar sm,o in imamo pravice (s sprejetjem tega, se z vfzuroki ne ukvarjamo več! Postanejo del normalnosti).
      Zato je cilj usegliharjenja zamešati megflo, in ustvariti vtis, da je vse normlano in dobro. Da samo stvar sovražnega govora, ki ga je treba sankcionirati. Vzroki še vedno ostajajo in procves feminiziranja moških se nadaljuje. Usegliharstvo doseže cilj, ko LGBT prevzame pisanje zakonodaje in je ne piše le zase – napiše jo za vcelotno prebivalstvo, ker velja za VSE!
      Potem ta maščevalna energija izjavi, da s tem, da oni prevzamejo zakonodajo in jo sebi prilagodijo, nihče ne izgubi. V biostvu bodo vsi kot oni in tedaj ne bo nikogar, ki bi lahko rekel: dragi moji, to ni več normalno! kwer bo veljal za abnormalnega in nihče ga ne bo poslušal. Svoje pravice bo lahko uveljavljal skozi neko društvo, h kateremu bo pristopil enako, kot drugi invalidi.

      Potem se nekateri lčudijo, da je Merklca spustila norce v Evropo. Norci imajo spermo! Pri njih še ni upadla, ker niso bili v taki meri izpostavljeni zastrupljanju, kot mi.
      Ker ne vejo zakaj so takšni kot so, kot tudfi Evropa ne ve zakaj je, kar je, bodo sčasoma sredi usegliharjev postali takšni, kot so usegliharji. Kar je tudi logično. Begunci iz muslimasnkih dežel mislijo, da Evropa nekaj več ve od njih samih in zdaj drvijo tja, kjer je lepše, ker so obljube večje in obljubljajo nobel življenje brez dosti truda. Če ne, pa za razliko od Evropejcev, postanejo agresivni. Normalno, saj imajo več testosterona.

     • Nata

      + + + + + + + DOBRO, RESNIČNO

 • Stajerka

  kaj pa to???
  upam, da tudi tukaj nismo imeli prstov zraven v Sloveniji, ga brezplačno vozli po državi in ga futrali……želim, da nekega dne politiki odgovarjajo za svoja dejanja – VSI po spisku, od Aten do Londona in vse kar je vmes!!!

  VELIKA NAPAKA GRČIJE
  Begunec, ki je moril, je v Nemčijo prišel že kot obsojenec

  V Nemčiji še vedno odmeva primer posilstva in umora 19-letnega dekleta v Freiburgu. Osumljenca je policija že prijela, gre za 17-letnega begunca. Kot je potrdil nemški notranji minister, je bil fant že v Grčiji obsojen zaradi poskusa uboja.

  zanimivo – mladoletni begunec, ubogi otrok…..wtf

  • avtohtoni neandartalec

   Zanimivo je tudi, da reprrsivni organi bolj verjamejo Sirskim, Aganistanskim in Iraškim sodiščem kot beguncem, ki bežijo pred državno korupcijo in nasiljem.

 • Nata

  Ali ta dva staršev nista imela ??
  Pa danes so mladenke že pri 15 pametne , da jim kar ven gleda !Saj prav vse vedo in vse lahko preizkusijo !
  Ko pa je treba kaj ukreniti , so pa vse drugi krivi ?
  Dolgo je bila tiho , preveč dolgo !

  • tarantela

   Današnji časi niso nič drugačni. Pedri otroke spolno zlorabljajo, pol jim pa grozijo, največkrat jim pa rečejo, naj bodo tiho, ker jim itak nihče ne bo verjel. Veliko primerov je med duhovščino na Irskem, tudi sicer je v Veliki Britaniji pedofilija lepo razcvetena med nogometaši, ki zlorabljajo otroke, ki se navdušujejo nad športniki, po garderobah se pa potem dogajajo packarije.

   • fmg9

    Veliko primerov je med duhovščino na Irskem

    Seveda je bila Irska na tapeti (in so bile sankcije). Zdej pa primerjaj s tem število zlorab v javnih šolah, LGBT delavnicah in podobnih pralnicah možganov otrok.

    • Nata

     +++++++. Ja , v te pralnice se pa bolj malo vtikajo !
     Zakaj neki ?

   • Nata

    Imaš do neke mere prav.
    Vendar mislim, da je danes vse skupaj že krepko prestopilo meje . Toliko je tega, da se večkrat vprašam, ali tudi prizadeta stran ne pretirava.

  • avtohtoni neandartalec

   To je pač prekletstvo lepote, tiste mladenke se zavedajo, da so trenutno najlepše stvari na svetu, zato si zaslužijo nek poseben status. Nikoli prej niso zanemarjene kmetice zgledale tako fatalno, dolžnost civilizirane družbe je, da takšno lepoto posvečeno časti in tudi varuje, ampak zarukanci hočejo samo vse iznakaziti in maličiti, ker mislijo, da je občutek lepote nekaj kar lahko prilastijo, stiskajo v svojih hladnih rokah in iz čedne stvarce posrkajo neko mistično energijo.
   Ampak to ni take sorte lepota, punce niso lepe ampak so utelešena lepota, občutek estetike namreč izvira iz kolektivno nezavednega, kar je lastno vsaki živalski vrsti, le da smo ljudje okoli senzacije lepega zgradili celo človeško civilizacijo, kar ne poče nobena druga znana življenjska vrsta. Kako mladi dami dopovedati, da je njena podoba nekaj najbolj dragocenega za našo vrsto, ona sama pa ni nič posebnega, to je problem. Ženske so namreč take zato, ker si želijo biti občudovane in zaželjene, takšni ideali in razmišljenje pa seveda ne more biti racionalno, sploh ne danes, ko toliko ljudi živi skupaj, na majhnem prostoru.
   To je tudi najbolj zanimivo v članku, mogoče se ji je bratova posebna obsedenost zdela posebej pomembna, ampak punčke hitro odrastejo, s puberteto popusti tudi oblast nagonov, dejansko se mladenke počutijo kot bi se zbudile iz nekih živih sanj oziroma kot bi popustila močna droga, če se to zgodi s fanti, se včasih nikoli več ne zbudijo. Čeprav smo vsi ljudje, sta psihološko gledano, moši in ženska popolnoma različni obliki zavesti, že zato ker poznamo samo eno kulturo in sicer moško, ker je ta spol močejši in bolj agresiven, nikakor pa tudi bolj brutalen in drzen.
   Gre za incest, ne nujno za posilstvo, vprašanje kdo je koga zavajal in kdo je v izrojenem odnosu bolj trpel, tudi v medijih nič ne piše kako se je fant branil pred sestrinim Jihadom.

   • Nata

    +++++++++++++. Hm. . avtohtoni, tole so pa zelo dobre misli !

  • dob

   V knjigi Gold The Man, pistelja Josepha Greena, ki je Sci-Fi roman, je opisana neka legenda, v katero verjamejo prebivalci daljnjega planeta, na katerega se odpravi glavni junak Gold raziskovat tujo kulturo. Ker je raziskovalec Gold vgrajen v možgane velikana, ki je sicer kot organizem preživel ob padcu na Zemljo, vendar je ostal brez možganov, se je tako lahko zamaskiran v enega od njih prosto gibal po njihovem svetu in se učil njihove kulture.

   Torej zgodba, oziroma legenda, gre takole:
   Oče in mati (njihovi Pra-starši!) nosita svojega otroka čez puščavo, skozi led in sneg, skratka skozi vse mogoče in nemogoče razmere z namenom, da ohranita otrokovo življenje. Naredita vse, da njun otrok preživi!
   Zavedata se, da sama morda ne bosta preživela, ampak njun sin… njun otrok potomec… ta MORA preživeti! morata ga spraviti na varno! In to je njuna naloga.
   To jih učijo v šoli, to ti prebivalci planeta spoštujejo, iz tega črpajo navdih!

   Iz te legende prebivalci tega tujega planeta dobijo svoje moralne norme in jih ohranjajo ter jih spoštujejo kot svetinjo.
   Preposto, kaj ne?

   Brez religijske in ideolođke navlake, brez notranjega sovražnika, skritih napadalcev in sovražnikov. Prisoten je jasno izražen namen, v katerega prebivalci tega planeta verjamejo.
   Primerjalno z naši ideologijo lahko vidimo, da naša politika in ideoologija žre svoje otroke, ker jih žrtvuje za vzdrževanje lastnega standarda! Starci nacijo zadolžujejo, tako da bodo tudi še prihodnje generacije potomcev (ki jih najbrž ne bo) zadolžene do vratu!
   Bodo tudi oni po vzoru svojih starcev požrli svoje otroke?!?

  • cosmosjasnovidec

   +++++++
   Temu posilstvu jaz ne verjamem,ker,če sta sexala se je z tem strinjala sedaj pa zadevo obrnila nasprotno in jo za zaslužek prodala kot posilstvo.Njena zgodba je v celoti zgrešena in nerealna.
   Navadna kurveti.. in nič drugega.

   • Nata

    Jaz sem v takih primerih kar najraje tiho . Saj imam en malo čuden pogled na take zadeve.
    Mislim , da je ženska veliko kriva , saj je ona tista , ki postavi mejo. To sicer velja za posilstva na splošno . V družini, med prijatelji , itd.
    O ravnanju raznih musličev ……..pa …….

 • tramal

  In zaradi takih podpiram smrtno kazen..

  • avtohtoni neandartalec

   … ki naj bi jo zate seveda izvrševala čim bolj skorumpirana država, kdaj so pa že fašisti obsodili koga po nedolžnem, a ne.
   Jaz sem tudi za smrtno kazen, ampak nikakor za splošno, uvedel bi jo izključno za najhujše diktatorje, visoke javne uslužbence in sodnike, ki so steber vsakega državnega terorja, zaradi katerega trpi cel narod in se mi zdi torej prav, da bi jim tudi sleherni državljan vrnil milo za drago. Za ostale oblike kriminala pa bi kazen celo zmanjšal, če rehabilitacija ne deluje niti po desetih letih hudih kazni in zapora, potem je nekaj narobe s tako družbo, ne s kriminalci. Saj zato bi pa likvidiral odgovorne, ker so iz ljudi naredili živali.

   • tramal

    Smrtno kazen sem mislil samo za tiste ki skrunijo ali umorijo telo drugega.Ti veš da nisem mislil političnih zapornikov.

 • cosmosjasnovidec

  Da je posiljeval kot piše ne samo sestre temveč še druge ženske je seveda gnusno dejanje in se strinjam z spodaj napisanim kar je napisal “Tramal”.
  Vendar je tukaj ogromno nejasnega kar mi ne kapne popolnoma.
  Navedbe njegove sestre,da jo je posiljeval do 15.leta.
  Ne more nikogar ljubiti ter biti intimna z partnerjem ima pa 2.otroka.
  Za kar veliko vsoto denarja 23.000 funtov je prodala tole zgodbo časniku The Sun.
  Pri tej zadevi mi vse skupaj izgleda,da je tale njen brat sploh ni posiljeval ampak se je z sexom strinjala sama ali pa celo ona nagovarjala njega.Tako tole poteka pri muslimanih,ciganih ter šiptarjih kateri se parijo v družini križem kražem.Nisem zasledil katere narodnosti po pravem sta.Angleži namreč prav tako niso čisti saj se poročajo med sabo bratranec in sestrična kar je tudi pri njih normalno.
  Da vsaj enkrat ne bi povedala staršem kaj se dogaja je nemogoče pa tudi starši bi kaj opazili razen,če so popolnoma slepi ali pa narodnosti katere sem omenil.
  Posiljene ženske v takem primeru kot ga je navedla ona vsaj kolikor je meni znano večina moških sploh nimajo,ker se jim enostavno gnusijo ne pa,da bi še imele z njimi otroke.
  Pa tudi,da je komaj po toliko časa sedaj dala to v javnost je vprašljivo zakaj.Verjetno so se med sabo sprli ali kaj podobnega.Potrebovala je denar in je nekje zasledila tako zgodbo pa jo je v celoti spreobrnila se obenem maščevala bratu glede morebitnega spora (ker ji verjetno ni hotel posoditi ali dati denarja saj ji je verjetno tudi za sex plačeval) obenem pa še zaslužila.
  Še in še je tukaj možnega zadeva pa smrdi do neba.
  Lahko sta se tudi z bratom dogovorila za tako objavo in si denar razdelita.
  Brat bi namreč tako ali tako šel v zapor zaradi posilstev ostalih žensk tako,da je za eno dodano tako ali tako vseeno.
  Meni v glavnem vse skupaj ne štima in tudi ne verjamem popolnoma tej zgodbi.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!