fbpx

Britanske oblasti pridržale člana identitarnega gibanja, da bi jima preprečili nastop o svobodi govora

(Martin Sellner in Brittany Pettibone (vir: twitter)

V Veliki Britaniji so pridržali voditelja gibanja Generation Identity Martina Sellnerja in njegovo dekle Brittany Pettibone, ker naj bi govor, ki sta ga nameravala imeti v Londonu, “zbujal sovraštvo” do muslimanov.

Sovoditelj avstrijskega identitarnega gibanja Martin Sellner in njegovo dekle, samostojna novinarka in pisateljica Brittany Pettibone, sta bila po poročanju Voice of Europe pri vstopu v Veliko Britanijo, kjer naj bi zbrano občinstvo nagovorila na temo svobode govora v znamenitem Speaker’s Corner v Londonu, pridržana.

Kanadska aktivistka, avtorica in politična komentatorka Lauren Southern je povedala, da ji je Pettibone po telefonu zaupala, da sta z njenim fantom že nekaj dni ločena in v pridržanju. Britanske oblasti naj bi ju pridržale zaradi njunih desničarskih prepričanj.

Svobode govora ni več
Britanska veja identitarnega gibanja je v izjavi za javnost početje britanskih oblasti označila za cenzuro. “Včeraj sta bila Martin Sellner in Brittany Pettibone pridržana s strani britanske oblasti in efektivno proglašena za politična disidenta,” so zapisali. “Oblast se je odločila, da je Martinov govor o svobodi govora prenevaren, da bi ga lahko slišali.”

Sellner po poročanju The Gateway Pundit v svojih govorih pogosto naslavlja vprašanje nevarnosti, ki jo predstavlja sprejemanje migrantov za evropske narode. Britanske oblasti so v odziv na nastalo situacijo povedale naslednje: “Notranji minister lahko izključi državljana EEA na podlagi javnega reda ali varnosti, če predstavljajo resnično, takojšnjo ali dovolj resno grožnjo.”

9 mesecev zapora zaradi razkritja muslimanskih pedofilskih tolp
To ni prvič, da so britanske oblasti tako burno napadle kritike islama. “Drzniti si kritizirati islam, verski sistem, ki bi moral biti dostopen za kritiko kot vsak drug, vas postavlja v nevarnost, da vas zaprejo v Veliki Britaniji,” so zapisali na Voice of Europe. Ko postanejo misli kazniva dejanja, je policijska država že tu.

Jayda Fransen in Paul Goldin sta bila zaradi opozarjanja na pedofilske muslimanske tolpe v Veliki Britaniji obsojena na štiri in pol ter devet mesecev zaporne kazni. Muslimanski pedofili so jo odnesli z globo, ki je znašala 50 funtov. Fransenova in Goldin sta bila obsojen zaradi “povzročanja rasnega sovraštva” proti muslimanom. Kot je zapisal George Orwell: “Svoboda je pravica povedati ljudem tisto, česar ne želijo slišati.” Te dni v Veliki Britaniji za takšno “predrznost” – govorjenje resnice – lahko končate v zaporu.

Ivan Šokić