fbpx

Vse glasnejše govorice, da je Čeferinov zaveznik, Slaviša Kokeza, pred zamenjavo s položaja predsednika srbske nogometne zveze

Mediji razkrivajo mafijske posle predsednika srbske nogometne zveze in tesnega zaveznika Aleksandra Čeferina, Slaviše Kokeze (Foto: Facebook)

Tesnega mednarodnega zaveznik predsednika evropske nogometne zveze (UEFA) Aleksandra Čeferina, Slavišo Kokezo, so odkrili tudi pri neplačilu carinskih dajatev. Kokeza je v žep pospravil milijone, ki bi se morali steči v državni proračun. Kot poudarjajo njihovi viri nihče ni smel pregledovati njegovih tovornjakov, med drugim pa naj bi celo prevažali droge. Zaradi vseh domnevnih afer v zadnjih dneh na račun Kokeze pa se pojavljajo vse glasnejše govorice o njegovi zamenjavi s položaja predsednika srbske nogometne zveze. 

V zadnjih dneh v Srbiji vse bolj odmevna zgodba zelo tesnega zaveznika predsednika nogometne zveze UEFA Aleksandra Čeferina, predsednika srbske nogometne zveze Slaviše Kokeze. Kokeza naj bi po navedbah srbskega portala Objektiv bil precej velik simpatizer zloglasnega kriminalca Pabla Escobarja in je zelo rad zahajal v njegovo mesto Medullin, pri čemer naj bi se tudi zelo rad pohvalil, da je spoznal Escobarjeve sodelavce.

Prav tako so srbski mediji obelodanili, da se je Kokeza vsa leta izogibal plačevanju carinskih dajatev in sicer s pomočjo nekdanjega direktorja carinske uprave Miloša Tomića in Željka Popovića, vodje carine v Beogradu. V vse so bili vključeni tudi posamezniki iz policije in kriminalnih struktur. To trdi dobro obveščen vir  portala Objektiv, ki zelo dobro pozna delo carine in je za njihov časopis povedal, kako je ta ekipa delovala.

Po besedah ​​njihovega sogovornika so bili vsi sestanki v zvezi s carino v prostorih FSS v Stari Pazovi. Kot poudarja, je carino dejansko vodil Kokeza prek Tomića, ki je bil pred kratkim zamenjan. Eno srečanje, na katerega je Kokeza med drugim povabil Tomića in Popovića, pa tudi dve osebi iz kriminalnega podzemlja, je bilo ključno, saj so se takrat dogovorili, kako bodo celotno zadevo izvedli. Viri, ki so blizu Kokezi trdijo, da je takrat dejal, da oba prevzemata celotno poslovanje beograjske carine od kriminalnih struktur. To je pomenilo, da so se dogovorili o dobičku in vrsti del, ki bi jih morala opraviti carina. Z drugimi besedami, posredovali so med zainteresiranimi podjetji, ki se ukvarjajo z uvozom in carino.

Velika kraja carin v režiji Kokeze in Tomića, viri trdijo, da so se prevažale tudi droge
Vsa srečanja v zvezi s carino so potekala v prostorih Srbske nogometne zveze – FSS v Stari Pazovi. Poleg prvega moža FSS in pred kratkim razrešenega direktorja carinske uprave so v to kriminalno omrežje vpleteni tudi posamezniki iz policije in kriminalnih struktur. Kot poudarjajo njegovih tovornjakov na carinskih točkah niso nadzorovali, prav tako ni nihče preiskoval, kaj se je dejansko prevažalo v njih, medtem ko se je v tovornjakih prevažalo vse od cigaret do prepovedanih drog.

Slika je simbolična (Foto: FURS)

Nedolgo nazaj pa smo pisali tudi o tem, da zadnje tedne na dan prihajajo šokantne vesti o tesnem zavezniku in prijatelju Aleksandru Čeferinu. V Srbiji pa je ta hip zelo vroča afera o poglavarju mafijskega kartela znotraj Partizanove navijaške skupine Grobari, Veljka Belivuka, znanega tudi kot Velja Nevolja, s katerim se Kokeza osebno dobro pozna. Nevolja je s svojimi kriminalnimi pajdaši v prostorih nogometnega kluba Partizan zverinsko mučil svoje žrtve in rezal njihova trupla.

Kokeza je izrazil željo po kadnidaturi za premierja, “ko bo zaključil z Vučićem”. (Foto: Twitter)

Kokeza je bil pridržan zaradi domnevnega načrtovanja atentata na srbskega predsednika Vučića
Ene zadnjih vesti iz Srbije pa govorijo še o tem, da je bil Kokeza pridržan in zaslišan zaradi domnevnega načrtovanja atentata na srbskega predsednika Aleksandra Vučića. Uporabo detektorja laži naj bi zavrnil, kar vzbuja močne sume. V obsežni policijski akciji, je bila pridržana tudi nekdanja državna sekretarka na srbskem ministrstvu za notranje zadeve Dijana Hrkalović. Zaslišana je bila zaradi domnevnih povezav s kriminalcema Darkom Elezom in zloglasnim Belivukom. Tudi ona naj bi zavrnila detektor. Kot kaže pa celotna stvar le ni tako nedolžna, saj je Kokeza trdil, da želi postati srbski premier, ko bo “končal z Vučićem”.

Kot kaže bo Kokeza kmalu zamenjan na čelu srbske nogometne zveze. (Foto: Facebook)

Celotno dogajanje je postalo preveč očitno tudi za Srbe. Kot navaja beogradski portal, se naj bi pojavljale resne govorice o zamenjavi predsednika FSS. Razkrivajo, da prihaja do resnih sprememb v srbskem nogometu, saj naj bi Kokezo na njegovem položaju zamenjal Dragan Stojković Piksi, ki naj bi imel dobre možnosti za zasedbo položaja. Kokeza pa je tudi očitno vedno manj priljubljen med ljudmi, čemur priča tudi Facebook stran “Kokeza odstopi”, ki ima že preko tri tisoč podpornikov.

Sara Rančigaj