fbpx

Proizvajalec Moderna jamči, da njihovo cepivo nudi zaščito pred novimi sevi koronavirusa kot sta britanski in južnoafriški!

Cepivo ameriškega podjetja Moderna nudi zaščito tudi pred novimi sevi koronavirusa. (Foto: epa)

Cepivo Moderna za covid-19 po mnenju proizvajalca ohranja nevtralizacijsko delovanje proti nastajajočim različicam oziroma novim sevom koronavirusa, ki so bili prvič zaznani v Združenem kraljestvu in Južnoafriški republiki. 

Podjetje Moderna sporoča ugotovitve raziskav glede svojega lastnega cepiva, in sicer da je z njim mogoče pokriti tudi novo nastajajoče seve koronavirusa, ki so bili prvič zaznani v Veliki Britaniji ter Južnoafriški republiki. Podjetje je namreč uvedlo klinični program za povečanje imunosti na nove različice tega smrtonosnega virusa. Svoje znanstvene ugotovitve je podjetje objavilo danes, potem ko so bile zaključene študije, izvedene s pomočjo posameznikov, ki so bili cepljeni s cepivom tega podjetja za Covid-19, poroča Moderna

Kot kaže, cepivo deluje proti vsem najbolj razširjenim nastajajočim sevom SARS-CoV-2. Študija je bila izvedena v sodelovanju z Raziskovalnim centrom za cepiva (VRC) na Nacionalnem inštitutu za alergije in nalezljive bolezni (NIAID), ki je del Nacionalnega inštituta za zdravje (NIH) v ZDA. Kot v podjetju še navajajo, naj bi dva odmerka njihovega cepiva, količine 100 µg zadostovala, za zaščito pred doslej odkritimi novimi sevi koronavirusa. Vendar pa se podjetje ne ustavlja pri svojih ugotovitvah, ampak cepivo proučuje še naprej. 

Cepivo ameriškega podjetja Moderna nudi zaščito tudi pred novimi sevi koronavirusa. (Foto: epa)

Domen Mezeg