fbpx

Čestitke iz tujine že dežujejo: Novi vladi čestitala avstrijski kancler Sebastian Kurz in ameriško veleposlaništvo v Ljubljani

Sebastian Kurz bo za nadzor nad okuženimi državljani uporabil tudi policijo. (foto: EPA)

Nova slovenska vlada premierja Janeza Janše je po potrditvi v DZ že prejela prve čestitke iz tujine. Čestitala sta ji avstrijski kancler Sebastian Kurz in ameriško veleposlaništvo v Ljubljani.

Avstrijski kancler Sebastian Kurz je na Twitterju zapisal, da čestita premierju Janezu Janši ob prisegi njegove vlade, ter dodal, da se veseli sodelovanja z novo slovensko vlado, da bosta državi še okrepili že tako odlične odnose.

Kurz je v ločenem tvitu čestital tudi stranki NSi in njenemu predsedniku Mateju Toninu.

Ameriško veleposlaništvo se veseli nadaljnjega sodelovanja
Janši in novi slovenski vladi je čestitalo tudi ameriško veleposlaništvo v Ljubljani. “Kot tesna prijateljska država in zaveznica v zvezi Nato se veselimo sodelovanja ob soočanju s trenutnimi in nastajajočimi globalnimi izzivi v času, ko se Slovenija pripravlja na predsedovanje Svetu EU v letu 2021,” so zapisali v sporočilu za javnost.

Dolgoletno prijateljstvo med našima državama je globoko in veselimo se nadaljnjega tesnega sodelovanja z novo vlado,” so zapisali. Poudarili so, da sodelovanje med državama temelji na skupnih demokratičnih vrednotah in prioritetah, ki vključujejo obsežno obrambno sodelovanje za krepitev nacionalne, regionalne in globalne varnosti, povečevanje trgovinske menjave in investicij za nadaljnji razvoj gospodarskih vezi.

Izrazili so prepričanje, da obstajajo neskončne možnosti za sodelovanje s slovenskimi strokovnjaki na področjih, kot so izobraževanje, znanost in tehnologija, raziskave in inovacije.

Demokracija