Človekoljubna organizacija opozarja na spolno nasilje nad severnokorejskimi ženskami s strani predstavnikov partije

Foto: epa

Ženske v Severni Koreji so glede na poročilo nevladne organizacije Human Rights Watch (HRW) prepogosto žrtve spolnega nasilja, ki ga izvajajo policisti in drugi predstavniki partije. HRW v poročilu, objavljenem danes, očita režimu Kim Jong-una, da ne ukrepa proti spolnemu nasilju in poskuša utišati žrtve, povzemajo tuje tiskovne agencije.

“Prisilen spolni kontakt in nasilje sta v Severni Koreji tako normalna, da sta sprejeta kot del vsakdana,” piše v poročilu, ki je osnovan na pogovorih s severnokorejskimi begunci.

Severnokorejke so pojasnile, da ženske nimajo druge izbire, kot da izpolnijo zahteve moških na različnih položajih. Te zahteve niso le spolne narave, ampak gre pogosto tudi za denar in druge usluge. Med storilci so višji člani partije, policisti, pazniki, odvetniki in drugi.

HRW je pozval režim v Pjongjangu, naj prepozna problem spolnega nasilja in zagotovi, da se ga bo obravnavalo kot kaznivo dejanje. V Severni Koreji se kot posilstvo razume le primere, ko je bilo uporabljeno nasilje, ne pa tudi, ko ženske tega ne želijo ali so na različne načine prisiljene v spolno dejanje. Ženske, ki so žrtve spolnega nasilja, so lahko izobčene iz družbe in jih na primer tudi izključijo z univerze.

Foto: epa

Organizacija je v okviru poročila, ki so ga predstavili v Seulu, opravila pogovor s 54 ženskami in osmimi nekdanjimi uradniki, ki so Severno Korejo zapustili po letu 2011. Pjongjang sicer trdi, da ščiti in promovira človekove pravice ter kritizira mednarodno skupnost, ki želi spodkopati njegov socialistični sistem.

Demokracija

 • Slehernik

  Kurbe dvolične. Spotikajo se v pravice zensk v S. Koreji, medtem, ko so o kamenjanju muslimanskih žensk do smrti, polivanju s kislinami in obrezovanju deklic tiho. Pravice žensk so v S. Koreji na višjem nivoju od žensk v najbolj napredni (če kaj takega sploh obstaja) muslimanski državi

  • Mirko Sedlar

   Spotikajo se zato ker so farje izgnali iz države pa ne morejo več otrok zlorabljat….

 • Olga2345

  Ista organizacija podpira uvoz islamskih PEDOFILOV in posiljevalcev v Evropo?!!! Komunizem (levicarstvo) = nacizem=fašizem!
  Slovenski levičarji tupijo o tem, da je ženska za svoje delo plačana maj kot moški, obenem pa podpirajo uvoz divjakov, ki pokrivajo žensko s šotorom in jo tretirajo še slabše od živali!

 • Olga2345

  Tudi Tito je vodil na “ogled” spalnice….

  • Djuro Sumar

   Ti bi šla prostovoljno, pa te nihče ne šmirgla.

   • cosmosjasnovidec

    Pa ne,da boš sedaj trdil,da tebe levaki ter komunajzerska svojad sili v spolne odnose,ko jim fafaš in nastavljaš rit buzerant.
    ————————————————————————
    Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
    DR.Cosmosjasnovidec

  • xtc

   Še preje pa vodil deklice na ogled svojega šotora v “vzhodni Bosni” nato so izginile.

 • Djuro Sumar

  Verjetno so jim vzgled katoliški duhovniki. Naj mi nekdo pove, kje ni spolnega nasilja.

  • xtc

   Jep!
   A ti si torej župnik kolikor razumem.

   • Djuro Sumar

    Saj ničesar ne razumeš.

    • xtc

     Kako ,da ne?
     To da si zabit butelj izvrastno razumem.

     • Djuro Sumar

      Plus ti je dal samo cosmojasnovidec, ki je še večji butelj od tebe.

 • xtc

  Tole je pa laž-levičarji ne počno tega -njihov vzor sta Tito,Mao,Ho Shi Mihn,Che,Castro in seveda Lenin obolel za sifilisom-no proti koncu sta bila že kar na TI z njim.

 • Waltter

  Clovek bi lahko rekel da bi bilo najprej potrebno pomesti pod svojim pragom sele nato se bi lahko ukvarjali z podobnimi zadevami. Naj malo prelistajo in pregledajo porocila samo po evropi glede posilstev, naj si vzamejo za primer svedsko, nemcijo pa pol naj kaj napisejo in dajo predloge kako bi divjake spravili k pameti..

 • PORK Amashina

  Če to pravi Human right watch in ostale človekoljubne organizacije potem sigurno ni nič res.Človekoljubne organizacije so samo za podpiranje islamskih fašistov in čisto nič drugega.

 • matjazr7

  Ah, so ugotovili, da so v Severni Koreji iste razmere kot v Hollywoodu in Ljubljanski mestni upravi? Da se ženske prodajajo za denar in usluge? Drugače je to v svetu znano kot prostitucija :).

 • cosmosjasnovidec

  Zelo hitro so bedaki pozvali k reševanju tega problema kot,da ni jasno,da se to dogaja od začetka komunizma v vseh državah katere so ga imele.
  V bivši diktatorski yugi je bilo enako in ni bilo poročene ženske katera ne bi dobilvala nenehnih porcij z raznih strani.
  Seveda članic komunistične partije ni bilo potrebno siliti v spolne odnose,ker so te dajale takoj in še z vesele so bile,če so dobile po pizdah na polno njihovi butasti komunajzarski možje so pa nosili odgovornost očetovstva.
  Zato so tudi današnji levaki popolnoma pritegnjeni,ker so križanci med šiptarji,musliči,cigani skratka vso balkansko drhaljo.
  Pri komunajzerjih je za časa enonogega pedofila”tita” bila dovoljena tudi pedofilija,ker je on sam bil na čelu pedofilov naskakoval je pa zelo rad tudi domače živali.
  Potem se pa čudimo od kod levakom pasjejebska,LGBT ter pedofilska usmerjenost.Vse imajo podedovano iz roda v rod.
  ————————————————————————
  Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
  DR.Cosmosjasnovidec

 • Tone

  Skoraj tako kot v Hollywoodu in Vatikanu.
  Vsaj pedofili niso, zaenkrat.

 • PORK Amashina

  Ma dej.Takih pelcmontlov in kučem so jim fouš vse babnice po svetu.

 • Sani Rijavec

  No bodimo pošteni. Vemo kaj so nevladne organizacije.

  • Tone

   Očitno veš nekaj, kar drugi ne vemo.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!