fbpx

Diktator Maduro po insceniranem atentatu prijel vodjo opozicije in generala nacionalne garde, skupno že 14 ljudi

Nicolas Maduro (foto: epa)

Venezuelske oblasti so v ponedeljek aretirale generala nacionalne garde Alejandra Pereza Gomeza in ga obtožile vpletenosti v poskus atentata na predsednika države Nicolasa Madura. Novico je danes objavil pravosodni minister Tarek William Saab. Diktator Maduro se poslužuje enakih metod, kot turški sultan Erdogan, ko je po “spodletelem” državnem udaru očistil državo domnevne opozicije.

Venezuelski diktator Nicolas Maduro je po insceniranem atentatu po pričakovanjih pričel z represijo obračunavati z opozicijo, saj mu država razpada pred očmi. Poleg generala so aretirali tudi opozicijskega voditelja Juana Requensesa in polkovnika Pedra Javierja Zambrana. Vsi trije naj bi že v ponedeljek, ko so bili aretirani, stopili pred sodnika.

Prijeli so že 14 ljudi
Francoska tiskovna agencija AFP še poroča, da je Madurova vlada doslej zaradi neuspešnega atentata 4. avgusta z brezpilotnima letaloma aretirala 14 ljudi. Saab je napovedal možnost dodatnih aretacij.

Maduro je odnehal z obtoževanjem za poskus atentata “imperialistov” in podobnih. Sedaj konkretno obtožuje prebivalca Floride Osmana Delgada Taboskyja, ki naj bi po njegovem vodil teroristično celico in naj bi organiziral atentat. K prihodu v Venezuelo in sodelovanju v preiskavi poskusa atentata je Maduro povabil celo ameriško zvezno policijo FBI.

C. Š.