fbpx

Direktor CIE Pompeo zanikal, da obstajajo dokazi o sodelovanju Trumpovega volilnega štaba z Rusi

Direktor CIE Mike Pompeo. (Foto: Twitter)

Direktor ameriške obveščevalne službe CIA, Mike Pompeo, je v intervjuju za televizijo CBS izjavil, da doslej še ni videl nobenih dokazov o vmešavanju Rusov v ameriške volitve, vendar je Trumpova administracija obtožbe kljub temu vzela zelo resno.
Direktor ameriške obveščevalne službe CIA, Mike Pompeo, je za televizijo CBS dejal, da doslej še ni videl dokazov o povezavi med člani Trumpove volilne kampanje in ruskimi uradniki. “Nisem jih videl. Lahko rečem samo naslednje: Vse gradivo sem pregledal z vsemi našimi svetovalci, CIA je opravila svoj del naloge.”
Da so obtožbe o sodelovanju Trumpovega volilnega štaba z Rusi lažne novice, je večkrat izpostavil tudi ameriški predsednik Donald Trump, dominantne medije pa označil za lažne. “Ste že opazili, da fake news osrednji mediji nikoli ne pokrivajo velikih in rekordnih ekonomskih dosežkov, veliko raje pa poročajo o vsem negativnem, kar lahko še dodatno obrnejo na negativno?” je vprašal pred nekaj dnevi.
Šef CIE Pompeo je komentiral tudi namigovanja, da je ameriška demokratska stranka s Hillary Clinton podprla sporen dogovor o uranu z ruskim podjetjem. Kot je dejal, so tudi ta primer vzeli zelo resno, nato pa zaključil, “da bi si želel, da bi ga resno vzeli že prej.”

C. Š.