Domačini brutalno pretepli migranta, ki je napadel 90-letnico

Datum:

Policija išče lokalne prebivalce, ki so pretepli migranta, ki je v Rimu oropal starejšo gospo. Viralni posnetki na družbenih omrežjih prikazujejo skupino Romov, ki divje pretepajo indijskega državljana. Le-tega so aretirali zaradi suma ropa

Italijanske oblasti iščejo šest prebivalcev romskega okrožja Quarticciolo, potem ko se je v javnosti pojavil videoposnetek, kako pretepajo indijskega migranta, osumljenega, da je oropal starejšo gospo.

V videoposnetku, ki ga je posnel sostanovalec, je mogoče videti skupino približno šestih posameznikov, ki na zapuščeni ulici v italijanski prestolnici zadržujejo 26-letnega indijskega državljana, nato pa ga pretepajo s pestmi in brcajo, ko je moški ležal na cesti. V nekem trenutku je mogoče videti enega od  napadalcev, kako pobere motoristično čelado in jo uporabi kot orožje, da osumljenega roparja udari po glavi. “Oropal je staro gospo,” trdi ženska, ki je snemala s svojega balkona, kot navaja italijanska tiskovna hiša Virgilio Notizie, medtem ko eden od napadalcev kriči: “Ti, drek, ubil te bom.”

Več mimoidočih opazuje, kako napad traja približno dve minuti, preden moškemu uspe pobegniti s prizorišča. Po poročanju italijanskega časnika Il Messaggero so migranta romske oblasti nato aretirale zaradi suma ropa. Obtožen je, da je nekaj trenutkov pred napadom 90-letno žensko potegnil na tla in jo oropal.

Osumljenca so odpeljali na zdravljenje v bolnišnico Tor Vergata. Med drugimi poškodbami je utrpel zlom nosu in naj bi se pozdravil v 30 dneh. Vendar naj bi lokalna policija zasledovala tudi napadalce, odgovorne za napad na osumljenca.

Quarticciolo je že dolgo središče kriminalnih dejavnosti, ki jih je večinoma spodbujalo povečanje preprodaje mamil na tem območju. Vendar naj bi migrant prekršil nenapisano pravilo soseske, da ne polaga rok na starejše, kar je sprožilo maščevanje prebivalcev.

Mnenja glede napada so na družbenih omrežjih deljena, vendar je skupina “Dobrodošli v favelah”, ki poudarja degradacijo življenja po vsej Italiji, pokazala, da je 87 odstotkov vprašanih v anketi podprlo skupino maščevalcev, poroča italijanski časnik Il Giornale.

I. K.

Sorodno

Zadnji prispevki

Analitika: Logarjeva stranka ni projekt SDS; lahko bi pritegnila volivce z levice

Izvršilni odbor Slovenske demokratske stranke je na torkovi  seji...

Poljski zunanji minister: “Zakaj sprememba pogodb ni v interesu Evropske unije?”

Evropski parlament je 22. novembra sprejel poročilo Odbora za...

Naročila v nemških tovarnah bolj upadla od pričakovanj, Slovenijo v prihodnjem letu čaka recesija

Podatki nemškega statističnega urada Destatis kažejo, da se je...