fbpx

Donald Trump kot tretji ameriški predsednik v zgodovini stopil v bran življenja: “Vsak otrok je dragoceno darilo od Boga”

Foto: epa

Donald Trump se je zapisal v zgodovino kot tretji ameriški predsednik, ki je v Washingtonu nagovoril udeležence na letnem zborovanju nasprotnikov pravice do splava. Zborovanje za življenje je označil za gibanje, ki je nastalo iz ljubezni in poudaril pomen ljubezni do družin, sosedov, naroda in do vsakega otroka, ne glede na to, ali je ta rojen ali nerojen, saj je vsako življenje sveto. “Vsak otrok je dragoceno darilo od Boga,” je bil jasen Trump in dodal, da je življenje eden največjih čudežev. 

Trump se je prek satelitskega prenosa iz Bele Hiše, obdan s “pro-life aktivisti” (podporniki gibanja za življenje) in celo z nekaj starši z otroki v rokah, zahvalil zagovornikom življenja za vsa njihova prizadevanja in ob tem poudaril, da bo njegova administracija venomer zagovarjala pravico do življenja. Ob tem je po navedbah Breitbarta obsodil odločitev vrhovnega sodišča v zadevi Roe proti Wade, ki je prinesla povečanje števila splavov v ZDA. “To je narobe in to se mora spremeniti,” je bil jasen.

Trump obljubil, da bo njegova administracija vedno zagovarjala pravico do življenja
Američani so po besedah Trumpa vedno bolj usmerjeni za življenje. “To lahko vidite ves čas. V bistvu samo 12 odstotkov Američanov podpira zahtevo za splav kadarkoli,” je dejal in poudaril, da bo njegova administracija vedno zagovarjala prvo pravico, ki je zagotovljena v Deklaraciji o neodvisnosti in to je pravica do življenja. Trump je izrazil podporo tudi zvezni 20-tedenski prepovedi splavov in senat pozval k potrditvi pomembnega zakona, za katerega si želi, da se čim prej znajde na njegovi mizi, da ga bo podpisal.

 

Foto: epa

N. Ž.