fbpx

Donald Trump o venezuelskem boju za svobodo poslal sporočilo Kubancem: “Če kubanske vojaške sile in policija takoj ne prekinejo s svojimi vojaškimi in drugimi operacijami, bomo proti Kubi uvedli popoln embargo, skupaj z najstrožjimi sankcijami.”

Foto: epa

V zvezi z venezuelskim bojem za svobodo se je odzval tudi najbolj vpliven Zemljan – predsednik ZDA Donald Trump, ki pa je na družbenem omrežju Instagram svoje sporočilo namenil predvsem Kubancem, ki se borijo na strani Madura.

Donald Trump je zapisal: “Če kubanske vojaške sile in policija takoj ne prekinejo s svojimi vojaškimi in drugimi operacijami, katerih glavni namen je povzročanje smrti in uničenje venezuelske ustave, bomo proti Kubi uvedli popoln embargo, skupaj z najstrožjimi sankcijami. Upam, da se bodo vsi kubanski vojaki nemudoma in mirno vrnili v svojo domovino!”

Vir: instagram

Ameriški predsednik je sicer močno na strani venezuelskega ljudstva, na Twitterju je sporočil, da spremlja situacijo v Venezueli zelo pozorno. “Združene države so z Venezuelci in njihovo svobodo!”

M. S.