fbpx

Drama v Termah Tuhelj: Zaradi težav z dihanjem in srbečico hospitalizirali 16 oseb

Terme Tuhelj (Foto: FB Terme Tuhelj)

Iz Term Tuhelj v hrvaškem Zagorju so v petek pozno popoldne evakuirali obiskovalce vseh bazenov, saj naj bi prišlo do uhajanja neznane snovi. Poškodovanih je bilo več ljudi, 16 so jih prepeljali v bolnišnico. Med drugim imajo težave z dihanjem in kožo.

Večina pacientov so turisti iz Slovenije, Italije in Nizozemske. Sodeč po poročanju hrvaških medijev naj bi vzrok za težavo iztekanje klora.

Neizmerno obžalujemo nastalo situacijo in sočustvujemo z vsemi, ki so občutili posledice neljubega dogodka, ki se je zgodil včeraj v Termah Tuhelj. Izpostavljamo, da gre za nenamerno napako zunanje službe za upravljanje s kemikalijami,” je pojasnil direktor Term Tuhelj Vasja Čretnik in dodal, da je prišlo do sprožitve kemične reakcije, zaradi katere se je nastali plin pričel širiti po prostoru proti savnam in wellness centru, pri čemer je poudaril, da situacija ni povezana z bazensko vodo.

Vodja oddelka vzdrževanja je bil po besedah Čretnika v nekaj minutah prisoten na mestu nesreče ter je skupaj z ostalimi sodelavci urgentno ravnal po predvidenem protokolu, zaradi česar ni prišlo do resnejših posledic za zdravje gostov in ostalih udeleženih. “Kljub temu pa je bilo po naših informacijah 11 oseb odpeljanih v bolnišnico, ena oseba je ostala na intenzivni negi in je izven življenjske nevarnosti, pet oseb pa je prejelo kisik. Večina jih je že odpuščenih iz bolnišnice. Prostore smo temeljito prezračili in tako ni več nikakršne nevarnosti za goste. Po pregledu pristojnih služb je kompleks sedaj varen in upamo, da bo inšpekcijska služba do jutra zaključila s postopki in bomo lahko jutri zjutraj ponovno odprli bazene,” je ob tem še izjavil direktor term.

Sara Kovač