Dramatično stopnjevanje napetosti – Iran prvič obstreljeval Izrael, poleteli tudi izraelski reaktivci

Foto: epa

Iranske sile v Siriji so po poročanjih izstrelile rakete na izraelske sile. Napad na Golansko planoto, ki je pod zasedbo Izraela, se je dogodil v sredo, predstavlja pa prvi primer napada iranskih sil na Izrael iz Sirije, kjer so se te razporedile skupaj z oboroženimi šiitskimi milicami in ruskimi vojaki z namenom podpore predsedniku Bašarju al-Assadu. 

Izraelske obrambne sile krivijo iranske sile, da so te v sredo na Golansko planoto izstrelile okrog 20 raket, od katerih jih je bilo kar nekaj prestreženih s strani izraelskih protiraketnih sistemov. Napad naj bi po navedbah Daily Maila izvedle iranske specialne sile enote Al Quds, ki so zadolžene za izvajanje operacij izven države. Izrael je obtožil generala specialne enote, da je ta iz Sirije organiziral raketni napad na izraelsko vojno bazo na Golanski planoti.

Izrael: Napad ni dosegel namena
“Napad je bil ukazan in voden s strani Qassema Soleimanija, a ni dosegel svojega namena,” je povedal tiskovni predstavnik izraelske vojske generalpodpolkovnik Jonathan Conricus. Iz izraelske vojske so medijem sporočili, da nobena izmed izstreljenih iranskih raket ni pristala na območju, ki je pod zasedbo Izraela. Ob tem pa so dodali, da so bile štiri iranske rakete prestrežene, preostale izstreljene rakete pa so pristale na sirskem ozemlju.

Foto: epa

Gre za dramatično stopnjevanje napetosti, glede na to, da se je prvič dogodilo, da so iranski vojaki neposredno napadli Izrael, namesto, da bi za to uporabili Hezbolah. Do napada je prišlo potem, ko je Teheran razjezila odločitev ameriškega predsednika Donalda Trumpa, da ZDA odstopajo od iranskega jedrskega sporazuma. V odgovor na iranski napad so izraelski reaktivci izvedli napad na sirsko prestolnico Damask, z izraelske strani pa so po napadih sporočili, da so v napadih ciljali iranske položaje v Siriji, med katerimi so bili logistični in obveščevalni cilji ter skladišča.

N. Ž.

 • Aron

  Fake news. Izrael je napadel suvereno Sirijo, predvsem tarče iranskih milic, SAA je pa na napad odgovorila. Vsaka normalna država se na napad odzove s silo.

  PS: Golanska planota je sirsko ozemlje pod izraelsko okupacijo.

  • xtc

   Ki so jo izgubili v vojni ,ki so jo sami skuhali in tako je prav.

   • Aron

    Narobe. Vojno je začel Izrael, še izraelski politiki to priznavajo. Kje si bil, ko so delili pamet in razum? Jao…

    • xtc

     Glej Golan so zasedli ravno zaradi neprestanega nagajanja tvojih raztrganih arabskih sekularno-iskamističnih prijateljev in sedaj se spokaj s tvojim oboževanjem Iranskih šeriatsko islamističnih sekularnih farjev-bebc.

     • Aron

      Ah kje, Izrael je zač vojno z namenom okupacije tujega ozemlja. Sicer te Židje plačujejo, sam pameti ti pa ne morejo dati, prodana duša,

     • xtc

      Glej bebec.
      A ti sploh razumeš ,kaj idiot pišeš? Okrog razlagaš ,da je Iran demokratična,sekularna in napredna država Judje pa problem.
      Najpred da razčistiva tole,tam kjer vlada teokracija NI sekularne države,tam kjer vlada šiitsa teokracija s šariji NI ne demokracije ne sekularosti-so pa Šiiti ortodoksnejša-skrajnejša veja Islama in še nadalje Iranski teokratski vrh je islamističen-zelo tudi kazni se izerekajo enako ali celo še strožje kot v SA torej prenehaj tumbati in ne izpadaj še večji idiot kot si seže pokazal.

     • Aron

      Ne da si plačan, da trosiš neumnosti, tudi funkcionalno nepismen si. Joj joj joj. Če bi znal brati, bi videl, da sem napisal, da je poupulacija Irana vglavnem sekularna, če ne že ateistična. Vernih je med 5-10% populacije.
      Dalje, svojo neizobraženost kažeš s tem, ko blebečeš o šiitih in Sunitih, čeprav je dejstvo, da so ISI, Alqaeda, Muslimanska bratovščina, talibani, tudi Hamas sunitske organizacije. Pojma nimaš.
      Plačanec in debilen, popolna desničarska kombinacija hehehehhehehe

     • xtc

      Hamas so Suniti kot Hesbolahpodpira jih pa Šiitski IRAN ,a si ti prbit ali kaj je s tabo.?
      Al Khaida je v bistvu ,delno nastala iz Talibanov,ki so jih v Afganistanu “vzgojili” toji pravoslavni prijatelji Rusi,bo pa verjetno težje ,da so Talibani suniti,kajti Afganistan in Iran mejita in je Afganistan vsaj zahodni del verjetno prece j bolj pro Šiitski kot Sunitski.
      In še enkrat samo in samo ZATE,ker težko razumeš-ŠIITI VELJAJO ZA SKRAJNEJŠO ORTODOKSNEJŠO različico ISLAMA in jo lahko nekako vzporedimo z islamisti torej upam ,da si sedaj razumel in ne opletaj več z neumnosti.
      Suniti veljjajo za zmernejše muslimame razen Vahabitov,ki so po zahtevah šarije bližje Šiitom in ortodoksnosti,kot Sunitom,a bo sedaj šlo?

     • Aron

      Jao jao, kakšen bebec si, in potem meni očitaš neznanje?

      Hezbollah (pronounced /ˌhɛzbəˈlɑː/;[21] Arabic: حزب الله‎ Ḥizbu ‘llāh, literally “Party of Allah” or “Party of God”)—also transliterated Hizbullah, Hizballah, etc.[22]—is a Shi’a Islamist political party and militant group based in Lebanon.

      Hezbollah je šiitska organizacija.

      Pojma nimaš, cvek.

     • xtc

      Očitno teleban zarukan nimaš pojma o ničemer,kaj potem ,če imata Hesbolah in Hamas sedeža v Libanonu?
      Očitno bedak niti tega ne veš ,daLibanon sestavljajo Suniti,Šiiti in Kristjani,delno Druzi in še nekaj manjših skupiLibanonsko vojno polek n in ravno Hesbolah in Hamas sta Iranski Šiitski izpostavi na zahodu,ki sta med Libanonsko vojno.
      Dejstvo je,da so bili v Libanonsko vijno vpleteni ravno Sirci,ki so podpirali Šiitske skupine vključno z Druzi pokaže popolnoma jasno sliko dogajanja.
      Sicer so Šiitske skupine preje ,delovale znotraj Fataha in PLO nato pa so se sprli med sabo

     • Aron

      Z idiotom, ki za Hamas pravi, da so šiitska organizacija, nima smisla izgubljati casa. Lolek.

     • xtc

      Seveda debil zahojen Hamas-Hesbolah in Iran so sunitski po debilih kot si ti -ne izpp adaj še večji debil kot si že pod drugim nickom ,ki je razlagal ,da je Iran sekularna država-skratka levi bebec.

     • Aron

      Lulček, ki misli, da je Hamas šiitska org. Desnuharji ste res obstali nekje na ravni vrtca, hahahahha

     • Clemen J.

      Levičarji pa mislite da so Hamas in Hezbolah politična opcija. Moraš biti res zabit. So navadne islamske teroristične organizacije in nič drugega. V lebanonu so sedaj volitve in pravijo da se bo Hazbolah poslovil of večine, kaj boš pa potem rekel. Back to terrorism?!? butl levičarski.

     • xtc

      Seveda in podpira jo SA-kot vidijo prorusko levi troli in ti ,da ima sedež v Libanonu je garant ,da je Sunitska,ma ke enbebo kronan.

     • Aron

      Lulček, ki misli, da je Hamas šiitska organizacija. hahahahha

     • Clemen J.

      Sploh ni važno ali so šiti ali suniti, so musliamni in islamska teroristična organizacija ki jih podpira šitski iran.

     • Aron

      Seveda je važno. Kaj nakladati o zadevah, ki jih ne poznaš.

     • Clemen J.

      Hezbolah je šitska teroristična organizacija. Hamas je sunitska teroristična organizacija, obe podpira sitski iran. Ti nimaš pojma

     • Aron

      Hezbolah je v libanonski vladi, Hamas je izvoljena oblast v Gazi. Teroristi so toliko, kot so bili partizani.

     • Clemen J.

      Haha ti nimaš poma kaj je definicija terroizma. In Hamas kot tudi Hezbolah sta uradno terroristični organizaciji. dej prosim ne nabjijaj laži tukaj imaš list terorističnih skupin, in najdi tiste ki jih podpiraš:
      https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_designated_terrorist_groups

     • Aron

      Ojojoj. Ja wikipedija je pa res zanesljiv vir. In če služabniki Izraela razglasijo Hamas in Hezbolah za ter. organizaciji, je to za vas plačance sveta resnica. Smilite se mi.

     • Clemen J.

      Boljš Wikepedija kot pa nič. Zakaj si pa potem pripopal link od hezbolaha iz wikepedije?!? Islamisti ste usekani.

     • Aron

      Bil je prvi rezultat na guglu.

     • Clemen J.

      Partizani so bili teroristi po 2 sv vojni. Ker so podstavljali bombe po Trstu. Kasneje so se ti terrorisi imenovali “rdeče brigade”

     • Aron

      Res je. Ne moreš pa primerjati rdečih brigad z Hezbolahom, ki se bori proti izraelski okupaciji juga Libanona. Židje norijo, ker je Hezbolah zmagal volitve, priceless :)))))

     • Clemen J.

      Lahko, Partizani kasneje rdeče brigade so se borile proti “okupaciji trst” ki to sploh ni bila, ampak so po vojni v zameno za 8 miljonov dolarjev, komunisti podarili trst italjanaom, ne me učiti o lastni zgodovini.

     • Clemen J.

      Dej ne bluzi, v nobeni sekularni državi nima največjo moč Verski vodja, v sekularnih državah nimajo verske policije. Matr kako vi musliči lažete. No saj vas razumem ker v quranu piše da lahko zavajate in lažete ne muslimanom.

     • Aron

      Si tudi ti funkcionalno nepismen? Jao, a desnuharji res ne najdete enega pismenega sogovornika? Napisal sem, da je populacija sekularna, ne pa režim. Tisti, ki vas plačuje, da trosite bedarije je stran vrgel denar.

     • Clemen J.

      Očitno si ti nepismen ko take trosiš, Zakaj se pa imenuje Islamic republic of Iran. Irana ni več od islamske revolucije leta 79! V šolo pejt cepec.

     • Aron

      Režim je islamski, populacija pa daleč od tega. Pojma nimaš o Iranu, desnuharček.

     • Clemen J.

      Kdo pa govori o populaciji, govorimo o režimu.

     • Aron

      Jaz.

     • Clemen J.

      Potem si bedak!

    • Clemen J.

     Kdo je začel vojno leta 67?!? Egipt, ki je kopičil vojsko na Sinaju in z blokado sueškega prekopa, kar je po UN resoluciji pomenilo vojno napoved. Izrael pa je prvi udaril in porazil Arapce v 6 dneh. Bodi raje tiho ker nimaš pojma. Bodi vesel da so bili tukaj Evrpejci ki so izraelce prosili naj se ustavijo, bili so že pred kairom.

     • Aron

      Spet govoriš nebuloze. Izraelci sami priznavajo, da so napadli prvi, ter da Nasser ni imel namena napasti, saj je bil prešibek.
      O kakšnem sueškem prekopu sanjaš? Sploh bereš, kaj pišeš oziroma kopiraš? Jao jao. Če že, je Nasser zaprl Tiransko ožino, ki je pa Izrael prej sploh ni uporabljal. Še vedno pa je imel Jafo in Haifo.
      Res je težko debatirati s plačanim agitatorjem, ki povrh vsega še ne ve kaj piše. Nazaj v vrtec, tepček.

     • Clemen J.

      link

     • Aron

      https://theintercept.com/2017/06/05/a-50-year-occupation-israels-six-day-war-started-with-a-lie/

      Even Israeli Prime Minister Menachem Begin, former terrorist and darling of the Israeli far right, conceded in a speech in August 1982 that “in June 1967 we had a choice. The Egyptian army concentrations in the Sinai approaches did not prove that Nasser was really about to attack us. We must be honest with ourselves. We decided to attack him.”

     • Clemen J.

      Dej ne seri Mehdi hasan, Nisem tako neumen da bom verjel islamkim ležem, notr ni niti enega linka od natanjahuja da je to priznal. Ti moram res suro iz qurana prepisat. Lej nism krščan, nism žid in ne musliamn, ne verjamem v te zadeve, pa sem si prebral vse svete knjige da vem o čem gre. Ti pa si prebral samo quran. Ne seri s takimi “desjtvi”

     • Aron

      O kakšnem Netanjahuju. pardon Poljaku Mileikowskyju spet bluziš? Ti lepo piše, da je to izrekel Begin :) Samooklicani prvi svetovni terorist. Član skupine, ki je terorizirala Palestino pred ustanovitvijo entitete Izrael.

   • Mihilus

    Čemu se potem buniš, da so Rusi zavzeli Krim?

    • xtc

     Rusi bi stisnili pi***** ,če bi Ukrajina imela še jedrsko orožje,toliko o tem,sicer pa tvoji ciganski pravoslavni ruski kamerati so pomagali netiti vojno po BV in jih ravno tako dobili po pi*****

     • Mihilus

      V tvojih očeh je vsaka uporaba sile s strani Izraela utemeljena, upravičena in pošteno odmerjena in vska uporaba sile proti njim pa zloraba, kršenje mednarodnega prava in človekovih pravic, etc. In da je temu tako veš, ker ti tako pravijo židovski mediji in organizacije sponzorirane z njihovim denarjem. Nobena stvar te ne bo prepričala, da si opranoglavi patak in tudi jaz s tem ne bom izgubljal časa.

      Izrael in židje so avtorji svoje lastne destrukcije. Upam pa, da ko se neizbežno končno zgodi, da polovijo tudi vse zionistične agente, ker ste s svojim delovanjem prispevali, da je zadeva prišla tako daleč.

     • xtc

      Upam ,da tvoje pravoslavne kot islamistične prijatelje strpajo taja ,koder jim je mesto.Spizdi idiot rusofilno komunistični.

     • Mihilus

      Če še nisi dojel musliči in židi so zavezniki v osvajanju Evrope. Oboji obrezani semiti so fouš Evropejcem, oboji si želijo biti mi.

     • Clemen J.

      Pa to ti nabijajo komunisti! Izrael je sorosu prepovedal vstop, tako kot Madžari. In Izrael je podprl Orbana ri njegovem početju. Ne laži!

    • Clemen J.

     Rusi so dali Krim v zameno za Jedrsko orožje. Če bi vi levičarji imel možgane bi to vedeli. https://en.wikipedia.org/wiki/1954_transfer_of_Crimea

  • Clemen J.

   Trenutno so še v vojni ker že od leta 67, ko je Izrael napadla a koalicija arabskih držav (syria, jordan, egipt) se niso podpisali premirja. Npr. Jordanci so ga podpisali kot tudi Egipčani, ki so nato dobili nazaj Sinaj. V vojni je vse dovoljeno in okupacija nekega ozemlja je popolnoma normalna stvar. Ker drugače kaj je trenutno ime za Grški Constantinople?!? Ga bodo vrnili Grkom?!?

   • Aron

    Pišeš traparije. V vojni pač ni vse dovoljeno, če bi poznal mednarodno pravo, je prepovedano zasesti tuje ozemlje (resolucije UN). Sicer pa Izrael nikoli ne bi pristal na vrnitev Golanske planote, saj je to njihov glavni vir vode za sever Izraela ter ogromne količine nafte. Poguglaj pa se izobrazi.

    • Clemen J.

     Očitno muslimanom je: Rezanje glav, pobijanje ujetnikov, okupiranje sirije (sirija je bila prva krščanska država na svetu) okupiranje Constantinopla, Okupiranje Bosne, Okupiranje Cipra. Ne govori neumnosti glede Izraela ker resolucija UN 242. “land for peace” katere sirijci niso želeli podpisati govori o vrnitvi okupiranih območij. Egipt je podpisal in dobil sinaj. Sedaj pa zapri ta islamski gobec.

     • Aron

      Koliko dežel je pa okupiralo krščanstvo, pobilo na miljone domorodcev, jih pod prisilo in z mečem pokristjanilo? Brezveze se ukvarjati s temami iz srednjega veka ali še prej.
      Koliko pa Izrael spoštuje UN resolucije je pa itaq zgodba zase- govora je o entiteti, ki je do sedaj kršila največ UN resolucij. Tako da sklepanje sporazumom s tako entiteto ne pove nič.

     • Clemen J.

      Veilko manj kot muslimani, zapomni si. Tam kjer je islam tam je sranje, Afrika, azija, BV in sedaj še drugje po svetu. Prvi jihad leta 634AD 6 let po nastanku islama, prvi križarski pohod v 11 stoletju kot odgovor na jihade. Prva Krščanska država na svetu je bila Sirija pred Italijo oz Rimom

     • Clemen J.

      nič jih ne spoštuje, kar jim dam prav zakaj bi jih moral spoštovati, če pa jih muslimani ne. In vojna leta 48 se je začela ker je UN dal židom pravice in pravico do zemlje v skupni državi, pa so se arabci uprli.

     • Aron

      UN je dal Židom pravice na tuji zemlji. Kakšna pravica je to? Tudi jaz bi se z vsemi silami uprl taki krivici, čeprav bi bil kasneje označen kot terorist.
      Pa ne pozabi, da so eni izmed največjih žrtev židovske entitete prve krščanske skupnosti, ki jih entiteta sistematično čisti in izganja.

 • althar

  Iran je napadel Izrael približno tako, kot so Polaki napadli nemško radijsko postajo v Gliwicah 31. avgusta 1939.

 • Burek Burecki

  Zidovske podgane spet lazejo. Iran ni raketiral nobenega saj ni dokazov…

  • Clemen J.

   Haha tudi izrael ni rekatiral nobenega, očitno islamski prašiči lažejo saj ni nobenega dokaza.

   • Aron

    Izrael raketira Sirijo ze 5 let, potem pa ko je Sirijcem dovolj in vrnejo udarec na, PAZI, svoje ozemlje, je pa vse narobe.

    • Clemen J.

     Je krim ruski?!? Zakaj so židje po isti vojni Egiptu vrnili Sinaj, siriji pa ne Golana?!? Si se kdaj vprašal?!? Si se kdaj vprašal zakaj sirijci niso podpisati mirovnega sporazuma, katrega so imeli na mizi in po katerem bi dobili Golan. Vprašaj irance ker vem da tebi podobni imajo oprano betco in ne vedo kaj je leva in desna če mu ata ne pokaže.

     • Burek Burecki

      Ce je gdo tle opran se vidi gdo to je. Vsak bi se boril za svoj dom. Jaz imam svoj dom in ce mi pridejo neki zidi in me izselijo, da bi vselili neko zidovsko familijo bi se boril do kraja. To sam domobranci, ustase, balije, cetniki in klapa bi se borili na strani okupatorja proti lastnemu narodu….

     • Clemen J.

      Kaj potem delaš v moji državi, za katero smo se borili leta 91?!? Pišeš eno počneš drugo, tipično za levo usmerjenega opranoglavega komunajzerja.

    • Clemen J.

     Najboljš pa da mi sedaj začneš da Sadam nikoli ni imel Kemičnega orožja, da je Sadamov poveljnik “kemični Ali” dobil nadiimek pri pouku kemije, da tovarna ” prva iskra” iz srbije nikoli ni prodala Kemičnega orožja Iraqu, za piko na i pa mi lahko trdiđ da je Slovenija napadla srbijo leta 91. pa smo tam

     • Aron

      Seveda ga je imel, prodal mu ga je pa Rumsfeld☺ So pa vsega potrosili na Iranu, z amerisko pomocjo seveda.

 • Clemen J.

  Bravo Izrael, ne se dat islamsitom, ki do danes ne niso podpisali premirja ki so ga imeli na mizi. 6-dnevna vojna se ponavlja, po informacijah je uničenih 80% iranskih vojaških instalacij v siriji.

 • xtc

  Bravo Judje,damo začet mlet bando ,čas priganja in je že tu.

 • xtc

  Čas je ,da se AKCIJA glede Irana začne.

 • Mihilus

  Že odkar obstaja Izrael so na bližnjem vzhodu nenehne vojne. Vsi drugi so krivi ražen židovskih podgan ane? Tudi za nenehno preganjanje Židov so krivi si drugi razen Židov ane?

  • Clemen J.

   Ti nimaš pojma, sram te je lahko da nosiš Karantenskega pantra, in zagovarjaš islamiste in komuniste, ki so ta znak prepovedal v vseh oblikah. Ti ne veš niti kako se je leta 48 začela izraelsko arabska vojna. Da ti dam malo lekcije iz zgodovine. Začelo se je ko so Islamski teroristi želeli pobijat Žide v Skupni državi imenovani Britsh mandade for palestine, pa so po pomoti napadli Angleški konvoj ki je tam skrbel da se med sabo ne potolčejo, po napadu so se angleži umaknili v bazo in lepo opazovali. Židje so formiral svoje milice, ki so kasneje imenovale IDF, kateri so udi kasneje porazile islamske teroriste. Angleži pa so zaradi zahvale to lepo opazovali s hirba, muslimani so jokal da rabijo zaščito, angleži pa so mirno odgovorili da nimajo namena ščititi islamske teorriste ki so začeli s terrorjem. In očitno tudi ne veš da židje niso imeli istih pravic kot Palestinci v skupni državi. Ali tudi veš da je Jordan okupiral Palestino?!? Vprašaj se zakaj?!? zdej pa teci v džamijo, da ne boš pozabil molt.

   • Mihilus

    Dol mi visi tako za ene kot za druge obrezane semite. Kar se mene tiče naj počnejo kar hočejo nas pa naj pustijo pri miru. Poleg tega naj vsi, ki živijo v Sloveniji in Evropi skupaj s svojimi problemi spokajo tja dol.

    Seveda se to ne bo zgodilo samo od sebe največja ironija pa je, da ravno Židje in Musliči ustvarjajo razmere, zaradi katerih njihovo uničenje postaja neizbežno.

    • Clemen J.

     Beseda “Žid” izhaja iz češkoslovaške in pomeni “heroj oz nekdo ki se je boril za njihov narod” to kar so židje počeli med 2 sv vojni in potem po 2 sv vojni ko so se uprli komunizmu. Prav tako je bilo v sloveniji, in prav žide so prijavljali komunisti nacisti pa zapirali, Gulagi so originali koncentracijskih taborišč. Žid je zate naredil 100x več kot bilo kateri muslimian, če uporabljaš internet bi lahko vedel.

     • Mihilus

      Judu reči žid je isto kot črncu rečt niger.

      P.S. gulage je upravljal NKVD in večina komisarjev je bila židovskega porekla tudi glavni klavec in direktor žid Yagoda. Nemci so žide trpali v koncentracijska taborišča, da so jih obvarovali pred besnimi slovani, ki so se jim želeli maščevati. To je napaka, ki je ne bodo ponovili.

     • Clemen J.

      židovskega portekla, ne židje. Je razlika. Komunisti niso bili verni. Kar se pa tiče Židov in sodelovanja z nemci pa jih lahko na prste prišteješ za razliko palestincov kjer so vsi sodelovali z nemci.
      http://shrani.si/f/1z/R3/31inhYtw/muftinazi1.jpg
      http://shrani.si/f/p/k9/26cO66DH/muftinazi.jpg
      http://shrani.si/f/3k/qw/2ImlZ2As/muftihitler.jpg

     • Burek Burecki

      To, da je dost zidov sluzlo tretjemu rajhu ti dam prav in se strinjam, da so se borili za svoj narod tako, da so financirali hitlerjevo stranko ter ekonomijo z katero so nemceljni pobijali evropski narod predvsem rome. Nato so sestradali evropske jude ter zaigrali partijo holikavsta. Od takrat igrajo zrtev in izsiljujejo. Vzeli so jeruzalem in okolico ter bombardirajo civiliste in izmisljene vojaske cilje z fantazijskimi razlogi brez kakersnegakoli dokaznega gradiva…. Skratka prave zidovske podgane na oblasti. Zionizem je qrba…

     • hle

      Žid je popačenka za Jud in v WW2 so šli kot ovce v klavnico med tem ko se je naš narod temu uprl vsaj del njega Izraelski narod pa je napravil šele Adolf ko jih je zbral skupaj iz cele Evrope in jim dopovedal da tukaj ni več njihov prostor in je bil potem tudi pripadnik tukaj srednjega sloja pripravljen krampat v puščavi kar je bil tudi namen tistih ki so z denarjem podprli dolfijev gospodarski in vojaški čudež pred vojno

     • Clemen J.

      Žid je slovenska beseda za Jud (ki izhaja iz čehosovaške) v angleščini Jew

 • Ana Job

  Ja precej noro.. ko se bo Izr*ael vpletel v vojno.. potem bomo šele videli kaj je norišnica mi pa ne znamo rešiti migrantskega vprašanja…

 • xtc

  Če me kaj nasmeje me vedno nasmejejo zmedeni idiotskikomentatorski izdelki nekih “pravičnikov”,ki neprestano pljuvajo po vsem kasr ni rusko,kevo in po njih nujno antiameriško.
  Sicer pa pobirajo vse kar hoete po spletu,da bi dokazali svoj prav.
  Seveda pa se v velikem loku izogibajo logičnihpremislekov in vprašanj ki so popolnoma banalna a hudo resna in se sprenevedajo ob zgodovinskih realnostih dejstvih in naravnih zakonitostih.
  Dejstvo je,da tak visok standard tako velikega števila ljudi kot ga ima danes,je dogoročno nemogoče vzdrževati,nemogoče je nadaljevati z tako rastjo prebilalstva,nemogoče je da bi bilo toliko ljudi tako bogatih in število še rase in nemogoče je,da bi globalno vladal tako dolg mir,kot se ga na silo vzdržuje sedaj tako dolgo in tako stanje kot je sedaj,ko na zametkih že nove krize glave dvigujejo totalitarni sistemi,kot so marxizem,islamizem in kulturni marxizem.Dejstvo je ,da te anomalije lahko odpravi le ena od narave dana stvar,saj zadeve v tej smeri globalno niso več vzdržne in je izbruh le še vprašanje časa.

 • dare326

  Vse države na Bližnjem Vzhodu so umetne tvorbe in rezultat angleško-turškega vmešavanja, združevanja, razdruževanja arabskih plemen in ustanovitve židovske države na temeljih starega judovskega teritorija. Sirija je umetna tvorba, država, ki so jo ustanovili Angleži z združitvijo arabskih plemen. Golanska planota je strateškega pomena za Izrael in je pač od tistega, ki je trenutno gor. Nihče od vmešanih nima zgodovinskih ali drugih pravic, tako da je popolnoma brez veze razglabljat, kdo je agresor.

  • xtc

   Glej ti ne razumeš,armada levo pravičniških pro rusko iransko islamističnih trolov ti ves čas razlaga,da ti oni povedo kaj je prav,ne kaj ti misliš,pa četudi imaš pravilno razlago.

  • Clemen J.

   Če bi ljudje vedeli da je bila Sirija Prva Krščanska država na svetu, bi drugače razmišljali. Danes pa je leglo islamistov.

  • Clemen J.

   Vse države so umetne tvorbe!

 • Hribouc

  Dajte, usekejte se že enkrat!
  Kuga se hecate in dražite v nedogled in druge pošiljate v ogenj.
  Trump. Putin, Macron, Merkelca, Assad in Savdski kralj ter iranski norci!
  Slecite si kamižole do golega, namažite se z olivnim cenenim oljem in se podavite med seboj!
  ———————————–
  Za sodnika v ringu pa bosta idiota svetovnega kova, Erjav’c in Janković !

  “FakYu Serpentinšek PRESS” WW3-per partes is under way !

 • Ni bil Iran. Sirija je sama obstreljevala, pravzaprav so padali izstrelki, ki so ciljali Izraelska letala. Sedaj se je očitno Izrael odločil aktivno podpreti svoje džihadiste, ki so okupirali obmejna ozemlja ob Golanu. Njihov namen (Izraelski) je dobiti to in še malo več, če uspe.

  • Clemen J.

   Sirska vojska je izjavila, da so vsi izstrelki uničeni, ko so zadeli tarče.

 • Caetano

  Izrael se iranskim jihadistom ne bo pustil in prav je tako. Že odkar so s pomočjo komunistov prevzeli oblast v Iranu hočejo ustvariti šiitski kalifat na BV.

  • Burek Burecki

   Zidje pa zidovski kalifat. Kako mu ze recejo? Veliki izrael?

   • Caetano

    Izrael je obdan s sovražnimi jihadističnimi arabskimi državami in ne obratno.

    • Matt von Glanz

     tako, od Jozueta dalje, ko so bili tam njihovi pradedki.

   • xtc

    Kako se žereče?Komuniste v Kurifat?
    Sicer ne vem kaj to pomeni,mislim pa ,da na uravnoteženje.

 • hle

  Tukaj se nam lahko zastavlja samo eno vprašanje koliko časa bo Putin še lahko preprečeval WW3

  • xtc

   Putin preprečeval?
   Saj jo je začel z okupacijo Krimas in vkorsakanjem v Sirijo-torej je aktiven sodelavec.

   • hle

    Mešaš vzroke in posledice kar pa pri tebi itak ni nič novega na Krimu je bil izveden referendum med tem ko je v Kijevu horda nasilno na demokratičen način po tvoje prevzela oblast v Sirijo pa so prišli na prošnjo legitimne vlade nelegalno so tam Američani in še kdo

    • Clemen J.

     Haha kakšen referendum, ne moreš okupirat zemlje pa razpisat referendum, konec koncev pa ta referendum je illegalen, tako kot je so to zapisali pri ZN-ju.

 • Clemen J.

  Sirjske sile so sporočile da so bili vsi izstrelki uničeni, ko so zadeli tarče.

 • Clemen J.

  Berem iranske novice, ne režimske! Folk je na nogah, ze zahvaljuje Trumpu. Pravjo da bod o kmalu odstavile mulle. Očitno se bo kmalu zgodila Iranska revolucija, na srečo tokrat brez islamskih vrednot.

 • Clemen J.

  Neo-nazis Iranski in pakistanski plačanci v siriji.

  https://twitter.com/HeshmatAlavi/status/995243384116740096

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!