Družina Todorić: Oče ima težave z Agrokorjem, sin z ženo. Nekdanja mis želi ločitev.

Ivica Todorić (foto: STA)

Medtem, ko Ante Todorić z očetom Ivico v Londonu spremlja dogodke okoli preiskave Agrokorja in pripravlja taktiko obrambe pred hrvaškim sodiščem, ga je doletel še en udarec. Njegova žena Martina, nekdanja mis Hrvaške, je vložila zahtevo za ločitev.

Razlog? Martina ni mogla več živeti življenja v zlati kletki. Takoj, ko se začele težave v Agrokorju, so se začele tudi težave v zakonu, ki je sicer v hrvaški javnosti veljal za izredno harmoničnega. Martina in Ante sta bila poročena od leta 2002, v zakonu so se jima rodili trije otroci: dve dekleti, stari 14 in 11 let, ter devetletni sin.

Za Anteja sicer pravijo, da je najbolj dolgočasen od vseh treh otrok. V javnosti se je pojavljal le redko, razen v primeru nekaterih poslovnih dogodkov.

Kaj ločitev pomeni za nekdanjo mis?
Čeprav nekateri ugibajo, da je ločitev pravzaprav manever, s katerim bi lahko Todorićevi rešili del premoženja, pa je odvetnica Martine Todorić to zanikala. “Ta postopek nima nobene povezave z aktualnim dogajanjem v Agrokorju,” je dejala Tereza Tea Krešić za Jutarnji list.

Odvetniki pojasnjujejo, da bi bili v primeru ločitve in razdelitve premoženja tisti deli, ki bi pripadli Martini, izvzeti iz “vreče”, ki bi lahko pripadla upnikom. Če bi se dogovorili za sporazumno ločitev pa bi lahko večino premoženja prepisali na Martino in otroke.

Nove težave na vidiku
No, ločitev pa ni edina težava v hiši Todorićevih. Celoten prestiž za tri družine, ki so bivale v Kulmerovih dvorih, je do zdaj omogočal prav koncern Agrokor. Glede na to, da Todorić in sinovi niso več del skupine Agrokor, je vprašanje, kako bodo sploh lahko vzdrževali dvorec.

Foto: epa

Poleg običajnih stroškov za obleko in hrano so tu še stroški za plin, vodo in ostalo, ki pa so po ocenah strokovnjakov za takšno posest tako visoki, da navadne plače ne bodo zadostovale. Čeprav končno ceno poznajo le Todorićevi, po zdajšnjem ceniku samo za odvoz smeti trikrat na teden plačajo 1100 kun. Podoben strošek je tudi za porabo vode, nato pa se stvari samo še seštevajo. Prihajajo tudi hladnejši dnevi in ogromen dvorec bo treba ogrevati.

B. O.