Družina Todorić: Oče ima težave z Agrokorjem, sin z ženo. Nekdanja mis želi ločitev.

Ivica Todorić (foto: STA)

Medtem, ko Ante Todorić z očetom Ivico v Londonu spremlja dogodke okoli preiskave Agrokorja in pripravlja taktiko obrambe pred hrvaškim sodiščem, ga je doletel še en udarec. Njegova žena Martina, nekdanja mis Hrvaške, je vložila zahtevo za ločitev.

Razlog? Martina ni mogla več živeti življenja v zlati kletki. Takoj, ko se začele težave v Agrokorju, so se začele tudi težave v zakonu, ki je sicer v hrvaški javnosti veljal za izredno harmoničnega. Martina in Ante sta bila poročena od leta 2002, v zakonu so se jima rodili trije otroci: dve dekleti, stari 14 in 11 let, ter devetletni sin.

Za Anteja sicer pravijo, da je najbolj dolgočasen od vseh treh otrok. V javnosti se je pojavljal le redko, razen v primeru nekaterih poslovnih dogodkov.

Kaj ločitev pomeni za nekdanjo mis?
Čeprav nekateri ugibajo, da je ločitev pravzaprav manever, s katerim bi lahko Todorićevi rešili del premoženja, pa je odvetnica Martine Todorić to zanikala. “Ta postopek nima nobene povezave z aktualnim dogajanjem v Agrokorju,” je dejala Tereza Tea Krešić za Jutarnji list.

Odvetniki pojasnjujejo, da bi bili v primeru ločitve in razdelitve premoženja tisti deli, ki bi pripadli Martini, izvzeti iz “vreče”, ki bi lahko pripadla upnikom. Če bi se dogovorili za sporazumno ločitev pa bi lahko večino premoženja prepisali na Martino in otroke.

Nove težave na vidiku
No, ločitev pa ni edina težava v hiši Todorićevih. Celoten prestiž za tri družine, ki so bivale v Kulmerovih dvorih, je do zdaj omogočal prav koncern Agrokor. Glede na to, da Todorić in sinovi niso več del skupine Agrokor, je vprašanje, kako bodo sploh lahko vzdrževali dvorec.

Foto: epa

Poleg običajnih stroškov za obleko in hrano so tu še stroški za plin, vodo in ostalo, ki pa so po ocenah strokovnjakov za takšno posest tako visoki, da navadne plače ne bodo zadostovale. Čeprav končno ceno poznajo le Todorićevi, po zdajšnjem ceniku samo za odvoz smeti trikrat na teden plačajo 1100 kun. Podoben strošek je tudi za porabo vode, nato pa se stvari samo še seštevajo. Prihajajo tudi hladnejši dnevi in ogromen dvorec bo treba ogrevati.

B. O.

 • Ana Job

  In naši kekci z Marošo in Balažičem na čelu so se prodali takšnim zapufancem??? Balažič je prodal vsako firmo v katero je prišel. F*ru*ctal , Ž*it*o, Najboljši sosed… In to naj bi bil, kakšen direktor? To je nevarni bramor, ki bi ga bilo potrebno odstraniti iz gospodarstva. Kdo sploh je on???!

  Kruh, žemlje in pecivo pa pri najboljšem sosedu, vsak dan zvečer v vseh poslovalnicah namašijo do vrha v biotero, posodo za odpadke! Naj že enkrat crkne ta najslabši sosed, medtem, ko nekateri slovenski otroci stradajo, migrantski pa imajo redne obroke trikrat na dan!!!

  • Horvatić Manuel

   Zacela si pljuvat o hrvatih zj pa se o teh svojih slovencih… Hitler je res narobe svet pobijau…. a je teb sploh kj usec zenska?

   • Ana Job

    Všeč mi je pokončen slovenski narod in kdor živi pri nas, naj se obnaša, našim navadam primerno. In na živce mi gredo kvazi poslovneži, ki uničujejo slovenska podjetja in jih prodajajo zapufanim bedakom alla Todorović.

 • Ana Job

  Kdaj je bil pa še kakšen Hrvat dober? Saj še narod niso, nastali so iz roparjev, preberite si malo njihovo gnilo in krvavo zgodovino !!! Mi smo Veneti in z njimi nimamo ničesar skupnega.

  Naši se preveč pajdašijo z bando čez mejo, zato pa je situacija tako gnila in tako zafurane meje!

  • samsara

   Sam se nekoliko bolj nagiban k teoriji, podkrepljeni z DNK vzorci, da smo severna veja slovanov. Potemtakem, smo bližnji sorodniki Čehov, Slovakov, morda še Poljakov…, skratka severovzhodni DNK vzorci so bili primerjani s slovenskimi in se izkazali za tozadevno sorodne.
   Potem pa so v preteklosti Germani zabili en klin vmes (današnja Avstrija) in nas ločili od naravnega zaledja. Sem slišal tudi že mnenje, da je češčina sorodnejša slovenščini kot balkanski slovanski jeziki. Moja osebna izkušnja s češko in Čehi je dokaj pozitivna. Tudi jezik mi je šel hitro v uho in možgane, kolikor je pač bila priložnost in potreba v nekem odbobju.

   • Ana Job

    Več teorij nam predstavljajo, najslabša pa je slovenska, šolska predstavitev. Prijatelj Ratata, mi veliko pove o tem in imava pogoste debate na to temo.

    V bistvu je zelo težko soditi, saj je bil pritisk s severa in raznarodovanje izredno hudo.
    Zamera gre Cerkvi, saj je dolgo časa imela najbolj šolane ljudi (duhovnike), pa jih ni aktivirala v smer ohranjanja (ne zmanjševanja) slovenstva.
    Mislilo se je takrat, da brez povezovanja in združevanja z južnimi slovani ne bo šlo, ker, češ da smo premajhni. Je pa tudi res, da je bilo zelo močno ilirsko gibanje (https://sl.wikipedia.org/wiki/Ilirizem).
    S tem smo prišli z dežja pod kap, kar se resnično vleče že skoraj 200 let.
    Saj nihče ne ve kaj bi bilo, če se kolo zgodovine ne bi tako obrnilo.
    Vedno smo imeli svoje neumneže – izdajalce, celo Ivan Tavčar je govoril, da smo alpski hrvati. Izredno močno je bilo to gibanje in zelo so se povezovali naši z njimi.
    Cankar je na predavanju (preden so ga stolkli) dejal: “Imenuj se dandanes v Ljubljani Slovenca, pa boš tepen, ne od nemških, temveč od ilirskih šovinistov… (https://www.portalplus.si/1503/ivan-cankar/) Priče so povedale, da so ga po stopnicah vrgli taki, ki so govorili ilirsko.

 • Franc Šink

  Le od kod jim toliko smeti? Aja bogati so.Od sedaj jih bo vse manj.samo da verjetno ne bodo kopali po kontejnerjih.Hrana v zaporu je trikrat na dan režijskih stroškov ni.

  • Marjan Smrekar

   Kako pa ti plačuješ smeti?

   • Transformer

    12,54€

    • Marjan Smrekar

     Kdo ti je kriv, če v luknji živiš. Živiš na m2 kot ima kopalnica za postreščka pri njemu.

     • Transformer

      Ampak vsaj nisem lopov. A ti imas pa tako m2 kot on?

     • Marjan Smrekar

      To ti praviš da nisi. Ni dokazano ne da nisi ne da si, kakor za Todoriča ne.
      Ne vtikam se v njegove račune in več kot dovolj veliki površini.

     • Transformer

      No vidis tudi jaz imam dovolj povrsine za normalno zivljenje. In tu kjer zivim, je cena odvoza za 96 m2 kot sem napisal.

     • Marjan Smrekar

      Saj me ne zanima na kakšni površini živiš, kakor tebe todoričevi računi in površina.

     • Transformer

      Vprašanje se je glasilo: Marjan Smrekar : Kako pa ti plačuješ smeti? in napisal sem ceno, ki jo plačujem. Zdaj mi pa kar m2 naprej mečeš, ap račune od Todoriča, pa kajpajastvemkajše, mogoče da nisem krščen …..????

     • Marjan Smrekar

      da.

     • Marjan Smrekar

      Da. K3er Todorić plačuje po m2 in ti odgovarjaš koliko, To ni bilo vprašanje

   • Franc Šink

    Z svojim denarjem.

    • Marjan Smrekar

     On ne?

 • garfi

  za leviĆarje torej idealni kupci Mercatorja

 • Transformer

  Ha, ha, tako se premoženje varuje, kenede?

 • RdečaZvezda

  Poln instagram je teh bab, čim neki več ne gre po maslu, je takoj konec.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!