Družinski spor je bil povod za umor 19 ljudi – morilec ni želel, da obvestijo policijo

Foto: epa

Kitajski mediji poročajo, da je moški z območja jugozahodnega dela Kitajske priznal, da je po sporu s svojima staršema ubil 19 ljudi. Poleg tega, da je v družinskem sporu ubil svoja starša, je priznal, da je ubil tudi 17 sosedov, med katerimi pa ni prizanesel niti otrokom. S tem je želel preprečiti, da bi ga kdo od morebitnih očividcev prijavil policiji.

Yang Quingpei je policiji priznal, da se je ob vrnitvi v rodno vas Yema, ki se nahaja v goratem predelu kitajske province Yunnan, sprl s svojima staršema in ju nato ubil, ker mu nista želela posoditi željene vsote denarja. Kitajska tiskovna agencija Xinhua poroča, da se je nato lotil še bližnjih sosedov in jih ubil 17. Med pokolom se je izživel celo nad štirimi mladoletnimi osebami.

27-letnega Yanga so po 33 ur dolgi policijski preiskavi aretirali v Yunnanovi prestolnici Kunming, ki se nahaja 200 kilometrov stran od mesta zločina. O odkritju so mediji sicer poročali že včeraj zjutraj.

Med žrtvami se je znašlo enajst oseb moškega spola in osem oseb ženskega spola. Med žrtvami ni prizanesel niti triletni deklici in 72-letnemu sosedu. Policija poroča, da v tem primeru ni zaslediti znakov terorističnega dejanja.

N. Ž., STA