Dvajset morilcev 20. stoletja: Mussolini, Castro in Franco so pobili manj ljudi kot Tito

Foto: Printscreen/Youtube

Dvajseto stoletje je bilo res morilsko, saj so umore izvrševali v neverjetnem obsegu. To je bilo stoletja holokavsta in dveh svetovnih vojn, bilo pa je tudi stoletje komunističnih, nacističnih, fašističnih in vojaških diktatorjev, kar je privedlo do smrti več kot 100 milijonov ljudi. Preverite, na katerem mestu je Tito po številu žrtev, pa tudi, kje so drugi diktatorji.

Največji diktator prejšnjega stoletja je bil zagotovo Mao Cetung na Kitajskem (1949–1976), komunistični vodja, ki je za seboj pustil 60 milijonov žrtev komunističnega sistema. Njegov vzdevek je bil Veliki krmar, v resnici pa je največji množični morilec v zgodovini. Večina njegovih žrtev so bili Kitajci, ki jih je dal pobiti po njegovem komunističnem prevzemu oblasti. Nekatere je dal mučiti v delovnih taboriščih med kulturno revolucijo v šestdesetih letih prejšnjega stoletja. Mao je s svojim slabim gospodarskim upravljanjem in stalnimi političnimi prevrati milijone Kitajcev obsodil na neizmerno revščino. Država je sprejela kapitalizem šele dolga leta po njegovi smrti.

Foto: wikimedia

Na drugem mestu največjih morilcev 20. stoletja je Josip Stalin (1929–1953), zagovornik komunističnega režima, ki se je v zgodovino zapisal s 40 milijoni žrtev. Paranoičen naslednik Lenina se lahko “pohvali”, da je v Ukrajino namerno uvedel lakoto, ubil na milijone bogatejših kmetov – ali kulakov -, ko jih je izgnal iz svoje zemlje, jih na tisoče postrelil in več milijonov poslal na delo kot sužnje v gulage, kjer so tudi izgubili svoja življenja.

Foto: wikimedia

Tretje mesto pripada zloglasnemu Adolfu Hitlerju (1933–1945), nacističnemu diktatorju s 30 milijoni njegovih žrtev. Groza njegove diktature se skriva v edinstvenosti njegovega najbolj razvpitega kriminalnega početja, holokavsta, ki sega v anale nečloveškega mučenja. To je potekalo v senci druge svetovne vojne in pod pretvezo pridobivanja habitata. Druga svetovna vojna je stala milijone življenj, Evropa je bila po njej opustošena, Hitlerjev rajh pa v ruševinah, piše Daily Mail.

Foto: wikimedia

4. Kralj Leopold II., Belgija (1886–1908) – kolonialni imperij v Kongu. Rezultat: 8 milijonov zasužnjenih Kongovcev.

Foto: wikimedia

5. Hideki Tojo, Japonska (1941–1945) – vojaška diktatura. Za seboj je pustil 5 milijonov žrtev – večinoma Japoncev med drugo svetovno vojno.

Foto: wikimedia

6. Ismail Enver Paša, otomanska Turčija (1915–1920) – vojaška diktatura. Njegovo vladanje je imelo srhljiv rezultat: 2 milijona žrtev, večinoma Grkov, Armencev in Asircev.

Foto: wikimedia

7. Pol Pot, Kambodža (1975–1979) – komunistični režim. Vodja Rdečih kmerov je pobil vsaj 1,7 milijona ljudi, še najraje se je znašal nad svojimi političnimi nasprotniki.

Foto: wikimedia

8. Kim Il Sung, Severna Koreja (1948–1994) – komunistični režim. Tudi njemu so najbolj teknila življenja političnih nasprotnikov, mnogo civilistov pa je umrlo zaradi lakote – skupno je bilo kar 1,6 milijona žrtev.

Foto: wikimedia

9. Mengistu Haile Mariam, Etiopija (1974–1978) – komunistična vojaška diktatura. Žrtve: 1,5 milijona, večinoma Eritrejci in politični nasprotniki.

Foto: wikimedia

10. Yakubu Gowon, Nigerija (1967–1970)  – vojaška diktatura. Gowon je izstradal svoje ljudstvo in pobil vojake v državljanski vojni. Skupno je bilo kar milijon žrtev.

Foto: wikimedia

11. Jean Kambanda, Ruanda (1994) – plemenska diktatura. Čeprav je bil le eno leto na oblasti, si je umazal roke z 800 tisoč žrtvami.

Foto: youtube

12. Saddam Hussein, Irak (1979–2003) – diktatura. Husseinov režim je terjal 600 tisoč življenj, predvsem šiitov, Kurdov, Kuvajtčanov in političnih nasprotnikov.

Foto: wikimedia

13. Josip Broz Tito, Jugoslavija (1945–1980) – komunistični režim. Tito ima krvave roke za 570 tisoč življenj, predvsem političnih nasprotnikov.

(Foto: Twitter/@miro5ek)

14. Benito Mussolini, Italija (1922–1945) – fašistična diktatura. Mussolini je za seboj pustil 250 tisoč žrtev, predvsem Etiopijcev, Libijcev, Židov in političnih nasprotnikov.

Foto: wikimedia

15. general Francisco Franco, Španija (1939–1975) – fašistična/vojaška diktatura. Ubil je 35 tisoč ljudi, med njimi največ političnih nasprotnikov.

Foto: wikimedia

16. Fidel Castro, Kuba (1959-2006) – komunistični režim. Diktator, ki je umrl lanskega novembra, je za seboj pustil 30 tisoč žrtev, večinoma političnih nasprotnikov.

Foto: epa

17. Bašar Al Asad, Sirija (2000–) – diktatura. Odkar je na oblasti, strokovnjaki ocenjujejo, da je dal pobiti med 25 tisoč in 30 tisoč ljudi, predvsem političnih nasprotnikov.

Foto: epa

18. Ayatollah Ruhollah Khomeini, Iran (1979–1989) – islamistična diktatura. Khomeini je dal v času svojega vladanja pobiti 20 tisoč ljudi, predvsem političnih in verskih nasprotnikov.

Foto: wikimedia

19. Robert Mugabe, Zimbabve (1982–) – diktatura. Življenje je zaradi njegove diktature izgubilo 15 tisoč ljudi, predvsem političnih in plemenskih nasprotnikov.

Foto: wikimedia

20. general Augusto Pinochet, Čile (1973–1990) – vojaška diktatura. Za seboj je pustil 3.000 žrtev, največ političnih nasprotnikov.

Foto: wikimedia

Marjanca Scheicher

 

 • AlojzZ

  Gospa Marjanca! Kdo je to štel? Zahtevam, da se ga kaznuje! V nemški reviji Bild so Titu prešteli žrtve in sicer našteli okoli milijon ter ga uvrstili na 10. mesto. Zahtevam popravek in odstop odgovornega!

  Trinajsti? Pa še kaj! Naš Tito je med prvo deseterico! IN KONEC BESEDI!

 • althar

  Po Curtoisu je Brozova bilanca trupel okoli milijona, kar ga uvršča v prvo klavsko deseterico. Maršal Smrt.

 • vsemojebabe

  Sramota za novinarski ceh je direktno prepisovanje z interneta brez navedbe vira. Teh lestvic o največjih morilcih vseh časov je na internetu kar nekaj in niti dve se v celoti ne ujemata med seboj. Namesto, da prepisujete in tako kradete denar Novi24TV, bi ga lahko pošteno zaslužili z raziskovalnim naovinarstvom, ki ga v Sloveniji nujno potrebujemo. Seveda pa je treba za tak način novinarskega dela tudi kaj narediti, ne samo prepisati.

 • francelj3

  “… ki jih je dal pobiti po njegovem komunističnem prevzemu oblasti” Za sveto božjo voljo, očitno na tem portalu niste samo nepismeni oz. nedošolani, ampak tudi Neslovenci. Pravilno bi bilo “… ki jih je dal pobiti po SVOJEM komunističnem prevzemu oblasti”.

 • francelj3

  Stalin je bil zagovornik svojega režima? Potem pa nič hudega, tudi Hitler, broz, barbika in ostali so zagovarjali ali zagovarjajo svoj režim:) Kulake je izgnal iz svoje zemlje? No, no, potem ko so bili že v zemlji, jih je pustil tam. Pravilno: kulake je izgnal z njihove zemlje. Subjekt stavka je Stalin, ne kulaki, zato je tako.

 • if

  Različne lestvice ponujajo različne vrstne rede diktatorjev po kriteriju “odgovoren za massovne likvidacije”.
  Ne glede katera od teh je veljavna, članstvo na taki lestvici izpostavlja največje izmečke človeštva.

  Tito in njegovi uradni kolaboranti v času do Barbarosse: Stalin, Hitler, Mussolini.
  Takrat so vsi omenjeni izmečki složno razbijali Evropo.
  Hitler, Stalin in Mussolini v obliki neposrednih vojaških agresij!
  Tito v obliki molka, ko sta Hitler in Stalin razbijala Poljsko, ko je Hitler razbijal VB in Francijo in ko sta Hiteler in Mussolini razbijala Kraljevino Jugoslavijo in Slovenijo.

  Tito je masovni in hkrati največji na Balkanu rojeni morilec!

 • Antonius

  Kdo jih je več, kdo je bil boljši-uspešnejši, do kam je na rang lestvici priplezal s svojim morilskim matranjem je pa zares povsem deplasirano.
  Morilec je morilec pa, če tudi jih je umoril manj kot deset od milijona, kar se po Stalinu obravnava kot statistika.
  Pogled s kitajskega zornega kota je število umorjenih v rajnki Jugoslaviji v primerjavi z njihovimi umorjenimi skoraj povsem nezanimivo. Pa je res mogoče med seboj primerjati in rangirati statistiko umorjenih?
  “Samo” 180 umrlih v letalski nesreči na Korziki je do temeljev pretreslo celo Slovenijo. Skoraj vsaka občina bi zgubila občana, če umrle razdelimo statistično.
  570 tisoč umorjenih je strahotna morija majhnega naroda in pri tem je povsem nepomembno, na katero mesto uvrščenih se je uvrstil njihov morilec Tito.
  Svetovne lestvice morilskih uspešnežev ga vodijo pod številko 13 v jugoslovanski ligi morilcev je pa JOSIP BROZ – TITO daleč na prvem mestu.
  Tito je največji jugoslovanski in slovenski morilec pa, če se ZZB in preimenovana slovenska partija še ,tako trudita dokazovati, da ni.

  • dob

   Antonius, tole da se trudijo dokazovati, da Tito ni morilec, je odprto za diskusijo.
   Prvo leto osamosvajanja so tiho. Sram jih je.
   Drugo leto vidijo, da jim nihče nič noče.
   Tretje leto rečejo, da ima lahko vsak svojo resnico!
   Nato mahajo s svojo resnico, ker so si izborili usegliharstvo resnic.
   Naslednje leto je njihova resnica v sedlu. Druge resnice so najprej tolerirane, nato napadene. V naslednjem letu so prepovedane. Ostane samo njihov resnica.
   Potem pa….
   Potem so pa ponosni na morilca in umore! Oni vedo, da je Tito bil morilec in ves čas so bili nanj ponosni, ker je moril brez usmiljenja. Iztrebljal je sovražnike režima na vse možne načine: z izganjanjem iz države, z oviranjem pri iskanju zaposlitve, z discipliniranjem in nato še z umorom, če ni šlo drugače in se mu kdo ni hotel ukloniti.

   To, da je bilo v začetku koga sram, da je delal za UDBO, je zdaj le še spomin na čas, ko jih je bilo strah pred vzpostavitvijo normalnega pravnega reda. Zdaj tega strahu ni več in je delo za UDBO pravzaprav njihova izkaznica pripadnosti ideji ubijanja političnih nasprotnikov. Kako gre to skupaj s pojmom večstrankarske demokracije pa pojma nimam. Pač ne gre.

   Zdaj smo v fazi: Pa kva pol!
   Nikogar od njih ni sram, da je Tito eden največjih morilcev vseh časov. Na to so ponosni.
   Njegov lik porivajo pred sabo in ga uporabljajo kot grožnjo nasprotnikom diktature komunizma!

   Slovenija je tujini dolžna 32 milijard evrov. Izgovor, ki smo ga že slišali (zakaj so nam pa posojali, saj so vedeli, da dolga ne bomo vrnili) je še uporaben. In zmeraj bliže je.

   • Anton

    to da zagovorniki največjih morilcev ki jih je nosila mati Zemlja,očitajo Cerkvi križarske vojne in ostalo je prvovrstno licemerstvo, ki kaže stanje duha.

   • Antonius

    Dob, Tita branijo zato, ker bežijo pred priznanjem, da preimenovani in s hostarji združeni niso nič manj krvavi, krivi.
    Danes te morilce samo po sili razmer sem in tja po potrebi izpostavljam in komentiram. Pomembnejši od tega morilsko kleptomanskega gnoja so mi volivci.
    Človek preprosto ne more verjeti s kakšnimi debili se pred stojnico,kjer pomagam zbirati podpise za referendum, srečujem.
    Za vso nesrečo, ki jo že 20 let dela izvoljeni parlament in njihove novoksihtne vlade se imamo zahvaliti vsem tistim, ki jih nagovarjam k podpisu, a NE podpišejo, pred stojnico.

    Kar si zapisal je odličen povzetek vzrokov za sranje, zaradi katerega smo kjer smo.
    Tiskanega na listu A4 papirja bi ga morali raznosti po vseh poštnih nabiralnikih širom Slovenije, da bi se morda vsaj komu “prižgalo”!
    Kdo je navsezadnje kriv, če volivec lopovu že 20 let omogoča, da ga /nas/ krade?

   • Pepino

    Popolnoma se strinjam s tabo

   • rrrrr

    Izraza, vrhunsko zapisano, se mi zdita preskromna.

    • dob

     hvala za razumevanje in podporo, prijatelj rrrrr!

   • Lustrator

    Bravo dob, užival sem v branju vse od prve črke do zadnjega ločila. Tisti redki funkcionalno pismeni komunisti pa morajo ob branju trpeti kot bi jih drl iz kože, saj si zadel v sami JEDRO njihove zločinske samoprevare.

  • Anton

   glede na populacijo Tito sodi kar med prve 3 če ne še kam višje

   sarkazem press

 • Jožef

  Zanimivo, od vseh naštetih je zapovedano sovražiti le Hitlerja in ga po diktatu imeti za največje zlo človeštva. Zanivivo je tudi, da med vsemi temi hudodelci ni angloameričanov. Torej slednji le niso tako slabi, kot jih radi prikazujejo slovenski levičarji. Torej, levi, zakaj ste takšni častilci zla nad človeštvom ????

  • Levicar nikoli! … in hetero

   Kot zanimivost: se danes je v britanskem zakonu zapisano, da so med 2. sv. vojno zakrivili vojne zlocine samo Nemci. Toliko o nepristranskosti Zahoda, njihovemu sodstvu in zidovskim medijem…

  • Lustrator

   No ja, resnici na ljubo, bi si nečastno mesto na lestvici zaslužil tudi Churchill, saj je (sicer posredno, a vseeno) odgovoren za vzpon Tita in Stalina, ki bi ju morali skupaj s pripadniki takoj ob kapitulaciji Nemčije “spucati”, če bi mu res šlo za svobodno Evropo in demokracijo.

 • milanček

  kučanovi idoli, prijatelji!

  • Levicar nikoli! … in hetero

   Ko Kurcman zagleda Titeja, mu do polovicke nabrekne…

 • karpelec

  Vsi so imeli nekaj skupnega; slo po oblasti in na poti do nje so krčili prepreke.

  • Anton

   3/4 od teh pa je komunajzerjev

 • Hun

  ni kriv sistem kriv je sindrom bozanstva pri cloveku ki ga nosi v sebi vsak moski…

 • David Lokatos

  HVALA JANEZ JANSA,DA SI NAS RESIL ZA VEDNO TISTE GNJUSNE RDECE ZVEZDE! SLOVENCI TI BOMO VECNO HVALEZNI!

 • totex39

  Nekaj pa je kljub temu nerazumljivo vse te podatke o morilcu Titu, dašnja mladina lahko prebere na internetu, ampak ga nekateri kljub semu prav bolano častijo in to je lahko kar zaskrbljajoče.

 • tasilo

  Manjka romunski komunistični diktator Nicolae Ceausescu.

 • Slovenec

  ŽIVEL JOSIP BROZ TITO!! SMRT FAŠIZMU IN JANŠIZMU!

  • Ros

   Ti si nor psihopat. Javno pozivaš k nasilju, sovraštvu, nestrpnosti in celo umoru. Poveličuješ brezsrčno nasilje, za dosego oblasti in protipravne koristi. Jaz sem bil zraven pri enem od teh umorov in pri večih primerih mučenj, ki so jih izvajali agenti udbe. Niso trpele samo žrtve ampak tudi storilci dejanja, ki so bili pogosto tudi sami ustrahovani in sankcionirani, če niso izvajali političnih umorov ali zgolj umorov iz koristoljubja. Večini se je zmešalo (tako kot tebi), so se zapili in celo življenje živeli v neizmernem strahu. Popolna beda od življenja so naredili, za svojo noro oblast in nakradeno premoženje. V kakšnem drugem prispevku boš udrihal čez Adolfa Hitlerje. To kar so ustvarili komunisti je povsem primerljivo z njegovimi koncentracijskimi taborišči. Le da so nacistična taborišča zaprli leta 1945. No ja, zaprli so jil le v zahodnem demokratičnem svetu, komunisti pa so takrat začeli z pravo gradnjo taborišč in gulagov. Ukaze je dajal ravno Tito in ozek krog okoli njega.

   Ljudje, ki slavijo množične morilce so tudi v demokratičnem svetu. Tam se jim reče nori psihopati, satanisti ipd. Oblast jih nadzoruje in zdravi. Tam morilce zaprejo v zapore.

   Ti si resnično nevaren čaln naše družbe. Upam da se zdraviš, ali vsaj razmišljaš o tem.

 • Slovenec
 • Goran Hvala

  Pinochet pravi angelcek…vendar stevilka ni prava…ce je model spucal vse komuniste in preprodajalce mamil…no po vecini…pa jih ni blo sam 3000…
  Pa kako jih je tito sam dobrih 500 tisoc ce na vasih tabletah pise miljon in nekaj stotisoc…kdo zdej laze?..wiki al nova?

 • Slovenec

  195,035,000 pobitih ljudi v imenu religije …. in vsak dan lahko mirno prištejemo še kakšnih 100 zraven.

  https://www.reddit.com/r/atheism/comments/33tofh/how_many_people_have_been_killed_in_the_name_of/

 • Slovenec

  LAŽ JE NESMRTNA DUŠA JANŠIZMA!

  • Olga

   Pravilno: Janez Janša je demokrat, pokončen in zaveden Slovenec, zelo cenjen doma in v tujini!
   Laž pa je nesmrtna duša komunizma!

 • Slovenec

  Madeleine Albright:” 500.000 mrtvih iraških otrok je cena, ki je vredna …”

  https://www.youtube.com/watch?v=omnskeu-puE

  • Ros

   Ko je Nemčija kapitulirala leta 1945, se je vojna končala. Sledila je mirovna pogodba.

   Komunisti pod vodstvom Josipa so se bojevali proti lastnemu narodu. Vi ste navadni stanisti in kriminalci.

   • Slovenec

    Ko je Nemčija kapitulirala leta 1945 so ZDA nadaljevale vojne po vsem svetu in do danes pobile več kot 20 milionov ljudi.

 • Slovenec

  “Ne štejemo trupel.” – ameriški general Tommy Franks.

 • Aron

  US Has Killed More Than 20 Million People in 37 “Victim Nations” Since World War II

  Torej Nixon, Truman, Carter, oba Busha, Clinton, Obama, Trump, in ostali ‘voditelji svobodnega sveta’..

  • Levicar nikoli! … in hetero

   Problem je, da Amerika neti vojne za Zide, ker Zidje drzijo Ameriko za jajca. Zalostno je le, da Americani to vedo in kljub temu nesmiselno umirajo za Zide in ne za neko svobodo in demokracijo.

  • Lustrator

   Daj dodaj še “unarmed” ali “innocent”, da bo manipulacija še bolj sprevržena.

 • Slovenec

  Geoge Bush je samo v Iraku pobil več kot pol milijona ljudi. Zakaj ga pa ni na tem seznamu?

  • slosin

   A je tebi jasno, kakšna je razlika med diktatorjem in demokratično izvoljenim predsednikom neke države, ki ne pobija svojih ljudi?

  • Lustrator

   Se ti tako zelo smili Sadam in njegova vojaška hunta, da objukuješ njihove padle? Si pa predstavljam, da mora biti kar težko živeti brez svojih totalitarnih idolov in si pač iščete ostale nadomestne očete v raznih Aassadih, Saddamih, Erdoganih, Putinih. Bolj pomilujem kot obsojam pravzaprav.

   • Slovenec

    Smilijo se mi pobiti civilisti, ovca politično obremenjena.

    • Lustrator

     Civilisti, ki jih je sistematično (torej namenoma!) pobijal in mučil v zaporih Saddam pa ne? Pobiti civilisti so žalostna realnost vsake vojne, nekaj povsem drugega pa je, če so civilisti glavna tarča. Saddamu so bili, Bushu pač ne, saj niso vojaški misiji v ničemer koristile, le škodile.

     Zdaj pa se vprašaj še enkrat kdo je tu politično obremenjen.

     • Slovenec

      V čem je razlika med Saddamom in Bushem, ovca?!

 • Slovenec

  Bilo je 27. junija 1991. »Na uradni prvi dan vojne za Slovenijo. Helikopter gazela SA 341, serijska št. 664, je nad ljubljansko Rožno dolino izginil v ogromni črni gobi dima. Proglasili so ga za sovražnega, pozneje izvrgli, da se je primerila napaka – mitomanska sla ‘ljudi na položajih’ je nato zdržema klesala lažno propagando, sprenevedanje in glušeči molk.«

  Raketa je helikopter zadela v rep. Razklal se je na pol in v dveh delih je tudi padel na tla – raztros kruha, ki ga je Toni Mrlak prevažal je bil od 150 do 200 metrov. Kot so avtorici knjige Skrito povelje, Dragi Potočnjak, kasneje povedali piloti, je Toni Mrlak, ker je bil takšen človek, v zadnjih trenutkih v predsmrtnem boju helikopter usmeril tako, da ni padel na hiše. Cisterna z gorivom je bila polna. Gorelo je še pol ure.

  In potem je začelo deževati.

  Dragica Potočnjak:”Hotela sem razkriti »skrito povelje«, do katerega ne bi smelo priti. Ukaz za sestrelitev brez izjeme vseh helikopterjev JLA, torej tudi gazele, ki jo je pilotiral Toni, spada v niz še drugih »skritih povelij«. Eno od njih je zadnje čase precej medijsko izpostavljeno »skrito povelje« Janeza Janše o napadu TO na tri največje vojašnice JLA v Ljubljani.”

  • Olga

   Pravilno: Merlak je pripadnik sovražne vojske! S Slovenijo nima nič! Bil je kalkulant, tako kot večina Srbov v Sloveniji! Niso verjeli v samostojno Slovenijo!
   Sestrelili so ga, ker je preletel varovano ozemlje – po naročilu predsedstva Slovenije!

   • Slovenec

    LAŽ JE NESMRTNA DUŠA JANŠIZMA!

    • if

     Sodišče je dokončno opravilo s primerom Merlak tako, da rezultat ustreza resnici in slovenski demokraciji.
     Rezultat sodišča ne ustreza gonjačem afere Merlak, ne ustreza nedemokraciji!

     • Slovenec

      Od kdaj pa vi janšisti verjamete v slovenska sodišča? … lol

     • Pepino

      Članek o največjih morilcih 20. stoletja, ti BEDAK pa o Janši!

    • slosin

     Janšizem ni noben ‘izem’, je bolezen levičarjev, ki je neozdravljiva…

   • Primoz Papez

    Dej olga ne klobasej neumnosti ..Janša je dobro vedel da misli prestopit v TO.poglej si njegovo izjavo …Janez je navadna ovca ker spreminja izjave..
    Hotel je prikazat svojo moč.
    Če bi vsi poveljniki v TO upoštevali njegova navodila bi bilo vSlo. zelo hudo….

 • if

  TITO, uzurpator oblasti, vso je imel in uničil državo SFRJ.
  Totalitarist, uzurpatorski nespopsobnež in morilec!

 • Slovenec

  Four Million Muslims Killed in US-NATO Wars: Should We Call It Genocide?

  http://www.globalresearch.ca/four-million-muslims-killed-in-us-nato-wars-should-we-call-it-genocide/5470424

 • Fogglof Tunnek

  Same laži Nova24tv… Preverjeni laži !!!

  • Levicar nikoli! … in hetero

   Ali zanikas, da je zaradi tita bilo umorjenih na desettisoce ljudi??

   • Slovenec

    Ali zanikaš, da so zaradi Janše tudi bili umorjeni ljudje?

    • Levicar nikoli! … in hetero

     Jebi se!

    • slosin

     Ali lahko potrdiš, da je Bush pobijal zaradi ideologije lastni narod, tako kot Titek in njemu podobni diktatorji…

     • Slovenec

      Ne zaradi ideologije ampak zaradi nafte …. še 100X slabše.

     • slosin

      kaj jemlješ, da si funkcionalno totalno nepismen, ker daješ totalno bebave odgovore…?

    • slosin

     Ali poznaš razliko med umorom in ubojem…? A zdaj mu podtikate že umore….sprevrženci..

  • slosin

   No, to, da ga niso dali na 10. mesto, je mogoče res laž in hudo potvarjanje zgodovine….

 • Pepino

  Mislim da delate Titeku krivico in ga postavljate #šele# na13 mesto. On sodi med 10 največjih morilcev.

 • Demonkrat

  Tito je sejal smrt pregon revščino bedo ,žalost zaostalost ….komunizem pač

 • Slovenec

  LAŽ JE NESMRTNA DUŠA JANŠIZMA!

  • Levicar nikoli! … in hetero

   Rece en ogaben komunajzar in s tem da svojemu komentarju pravo tezo puhlice… Idiot!

  • xtc

   Mislil si na KUČANIZEM;tITOIZEM;KOMUNIZEM INSOCIALIZEM_PA TI KARNAPREJE MOKRE MISLI IN SANJE UHAJAJO k JJ SAJ VEMO SA LEVAKE SEKSUALNO VZURJA STE PAČ IZPRIJENCI IN IZTIRJENCI TUDI ZGODOVINA VAS KAŽE TAKO:

   • Slovenec

    Janšizem je militantna oblika neo-klerofašizma (slengovsko: katolibanstva), prilagojena na politične razmere sodobne samostojne Slovenije. Zavzema se za popolno prevlado borbenega katolicizma, ki korenini v 30-ih in 40-ih letih 20. stoletja, v slovenskem prostoru, slednjega popolno politično in ekonomsko podrejenost interesom ZDA in EU, neoliberalno razgradnjo socialne države ter stekli, a anahronističen anti-komunizem, pri čemer se s strani janšizma pod ”komunizmom” razume vse in vsakogar, kar nasprotuje prej omenjenim tendencam janšizma, ne glede na dejansko politično ali drugo nazorsko opredelitev.
    Janšizem je avtoritarna ideologija, ki prisega na kult nezamenljivega vodje, agresivno konfrontacijo s konkurenčnimi ideologijami ter tudi s preveč samostojnimi tendencami znotraj lastnega tabora…

    • Levicar nikoli! … in hetero

     A ves kaj je pri tvojem sranju najbolj smesno?!?! Da sam celo verjames temu, kar pises. Mentalni invalid si. Dusevni bolnik. Inteligencna pokveka. V glavi imas drek!

 • Fogglof Tunnek

  Koliko je Janez Janša na skrivaj prodal orožja bifši jugi…in koliko je ljudi umrlo zaradi tega orožja? A se zavedati, da je bil JJ trgovec smrti?…Torej k temu seznamu spada tudi Ivan Janez Janša !!!… Poglejte si toto fotografija “Al Capona” :

  https://www.google.si/search?q=janez+jan%C5%A1a+foto&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwjClNvN65nUAhWPPFAKHf76D6gQsAQIJQ&biw=1366&bih=638#imgrc=NVg-guTuXIqyvM:

 • Demonkrat

  Komunizem je antislovanski režim.

 • Fogglof Tunnek

  Dejstvu je, da je Janez Janša v začetku devetdesetih prodajal orožje Hrvački ter Bosni in Hercegovini, da so bile v igri ogromne fsote pokojnih nemških mark… po novem tečaju okoli 300 milijonof… in da je večji del teh 300 milijonof pristal namesto v slovenskem proračunu tam, kjer kjer ne bi smel!!!… Kdo nonstop kupuje z denarjem neznanega izvora???… Jas že ne.

  • Levicar nikoli! … in hetero

   Odgovori na vprasanje, pizdun posran!

   • Fogglof Tunnek

    Čuj gejček…ti “pičko” razbijem…tak po haloško?… Boš si čreva domu neso…v šurcu…

    • Levicar nikoli! … in hetero

     Ej, kozojebec pijani, sej bi ti rekel, da pridi in probaj, pa vem, da se bos spet posral in se bom spet vozil zastonj na uro gledat. Tele strahopetno! Odgovori na vprasanje, ki sem ti ga postavil malo nizje, pederast usrani!

     • Fogglof Tunnek

      Pri Treh ribnikih v Maribori… kdaj češ???

     • Levicar nikoli! … in hetero

      A za to, da bom spet tam na uro gledal, ker bos ti ves posran v tvojem hajzlcu creva praznil?!?!? Sej nor sem, neumen pa tko kot ti budala nisem, da se bom dvakrat nekam zastonj vozil, ceprav bi ti bil velik uzitek goltanc ven potegnit. Ga ne bi prvic…

     • Fogglof Tunnek

      Kuram z odsekanimi glavami ni teško goltanca vun vlečti… Vem pa tudi to, da nisi budala, da bi prišel na kraj ker bi dobil strašno batino…bit bi bil kot kristus!!!

     • Levicar nikoli! … in hetero

      Sanja pijancek o batinah. Tako si neznaten, da bi se posral, ce bi te jaz samo grdo pogledal… Dej spizdi, pijandura usrana!

  • slosin

   Kolk pa je novi tečaj pokojne DM, bimbo…Vprašanje pa je, ja, od kod JJ denar za nov akumulator…

 • Fogglof Tunnek

  Čujte, prvi ki je odkril afero z Janševim orožjem je bil Brane Praznik, v času Jugoslavije nepomembni referent splošne narodne obrambe… Koliko je 300 milijonof mark v človeških življenjih… nam je danes strašno pomembno, kje je fsaka od teh 300 milijonof mark, nas pa pretirano ne zanima, kje, v čigavem tilniku so pristali fsi tisti silni kalibri, ki so bili za ta denar prodani “trgovcem s smrtjo”.

 • Olga

  Z orožjem sta trgovala Milan Kučan in Jelko Kacin! Kdaj bo Kučan vrnil denar od ukradenega orožja teritorialne obrambe in odgovarjal za svoje zločine nad Slovenci?!

  • KIKI

   Kučan je postal pobožen in se je odločil , da bo za svoje
   barabije in svinjarije odgovarjal na “Sveto Nikolovo” !

  • Primoz Papez

   Samo ti izgleda ne veš da je orožje preprodajal Janša..
   Kaj bi vi brez udbe in Kučana…

 • Fogglof Tunnek

  Janez Janša je svoj čas kot minister za obrambo po letaliških hangarjih sprejemal priučene hrvačke in bosanske oficirje, salonske vojskovodje, umazane gverilce, razne propalice, hohštaplerje, tihotapce in druge visoke odposlance svojih balkanskih kolegof, trgofcef s smrtjo, ki so pred njim… kot v kakšnem poceni akcijskem trilerju… iz zaboja potegnili naoljene in konzervirane kalašnikove ter zadovoljni odpirali aktofke, polne svežnjef po 500 in 1000 mark…Janša je fse pobasal v svoj žep!!!

 • Olga

  Živel Janez Janša, Slovenski osamosvojitelj, domoljub in borec proti zločinskemu komunističnemu totalitarnemu sistemu!

  • Primoz Papez

   Blablabla…
   Diler orožja…

   • Levicar nikoli! … in hetero

    Bla bla bla je to, da je diler orozja, ker mu komunajzarji ali ne zmorete, ali ne znate ali pa nimate cesa dokazat! Ko boste kaj dokazali, bo pa Jansa diler orozja! Prej je pa to samo vas komunajzarski bla bla bla!!!

    • Primoz Papez

     Zaporniki na Dobu so izjavili da je bil Janša res nedolžen….

     • Levicar nikoli! … in hetero

      Idiotski odgovor komunajzarskega idiota!

 • Olga

  Smrt komunizmu, svoboda narodu!

  • Primoz Papez

   Smrt Janšizmu svoboda narodu….

 • Olga

  Vzeti priviligirane pokojnine in ostale privilegije zločincem!

  • Primoz Papez

   Kot prvo vzeti čin bg.generalu Krkoviču ker je predstavljanje z lažnim činom kaznivo…ta čin v slo. Vojski ne obstaja…
   Vzeti veteranski dodatek njegovemu sinu in ostalim parazitom ki vojne za slo. od daleč niso videli

   • ogledalo

    Takih “veteranov” je danes zelo veliko. Zaradi deset dni strahu še nisi vojni veteran.

  • KIKI

   Tudi, če jim vzameš te priviligirane pokojnine, jim kaj dosti ne
   škodiš, saj majo bajne “udbovske” rezerve v oazah obilja in miru!

 • Fogglof Tunnek

  Čujte, za časa naše 10 dnevne vojne, so nas pacifašisti in nacifisti prepričali, da je to pred našimi očmi uprizarjala slavna zgodovina ter da je bil privilegij živeti to zgodovino!?!?… Janez Janša in ostale kvazi oficirske oprode so nam govorile, če je kdo ni preživel, je bila to majhna cena za nas, ki smo jo preživeli. Tristo milijonof tam, tristo milijonof tu, to je bila cena svobode in ne bomo gledali na fsak pfenig, učbeniki o tem tako ali tako ne pišejo… Šurc in Zgaga sta fse natančno opisala v svojih knjigah…dokazala Janezovo trgovino z orožjem…samo v naši gnili državi z gnililm ustavnim sodiščem je fse zastaralo… Pač Slovenijastan !!!

 • Olga

  Slovenska osamosvojitvena vojna je bila častno dejanje! Hvala vsem osamosvojiteljem, predvsem pa tistim, ki se še danes borijo za demokratično in svobodno Slovenijo!

  • Primoz Papez

   Hvala Olga..

 • Olga

  Tito je zločinec! Kučan je zločinec! Komunizem je zločinski sistem!

  • Primoz Papez

   Janša je zločinec…

   • Levicar nikoli! … in hetero

    Dokazi??? Kje imas dokaze, pizda ti materina??!?!?!

    • Primoz Papez

     Ovca Janšina.. dokaze je pa janša uničil v papirnici Količevo…

     • Levicar nikoli! … in hetero

      Se enkrat, idiot, kje imate DOKAZE?!?!?!?! Ker ce bi jih vi komunajzarji imeli, bi lahko Janso dali sedet! Ker jih NIMATE, je Jansa zunaj!!! Vse ostalo je tipicno komunajzarsko gobcanje!

     • Fogglof Tunnek

      Fsi dokazi so natančno opisani v Trilogiji Šurca in Zgage… Kapish oproda klero-fašistična???

     • Levicar nikoli! … in hetero

      Trilogijo si vtakni v rit! Ni cudno da si levuharski rdecuh, ce si tako totalno zabit! Dokazi bi morali biti v obsodbi, ne v neki trilogiji, ki je enaka Mikijevemu zabavniku!!!

     • Fogglof Tunnek

      Fse je v Slovenijastanu zastaralo… Torej, Janša je de jure nedolžen, de factu pa krif!!!… A razumeš razliko zarukanec SDS-of?

     • Levicar nikoli! … in hetero

      Tvoji zabitosti resnicno ni meja!!! In zakaj ste pustili, da je sodba zastarala?!?!?!?!?!?!?! Ker nimate dokazov niti za povohat! SDS je pa zame prevec mevzast, premalo desnakarski. Ce bi bilo po moje, bi vam rdecuhom in levuharjem naredil zivljenje pekel na zemlji!

     • Jovo Jamnica

      Saj ni čudno, če kaki neopredeleni čita tote ausdruke. Saj so pristaši SDS še hujši, ko sami člani stranke… si misli in se čudi…

     • Levicar nikoli! … in hetero

      A to mislis, da se cudijo kadar psovke letijo proti levi strani?!?! Ker kadar letijo odvratnosti proti desni strani, se seveda ni kaj cuditi. Ogabnost je za levuharje samo po sebi umevna!

     • Jovo Jamnica

      Nisn govoro o psofkah, anpak o:
      SDS je pa zame prevec mevzast, premalo desnakarski. Ce bi bilo po moje,
      bi vam rdecuhom in levuharjem naredil zivljenje pekel na zemlji!

     • Levicar nikoli! … in hetero

      Seveda! Razumljivo! Ce sem pa bolj radikalno desni, kot SDS! Nic nenavadnega!

     • Jovo Jamnica

      No, končno si zastopo. Maš pa dugo lajtngo. No, tut to je značilno za pristaše SDS.

     • Robert

      Ti levuhar smrdljivi ogabni. Vidiš samo tisto ,če leti iz desne kak pikanten komentar zoper levuharsko drhal. Ko pa levuharji žalijo desničarje, si pa tiho in sev podlo smehljaš v svoji podganji luknji. Podlež ti podli.

     • Jovo Jamnica

      Jas bi rat, da bi mi desničari, bli bolši od levakov. Jas nisn fseglihar.

     • Robert

      Zakaj pa nikoli tunneku in njemu podobnim idiotom ne repliciraš, ko žalijo desničarje vse povprek? Zato, ker se z njimi strinjaš. Samo so oni vseeno boljši od tebe ,ker vsaj jasno in glasno povedo o svojem političnem nazoru, ti pa samo hinaviš in na prikrit način izražaš svoja prepričanja in podporo levuharski svojati. Začni enkrat pisat jasno in nedvoumno in na jasen način izkaži svoja prepričanja.

     • Jovo Jamnica

      To enostavno ni res. Tuneku sem večkrat repliciral. Vprašaj ga!

     • Levicar nikoli! … in hetero

      Ja, ce mi to ti reces, vzamem kot compliment. Deal??

     • Primoz Papez

      Izgleda da ne veš koliko dokumentov se je uničilo v Količevem sem bi zraven…

     • Levicar nikoli! … in hetero

      Si bil ja… seveda si bil…

    • Fogglof Tunnek

     Ka pa pizda tvoje matere? Je fejst raztegnjena? Bosanci so svoje naredili, haa?

     • Levicar nikoli! … in hetero

      Jaz vsaj imam mamo, tebe sta Tito in Kardelj naredila v Kurcmanovi riti!

     • Fogglof Tunnek

      Ja, samo tvoja mama ne ve kdo je tvoj bosanski foter…hahahahahahaha… si pač pankrt…

     • Levicar nikoli! … in hetero

      To ne spremeni dejstva, da si titov in kardeljev polizdelek, ki ga je kurcman posral na svet.

     • Fogglof Tunnek

      A je boljš biti Titof, Kardeljef in Kučanof polizdelek…ali sin pijane matere, sobarice v samskem bosanskem domu, ki so jo fsi pofprek nategovali…in lastna mati še ti do gnes ni povedala kdo ti je oče… ker sama ne ve … hahahahahahahahaha …

     • Levicar nikoli! … in hetero

      Kako izgleda kurcmanov drek, lahko vsi vidimo v tvojih komentarjih…

   • Fogglof Tunnek

    Janša je prodajalec smrti…

  • Hribouc

   Z eno besedico. BANDA

  • dob

   Slovenski parlament ima v rokah koalicija komunističnih strank, ki uporabljajo zakone, ki jih sami sprejmejo. Ti zakoni služijo njim.
   Mnogi mislijo, da so pomanjkljivosti v zakonih slučajne. A so v resnici namerne, tja so postavljene z namenom.
   Z zakonodajo potem komunisti streljajo na nasprotnike kot z orožjem znotraj komunistično usmerjenega pravnega sistema, ki brani revolucionarno pravo pred normalnim pravom in uveljavljanjem pravic državljanov.
   Pravica je razumljena kot izključna pravica zmagovalca in maščevalca, ki vse drugo in druge jemlje za svoj plen. Vzpostavil je takšen pravni red, ki mu zagotavlja to “pravico”! Pravica Parazita do parazitiranja.

 • Levicar nikoli! … in hetero

  Cesa je pravnomocno obsojen????

  • Primoz Papez

   Ce pa vsako pošto izgubi potem pa zastara..
   A si ti mogoče fant od fare ne pa hetero???

 • xtc

  Zanimivo prevladujejo predvsem komunisti in socialisti vseh barv vključno z fašizmom in islam:Pregledn Pinochet je v bistvu prava ovčica proti ostalim verjetno pa je narod oddrešil še hujše rdeče morije_čeprav tudi njegovi prijemi nisobili ravno demokratični:

 • Hribouc

  Zelo dobra preglednica za učenje in za pomnjenje generacijam Slovencem.
  Zelo udarno dobro, da malikovalci zločinca JBTita (Stalinovega generala Lebedeva) berejo in v beticah vrtijo številke, ki pomenijo pobite politične nasprotnike, torej nedolžne ljudi.

  Marjanca, z vsem spoštovanjem-dobro je navesti vir podatkov – ali je to Daily mail ali kdo, navedite.

  Številka 570.000 pobitih Jugoslovanov vsekakor ne more biti točna. Milovan Džilas navaja, piše, da je l.1947notr.minister Ranković na sestanku CKZKJ Titu predal poročilo o 620.000likvidiranih, odstranjenih nasprotnikih režima..in, spet neke objave v zadnjih mesecih pišejo o 1.100.000 žrtvah titoizma.

  Dobro bi bilo to materijo do dobra raziskati in obelodaniti resnico, jo objaviti.

  • slosin

   ‘Kroz naše zatvore je između 1945. i 1951. prošlo 3.777.776 zatvorenika,
   dok smo likvidirali 586.000 narodnih neprijatelja’.

   (Aleksandar Rankovič, iz izvještaja u beogradskoj skupštini, Politika, Beograd, 1. veljače 1951.,str.1)

   • Hribouc

    Dober si, dobro podkovan, očitno, kolega.
    A maš podatek tudi koliko je komunizem ljudi pobil / je kriv nj.smrti za obdobje 1941-1945?
    Bo res držalo, da je satan Broz kriv za 1.100.000žrtev revolucije?
    Kdo ve/ima podatke, navedite vire, prosim?

    • slosin

     Mal sem plonkal uporabnika SOC, ki je tukaj pred kratkim objavil te številke. Res pa je, da jih dobiš na INZ. Tam
     so navedeni vsi akterji NOB in koliko jih je kdo potamanil…
     v obdobju od l. ’41 do konca l.46…

     – 31.700 Slovencev so pobili Švabi
     – 5.000 so jih pobili rdečearmejci, pa še verjetno ogromno
     večino od tistih 20.000 z neznanim vzrokom smrti,
     pretežno ljudi, ki so odšli na vzhodno fronto
     – 6.400 je bilo žrtev Lahov
     – 24.500 so jih osvobodili življenja partizani
     – 4.400 Slovencev so pobili Slovenci na napačni strani
     usode – domobranci, četniki, vaški stražarji
     – 1.900 je bilo slovenskih žrtev zavezniških bombardiranj
     – 800 so jih pomorili ustaši.

     Funny, ne? 24.500 partizani, 4.400 “domači izdajalci”. Očitno so bili partizani supermani.
     Aja, večino so jih junaki potamanili 1945. Razorožene…

     • Hribouc

      Well done, man!
      Bom pridal številke od Inštituta / Zverova, ko utegnem; seštevek je okoli 90.000
      če se spomnim prav.
      Noro “osvobajanje” norega naroda.
      Rdeči so res padli v zgodovino plodovitega zla kajnovega rodu!

      Kaj mora to biti noro v Peklu, ali si predstavljate, ljudje?

      Ne, da si izmišljam, poslušal sem vidkinjo Vicko v Medžugorju, ki je v živo pričala, kako jo Jezus popelje v Nebo iz njene hiše na izlet v Nebesa, v Vice in tudi, v Pekel.
      Poslušal sem Jamesa Manjackala, bral sem Čileanko(ne spomnimse zdajle imena, menda Gloria, pričala je tudi v Sloveniji) ki jo je zadela strela in ji skurila srce ! in še nekaj vitalnih organov – videla je Pekel – in se z Jezusom vrnila z novimi organi v zemeljsko življenje …itd, itd, itd.
      Ubogi bedasti in slepi rablji – morilci .najhuje, da do konca življenja tumpasto in trdoglavo, trdosrčno molčijo in s seboj v Pekel odnašajo strahote svojega krvavega in zblojenega tropa! UBOGI LJUDJE!

      Doživel sem čudežna sporočila mojega strica iz Nebes, ki so ga ubili v Hudi jami in lahko vam danes vsem povem – 100% je dejstvo, da nedolžni pobiti živijo tisočkratno čudovito življenje na Nebesih in čakajo obljubljeno vstajenje svojih teles v Novem Jeruzalemu.
      In, žal, njihovi rablji za poplačilo lastnim norostim mesa in nespameti za vekomaj ostajajo v strahotnem in v nepredstavljivem trpljenju.

      Toliko vam, prijatelji, dodajam k zgoraj navedenim številkam! Pošastno na eni in odrešujoče na drugi strani.

 • totex39

  Ne veš kaj je vic stoletja , da verjamete v zlaganega Tita, ki sploh ni ta pravi hahaha.

 • Fogglof Tunnek

  Čujte, kdo je že Balkanski trgovec s smrtjo???…Hrvački trgovec z orožjem Marin Tomulić je fsaj dvakrat v pogovoru za RTV Slovenija spregovoril o fpletenosti Janeza Janše in Igorja Bafčarja v trgovanje z orožjem v začetku 90. let. Dejal je, da je videl, kako je hrvački general Ivan Čermak Janši in Bafčarju izročil torbo z denarjem:

  “Bil sem prisoten, ko sta z avtomobilom prišla Janša in Bafčar. Čermak je fstal s stola, sedeli smo pred hotelom, in šel proti njima in njunemu avtu s torbo in opravil posel. Videl sem predajo denarja!!!”

  • slosin

   …a ta ima rentgenske oči? Jest sem tud enkrat govoru z enim, ki je videl nekoga, ki je šel v Janševo pisarno z diplomatskim kovčkom in je videl, da
   je notri denar… No, na moje vprašanje, ali ima rentgenske oči, je pa samo debelo zinu…

 • ogledalo

  Jebo vas Tito! Pa kučan in janša tut! Še posebi tazadn! SF-SN!

 • Fogglof Tunnek

  Hrvaški trgovec z orožjem Marin Tomulić: “Ne bom pozabil,ko smo ščitili trgovino z orožjem,prenašali vreče in torbe deviz, Lovšin, Zvonar in Krkovič so dnevno kasirali miljonske cifre v devizah,kje je končal ta denar……?Joj, kaj pa govorim,nobenega denarja ni bilo, je Janša že stokrat povedal, da smo vse zastonj dali Hrvatom in Bosancom, če kdo govori drugače, laže.Najbrž sem sanjal, da sem nosil torbe z gotovino v Krkovičevo pisarno, kjer so posvečeni denar šteli in sortirali.”

  • Levicar nikoli! … in hetero

   Ej imbecil, a ves kaj je to, kar si napisal??

   • Fogglof Tunnek

    NE POZABIMO……. (2007 in 2008) – Ob najvišji inflaciji v evroobmočju, ki je občutno zmanjšala življenjski standard državljanof, precednik vlade Janez Janša posmehljivo pravi, da iz smetnjakof gledajo štruce kruha. Obrambni minister Karl Erjavec medtem megalomansko nakupuje novo orožje.

    • Levicar nikoli! … in hetero

     Pizdun, odgovori na vprasanje kot sem ti, komunajzarju, ukazal!!!

     • Fogglof Tunnek

      Preberi si moj novinarski prispevek iz tednika “HALOZE EXPRESS”…boš fse izvedel.

     • Levicar nikoli! … in hetero

      S cim si pisal?? Si vtaknil prst v rit in kracal po stenah??

 • Fogglof Tunnek

  (EKSKLUZIVNO) – MILAN KUČAN NI RAZOROŽEVAL !!!

  PA POGLEJMO KDO JE RAZOROŽEVAL TO…..Naš kleni junak kaplar Glanzkopf edini osamosvojitelj RS je v svoji knjigi PREMIKI na 48. strani zapiše,……. da naj bi JLA že pred poskusom razorožitve nadzorovala več kot 70 odstotkof formacijske in druge oborožitve ter opreme Teritorialne obrambe……..v drugi izjavi pa kaplar izjavlja, da je bilo treba prekupčevati: “To je bila prisiljena zaradi tega, ker je bila slovenska TO na dan, ko je prisegala nova vlada l.1990, skoraj popolnoma razorožena”,,,,pa ja ne da laže. “Razoroževanje TO”….In ker Janša zgodbo o razorožitvi TO nenehno ponavlja, velja ponoviti tudi, da sta z Igorjem Bafčarjem od jeseni 1990 pa fse do pomladi 1991 na Hrvačko pošiljala orožje (predfsem minskoeksplozivna sredstva, ki nam jih je ob spopadih z JLA najbolj primanjkovalo). Domnevno zmotno prepričana, da vojska v Sloveniji ne bo posredovala, sta Janša in Bafčar očitno prva razoroževala TO, potem pa krivdo prelevila na Milana Kučans.

  HALOZE EXPRESS

 • neny

  Statistika. Koliko pa je pomorila demokracija v obdobju hladne vojne. Bodo brale generacije za nami, zmešane ovce.

  • Fogglof Tunnek

   neny, bi ti bila moja ofčka?…Če si seveda baba, in to lepa baba!!!

   • Levicar nikoli! … in hetero

    Rdecuharski primitivizem vsem na ogled…

    • Fogglof Tunnek

     Ne ne, jas sn haloški Don Juan…

     • Robert

      Ti si haloški ritopik in kozojebec.

     • Levicar nikoli! … in hetero

      Rocni Casanova! Osvajas razdrapani deklini, Levanko in Desanko! Ti drkec mali, pijani, posrani!

   • neny

    imaš dva g. … desni fogel ne. .:)

 • Levicar nikoli! … in hetero

  Potrebno je obuditi nacional-socializem, edini pravicni politicni sistem za avtohtono prebivalstvo neke drzave!

  • Fogglof Tunnek

   Ti si avtohton?…z neznanim bosanskim očetom?… hahahahahahahahahahaha …

   • Levicar nikoli! … in hetero

    Veliko bolj sem avtohton, kot si ti zelis! Tolk sem avtohton, da ti gre to dejstvo na jetra! In to je super!

    • Fogglof Tunnek

     Tvoja mama se je nategnila na neznanem kraju, z neznanim bosancem, z neznanim številom fbdof v mednožje… in rezultat???… Povrgel se je @Levicar nikoli! … in hetero … hahahahahahahahahahahaha …

     • Levicar nikoli! … in hetero

      Ne zavidaj mi rojstva! Saj nisem jaz kriv, ce je tebe kurcman posral potem, ko sta mu titej in kardelj po riti sarila!

     • Fogglof Tunnek

      Čuj, kako je tvojemu očetu ime?… Aja, Bosanc…

     • Levicar nikoli! … in hetero

      En na roke narejen rdecuharski drek (ti) poskusa ob zivce spravit nekoga, ki se je normalno rodil (jaz)! hahahaha

     • Fogglof Tunnek

      Aha, že vidim…žifce že maš načete…še malo pa bo moje delo končanu. A zelo tišči kakat ali je to samo hemeroid?…Kakorkoli, bo potrebno dat plenico med noge…

     • Levicar nikoli! … in hetero

      Sem videl ja, kdo je imel plenico med nogami, ko te ni bilo na fight! Pezde posran!

  • Jovo Jamnica

   Nacjonal socjalizem ščuva nacijo proti drugim na nacjonalnem in rasnem temelu. Celo predpisuje, kdo ima idealne predispozicije. In tisti, ki jih ima, postane ne glede na rod, pripadnik izbrane nacije.

   • Levicar nikoli! … in hetero

    In?!?! Kaj pol??? V cem je problem??? A ti pustis vsakemu ciganu prost vstop v tvojo bajto?!?! Ti je vsec, ce se rase mesajo med sabo?? Bi ti bilo fajn, ce bi imel ti recimo pol cigana za sina ali vnuka?? Men ni. Sem zato rasist?? Boli me pajo!

    • Stane

     Ti nisi rasist. Ti si zgolj ubogi v duhu.

     • Levicar nikoli! … in hetero

      Ja, jaz sem ubogi v duhu, ti pa nisi! Srecen??

   • Robert

    Komunizem pa na najokrutnejši način pobija svoje politične nasprotnike in mnenjske voditelje, ki tega zla za človeštvo ne podpirajo. V imenu komunizma je bilo pobitih veliko večje število ljudi, kot v imenu katerekoli druge ideologije.
    Zakaj pa o komunizmu nikoli kritično ne pisariš? Zato, ker ga podpiraš. To se da jasno razbrati iz tvojih komentarjev, če jih človek bere med vrsticami.

    • Jovo Jamnica

     Nič ni treba brati med vrsticami. Jaz sem slovenski rodolub in sem zato trn v peti, tako levim “razsvetlencem”, kakor desnim nacistom. Velja brati kaj iz španske zgodovine dvajsetega stoletja.

     • Levicar nikoli! … in hetero

      Desni nacisti! hahahahahahahahaha Verbalna diareja, totalno!

     • Jovo Jamnica

      Ja, so tudi desni nacisti. Čeprav se čudno sliši.

     • Levicar nikoli! … in hetero

      Nacisti…. to je zaljiva spakedranka Zahoda brez pomena. Tako kot levuharji, rdecuharji, komunajzarji in podobno…

     • Jovo Jamnica

      Sta dve vrsti rodolubov. Eni se borijo za veliko nacionalno državo, drugi pa za identiteto rodu, ne glede na državni okvir. Predstavnik slednjih je bil pri nas Janez Bleiweis.

     • Levicar nikoli! … in hetero

      In oboje je castno!

     • Jovo Jamnica

      Do tiste točke, ko zaradi te časti padajo nedolžne glave!

     • Levicar nikoli! … in hetero

      Oznaka nedolzen je lahko zelo raztegljiva! Samo en primer: ce drzava cefurskemu kriminalcu in parazitu ukaze naj se iz drzave odstrani in tega ne naredi, ampak ga mora drzava prisilno izgnat, on pa se temu fizicno upre, zame to ni nedolzno. V takih primerih lahko, upraviceno, padajo cefurske glave! Nedolzne bi bile le glave drzavnih organov, ki izvajajo ukaz.

     • Jovo Jamnica

      Lahko mi zdaj natrosiš tisoč razlogov, meni so važni samo oni – brez razloga.

     • Levicar nikoli! … in hetero

      Tudi jaz sem proti tistim brez razloga!

     • Robert

      Torej so levuharji zate “razsvetjenci”, desničarji pa nacisti. Zopet si se izdal s tem svojim komentarjem.
      Desnica nikoli v tej državi ni pobijala ljudi zaradi prevzema oblasti ali v imenu ideologije. To je domena tvojih “razsvetljenih” levuharjev”. Kdo je potem torej bliže nacistom?

     • Jovo Jamnica

      Ravno francoska revolucija je naplavila “razsvetljence”, ki so bili prvi levaki. Brez njih tudi nacional socializma ne bi bilo. Pojavijo se tudi prostozidarji…

     • Robert

      Odgovori na moje vprašanje. Kaj sedaj mešaš francosko revolucijo z stanjem v Sloveniji.
      Kdo je v Sloveniji nasilno prevzel oblast in okrutno moril svoje politične nasprotnike? So to počeli desničarji, katere ti imenuješ z nacisti, ali so to počeli komunistični “razsvetljenci”, kot jih ti ljubkovalno imenuješ?

      P.S
      Ker si blokiral moj nickname, ti repliciram pod svojim pravim imenom.

     • Jovo Jamnica

      Baldi, blokiral sem te samo za hec. Trajalo je kakšen dan, nič več. Če nisem prijavljen v disqusu, je blokada brezpredmetna. Torej???

     • Robert

      Ok, bova nadaljevala zvečer ali kdaj drugič. Čakajo me bolj prijetne stvari, ki se jim bom sedaj posvetil, kot pisanje komentarjev.
      Lp.

 • Fogglof Tunnek

  (EKSKLUZIVNO)…Upokojeni častnik Slovenske vojske in nekdanji pripadnik Varnostnega organa Ministrstva za obrambo (VOMO) Brane Praznik:

  “V Kočevski Reki se je v tistih časih usposabljala naša specialna brigada,tam pa se je odvijala tudi trgovina z orožjem. Nek moj prijatelj je nekega dne rekel, dajta fanta, povejta kje je denar. S tem je mislil seveda na Janeza Janšo in Igorja Bavčarja. Pod njunim poveljstvom so v nelegalni trgovini z orožjem sodelovali tudi pripadniki njunih služb,” dodaja Praznik in nadaljuje: “Teh ljudi je bilo toliko, da bi jih težko vse naštel. Nekateri fantje so javno povedali, da so trgovali z orožjem. Recimo Painkiher(op. p. Anton Painkiher, nekdanji vodja obveščevalnega oddelka VOMO in eden najtesnejših Lovšinovih sodelavcev), ki je bil orodje v rokah Lovšina (op. p. Andrej Lovšin, med letoma 1990 in 1994 direktor obveščevalno-varnostne službe obrambnega ministrstva); potem Krkovičevi (op. p. Tone Krkovič, nekdanji poveljnik specialne brigade MORIS), fantje, in tako naprej. Če nič drugega je bilo treba to orožje varovat.”

  HALOZE EXPRESS

 • Fogglof Tunnek

  Brane Praznik: “S prinašalci kovčkov iz osrednje Hrvaške in z Bosanci skoraj nisem imel stikov. Z njimi so nabolj kontaktirali Bojan Babič, Željko Zupanič, Tone Peinkiher, Mate Dragutin … Dragutin Mate, eden izmed vomovcev, je bil, denimo, poleg, ko so imeli sestanek Janša, minister za notranje zadeve BiH Pušina, Alispahič, načelnik CSB Sarajevo, in Hasan Čengić, ki je bil prisoten v imenu obrambnega ministrstva BiH in armade BiH. Sestanek je trajal približno uro in pol, bilo je septembra 1992. Dandanes omenjeni možakarji, nekdanji vomovci, zelo “malo vedo” o gotovinskem trgovanju v MORS.”

 • Fogglof Tunnek

  Upam da Janši, Bafčarju in ostalim lopovom ne bo uspelo uživati stem denarjem, ki so si ga nakradli z prodajo slovenskega orožja. Miloševič, Arkan, Legija…so bili malo večji mafijaši in so jim stopili na prste. Tudi Ivan iz Grosupljega bo slej ko prej prišel pred roko pravice…te pa ustavno sodišče gor ali dol !!!

  • neny

   Zaradi politike se SLO premika po milimetrih. Kriv ni pa nihče, mečejo se samo loparji.
   Stari držijo skupaj ANARHIJO, levi in desni, zato bodo ponovno vstaje mladih…Klin se s klinom zbije.

   • ogledalo

    Skrajni čas je že!

 • Fogglof Tunnek

  Marin Tomulić, francosko-hrvaški posrednik z orožjem: “Janez Janša je kot minister za obrambo Demosove vlade prejel 250.000 dolarjev podkupnine za vsako ladjo orožja, ki je leta 1991 priplula v Luko Koper. Njegovo pričevanje pa je povzel po novi knjigi avstrijskega preiskovalnega novinarja Richarda Schneiderja!!!

  • Levicar nikoli! … in hetero

   Ej, kucanov drek, dokaze proti Jansi pripni in pospremi se s pravnomocno sodbo. Vse ostalo je tipicno levuharsko rekla-kazala. Nic! Kurac od ovce!

   • Fogglof Tunnek

    Je hemeroid že počo?…si že menjal plenico?

    • Levicar nikoli! … in hetero

     Z dokazi na plano, pajac, DOKAZI!!!

     • Fogglof Tunnek

      Je psiha še OK…ali sn ti jo že načel?

     • Levicar nikoli! … in hetero

      Se se! Nadaljuj! Sam ne se razpocit!

 • Fogglof Tunnek

  Čujte, v preiskovalni komisiji Rudolfa Mogeta leta 1999 je Janez Janša priznal, da so na ministrstvu za obrambo pod njegovim vodstvom prodajali orožje tudi za gotovino, vendar dokumentacije o tem denarju Moge takrat ni našel, saj je bil del dokumentacije odtujen oziroma uničen….Andrej Lofšin, takratni direktor obveščevalno-varnostne službe ministrstva za obrambo, ki je v eni od svojih takratnih izjav zapisal, da je “fso dokumentacijo vodil Janez Janša.”… Torej, kdo je uničil dokumentacijo??? No, saj ni teško.

  • Vera

   Samo ” bedak ” ti bom napisala !

   • Fogglof Tunnek

    Budala si ti, ker ne preneseš resnice…kapish???

    • garfi

     ne prenesemo tvojih profesionalnih laži in propagande
     opazujem te levi fašist

   • MižekFiga

    Ja štima, bedak*bedak je bedak na kvadrat in še manipulatorska kučanistična hudoba.
    IN TITO JE MORILEC !!!

  • MižekFiga

   TITO je kvalificiran morilec. To je mednarodna presoja, ki jo Yugonostalgiki ne znate spoštovati in zato EU Slovenijo tiščite med genocidne narode, kot so rusi in srbi. FUJ!

  • MižekFiga

   Ti fogel si pač navaden gravž. Če ti nekateri obljubljajo palico, ti jaz obljubim krepko lato iz najbližnje ograje. Tradicionalni moški posli na gorenjskem. Bolje zate, da se pravočasno odseliš iz EU Slovenije

  • MižekFiga

   Mogetgovo sprenevedanje nima teže, kakor da ne vemo kako usrano rdeč je bil (in je še) komunist Moge. Drnovškova presoja ga ni podprla. Kučan pa še kar dreza in skriva svoje mehiške dolarje !!!

   • domovina mili dom

    Ko je Janša odprl kontejnerje na mariborskem letališču, sta ven skočila kučan in drnovšek. Kučan je pospravu dnar v mehiko. Drnovšek je pa vedel in izjavil, da se bodo za njegovo zapuščino pogrizli.

 • garfi

  Čujte,
  Fogglof Tunnek je poklicni ZL fstajnik in fašist že od leta 2012
  takim so grožnje normalna stvar kot tale
  Fogglof Tunnek • 3 minute nazaj
  Vi kar podpisujte, nič vam ne bo štimalo…fse vam bomo zjebali…
  BILO KUDA, UDBA SVUDA !!!… garfi, opazujemo te !!!

 • garfi

  sami psihopati vključno s podporniki in oboževalci

 • luckyss

  No, dofi in njegovi kolaboranti še vedno premočno vodijo pred “Titejem”…
  ovčke..:)

  • Levicar nikoli! … in hetero

   Za kokr se imas inteligentnega, si en hud idiot!

 • primsek

  Porno keš pička z nadnaravnim Stojkom je pač pripadnica Iznoriškega štetja. S tem se pri norcih štejejo štruce v smetnjakih in leteči sloni, šteje pa jih njen makro in petelin z albanskega grosupeljskega notranjega gnoja

  • Janez

   Aha!
   Ti si tudi ? Imel – težko otroštvo ?
   Kdo?
   Te je pa tako grdo tolkel po glavi, da zdaj tako ubogo pišeš. A kaka ženska? L..r. Janez KOMENDA

  • tramal

   A vlak te je povozu?.No potem moraš biti pa tudi ti proti drugem tiru,da te ne bo še enkrat.

   • Lustrator

    Lepa!

 • ogledalo

  Kaj ko bi se ukvarjali s sedanjostjo in tistimi, ki so nas okradli!! Ti še najbolj kričijo “Držite tatu!”

  • domovina mili dom

   Ja tu je problem. Je Kosu in Praprotniku uspelo pospraviti dokaze iz NLB.

 • domovina mili dom

  Sem se pa krepko uštel. Sem bil prepričan, da je bil Mussolini hujši od titeka.

  • Jurij Musar

   Saj je bil, ampak tile na NOVA24TV imajo svoje podatke. Zraven štejejo tudi tiste, ki so jih pobili domobranci, četniki in ustaši.

   • domovina mili dom

    Verjetno so zraven šteli tudi primere kot so Dražgoše, pohorski bataljon….

 • Janez

  Ja !
  Tole je vse – zelo slabo !
  Ampak – a ni čudno?
  Ti !
  So nesodno morili milione ljudi !
  Današnji
  slo pokomunistični “vodje” – si pa še lastnega ministra? Ne upajo odstaviti !?
  Npr. Pahor, kardelj dr. Cerar. Itd.
  Kako ?
  Neverjetno – “človekoljubni” – so potomci KP in stalih krvnikov – postali. L.r. Janez KOMENDA

 • Valter BraniSlav

  Imeli smo sredo da nam je vladal Tito. Ce ne bi vladal Tito, potem bi vladal Stalin, ki je na glavo prebivalca pobil veliko vec.

  • Olga

   Samo idiot lahko “ima srečo” da živi pod diktatorjem! Srečno v Butale!

  • garfi

   imeli smo kaj ?

  • domovina mili dom

   Še bolj srečne roke bi bili, ko nam od vseh teh ne bi vladal nihče.
   Pod vprašanje, so te na reporterju zbrcali?

 • garfi

  STE ŽE PODPISALI ZA PROTIMAFIJSKI REFERENDUM ???
  PONOVNO NAM ŽELIJO UKRASTI STOTINE MILIJONOV
  TO JE NAŠ DENAR
  tudi stojnice so pred upravnimi enotami
  http://www.publishwall.si/referendumdrugitir
  upravne enote informacije
  http://www.upravneenote.gov.si/

 • garfi

  Pogled, Vili Kovačič o drugem tiru
  https://www.youtube.com/watch?v=BKJKMvekpWU

 • komentiram

  glede na to, da sem delal v Neuvrscenih drzav nimam slabega mnenja o voditeljih, saj so ljudje bolje ziveli kot danes v razsuti drzavi polni demokracije.V zivalskem in cloveskem sistemu mora biti red in tega lahko vzpostavi samo diktator, sicer anarhija zelja in zahtev posameznikov unici vse dobro.
  Tudi SDS ima diktatorja na celu in samo vprasanje casa je, kdaj boste unicili vse kar je bilo dobro v drzavi. Upam da vas cas kmalu skuri v krematoriju!

  • Lustrator

   1. Dobro so živeli tisti, ki so prodali svojo dušo (reševali kožo) s služenjem režimu. Vsi ostali so gnili po zaporih (in jih nisi videl), neoznačenih grobovih (ki jih nisi videl) ali na robu družbe (ki je nisi videl).

   2. “V zivalskem in cloveskem sistemu mora biti red in tega lahko vzpostavi
   samo diktator, sicer anarhija zelja in zahtev posameznikov unici vse
   dobro.”

   Povej mi ENO SAMO državo za katero to drži – torej eno samo diktaturo, ki deluje bolje od najrazvitejših demokratičnih držav. To hvalnico totalitarizmu torej raje obdrži sam zase, če se čutiš tako živalskega, da potrebuješ gospodarja s trdo roko, da funkcioniraš, ostalih pa z njim ne posiljuj! Kako pri zdravi pameti taki komentarji niso zakonsko preganjani?

   3. “Tudi SDS ima diktatorja na celu in samo vprasanje casa je, kdaj boste unicili vse kar je bilo dobro v drzavi.”

   Diktatorja na čelu? Je imel SDS ene same volitve na katerih ne bi VOLILI svojega predsednika ali pa te moti, ker komunisti ne morete tako kot v prejšnjem sistemu kar sami izbirati kdo bo vodil opozicijo? Glede na to, da Janša ni vladal z dvotretjinsko večino niti eno samo minuto, komunisti pa prav vse v zadnjih 70 letih, me zanima od kod si nartuhtal idejo, da je nekdo iz večne opozicije (koalicija z Desusom, Virantom, Sls-om pač ni pravo vladanje)odgovoren za uničenje države, ki jo že 70 let brez prestanka in to na vseh področjih (ne le v parlamentu) vodi ravno nasprotna politična opcija – komunistična partija?

   Sicer pa – nisi še v prejšnjem stavku hvalil diktature, zdaj pa imaš naenkrat spet probleme z “diktatorji”? Iz dneva v dan bolj je jasno, da ste komunisti svetovni prvaki v protislovjih, čestitke, vsaj nekaj vam gre od rok, poleg seveda bankrotov vseh podjetij in držav, ki se jih polastite.

 • Jurij Musar

  Naj seštejejo še koliko jih je umrlo zaradi RKC in vseh ostalih verskih organizacij. Sicer pa smo imeli veliko srečo, da so zmagali partizani s Titom na čelu, kajti če bi zmagali domobranci, bi pobili vse ki ne hodijo vsak dan k maši, pa še njihove pse in mačke. Ni hujših morilcev od tistih, ki morijo v imenu Boga.

  • Olga

   V imenu boga morijo Islamisti! V imenu “boga” komunizma pa komunisti! ISLAMIZEM=KOMUNIZEM!

   • Jurij Musar

    Ti bogca, nisem vedel, da so muslimani komunisti.

    • Olga

     So bratje v ZLOČINU!

     • Jurij Musar

      Torej so muslimani komunisti ali niso. Napisala si ISLAMIZEM=KOMUNIZEM. Očitno pišeš kar nekaj v tri krasne, kar so ti “strici” povedali, sama pa ne znaš uporabljati svojih možganov. Če jih seveda imaš, če ti niso v cerkvi naredili lobotomije.

     • Alois Kuhelj

      A ves kaj ti kurac,zakaj ne drzis gobca zaprtega,ker o drugi svetovni ne ves drugega,kar ti je komunizem napumpal v prezno betico in kot zgleda,ti je ves komunisticni drek ostal tam,kjer bi morali biti mozgani!

  • Janez

   Pa?
   Ali je RKC PRVA ?
   NAPADLA SLOVENSKE ZLOBNE VKP B STALIN KOMUNISTE ? Daj no. L.r. Janez KOMENDA
   P.S.
   LETA 1936 JE SLO KPS STALINPARTIJA POSLALA V ŠPANIJO MORIT – VERNE ŠPANCE !
   nad 500 Slovencev !
   In jih je tam spremenila
   v plačane, s Stalinom kolaborantske
   – morilce ! Dejstvo. RKC SE JE LE BRANILA. A NITI TEGA NE VEŠ ? L.r. Janez KOMENDA

   • Jurij Musar

    Kristjani so se branili, ko so napadali Jeruzalem, ko so morili po obeh Amerikah, Avstraliji, Afriki, Indiji in sežigali čarovnice, da ne naštevam še naprej. Ko pa že omenjaš Španijo, se malo spomni, kako so iz Španije pregnali ali pobili vse muslimane itd.itd. Pa kako so muslimanski verniki pobijali po Evropi. Svetovna zgodovina je zgodovina vojn, pa ni bil prisoten noben komunist. Sicer se pa pravkar odvija nova vojna med vernimi muslimani in vernimi kristjani. A NITI TEGA NE VEŠ.

    • Lustrator

     Ti sploh ločiš med vero in vernikom, nekom ki se sklicuje na Boga in Bogom, med vojno, revolucijo in terorizmom? Glede na napisano, ti ni jasno prav nič od navedenega, pa te to prav nič ne ovira pri tem, da dnevno sproduciraš en kup žaljivih zmazkov, ki ne sodijo niti v prejšnji režim. Še tam so se osnovnošolsko izobraženi propagandisti vsaj TRUDILI navzven v retoriki delovati civilizirano.

  • Lustrator

   Neverjetno kako ti uspe iz komentarja v komentar napisati večje neumnosti. Imaš kakšnega prišepetovalca ali kar direktno citiraš izjave šlosarskih revolverašev s čimer so pred svojim ostankom vesti in javnostjo zagovarjali svoje zločine?

 • Olga

  Komunizem je zločinski sistem! Partizani so bili zločinci in izvedli genocid nad slovenskim narodom! Genocid nikoli ne zastara!

  • diktator

   Olga, ti bi se morala se enkrat zgodovino malo it ucit. Pa to kaj je genocid in kdo je bil komunist. 90% partizanov je bilo slovenskih domoljubov, ki se jim je gladko jebalo za politiko in so se borili za svobodo svojega naroda, medtem ko so taki kot si ti nastavljali riti svabom in prodajali svoj narod za deci belega. In taki se strokovno rece domobranci (izdajalci slovenskega naroda), to kar je zdaj SDS. Nemci, Italijani, RKC in domobranci so v casu vojne (5 letih) izvedli vecji genocid nad Slovenci kot ga je Tito uspel v 33 letih vladavine. Izobrazuj se raje Olga, kot da gledas mehiske zajfarce, gorskega doktorja in poslusas JJ-a, ko trosi neumnosti. Zdaj radikalni desnicar, prej pa sef komunisticne mladine Jugoslavije. Lepo vas nateguje sipsa.

 • Fogglof Tunnek

  (EKSKLUZIVNO) – SPLAČA SE PREBRATI – MILAN KUČAN NI RAZOROŽEVAL !!!

  PA POGLEJMO KDO JE RAZOROŽEVAL TO…..Naš kleni junak kaplar Glanzkopf edini osamosvojitelj RS je v svoji knjigi PREMIKI na 48. strani zapiše,……. da naj bi JLA že pred poskusom razorožitve nadzorovala več kot 70 odstotkof formacijske in druge oborožitve ter opreme Teritorialne obrambe……..v drugi izjavi pa kaplar izjavlja, da je bilo treba prekupčevati: “To je bila prisiljena zaradi tega, ker je bila slovenska TO na dan, ko je prisegala nova vlada l.1990, skoraj popolnoma razorožena”,,,,pa ja ne da laže. “Razoroževanje TO”….In ker Janša zgodbo o razorožitvi TO nenehno ponavlja, velja ponoviti tudi, da sta z Igorjem Bafčarjem od jeseni 1990 pa fse do pomladi 1991 na Hrvačko pošiljala orožje (predfsem minskoeksplozivna sredstva, ki nam jih je ob spopadih z JLA najbolj primanjkovalo). Domnevno zmotno prepričana, da vojska v Sloveniji ne bo posredovala, sta Janša in Bafčar očitno prva razoroževala TO, potem pa krivdo prelevila na Milana Kučana.

  HALOZE EXPRESS

  • Hribouc

   A te’b se mozeg rola ob vseh urah dneva, al maš kej počitka?

   • Levicar nikoli! … in hetero

    Je zabit rdecuharski levuhar, torej nima mozga!

    • Hribouc

     Smo bratje in sestre!
     AMPAK-je treba reči bobu bob, kot veleva naša Postava vseh Gospodovih Vesolij

     ————————
     Povedati jim je treba, kar jim gre, da imajo šanso videti v kaki brozgi brodijo.
     So kot buldožerji. Komunista rukneš na vrata ven in se privleče kot pijano drogirani terminator skozi stranske špranje nazaj.
     Ploskogklago topoglavi betontanc in nobena žauba ne nuca, pred gorjačo pa

     se zna skrit huje kot kača, ki vedno maščevalčno vseka nazaj, ko najmanj pričakuješ.Izza hrbta, seveda-kulturno komunajzarsko, prihuljeno!

     Iz levuharske kače narediti kuščarja na štirih nogah je proces milijonov let.

  • Janez

   A?
   Si to napisal sedeč v gostilni “PRI PIJANEM LOVCU” ?
   In?
   Zakaj to pišeš tu ?
   To so teme za na kak Parlament odbor. Tvoj trud je zaman .!
   Kri !
   Sploh pa reko krvi
   nesodno pomorjenihh – se ne da zbrisati ! Kako kaj tvoja pamet? L.r. Janez KOMENDA
   P.S.
   SAJ NE GRE ZA OROŽJE ! Za nezaustavljeno hlepenje po monopolni oblasti ex KP, ZK gre.

  • tramal

   Bedak spet si zgrešil temo.

  • MižekFiga

   Cena in vrednost tvojega nakladanja je 8 mesecev in 20 tisoč € po Bavconovem pravnem sistemu!

 • Adolf Hitler

  tito stalin lenin pozabl ste se tega pofukano judovskega svinjo ruzvelda in pijano židovsko črčilsko britansko krmačo!!

 • Janez

  TUNNEK ?
  Koliko ti še manjka do penzije ?
  Spodaj spet nekaj – “lažeš” na nepravem mestu.
  Sem
  Slišal, da MOL rabi nekaj tipov za praznenje uličnih smetnjakov. Pošten posel. L.r. Janez KOMENDA

 • Svinsk zrezk

  pozabil so na amerikance in njihove atomske bombe kok ljudi so zbrisale s najvecji zlocinci

  • Vojteh Dovč

   pozabili ste sds

  • Igor Kavalar

   Japonci bi doma pil sake, namesto, da so napadli ZDA na Havajih in jih s tem vključili v vojno.
   Atomske so pa padle zato, ker se niso želeli predati, kot so se švabi in zato da je bilo ameriških žrtev manj.

   • Svinsk zrezk

    Japonci so uzgal po ameriski vojski kam so pa vrgl tvoji lepi amerikanci se pa ve na vse zivo kdo je kle pol diktator

    • Igor Kavalar

     Mal poglej zgodovino koga so Japonci vse zasedli (skor celo Azijo) in kaj vse so počeli.
     Veseli naj bodo da jih niso vse zbrisal z obličja tega planeta. Japonci so krivi za 26 miljonov civilnih žrtev, oni so izgubili miljon civilov od tega od 2 atomskih 200.000.

     https://en.m.wikipedia.org/wiki/Pacific_War

   • Svinsk zrezk

    Samo zato da so resil svoje bedne guzice

  • Lustrator

   Barabe ameriške kajne, ker so osvobodile Evropo nacizma, potem pa nadaljevale hladno vojno s komunisti in se vpletle v vojaške obračune proti diktatorskim tiranskim režimom in teroristom. Protiimperialistični refleks iz leta 41, ko ste komiji skupaj z nacisti proslavljali enotnost v boju proti zahodni demokraciji (vi ji pravite “imperializem”)?

 • Vojteh Dovč

  KRETENI

  • tramal

   Upokojeni miličnik prežihov voranc je vstal od mrtvih.Ostal bi pri morilcu titu.v peklu.

  • Alois Kuhelj

   KDO????

 • Dark Lord

  Enemu od njih je verjel tudi Janez Ivan Janša.

  • Igor Kavalar

   Takrat je večina verjela in v Tita in v Jugoslavijo, ker kdor ni verjel ga ni bilo več ali pa je z macolo razbijal kamne po taboriščih.

   Pralni prašek propagandne mašinerije je začel prati možgane otrokom že v osnovnih šolah, vrtcih na enak princip kot hitler jugend, severno korejski pionirčki, mladički islamskega kalifata.

   Poslušal smo same hvalospeve, herojizme, sladkobe itd…šele kasneje vidiš, da so cele generacije ljudi naplahtal, in da je zgodba mal drugačna kot so jo pripovedoval.

   Resnica ima dve plati medalje in laž kratke noge, zato se vsak tak izmišljen sistem sesuje.

   • MladiLiberalec

    Jest nagajiv kokr sem bil kot najstnik bi skor sigurno Titovo sliko snel s stene učilnice in jo kam skril na žebelj pa obesil koledar z nagicami če bi hodil takrat v šolo. :P

    • Igor Kavalar

     Haha, prvič ti to takrat sploh na pamet nebi prišlo, če bi pa kej takega probov naredit, bi te pa fajn discipliniral skupaj z starši. Sej kraje pa pretepi so bili ampak zelo redki in tudi sankcije so bile, izključitev v posebne zavode. Šola takrat al pa danes se sploh ne more primerjat. Moreš razumet da smo živel v vojaški diktaturi, ne demokraciji, kjer lahko izražaš svoje mnenje. Če pogledam na to danes, bi rekel da so nas vzgajal kot robote oz vojake, ki ne mislijo z svojo glavo ampak tiho izpolnjujejo ukaze.

     • Alois Kuhelj

      So imeli makedonci (mladi) v slascicarni pogovor,kako mora imeti Titi stalno strazo,da ga kdo ne ubije.Trajkovski pa zine:”I ja bi ga ubio za dobre pare”!! in fant se je zato znasel na Golem otoku.To ni izmisljotina,bila sva skupaj na Golem!!

     • Igor Kavalar

      A ga je takoj en špijon zašpecov?

     • Vojteh Dovč

      kaj je kej pomagalo—– obema

  • MižekFiga

   Vsi smo morali verjeti “Zlagani zgodovini” saj smo živeli v 2 km široki tamponski obmejni coni. Pošto so tudi odpirali in telefonom (kdor ga je smel imeti) prisluškovali. 200 tisoč državljanov v Sloveniji je bilo pod stalnim nadzorom UDBE.
   Potni listi so bili za navadne samoupravljalce na razpolago šele po letu 1970.

 • neny

  @ baldeagle

  Tito je skupaj z revolucionarno komunistično oblastjo (tako
  civilno kot vojaško) odgovoren za genocid nad hrvaškim in slovenskim narodom;

  2. Tito je odgovoren za zločinski načrt, ki je razglasil vse, ki se nisto
  strinjali s komunistično diktaturo in ideologijo, za kontrarevolucionarje in
  sovražnike naroda ter države;

  3. Tito je s pisnim ukazom vzpostavil OZNO in KNOJ, organizaciji, v okviru katerih
  je delovalo 120.000 vojakov, odgovornih za likvidacije vojnih ujetnikov in
  civilnega prebivalstva, ki se niso strinjali s komunistično ideologijo;

  4. Tito je skupaj s komunistično partijo odgovoren za množične poboje vojnih
  ujetnikov in civilnega prebivalstva po končani 2. svetovni vojni, in sicer brez
  kakršnegakoli sojenja

  VZPOREDNA PRIMERJAVA :

  AMERIKA JE PO LETU 45 KRIVA ZA SMRT PREKO 20 MILJ. LJUDI

  https://www.srbijadanas.com

  • Lustrator

   Tvoja primerjava iz vzporednega vesolja je milo rečeno smešna – na eni strani imaš množične poboje in posamične likvidacije neoboroženih nasprotnikov totalitarizma v “mirnem stanju”, na drugi pa vojne z diktatorskimi režimi in teroristi. Saj vem, da te boli ker tepejo tvoje, a svoje totalitarne simpatije vsaj malo bolj zakamufliraj, tole je preveč očitno.

 • MladiLiberalec

  Odporniško gibanje in Narodna revolucija ki jo je vodila OF je imela za cilj doseči za slovenski narod združitev in vse narodne pravice vključno s pravico do SAMOODLOČBE. Tito je bil na začetku odporniškega gibanja v Sloveniji vse do novembra 1942 obrobna osebnost ki so jo sploh redko omenjali.

  Ne gre zanikati mnogih zločinov jug. komunizma ampak v veliki večini so se zgodili ko je KPJ še sledila sovjetski stalinistični model. Leta 1950 je ob sprejemu zakona o samoupravljanju Tito poudaril da se bodo v prihodnje IZOGIBALI da bi sledili KP SZ tako kot v preteklosti. V to da je treba spremeniti model socializma ga je par mesecev poprej prepričal Edvard Kardelj ki je RAZVIL SVOJO TEORIJO SOCIALIZMA.

  Nekateri iz nekega nacionalizma ali bolje ksenofobije tudi pravijo da so komunisti naselili narode iz juga v Slovenijo po drugi svetovni vojni. Naj znova poudarim da je bil to normalen proces. Stare manjšine so se zelo kompromitirale z nacizmom in fašizmom. Zato jih je bilo veliko izgnanih. Avstrija in Italija sta se v zameno da jima ni bilo treba plačati vojne škode kasneje obvezali da bosta finančno poskrbeli za te izgnance in optante in jim povrnili v denarju zaseženo premoženje. Tudi če ne bi zmagali komunisti bi na mestu starih manjšin po vojni jugos. vlada naseljevala narode iz juga s katerimi nismo imeli izkušnje da bi nad nami skušali izvesti etnocid. Razen velikosrbstva ki je bilo najbolj problematično že v stari Jugoslaviji za narodno enakopravnost drugače ni bilo posebnih težav na narodni ravni.

  • macon

   Komunajzarji so Slovenijo in Slovence oškodovali za zgodovinska ozemlja v severni Istri in v Medmurju in to po vojni, v petdesetih. To je dejstvo, kako smo nekaj pridobili zaradi njih je pa v domeni pravljice.

   • Adolf Hitler

    to so samo okupirana ozemlja in drugo nic!

 • MladiLiberalec

  Še o polemiki ki ste jo nekateri začeli. Da SZ je bila dosti hujša od USA. Seveda! Ni pa prav ko vključujete nekateri Jugoslavijo pod sovjetski tabor. Ne to pa ne drži! Stalinistični model socializma je Tito sklenil opustiti na predlog Edvarda Kardelja že leta 1949 leta 1950 je pa to tudi javno povedal. Leta 1954 je Kardelj odšel na povabilo norveških socialistov v Skandinavijo in imel odmevno predavanje s kritiko SZ socializma stalinskega in poststalinskega modela. Vodstvo SZ je javno reagiralo na njegov nastop z obsodbo. In bistvo sovjetskega modela je bilo totalno podrejanje posameznika centralizirani oblasti KP. Zato je tudi v nekaterih stvareh tako podoben fašizmu in nacizmu. Samoupravni socializem pa je omogočal večjo avtonomijo posameznika. Ni poznal kolektivizacije kmetijstva in je do neke mere nagrajeval uspešnost z delitvijo dobička v samoupravnih podjetjih. Vloga KP v samoupravnem socializmu ni bila tako poudarjena in centralizacija manjša. Vseeno je bil to nek monizem ki je imel dosti slabih strani. Sedaj v liberalni Sloveniji imamo več strank in kapitalizem kar zelo spoštujem. Mora pa biti kapitalizem dobro urejen. Zato sem tudi liberalec in ne libertarec.

  Evo še podatki o upadanju represije že v 50. letih. Med leti 1947-1950 so slovenska sodišča zaradi političnih deliktov obsodila na leto po 1000 oseb. Leta 1952 je njihovo število padlo na 200 naslednje leto na 91. leta 1954 je bilo takih obsodb 44. leta 1976 so bili trije primeri.

  • Lustrator

   Heheheh, to da je raja v pedesetih letih prejšnjega stoletja verjela tej prozorni šaradi še nekako razumem, ker so pač MORALI in ker ni bil dovoljen noben alternativen (izvenpartijski) vir informacij, ki bi ta agitprop z dejstvi osmešil. Ne razumem pa kako da se v 21. stoletju najdete fanatiki, ki se pustite tako na suho nategovati propagandi, ki so jo prepoznali, razgalili in pokopali prav povsod drugje v Evropi.

  • MEFISTO

   Mar boš kar zamolčal, da se je po informbiroju šele začela prava sovjetizacija Slovenije.

   Tudi s kolhozi.

   • MladiLiberalec

    Leta 1953 je Jugoslavija kot edina drzava kjer so bili na oblasti komunisti ustavila kolektivizacijo in obnovila zasebno kmetijsko posest do 40 hektarov kar je bilo bistveno vec od kolhozov kjer je bilo dovoljeno imeti najvec 1 ha zasebne posesti.

 • Jurij Musar

  Sem pogledal, če je kaj novega, pa vidim da nič. Desničarji še kar nabijajo do onemoglosti.

  • MEFISTO

   Desničarji nikoli ne obnemoremo, ko se je treba boriti proti vam, pokvarjenim rdečkarjem.

 • Levicar nikoli! … in hetero

  @jurijmusar:disqus : ko iz levuharskih gobcev leze drek, je pa zate to inteligentno argumentiranje, a ne?!

 • Viktorh

  Verjamem, da so brozovi sledilci ponosni na tega zločinca.

  • MEFISTO

   Pazi, napadel te bo znani Gorenjc s kakimi desetimi standardnimi in še z množico specializirnih nickov in ti povedal, da so jih še pramalo pobili.

 • MEFISTO

  Če bi imel Tito na razpolago več ljudi, bi jih tudi več pobil.

  Njegov vzornik Stalin je imel na voljo 200 milijonov, Tito pa le 15 milijonov komadov.

  • dare326

   Pri vseh so napisane zgornje številke žrtev, edino pri Titu je spodnja, zgornja je 900k žrtev.

 • MEFISTO

  Od vseh gornjih zločincev se dela krivica le španskemu Francu, ki je Španijo rešil pred uničujočim in zločinskim komunizmom.

 • SPECNAZ

  Cak cak cak…Sej sprejemam dosti imen tle gor, tud TITO in vse. Sam nekako me zmoti čist brezveze..ampak ker je aktualno. BAŠAR AL ASAD kot en primer. Npr a lahko na eno 5 mesto za zadnjih 20 let damo ameriško administraciji če ze ne moremo prilimati vse te njihove zločine na en obraz, kar priznam da je mnogo bolj seksi in lazje za dojeti ? V končni fazi tud TITO ni osebno ubijal, je bil celoten sistem in ogromno ljudi vpletenih. A niso krivi za krepko cez miljon mrtvih na srednjem vzhodu, da ne govorimo o razseljenih in vsem drugem.

  Zakaj je to za američane tko tezko sprejeti, a zato ker prodajo v holiwud style paket kjer moralno vse opravicijo ces da so sledili visjemu dobremu? Ali sprejmemo logični argument moči, čs so največja sila na svetu in noben jim ne sme osporavati al kako? Torej po tej logiki so tud TITO in ostali le uveljavljali načelo močnejšega.

  A posnetek od une zabe od Hillary in izjava WE CAME, WE SAW, HE KILLED in cela država Libija u kurcu ni odraz ene totalne sprijenosti iz pozicije PA STA NAM MOZETE…

 • macon

  Tojo je pobijal Kitajce, ne Japonce.

  • Adolf Hitler

   falsch das ist nür SCHEIß HAUS JUDEN MEDIA PROPAGANDA!

 • Hribouc

  FakYU, Tito, morilski Rus, prasec vseh krvavih prascev , stalinovo smrtno prekletstvo Balkana in Slovenije!

 • Nata

  Madonca ??? V krasni družbi je! A zato ga nekateri tako pogrešajo !?!

 • Adolf Hitler

  tu je samo edeino zlo činec in to je buzerant žitovski brez imena hausburški komunaiseerski tifus pod izmišlenem imenom katerega vsi poznate podgana Tito! ssssssssmnmmmmmmmmmmrrrrrrrrrrrrrrrraaaaaaaaaaaaaaddddddddd!

 • Adolf Hitler

  Hitler je živel za racvet gospodarstva Tito je živel za mesarstvo in propad in raspad gospodarstva!

 • Adolf Hitler

  za kumunazerske buzerante bodo vse jame prenabasane KO JIH BOMO ZAČELI LIKVIDIRAT ČAS ČIŠČENJA SE JE ŽE ZAČEL SMRT KOMUNAJZERJEM SVOBODA Nationalsozialisten!

 • Osip Kroz Rito

  Med gornjimi fotografijami manjkajo fotografije Leona Rupnika, Lovra Hacina, urhovskih domobrancev pa še slika kašne druge izdajalske barabe bi se našla.

  • FRANC3

   Prispevek navaja morilce nad 1.000 žrtev.
   Te, ki jih naštevaš so majhne ribe. A tudi ti so morilci.
   Če bi našteli morilce do 10 žrtev, bi se na seznamu našel tudi kak slovenski politik (Ivan Maček Matija, Boris Kidrič, Mitja Ribičič,……… pa tudi Janez Zemljarič in Milan Kučan. Če niso pobijali, so dali pa ukaze. Tudi ti so morilci.

   • dare326

    Kučana tu izpusti, ker je prepameten in je umazano delo prepustil drugim.
    Dodaj pa psihopata Franca Rozmana Staneta, ki je s sekiro pobijal ljudi in je bil tako kompromitiran, da se ga je partija znebila.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!