Dvojna igra Amnesty International: EU obtožuje, da je sokriva zločinov

Foto: epa

Amnesty International (AI) je organizacija, ki se je do leta 2007 zavzemala za spoštovanje življenja, družino in človekove pravice. Radikalni nasprotniki pravice nerojenih otrok do življenja in levičarski aktivisti teorije spola pa so tistega leta prevzeli to organizacijo in spremenili njene cilje. Tako se danes zavzema za končanje življenja nerojenih otrok, sterilizacijo žensk, spreminjanje spola in nenadzorovane množične migracije, ki vsem vpletenim prinašajo hudo trpljenje.

Amnesty International se predstavlja kot humanitarna in človekoljubna organizacija, dejansko pa gre pri vodstvu njihove izpostave v Sloveniji in tudi v mnogih drugih državah predvsem za ekstremno organizacijo levičarskih aktivistov teorije spola in homoseksualnih aktivistov, ki se trudijo prepričati ljudi, da ne obstajata naravni ženski in moški spol ter jih nagovarjajo k eksperimentiranju s spolnostjo in izbiro spola.

Ilegalne migracije so nova “tržna niša” anarhistov
V zadnjih letih so levičarski aktivisti v nevladnih organizacijah odkrili novo “tržno nišo”. Na veliko so začeli podpirati množične ilegalne migracije večinsko muslimanskega prebivalstva Bližnjega vzhoda in Afrike v Evropo. Namesto, da bi tem ljudem pomagali doma zgraditi pravičnejšo družbo, zagovarjajo migracije v Evropo, od evropskih držav pa zahtevajo, naj v breme svojih proračunov skrbijo zanje. To je seveda popolnoma neodgovorno početje. To delajo pod krinko človekovih pravic.

V nedavni izjavi za javnost je Amnesty International ostro kritizirala Evropsko unijo zaradi “sramotnega” sodelovanja z libijskimi oblastmi in zahtevala odprtje legalne evropske poti za migrante, ki jih Libija v Sredozemlju ustavlja pri nevarni plovbi v čolnih in jih v skladu z dogovorom vrača v dežele izvora.

Amnesty International s svojim ideološkim napadanjem EU ne prispeva k zmanjšanju trpljenja migrantov. Po drugi strani pa molči ob sramotnem ravnanju nekaterih nevladnih organizacij, ki pogosto celo sodelujejo s tihotapci, ki izkoriščajo, zlorabljajo in mučijo begunce in migrante. Evropske vlade so se namreč za takšno politiko odločile zato, da bi ustavile ilegalno priseljevanje iz Afrike čez Sredozemlje v Evropo, ki bi z nadaljnjim sprejemanjem migrantov tvegala socialni zlom in ohranitev lastnega miru.

Ljudem je treba pomagati tam, kjer živijo
Najbolj učinkovita pomoč ljudem je, da jim pomagamo doma zgraditi pravičnejšo družbo. Tam, kjer problemi nastajajo, jih je treba tudi reševati, zato so evropske države pomagale izuriti libijsko obalno stražo, z milijoni evrov pa podprle mednarodne organizacije Združenih narodov, ki so zadolžene za izboljševanje življenjskih pogojev v državah izvora ekonomskih migrantov, ki pogosto odidejo na pot zaradi lažnih obljub kriminalnih združb o lagodnem in brezdelnem življenju v Evropski uniji.  

Foto: epa

Svetovni voditelji so se dogovorili o dodatni pomoči beguncem in njihovem vračanju iz Libije nazaj v države izvora, kar pa je po prepričanju Amnesty International nerealno in neizvedljivo. To je povsem zmotna trditev, saj je vojna v Siriji končana, krizna žarišča ostalih držav pa trpijo predvsem zaradi počasne demokratizacije in poštenega upravljanja z državo.

Amnesty International zato opozarjamo, da se gre povsem napačno politiko in zgrešeno reševanje problema, saj Evropa zaradi priseljevanja nezakonitih migrantov poka po šivih, migranti pa so na svoji poti še dodatno žrtve kriminalnih združb. Amnesty International svetujemo, naj se ukvarja z resničnimi stiskami ljudi ali pa naj se raje samoukine. S tem bi mogoče storila še največ dobrega za ljudi.

Franci Donko