Džihadisti so jo ugrabili in prodali kot spolno sužnjo

Nadia Murad (Foto: Twitter)

Nadia Murad, dekle in pripadnica krščanske manjšine Jazidov v Iraku, je v svoji knjigi opisala izkušnjo ujetništva pri džihadistih Islamske države, ki so jo mučili in prodali kot spolno sužnjo.

“Zadnje dekle: Moja zgodba iz ujetništva in boj proti Islamski državi” je nova knjiga 24-letne Jazidinje Nadie Murad iz severa Iraka, v kateri opisuje brutalno življenje v ujetništvu med džihadisti Islamske države. V svojem delu opisuje strahotne muke, kako je pobegnila iz ujetništva in izdaji s strani tistih, ki bi ji morali pomagati.

Jazidi so verska manjšina iz severa Iraka, ki jo obkroža muslimanski svet, leta 2014 pa so padli v nemilost ISIS in ugrabili kar 7 tisoč oseb, ki so jih imeli za “hudičeve častilce.” Pri tem so starejše moške in ženske preprosto ubili, med žrtvami pa so bili tudi Nadienina mama in osem bratov. Mlajša dekleta pa so ugrabili za spolne sužnje.

Nadia si želi, da je ona zadnja ženska na svetu, z izkušnjo, kot jo je imela sama.

Organizacija združenih narodov ocenjuje, da je bilo v napadu skrajnih islamistov leta 2014 zaklanih kar 5 tisoč Jazidov, s tem so storili genocid, ki ga že preiskujejo. Mednarodna pravnica za človekove pravice Amal Clooney, ki zastopa Nadio Murad, si prizadeva, da bi preživele islamiste pripeljali pred Mednarodno kazensko sodišče.

 C. Š.

 

 • Steiermark

  Zanimivo, kakšno brezbrižnost že vseskozi kažejo, levaki, do teh jazidskih žrtev! Tukaj pa ni bilo teh združenih divjakov , pardon., levakov, da bi jih branili in rešili pekla!

 • Lilika

  In kako vemo, da si leva opcija tega ne želi tudi za EU?

  • Lilika

   Ker jaz osebno mislim, da si večina oseb, ki vodijo migrante sem gor želi več brezposelnosti in pa
   ženske spremeniti v sužnje.
   Tako bi imeli manjše delavske pravice in manj človekovih pravic. Bližamo se Severni Koreji.
   https://www.youtube.com/watch?v=vasmLxi_2Ew

 • France

  Organizacija združenih narodov ocenjuje, da je bilo v napadu skrajnih islamistov leta 2014 zaklanih kar 5 tisoč Jazidov, s tem so storili genocid, ki ga že preiskujejo.

  Genocid oz. holocaust nad jazidskim narodom so storili MUSLIMANI, torej morajo tako kot VSI NEMCI, ki so storili genocid na Judi, tudi VSI MUSLIMANI tega sveta biti obtoženi holocausta nad Jazidi.

  • Matt_von_Glanz

   Ja, in čez 60 let bodo tudi oni manično spuščali priseljence v svoje države, ker se bodo hoteli otresti kolektivne krivde izpred 70 let.

   • France

    Ja, ampak še prej pa Raaqua proces in obesiti vse voditelje krivcev. Kot v Nueremburgu. Samo tokrat tega ne bo, ker so voditelji v Riadu,Dohi, Washingtonu in Tel Aviv-u.

  • Mirnik Aleš

   ISIS = Izrael Secret Intelegent Service, islam jim služi kot dodaten nivo kamuflaže, to so moderne oblike vojskovanja, ko z regularno vojsko ne smeš klat

 • xtc

  A niso častilci hudiča levaki?

  • DJURO SUMAR

   Desnaki ste pa bedaki.

 • xtc

  Ja grozljivo je tole in tole nam levičarji prodajajo kot sožitje?
  Krivce za tale dejanja pred sodišča a po dokazani krivdi na vislice javno.

 • DJURO SUMAR

  Meni se punca zelo smili, ampak to se dogaja povsod po svetu, saj vsi vemo kako donosna je trgovina z belim blagom.

 • Razocarana

  In potem dzihadiste ki se vračajo v Evropo določene države sprejemajo z stanovanji, socialo in službmi, ko bi jih morali zaradi grozot ki so pod iSIS delali obravnavati kot vojnje zločince, jim odvzeti državljanstvo in jih poslali nazaj v kraje kjer so ubijali in mučili, pa naj tam odgovarjajo za svoje zločine.

 • Olga_10

  Papež, organizacije za pravice žensk, OZN…kje ste? Se še vedno ukvarjate z nasilnimi “ubogimi” muslimanskimi Rohingami?

  • DJURO SUMAR

   Ko jebe Rohinge, zakaj pa izzivajo.