Elon Musk nad Sorosa: Ta človek v osnovi sovraži človeštvo!

Elon Musk med "Joe Rogan Experience" podkastom (Foto: posnetek zaslona Youtube)

V podkastu Joe Rogan Experience – Izkušnja Joea Rogana je Elon Musk napadel milijarderja Georga Sorosa ter izjavil, da omenjeni naravnost sovraži človeštvo in namerno spodkopava strukturo civilizacije. Med drugim je razkril še, kako je lani odkupil omrežje X, saj ga je samo tako lahko rešil iz krempljev skrajnih levičarjev. V triurnem pogovoru je udrihal po Sorosevi podpori progresivnih organizacij in levičarskih političnih kandidatov na lokalnih volitvah.

Soros je dognal, da ni treba spremeniti zakonov, pač  pa samo način njihovega izvajanja, zato skuša promovirati politike, ki so mu blizu, prek lokalnih uradnikov. Tako podpira progresivne okrajne tožilce, ki imajo preblag odnos do kriminala; izbira tožilce, ki kriminala ne preganjajo,” je izjavil Musk in nadaljeval, da je to del problematike v San Franciscu, Los Angelesu in drugih mestih. V pogovoru je Musk povedal še, da je kupil Twitter (danes omrežje X) s sedežem v San Franciscu, zato da ga ne bi nadzirala skrajna levica, ki ima razdiralen vpliv na družbo.

Nazadnje je Musk še obsodil omejitve, uvedene zaradi covida, in zatrdil, da so ljudi, “ki so bili priključeni na ventilatorje, ubili ti ventilatorji, ne virus“.

C. T.