fbpx

[Video] Erdogan petletni deklici: “Če boš umrla mučeniške smrti, bomo krsto ovili v zastavo, kot je Alahova volja”

Foto: Youtube

Turški predsednik Recep Tayyip Erdogan je preteklo soboto organiziral zborovanje svoje stranke, ki ga je prenašala tudi državna televizija. Medtem ko je Erdogan na zborovanju opravičeval vojaški napad v Siriji, je med množico opazil petletno deklico, ki je nosila vojaško uniformo. Erdogan je deklico poklical na oder, jo tolažil, saj je začela jokati, in ji obljubil, da bodo njeno krsto ovili v državno zastavo, če bo umrla mučeniške smrti.

“Poglej, kaj vidiš tukaj! Deklica, kaj počneš tukaj? Tukaj imamo naše rdeče baretke, toda rdeče baretke nikoli ne jočejo,” ji je rekel Erdogan, ko ga je glasna množica z zastavami v rokah pozdravljala. A nihče od njih se ni spraševal, da deklica morda joka zato, ker jo je Erdogan objemal in močno stiskal k sebi.

“Si pripravljena na vse?” je nato še vprašal Erdogan in deklica je odgovorila: “Da.” Erdogan je še dodal, da je to Alahova volja (Mashallah).

Turški predsednik je nato objokano deklico še poljubil in izpustil. “Peljite nas v Afrin,” so medtem kričali njegovi privrženci. Turška vojska že od januarja napada kurdsko regijo Afrin na severu Sirije. Resolucije ZN glede premirja na tem območju Turčija ne upošteva. Turški predsednik Recep Tayyip Erdogan je zaradi zlorabe otrok v politične namene, saj jih poziva v mučeniško smrt, tarča številnih kritik predvsem na družbenih omrežjih, ne pa politikov.

Demokracija