Erdogan svari Zahod: Turčija se vam ne bo več podrejala!

Foto: iStock

Novodobni turški sultan se je v govoru članom svoje stranke, tik pred srečanjem turškega zunanjega ministra z visokimi predstavniki Evropske unije v Bruslju, zoperstavil zahodnim, še posebej evropskim državam, ki Turčijo, po njegovem mnenju, obravnavajo nepravično in neenakopravno. Turčija ne bo več popuščala pritiskom z Zahoda, ne bo več slepo sledila navodilom in zahtevam zahodnih institucij, sporoča Erdogan. “Takšna Turčija ne obstaja več!”

Turški predsednik je izrazil ponovno podporo tudi dogovoru z Rusijo o nakupu zračno-obrambnega sistema S-400, za katerega bo plačala kar 2,5 milijarde ameriških dolarjev. Gre za klofuto zvezi NATO, katere članica je tudi Turčija. Ta se vedno bolj navezuje na Rusijo, in oddaljuje od zahodnih demokracij, ki Turčijo in njenega avtoritarnega voditelja že dlje časa opozarjajo na vedno večjo krizo človekovih pravic in demokratičnih vrednot v državi. Zaskrbljenost nad dogovorom je izrazil tudi Washington, na kar pa Erdogan odgovarja: “Zakaj bi jih skrbelo? Vsaka država mora sprejeti določene ukrepe za lastno varnost,” in spomnil, da je uradna Ankara skušala zagotoviti podoben dogovor z ZDA, ki pa ni bil nikoli uresničen.

Napetosti med Turčijo in Evropsko unijo so se začele po neuspelem državnem udaru, 15. julija lani, oziroma po čistkah, ki so sledile udaru. Turška vlada je udar izkoristila za obračunavanje s svojimi političnimi nasprotniki in opozicijskimi mediji. Aretiranih je bilo več kot 50 tisoč ljudi, med njimi učitelji, novinarji in akademiki. Dodatno so se odnosi poslabšali še po aprilskem referendumu za ustavne spremembe, ki je v Turčiji uveljavil predsedniški sistem, Erdogan pa si je s tem zagotovil oblast vsaj do leta 2029. Jabolko spora pa je v zadnjem času tudi turška napoved ponovne uvedbe smrtne kazni.

Turški predsednik je posvaril evropske voditelje pred vmešavanjem v turške notranje zadeve. “Prepovedali boste govore predsednika in ministrov v svojih državah, toda vaši agenti bodo prihajali sem, v naše hotele in razbili mojo državo na koščke?” je grozil v govoru, poroča Bloomberg. Turška vlada je v začetku meseca aretirala deset aktivistov za človekove pravice, med njimi tudi vodjo turške Amnesty International, za katere pa Erdogan trdi, da so v resnici ‘agenti’.

Johannes Hahn, evropski komisar za sosedsko politiko in širitvena pogajanja, je po pogovorih v Bruslju opozoril Turčijo na nujnost spoštovanja človekovih pravic in demokratičnih vrednot.

U. V.

 • Steiermark

  smrdljivi turki, vi se ne rabite podrejati Evropi, samo zginite iz nje………

  • janko

   Prej bomo evropejci izginili iz Evrope zaradi Turkov. To z muslimanskimi imigranti je Merkla naredila še večjo in daljnosežnejšo katastrofo kot njen prednik Hitler.

 • pajot

  Butl. A si pozabu na Dunaj,pa na Sisek? A?

  • dob

   V šoli se učijo, da so tam zmagali. Učbenike za srednje šole jim pa piše en EđeRepeđe!

 • dob

  Nekega dne sva z mojim dobrim prijateljem, sicer pa velikim strokovnjakom za psihoanalizo, psihiatrom Dr. Ažgoškom, sedela pred praznim lokalom, kjer ni bilo žive duše. Kar sploh ni bilo čudno glede na uro. Bilo je namreč pol petih zjutraj. Kaj pa naj ljudje tam delajo ob taki uri, a ne?!

  Midva sva se tam nahajala tako zgodaj, ker nama obema ni bilo do spanja in potem je to ura za peljat psa scat ven. Pa mir je v mestu, nobenega hrupa, ne kričanja. Še najlepše pa je, ker ne srečaš nobenega, ki bi ga poznal.

  Medtem ko psa tacata okrog, ovohavata drevesa in grme, se midva meniva o tem in onem. Dr.Ažgošek mi po navadi v dveh besedah razloži tekoče dnevne dogodke, pa politiko domačo in tujo. Preprosto in brez dosti kompliciranja, kot to delajo raznorazni politkomentatorji na RTV, taki z metuljčkom in brez, ki ne vedo kaj govorijo (Dr.Ažgovškov stavek, lepo prosim!).

  Enkrat, ko sva tako molčala in gledala v psovje, kako se ovohava, mi je rekel, da Slovenec rabi en nagobčnik za na rit. Vprašal sem, zakaj za vraga pa na rit?! Pa mi je odgovoril da zato, ker se Slovenc pusti jebat glih vsakemu politiku, ki mem pride.

  Seveda, Dr. Ažgošek, sicer uglajen gospod, ni uporabil besede “jebat”, rekel je ovohavat. Ampak jaz že vem kaj je mislil, tudi kadar ne reče.

  Nekdo iz naše diplomacije mi je enkrat zaupal, da so naši prek diplomatskega predstavništva reagirali na turško napoved, da bo Turčija dala Kurdom kos svojega ozemlja, z namenom, da bi ti lahko ustanovili svojo državo. Imenovala bi se Kurčija. Potem so pa z našega veleposlaništva takoj poslali protestno noto, češ da so proti temu, saj ne moreta biti dve Kurčiji hkrati. Ena je že Slovenija.

  Znaimalo me je, kaj si Dr.Ažgošek, prekaljeni, ta dan pa tudi prehlajeni psihoanalitik, misli o Erdoganu in njegovih grožnjah EU.
  Rekel je, da on zaupa samo psihoanalizi. Po detajlni analizi Erdoganovega psihograma je končno prišel do določenih sklepov.
  Vse namreč kaže, da si je mali Ređep, (ko je Erdogan bil še majhen, jasno da mu dons tega ne sme nihče rečt), najbolj od vsega želel, da bi mu ata, to je Erdogan ta stari, kupil avtomat za delat kugle iz sladoleda! Ker pol bi bil pa on ta glavni v njihovi ulici.

  Sosed, ki je staoval čez cesto, sicer Kurd, je imel pa tri sinove. In je vsakemu od njih za rojstni dan kupil svoj avtomat za delat kugle iz sladoleda. Potem so oni bili pa oni ta glavni v ulici!
  Kadar si je Ređep torej zaželel sladoleda, je moral h Kurdom ponj, ali pa tri ulice daleč do naslednjega sladoledarja. Sam pol se mu je pa po poti nazaj sladoled stopil, in ga ni mogel zmagoslavno pomolit pod nos trem Kurdom.

  Zato si je potem, ko ni mogel dobiti avtomata za sladoled za kugle delat, zaželel novega biciklna!
  Ampak ata Erdogan mu tudi bicikla ni privoščil. Ta stari Erdogan je namreč bil diktator v družini in je imel zelo stroga pravila. Še posebej je bil strog v tem, da je treba vsak večer pred spanjem odnesti smeti v kontejner. In to je bila naloga, ki jo je opravljal mali Ređep.

  In ko je mali Ređep zvečer nesel smeti v smetnjak, čim kasneje in po temi, da ga nihče ne bi videl, so ga tam pri kontejnerju čakali trije smrkavci!
  Norčevali so se iz malega Ređepa in pri tem lizali vsak svoj sladoled.
  In vsak od njih je imel nov bicikl.

  Jebenti. FAK. Vse ima svojo mejo.

  Je potem sklenil: boste že videli, ko bom velik. Vam bom že pokazal!
  Ampak takrat ga nihče ni vzel za res, ko je to govoril.

  V Evropi je zdaj polovica moških, ki si ga ližejo drug drugemu. Kar gre Erdoganu še posebej na živce. V ZDA baje še več kot polovica od polovice moških, zato si ga tistih nekaj, drobiž ki ostane do polovice od polovice, morajo lizat sami sebi ali pa koga plačat zato.

  Zadnjič je pa Erdogan popizdil na Nizozemce, kar je tudi logično in po psihogramskem zapisu povsem logično, ker je največ biciklov na Nizozemskem. Dežela biciklistov. Njegova žena pa tudi nosi tulipan na glavi, menda samo zato, da gre na živce Holandcem. Je sklenil svoje svojo analizo Dr.Ažgošek, psa sta se medtem tudi že oscala, in sva šla domov spat še tisto urico, preden je ura zvonila.

  • pajot

   he,he,he..tale Dr.Ažgošek je pa po moje čist v redu človek.Ker zelo verjetno ni iz kuećanovega pesjaka.

 • Najplemenitejši

  Erdogan in Janša sta velika prijatelja!
  “Janez Janša se je po sprejemu z vojaškimi častmi danes na uradnem obisku v Ankari sestal s turškim kolegom Recepom Tayyipom Erdoganom. Po pogovorih je Janša dejal, da Slovenija podpira vključitev Turčije v Evropsko unijo.”

  • dob

   kučan in Repe sta tudi velika prijatelja. Repe je zgodovinar in piše zgodovino tako, kot mu jo kučan narekuje.

   • Najplemenitejši

    Kučan – upokojenec, Repe – zgodovinar, Erdogan – diktator, Janša – diktator.

    • dob

     kučan, veleizdajalec, ki je naše orožje predal sovražniku tik pred napadom na svoj narod.
     Ne vem kako da še ni v zaporu! Najbrž zato ne, ker ima vzpostavljen svoj privatni pravni red, ki se imenuje bavconščina. Seveda k temu gre popolnoma svoje pojmovanje pravice, komunistična resnica, ekonomija, lažnivo poslovanje, korupcija kot državna mafija, pokvarjeno bančništvo s pranjem umazanega, krvavega, denarja!
     No, pa smo že pri Repetu! Ta je en usrane, ki prikroji resnico tako, da služi svojemu gospodarju, diktatorju kučanu. Repe je osebni ritoloznik diktatorja kučana, ki je diktator po tem, da je služil diktatorskemu režimu SFRJ, ki je bila država komunistične diktature po vseh mednarodni pa tudi medgalaktičnih merilih (razen v Sloveniji!). In isto dikatturo mali kepec nadaljuje tudi sedaj v tej državi, ki ni ne tič ne miš. Je le imitacija Jugoslavije, medtem ko je Slovenija izginila neznano kam.

     Janša je pa politik modernega evropskega kova. Dokler ne bo imel priložnosti, da v vladi pokaže, da je pokvarjen, zame Janša ne bo veljal za pokvarjenca. kučan je pokvarjen do dna, ker to že ves čas dokazuje: kučan je saboter nastanka pravnega reda, normalnosti in pravnih norm v tej državi – v vseh ozirih!

     Ti, Najplemenitejši, ki imaš za sliko podobo morilca in norca in se z njo predstavljaš, si pa eno ubogo zmene, ki ne veš več kaj bi si še izmislil, da bi koga prepričal, da je tisto, kar ponavljaš za Repeti in kučani, tudi res.
     Na koncu takim kot ste vi kučanisti, kot edini argument ostane usegliharjenje. Relativiziranje zločinov svojega idola! Usraneta, ki pere denar v državni banki, ki si jo je privatiziral.
     Ko bo mali kepec sedel v zaporu, potem bo useglih. Pa še to ne, ker je Janša nedolžen sedel. kučan je pa do vratu izdajalec, bandit, mafijozo, ki bo to vedno ostal. On je nedolžen samo v svojem bavconskem pravnem redu in na svojem partijskem sodišču, ki delujejo po mafijskem vzrocu in kučanovih navodilih.
     Al Capone, ki sam sebi sodi.

     • Najplemenitejši

      Bla, bla, bla…

     • dob

      Glih takšen je tudi kučanov zagovor na obtožbe o tem, da je veleizdajalec! Le da je pri njegovem še kakšen bla več. Najbrž zato, ker je pravnik po izobrazbi.

     • pajot

      Majmune,ne znaš nič drugega povedat v zagovor? he,he,he…zdaj vidim,da te je foter na roke naredu,pizdek slovenački.

    • xtc

     Glej bebec,Erdogan je lahko diktator JJ ne,ker ni na oblasti in zelo velika razlika je med njimaErdogan leze z islamističnimi pogledi h putinukomunistično mafijski združbi,kar je zelo podobno kot levaki v španovijo z islamistipo EU.

     • dob

      Poleg plusa zgoraj, dodajam še en PLUS tukaj!

    • Mojca pokraculja

     Pozabu si še eno povezavo, Najplemenitejši=diktator usegliharstva

    • pajot

     repe,zgodovinar? Ha.ha.ha.ha.ha….ti si pa humorist…

    • janko

     Spet si pozabil vzeti tableto, tisto belo, za katero ti je zdravnica zabičala, da brez nje pa ne smeš biti nikoli!

  • pajot

   Ti še zmeraj plezaš po baobabu? Ej,bumbar,tam ni banan. banane so na bananovcu,majmun.

  • WatsonForus

   Sej so komiji tud bli prjatli z naciji , pa pol niso bli več !! dojameš?

   • Najplemenitejši

    Janša je bil komi, Erdogan pa naci. Simpl!

 • Morala

  Aha, vsaka država mora poskrbeti za svojo varnost! EU kaj čakate!? Kaj čaka Slovenija?!

 • xtc

  Erdogan je zelo podobenPutinu,vendar pozablja ,da ni on,bolj hopsa po jajcih,preje se mu bo zgodilo tisto,kar ve da ga bo kmalu doletelo izginutje z lastnim klanom vred,spucali pa ga bodo lastni,na ukazZDA,človek pač misli da lahko j………. in da je velesila,kar mu bo uspelo mu bo to ,da bo po njegovi prisilni “upokojitvi” T určija znatno manjša zaradi varnostnih razlogov,Bospor pa trdno v pravih rokah.

  • dr Janez Sveti

   Vladimir Putin je genij.
   DR Janez Sveti genij

   • xtc

    Zopet verterji pozabili zaklenit posteljo in dat zdravila?

    • dr Janez Sveti

     A si res tako zabit, da niti žalit ne veš drugače kakor da omenjaš psihiatrijo? Pismo, to je pa res žalostno. Obesi se.
     DR Janez Sveti svetovalec

     • xtc

      Janez vzami tablete,vsi ki ste tam levo podaj v kleti imate prebliske ,da ste geniji,ko vam verterji dajo nujno potrebne tablete se umirite z prebliski,tako moj sorodnik,ki je zdravnik tam od koder se ti ob pobeegih iz postelje uspe javiti.

     • dr Janez Sveti

      Hahaha..sorodnik je tam zdravnik..hahahaha in on tebi razlaga, razpored prostorov..hahahah Lepo si se razkril.
      DR Janez Sveti direktor

 • WatsonForus

  Aga Paša Edogan ne dojame da se vse da spedenat s 100 meterskim pasom min na njihovi meji. Une v čovnih pa vse na en otok v Egejslem morju.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!