fbpx

Erdogan zagrozil: Mi nismo idioti – samo vprašanje časa je, kdaj vam bomo poslali migrante.

Foto: epa

Turški predsednik opozarja, da je njihovo potrpljenje pri koncu. Zelo hitro se lahko zgodi, da bodo enostavno odprli meje in migrantom samo še zaželeli srečno pot do Evrope.

Le nekaj dni po tem, ko se je v javnost pojavil pogovor turškega predsednika Recepa Tayyipa Erdogana z vodilnimi ljudmi Evropske unije, Jeanom-Claudom Junckerjem in Donaldom Tuskom, v katerem je Erdogan zagrozil, da bo odprl turške meje in spustil milijone migrantov, da okupirajo Evropo, je Erdogan potrdil resničnost teh navedb, piše Večernji list.

Ponosen na svoje izjave
“Vse, kar je objavljeno v povezavi s tem pogovorom, je resnično. To jim sicer nisem rekel samo minulo leto, ampak sem jim to povedal na vsakem srečanju. Ponosen sem na te izjave,” je dejal Erdogan in dodal, da je njihovo potrpljenje sicer že čisto na koncu.

“Mi nismo idioti. Prišel bo dan, ko bomo napolnili avtobuse in letala ter dvignili zapornice na mejah. Evropi bomo rekli le, da nam je žal, migrantom pa zaželeli srečno pot,” je sklenil.

Medtem se proti turški meji že približuje več kot 50 tisoč sirskih prebežnikov. Ta številka pa bi se laho povzpela tudi do milijona in pol, če bo mesto Alep popolnoma uničeno, je opozoril turški minister za evropske zadeve Volkan Bozkir.

B. O.