fbpx

Evropa sprejema migrante, ki so dobili navodila naj se ne spoprijateljujejo s kristjani in Judi, ker je to v nasprotju z Koranom! Takšna navodila kar na panojih

Foto: Voice of Europe

Medtem ko evropske države nagovarjajo svoje državljane naj bodo strpni, naj sprejmejo migrante in z njimi živijo v miru, se na drugi strani odvija popolnoma drugačna zgodba. V turškem mestu Konya so namreč v začetku tega tedna postavili panoje, v katerih citirajo Koran in nagovarjajo muslimanske državljane naj se ne spoprijateljujejo s kristjani in Judi. 

“Jude in kristjane ne imejte za zaveznike. V resnici so zavezniki drug drugega. In kdor jim je med njimi zaveznik, potem je v resnici eden izmed njih. Resnično, Allah ne vodi tistih ljudi, ki delajo napačne stvari,” je zapisano na plakatih, ki navajajo peto poglavje v koranu, 51. verz. Ob strani pa lahko vidite simbol krščanstva – križ, in simbol judovstva – Davidovo zvezdo, ki sta poškropljena s krvjo.

Konya je turško mesto, ki je znano po svoji konzervativnosti. Na zadnjih marčevskih lokalnih volitvah je namreč “Islamistična stranka pravičnosti in razvoja” (AKP) zbrala več kot 70 odstotkov glasov.

Migranti prišli v Evropo z navodili, naj s kristjani ne prijateljujejo, ker je to proti volji Allaha!?

Panoje je po vsej verjetnosti postavila islamistična organizacija, saj je pod verzom iz Korana možno opaziti AGD in MGV logo. To sta dve organizaciji, ki sta povezani s stranko- Felicity Party, ki pripada razvpitemu gibanju Millî Görüş. Gibanje je namreč eno izmed vodilnih turških diaspor v Evropi (diaspora namreč pomeni verska skupnost, ki živi raztresena na ozemlju druge narodnosti ali vere). Jasno sporočilo pa je nevarno tako za Evropo, predvsem pa za kristjane in Jude v Turčiji. Kristjanov je namreč med 200 in 32o tisoč, Judov pa okoli 12 tisoč. 98 odstotkov prebivalstva v Turčiji pa je muslimanov.

Lana Božič