Evroposlanec razkril bolečo resnico: EU je proti Poljski sprejela 41 resolucij, Putina pa dnevno financira s 600 milijoni

Poljski evroposlanec Patryk Jaki. (Foto: epa)

“Putin ni zmožen voditi nobene vojne brez denarja. Poljska vas je opozarjala, da če bo EU postala odvisna od Rusije, bo slednja ta denar porabila za slabe namene,” je prepričan evroposlanec Patrik Jaki, ki opozarja, da Nemčija in EU svojo energijo rajši trošita za napade na Poljsko. 

Posledice ruske agresije v Ukrajini bodo dolgotrajne, EU bo morala okrepiti obrambno in varnostno politiko, predvsem pa zmanjšati energetsko odvisnost od Rusije, so danes v razpravi z estonsko premierko Kajo Kallas in visokim zunanjepolitičnim predstavnikom EU Josepom Borrelom v Strasbourgu poudarili poslanci Evropskega parlamenta.

Poljski evroposlanec Patrik Jaki je izpostavil tudi dejstvo, da sta se EU in Nemčija, namesto da bi prekinili svoje posle z ruskim diktatorjem Vladimirjem Putinom, odločili za maščevanje Poljski, ki je ves čas opozarjala na spornost tovrstnega poslovanja. V aktualnem mandatu je bilo kar 41 razprav in resolucij uperjenih v Poljsko. Med drugim zaradi nesprejemanja “beguncev”.

“In kaj boste rekli danes?! Pokazali vam bomo, po čem se razlikujejo migranti od resničnih beguncev, ki jih navsezadnje vi zadržujete v nekih ponižujočih taboriščih, mi pa jih od same meje prevažamo naravnost v naše domove.” Skoraj milijon takšnih oseb. EU pa, namesto da bi Poljski priskočila na pomoč, v tem času še naprej financira Putina v višini 600 milijonov evrov dnevno, za ta denar pa ruski diktator mori ljudi.

“Kakšna refleksija? Zagotovo! Poglejmo, kaj je jutri v načrtu, lepo prosim, resolucija s sankcijami. Proti komu? Proti Rusiji? Ne, proti Poljski!” Prepričan je, da EU potrebuje spremembe in preiskovalno komisijo, ki bi pojasnila, kdo je privedel do tega, da Evropa financira Putinovo vojno. Zaradi nemške arogance je Evropa že dvakrat plačala z vojnami in na to ne smemo pristati še tretjič. Obenem jim je še predočil, da so mnogi (nemški) evroposlanci mislili, da bo Ukrajina kapitulirala po dveh dneh, vendar pa se ona bori in tudi nemške čelade so po 12 dneh končno prispele v Ukrajino.

Ko sta pisec skrajne Mladine in bivši informator UDBE v službi arogance, ki je zanetila že dve svetovni vojni
Tovrstno aroganco (in energetski “Ribbentrop-Molotov” – Severni tok 1. in 2.) pa dejansko podpirajo tudi v oddaji Studio City javne RTVS (za davkoplačevalski denar). Voditelj oddaje Marcel Štefančič: “Zdaj smo izvedeli od evropskega poslanca, da imamo zaradi Putina, mi Evropejci, enotno migracijsko politiko. A to sedaj pomeni, da so iraški, afganistanski, sirski begunci – dobrodošli?” Ervin Hladnik Milharčič: “Putin jim je dal karto, ki je niso mogli zavrniti. Možnost, da se odločajo med črnim in belim. In so se odločili za belo. Prišli so do rasističnega sklepa, da so Ukrajinci naši ljudje, beli kristjani. Da ta spopad civilizacij, ki se sedaj dogaja med kristjani, bolj ali manj iste usmeritve, da to so naši.” Izjava Hladnika Milharčiča hočeš nočeš potrjuje sloviti rek, da je “laž nesmrtna duša komunizma”.

Foto: posnetek zaslona

Ne le, da (namerno) ne razlikuje me ekonomskimi migranti (mladimi, za boj sposobnimi mladci, ki prečkajo po deset varnih držav) in resničnimi begunci (ki prihajajo iz naše soseščine in so večinoma najranljivejši, zlasti ženske z otroki), obenem še ignorira dejstvo, da je med begunci na Poljskem veliko študentov iz Nigerije, Indije, Maroka itd., Vse pa so Poljaki sprejeli na svoje domove, ne da bi jih mačehovsko zapirali v begunske “lagerje” itd. Jasno pa je tudi to, da nekateri nemški politiki naracijo o migrantih zlorabljajo za psihološko podrejanje svoje vzhodne evropske soseščine in da ne gre za humanitarnost … Gre za “vladavino (ta)pravih”, torej “jedrnoevropskih”, prvorazrednih, domači kolaboranti (iz Studia City) pa pri tem sodelujejo in se naslajajo …

Veleposlanik Olendzki je posvaril pred rusko propagando v medijih: Ta Poljakom podtika rasno razlikovanje beguncev
V tem oziru pa sta tako voditelj oddaje (sicer pisec kolumn za skrajno Mladino) kot tudi nekdanji informator UDBE znova postala koleščka (EU) propagandne mašinerije oziroma problematiziranja (demoniziranja) Poljske in hkratnega preusmerjanja evropske pozornosti (trošenja energije) od resnične nevarnosti – Putinove Rusije. Poljski veleposlanik Krzysztof Olendzki je v svojem nedavnem obisku v Temi dneva, v oddaji naše medijske hiše, opozoril na vdor ruskih dezinformacij v slovenske medije, ki lažnivo prikazujejo, da Poljaki razlikujejo med ukrajinskimi begunci na podlagi njihove rase itd.

Domen Mezeg