Evropska komisija razkriva: Večina od 4 tisoč ilegalcev v BiH je tik ob hrvaški meji!

Foto: iStock

Po podatkih Evropske komisije je v Bosni in Hercegovini trenutno med 3.500 in 4.000 nezakonitih migrantov, ki se večinoma nahajajo ob meji s Hrvaško. V prvih sedmih mesecih pa je bilo v BiH registriranih kar 11.376 migrantov, kar je desetkrat več kot v istem obdobju lani! Kaj to pomeni, je povsem jasno: samo še vprašanje časa je, kdaj bodo ilegalno vstopili v Slovenijo.

Evropska komisija je v poročilu z dne 4. septembra 2018 zapisala, da se tik ob hrvaški meji nahaja okoli 3.350 migrantov: okoli 2.500 jih je v Bihaću, 700 v Veliki Kladuši in okrog 150 v Cazinu.

Mektić trdi, da se je število nezakonitih priseljencev zmanjšalo – seveda, šli so proti Sloveniji!
V nasprotju s komisijo pa bosanski minister za varnost Dragan Mektić trdi, da se je število nezakonitih migrantov, ki se nahajajo na območju Unsko-sanskega kantona, občutno zmanjšalo. Seveda, večini od njih je uspelo prečkati mejo in nadaljevati svojo pot proti EU preko Hrvaške, piše Index.

Evropska komisija poudarja, da je bilo v prvih sedmih mesecih v BiH registriranih 11.376 migrantov, kar je desetkrat več kot v istem obdobju lani!

Pot jim je odprta, poročanje o njih pa omejeno do skrajnosti.

Migranti na splošno zavračajo nastanitev v azilnih domovih v notranjosti Hrvaške, saj si želijo pot nadaljevati v notranjost Evropske unije, medtem ko manjši del migrantov, ki jih na poti odkrije policija, zahteva, da se jim omogoči vrnitev v Grčijo, da bi po neuspešnih poskusih prečkanja meje s Hrvaško poskušali vstopiti v Evropsko unijo po drugi poti.

Od vseh registriranih migrantov v letu 2018 v BiH se jih je 39 odstotkov opredelilo za Pakistance, 15 odstotkov je bilo državljanov Sirije, 13 odstotkov državljanov Irana in 11 odstotkov Afganistancev. V oceni Evropske komisije je tudi zapisano, da se na območju Velike Kladuše in Bihaća nahaja veliko število migrantov, ki se jim v skladu z njihovo nacionalnostjo le redko odobri mednarodna zaščita – to so državljani Pakistana, Alžirije in Maroka.

Komisija je še prepričana, da bi morala biti prednostna naloga vrnitev vseh, ki niso upravičeni do mednarodne zaščite, ter izpostavlja, da je vzdolž hrvaške meje nemalo težav z migranti, saj odkrijejo pogoste primere zlorab alkohola in droge. Zaradi težav z migranti v BiH pa je Evropska komisija sprejela posebne ukrepe za to državo, in sicer imajo sedaj na razpolago šest milijonov evrov za področje migracij, predvsem za identifikacijo, registracijo in povečanje nastanitvenih kapacitet. Prav tako je navedeno, da se je s 1. septembrom mejni policiji BiH, ki šteje 1.847 pripadnikov, po končanem usposabljanju pridružilo 100 novih uslužbencev, še novih 100 pa pričakujejo čez sedem mesecev, kolikor traja usposabljanje.

M. S.

 • opazovalec

  A niste pisali, da jih je 50.000? Samo fprašam

  • ZatonMesecnikov

   kaj to da jih je 11.000 – 4000 = 7000 izginilo v Slovenijo te pa ne skrbi ali kaj?

   • samotoje

    Jap, sem hotel izračunati po uradnih podatkih, koliko jih je kje, pa je moj kitajski kalkulator za 2€ znorel. Ves čas kaže 7564.

 • garfi

  NUJNA DRŽAVLJANSKA AKTIVNOST ZA OBRAMBO SLOVENIJE !!!
  Peticija proti nastanitvi prosilcev za azil v izpostavi azilnega centra na Debelem rtiču
  https://www.pravapeticija.com/peticija_proti_nastanitvi_prosilcev_za_azil_v_izpostavi_azilnega_centra_na_debelem_rtiu
  potrditev oddane peticije je potrebna v prejetem emailu

  • Borut Stari

   Andreja. Andreja Šiška za obrambnega ministra in nacionalno gardo, z vsemi pooblastili za obrambo mej. Pa da te vidi moja mama pri ilegalnem pehajanju meje.

   • garfi

    borut postaral si se

 • Dragan Krstič

  Belokranjce lažejo o začasnih azilantskih domovih. Ja mogoče, dokler ne bo vsa Slovenija polna. Karkoli bo prišlo v Slovenijo bo tudi ostalo tukaj na plečih drugorazrednih državljanov saj večina njih ustvarja BDP, vsekakor ne rdeče gnide iz vrhov JU in državne birokracije. Oni so pravzaprav paraziti, enaki kot migrantje.
  V Nemčiji je veliko pomanjkanje delovne sile, firme mrzlično iščejo preko svojih ambasad in konzulatov možnosti uvoza delavcev iz Balkana, imajo pa v državi nezaposljivih krepko preko mio migrantov, za katere ne vedo kam bi z njimi. Slovenija bo lahko zelo srečna, če teh migrantov ne dobi ker je bila velika večina njih prvič zabeležena prav v Sloveniji.

 • RATATA

  Kar nekaj busancev bo dobilo službo.

  • Dragan Krstič

   Največje povpraševanje je po Hrvatih.

   • RATATA

    hrvati se obnašajo tako, kot da je Bosna še vedno pod njihovo upravo – v sklopu eNDeHa.

 • Borut Stari

  Takoj sprejeti zakon, ki prepoveduje ilegalni vstop v Slovenijo.in obnoviti mandat Vesni Györkös Žnidar.

 • samotoje

  Oni dan na vrata potrkata dva Pakistanca, strgana, krvava, prestrašena. “War, war, vi Pakistan, vi azil in Zlovenija. ” Gledata čez ramo in tiščita noter. Pogledam po ulici in kaj vidim? Tanki, dim, vojaki, oboroženi do zob, v tunikah in z bradami. Čista groza. Potegnem tipa noter in potem se tresemo in čakamo, kaj bo. Vojska gre mino, vpijejo alah v omari ali nekaj podobnega in si lahko oddahnemo. Trenutno je mir, v gozdu sem si naredil zavetišče, nabiram drva za zimo. Moja hiša pa je polna Pakistancev.

 • abc

  To ni veliko, proti 50 tisoč, ki jih je videl Grims na meji s Slovenijo.

 • Morala

  Naj jih Merklca sprejme ali pa jim naj pove, da niso več dobrodošli! Ne, da bi še te, ki jih ima Nemčija želi drugim državam vriniti oz. vsiliti!!

 • iangelx

  l︎︎i︎t sе︎r︎v︎icе wh︎︎е︎r︎е i s︎︎h︎о︎w w︎h︎о︎l︎е m︎y h︎о︎t︎t︎е︎s︎t s︎h︎о︎t︎s s︎е︎аr︎︎c︎h︎i︎n︎g f︎о︎r 1︎i︎g︎h︎t s︎t︎︎а︎n︎d ̩
  Ad︎d m︎e︎: i︎︎a︎l︎m︎a︎z︎.︎c︎o︎m︎/︎g︎a︎l︎︎l︎︎e︎r︎y︎︎8︎︎0︎3︎︎9︎9︎︎7

  • aalina597

   ︎Aw︎e︎s︎o︎m︎e! Li︎k︎e i︎t︎︎:︎)

 • koza
  • Morala

   No, tu je dokaz kje dobijo denar in vse ostalo…

   ” no veliki broj tih ilegalaca dobro je opremljen i opskrbljen – novom obućom, sofisticiranim mobitelima, hladnim oružjem, a kod mnogih smo pronašli i bankovne kartice – MasterCard. Bez imena, na njima piše samo broj i UNHCR.”

   • koza

    pa od kdaj do kdaj velja, to pomeni, da imajo omejen čas, da pridejo na cilj; drugače kaj, strada familija al kaj; to info je že pred dvema letoma podal en komentator na dvnevno.hr od plana Calegri, kdo to financira, pa prepletenost elite v vsej tej kuhinji, kako so napredovali in še in še, pa ga zdaj ni za prebrat; je pa Robert zelo zanimiv, bi rekla extremist ali za nas preveč korajžen, pred kratkim sem prebrala intervju z njim na portalu Hrvatski tjednik, zato je tudi šel v kamp brez policije; žena je Ruskinja, njegova sodelavka

 • garfi

  leWiČĆarski GENOCID NAD SLOVENCI
  – sorosovi plačanci-nevladniki-leWiČĆarji so strokovnjake na posvetu o izumiranju Slovencev
  napadli češ, da je IZRAZ NAROD PREŽIVET
  – leWiČĆarji-nasledniki jugokomunistov SO VEČNI, PRAVI IN EDINI NARODNI IZDAJALCI !!!
  IN MED NJIMI ŠE POSEBNO L-unatiki luke meseca , ki bodo v resnici vodili šarčevo “vlado” !!!
  VLADAJO-UNIČUJEJO NAS že 20 let Z AKTIVNO PROTIDRUŽINSKO POLITIKO !!!
  rodnost je 1,5 namesto minimalnih 2,1 oni pa podpirajo padre, islamizacijo, balkanizacijo, splav-umor…
  komunajzli so omogočili splav-umor že 700.000 nerojenih Slovencev
  – SAMO V ČASU JANŠEVE VLADE SE JE RODNOST DVIGNILA !!!
  POJDITE VEDNO NA VOLITVE IN PODPRITE SlovenskeDomoljubneStranke ALI PA POSTANEMO ZATIRANA MANJŠINA V LASTNI DRŽAVI !!!
  – Rodnost v Sloveniji
  Dr. Božidar Voljč, prof. dr. Matjaž Gams in Tomaž Merše so spregovorili o razmerah na področju rodnosti v Sloveniji, o vzrokih za demografsko zimo ter o rešitvah. Izhodišče oddaje je bil majski posvet o demografiji v Državnem svetu, ki je v delu javnosti naletel na kritiko, očitke o nacionalizmu ter politikanstvu. Gostje so te kritike zavrnili in pojasnili, da so tovrstne razprave koristne in v našem prostoru dobrodošle.
  http://avdio.ognjisce.si/cikel/pogovor_o

  • Borut Stari

   Garfi ustavi konje. Žolča ti bo zmanjkalo. In življenju prijaznih ur tudi. Prekinitev nosečnosti ne podpiram. Splav je usmrtitev. V Sloveniji po ustavi smrtne kazni ni. No tu, v zmedeni Sloveniji, nori jebejo zmedene.

   • garfi

    stari požen konje

 • garfi

  SPOROČILO MLADIM, REVNIM, NEOPREDELJENIM, UPOKOJENCEM… za nove volitve !!!
  NAMESTO VAM GREDO STOTINE MILIJONOV € ISLAMISTOM ZA UNIČENJE SLOVENIJE !!!
  rešitev je enostavna:
  VEDNO POJDITE NA VOLITVE IN PODPRITE SLOVENSKO SDS !!!
  MULTIKULTI JE NATEG LEWIČĆARJEV-GLOBALISTOV-VELEIZDAJALCEV !!!
  BEGUNCEV V SLOVENIJI NI !!!
  NE BOSTE DOBILI BUREKA AMPAK BURKE !!!
  protiSlovenske stranke: šarec-sd-smc-desus-bratušek-levica… !!!

  • stane

   To se zal ne bo prijelo vrlih Slovencev. Marsikdo rece;sej mi nihce nic noce.
   Ko se mu bo egoistu zgodilo bo prepozno.
   Slovenci nimajo kolektivnega obrambnega duha. To jih tepe.

 • Olga2345

  Cerar in Šarec sta že naročila kaviar in letoviške kapacitete za socialne turiste…

  • slaipowi

   Zate en kubik zemlje na glavo ne bo dovolj, najmanj 3 bo treba. Matilda je vse bližje. Si že rezervirala prostor na Žalah?

 • Felikss_AH

  Hrvaška policija kot kaže tiste ki prestreže vrača nazaj v Bosno… Slovenska policija pa očitno ne postopa enako… nekaj ih mogoče res vrne… ostale pa AZILIRA. Koliko je enih in drugih v nekem konkretnem številu pa nam ZAGOTOVO NE povejo po pravici.. in tudi če bi povedali “po pravici” im enostavno ne moreš verjeti. Od kdaj se pa režimskim organom lahko verjame… izvajajo tisto kar im iz direktorata ukažejo, direktorat pa kot im nalagajo-prenašajo MINISTRICE-Levuharice.

  Če so ustanovili URAD VLADE ZA OSKRBO IN INTEGRACIJO MIGRANTOV ter postavljajo in planirajo “AZILNE” CENTRE… pomeni da se “Marakeške Deklarante” v glavnem ne vrača, ampak je plan da se ih “INTEGRIRA” (NE VEM V KAJ), ker se je Slovenistanska vlada temu zavezala s tisto famozno Marakeško Deklaracijo, ki je navadna DEKAKARACIJA za DOKAKATI, poleg že pokakanih velikih v EU, še majceni Slovenistanček.

  Eden od vidnih znakov da je tudi Slovenistanski “imigrantski” zajeb postal ZARESNO RESEN bo za opaziti tudi na tem portalu… ko bodo “naši” dežurno-tečni imigranto-ljubci “mistično” utihnili in se končno samo-azilirila po svojih kurnikih… ne bo ih več tu… in še sprehode bodo “bojkotirali”.

  • stane

   Tiste 3 deklaracije niso zavezujoce,ker so podpisane brez vednosti drzavnega zbora in poslancev. So nezakonite!!!!

   • Felikss_AH

    Enako lahko rečemo za Brussels, praktično celotna njihova aktivnost je nezakonita, polzakonita in predvsem škodljiva. Po kakšnih zakonih lahko Soros na primer sodeluje pri delu parlamenta in komisij, enako oni zdaj že crknjeni Peter Sutherland. Poleg tega pa se je že s pristopom Uniji vsaka država zavezala “spoštovanju” odločitev Brussels-a… suverenost je predala Sovjetskem EU Komisariatu. Edini Orban se upira in s tem izziva prave tektonske potrese v sistemu.

    • stane

     Ja prav,samo,da brez vednosti drzavnega zbora in poslancev ,to je ljudstva,ne sme vlada podpisovati nic tako zahtevnega kt so te deklaracije,ki kaze na izdajstvo naroda v EU. Se posebej je sporno in nezakonito to,da vlada ni bila v polnomocju odlocanja. Je ze odstopila.
     To,da vlada in Pahor spuscata v drzavo nezakonite migrante je povezano z pranjem iranskega denarja–1MRD €. Iran podpira terorizem,slovenska vlada in PAHOR pa ravno tako.

 • xct

  50 tisoč in ne 4 tisoč!