fbpx

Filipinski predsednik si želi pobiti toliko ljudi, kot je Hitler Judov

Foto: EPA

To pa je izjava, da te kap! Filipinski predsednik pravi, da si želi pobiti toliko odvisnikov, kot je Hitler Judov, svojo kampanjo proti drogam pa primerja kar s holokavstom.

“Hitler je dal pobiti tri milijone Judov … pri nas je tri milijone narkomanov. Z veseljem bi jih zaklal,” je s svojo izjavo šokiral filipinski predsednik Rodrigo Duterte.

Poleg narkomanov napoveduje smrt 100 tisočim kriminalcem
Znano je, da so vsaj šest milijonov Judov in tudi mnogo drugih manjšin ubili nacisti. S to provokativno izjavo je Duterte napovedal nadaljnji boj proti vsem kriminalcem, ki se je začel z njegovim mandatom v juniju. Napad nad uporabnike drog je zares brutalen in krvav, saj uradni podatki pričajo, da je bilo v policijskih operacijah ubitih že več kot tri tisoč odvisnikov. Filipinski predsednik je še napovedal, da bo ubil 100.000 kriminalcev ter tako poskrbel, da se na Filipinih zmanjša kriminal, poroča BBC.

Trupla ubitih pogosto ostanejo v javnosti, ponavadi kar na ulici, da so v poduk vsem ostalim narkomanom, kaj jih čaka. Ponavadi je ob njih tudi seznam zločinov, ki so jih bili obtoženi.

(ZA OBJAVO) Filipinski predsednik si želi pobiti toliko ljudi, kot je Hitler Judov 2

Foto: epa

Njegova želja je le zaščititi naslednje generacije
Duterte je imel govor v Davau, mestu, kjer tamkajšnji župan izvaja strogo politiko boja proti kriminalu in je znan po svojem množičnem ubijanju kriminalcev. Duterte je novinarjem povedal, da je nekakšen “približen bratranec Hitlerja”. Dodal je še, da bi rad “končal s tem problemom v svoji državi in tako zaščitil naslednje generacije”.

“Nagnusna retorika”
Judovske skupnosti so že označile Dutertejeve izjave kot popolnoma neprimerne in nezaslišane. “Duterte dolguje žrtvam holokavsta opravičilo za svojo nagnusno retoriko,” zahteva opravičilo filipinskega predsednika rabin Abraham Cooper. Ob tem še dodaja, da so Dutertejeve izjave skrajno žaljive.

M. S.