Finska jih je želela integrirati, migranti pa so raje gledali deklicam pod “kikle” in jih spolno nadlegovali!

Fotografija je simbolična. (Foto: STA)

Finska občina Oulu je razglasila, da je po novem migrantom prepovedan vstop v šole in dnevne centre in sicer zaradi številnih primerov spolnega nadlegovanja mladih deklic.

Mesto Oulu na zahodu Finske je na zahtevo staršev prepovedalo vstope migrantom v njihove šole in dnevne centre, saj so imeli obiski migrantov neprijetne posledice za njihove šolarke – dogajali so se številni primeri spolnega nadlegovanja.

Kot navaja finska policija, so osumljenci moški migranti, ki so v državo vstopili v zadnjih letih, večina žrtev pa je deklic, starih pod 15 let.

Darežljivost države so izkoriščali za izživljanje spolnih nagonov
Finska je za namene integracije tujerodnih migrantov uvedla projekt ESIKOTO, pri katerem je migrantom dovoljeno obiskovati šole in dnevne centre z namenom učenja ter spoznavanja finske družbe in njihovih navad. Vendar so nekateri migranti projekt raje izkoristili za izživljanje spolnih nagonov, ki so v njihovih državah izvora dovoljeni.

Foto: epa

Zaradi številnih primerov spolnega nadlegovanja so projekt zaključili in migranti do nadaljnjega ne bodo več smeli vstopati v šole in druge ustanove. Kot poroča Voice of Europe, se je stopnja kriminala, konkretno spolnih nadlegovanj, v letu 2018 dvignila za 20 odstotkov, v primerjali z letom prej.

C. Š.