fbpx

[FOTO] Črni skrinjici egiptovskega letala poškodovani. Kaj sledi?

Foto: epa

Preiskovalci so še daleč od ugotovitev, kaj se je zgodilo z egiptovskim letalom, ki je prejšnji mesec izginilo nad vzhodnim Mediteranom. Prejšnji teden so sicer našli obe črni skrinjici, ki pa sta precej poškodovani, tako da bodo predvidoma potrebovali več časa, da bodo prišli do podatkov.

Spominske enote, ki snemajo glasove v pilotski kabini, vsebujejo dragocene informacije, kot so pogovori letalske posadke, alarme in hrup okolja. Ko bodo preiskovalci prišli do teh podatkov, bodo lažje razumeli, kaj se je v času nesreče dogajalo s posadko.

Črna skrinjica letala (foto: epa).

Črna skrinjica letala (foto: epa).

Zapisovalnik podatkov o letu vsebuje za 25 ur tehničnih podatkov, saj snema več tisoč različnih informacij, kot so hitrost zraka, višina in moč motorja, poroča CNN. 

Letalo egiptovske družbe Egyptair s 66 ljudmi na krovu je pred dobrim mesecem dni strmoglavilo v morje na poti iz Francije v Egipt. Vzrok strmoglavljenja airbusa A320, ki je na letu MS804 izginil z radarjev, še ni znan, so pa prve forenzične analize nakazale, da je na njem verjetno odjeknila eksplozija.

N. K.