fbpx

[Foto] Dvoličnost, da ji ni para: Masaker v Veliki Britaniji označil za “nezgodo”, na Novi Zelandiji pa za “teroristični napad”

Jeremy Corbyn (Foto: epa)

Britanski politik in velik kritik kapitalizma Jeremy Corbyn je dokazal svojo dvoličnost – napad v Veliki Britaniji je označil za nezgodo, medtem ko je nedavno dogajanje na Novi Zelandiji označil za teroristični napad.

Napad v Manchestru na koncertu ameriške pop pevke Ariane Grande, ko je bilo ubitih 22 ljudi, 59 pa ranjenih, še vedno odmeva v javnosti, pa čeprav se je zgodil že pred skoraj dvema letoma. Spomnimo, na koncertu priljubljene pevke se je razstrelil samomorilski napadalec, odgovornost za napad pa je prevzela teroristična skupina Islamska država. Policija ni potrebovala dolgo, da je identificirala napadalca – Salmana Abedija, ki je imel libijske korenine. V napadu so umrli številni mladi ljudje, nikakor pa ne gre pozabiti, kako so se ob tem napadu sprenevedali nekateri politiki, da gre za “nezgodo”. Eden izmed teh je bil tudi Jeremy Corbyn, mirovnik in kritik kapitalizma.

Corbyn, ki velja za nekakšnega britanskega Luko Meseca, pa se je na Twitterju oglasil tudi ob tokratnem napadu na dve mošeji na Novi Zelandiji, kjer je življenje izgubilo 50 ljudi. Tokrat ni omenjal nezgode, temveč “grozljiv teroristični napad”. Enaka merila očitno ne veljajo za vse …

Vir: twitter

Več o napadalcu z Nove Zelandije lahko preberite TUKAJ.

M. S.