FOTO: Francozi z letalonosilko proti Siriji, IS se skriva v bunkerjih

Foto: epa

Francozi in Rusi so v zadnjih dveh dneh z zračnimi napadi ubili že 33 skrajnežev Islamske države. Džihadisti so bili na napade pripravljeni. Iz francoske luke je proti Siriji izplula letalonosilka z 20 letali. Skrajneži kopljejo bunkerje in tunele, kjer se skrivajo pred zračnimi napadi. 

Direktor sirskega observatorija za ljudsko pravo Rami Abdel Rahman je potrdil, da so Francozi in Rusi v nedavnih letalskih napadih ubili 33 skrajnežev. Število je tako nizko, ker so bili džihadisti na napade pripravljeni. Okoli napadenih objektov so bili le stražarji.

Francozi pa že načrtujejo nove napade. Kot poroča Večernji list, je iz francoske luke Toulon proti Siriji danes izplula letalonosilka z dodatnimi 20 vojaškimi letali. Na drugi strani pa se skrajneži Islamske države pripravljajo na ”bitko vseh bitk” v Raqqi, ki je že dva dni tarča francoskih in ruskih napadov. Zagnano kopljejo tunele in bunkerje, kjer se skrivajo pred zračnimi napadi. Celotno mesto so obkolili z gumami in sodi bencina, ki bi se v primeru večjega napada vneli.

Fotogalerija:
FOTO: Francozi z letalonosilkami proti Siriji, IS se skriva v bunkerje 1 FOTO: Francozi z letalonosilkami proti Siriji, IS se skriva v bunkerje 2 FOTO: Francozi z letalonosilkami proti Siriji, IS se skriva v bunkerje 3 FOTO: Francozi z letalonosilkami proti Siriji, IS se skriva v bunkerje 4 FOTO: Francozi z letalonosilkami proti Siriji, IS se skriva v bunkerje 5Foto: epa

M. G.

 • FORT WORTH

  Francozi bi morali spustiti z vajeti,predvsem njihove legijonarje in po hitrem postopku pocistiti s temi muslimanskimi slabici za vse vecne case !

  • strelec

   Da se rešimo te golazni je nujna vojna na Balkanu ne mislim dobesedno prej neke vojaške vaje ki bi te PODGANE vsaj začasno ustavile LEGIJO pa na GR mejo in brez dokumentov ni prehoda trajekte obrnit nazaj vračat vse razen žensk in otrok čeprav so tudi ti potencjalni teroristi,torej čez EU potujejo osebe ,ki ti jutri odsekajo glavo mi pa jih nosimo z rokavicami,mi smo pa še kar naprej VARNI isto identično ko poslušam DE poročila in naša pa kdo se tu iz koga dela norca , naj mi en EU POLITIK to razloži,ker so to begunci ,ki imajo cilno državo ALOOOOO, FACK OFF kreteni levičarski,humanitarci,itd vi prinašate KUGO v DRŽAVO ,kdo v EU serje,hčije po ulicah,čistimo za njimi njihova parazitska govna,še enkrat žival svoje iztrebke zakoplje,kdo so torej te ŽIVALI.

 • pajot

  Brez kopenske vojske ne bo nič.

  • xtc

   Kol tisoč bi jih rad dal na oni svet?

   • rubec

    Ni to problem. Problem je kako jih prepoznat. Zato so si tudi omislili brade, banda lukava.

   • pajot

    Zakaj vprašaš?

  • Tomaž Majer

   Assad ima kopensko vojsko.

  • marone

   Trenutno je kopenska vojska le Assadova vojska in kurdi. Assadova vojska sicer kar konkretno napreduje ob pomoči ruskih napadov. ISIS izgublja ozemlje, čeprav zahodni mediji najraje prikazujejo obratno sliko. Če pošlje Obama kopensko vojsko, bo služila le branitvi njihovih “zmernih teroristov”. Naj se zminira pa cele hribe če je potrebno.

  • strelec

   Upam da katero zaluta na TR,GR,mejo na morju.

  • Instalater Ivan

   Je kopenske dovolj v zadnjem času (Sirijska vojska+Iranci+Libanon)…to je ravno problem nata rusi v zraku assad na tleh..ne gre več po planu..zdaj so dve opcije stati ob strani še pol leta in gledati kako tudi največje ovce spregledajo, al pa se kao vključit v boje in oprat obraz vsaj pred ovcami

 • Tomaž Majer

  Odkar Rusi resno napadajo teroriste bi rad vsak prislonil svoj lonček v Siriji. Rusija v dobrem mesecu 4.100 napadov, ZDA in 40 zaveznikov (vključno s Francijo in V. Britanijo) pa 2.600 v letu in pol, kar potrjuje tudi več 100 posnetkov ruskih napadov na Youtube, zavezniških pa je kakšnih 10-15. Pa še ti so podpisani kot “francoski”, čeprav so ruski.

  • Rožle

   Pa sej teb plac rihtajo….nezazidljivo parcelo u zazidljivo,,,

  • xtc

   Resno napadaj 33 tepčkov,ki ne pomenijo nič ,med tem pa Američani pospravili vsaj 4 glavedžine,ki nekaj pomenijo v ISISu.
   Hja z Rusi je bilo vedno porazno na enega Pantherja ,ki je izpustil duši je prišlo 45 T34,beden izkupiček(seveda z posadkami),približno enako je bilo z rusko avijacijo v Koreji na enega onesposobljeneno ZDA letalo je zropotalo vsaj 10-15 Mig 17.V Vietnamiu pa je bila bilanca še slabša.

   • Tomaž Majer

    V Vietnami je bila bilanca takšna, da so ZDA bežale iz države kot naši domobranci …. Drugače pa še Gugltranslejt bolje obvlada slovenščino kot ti – LOL

    • Rokc5

     Domobranci niso nikoli bežali iz države, taktično so se umaknili. Mislim, da sicer v nobenem neposrednem vojaškem spopadu niso bili poraženi. Sicer pa je leta 1991 zmagala vojska, ki je naslednica vseh anti-komunističnih formacij med slovensko državljansko vojno. To je rekel en izmed očetov slovenske države, gospod Oman. Leta 1991 se je torej projekt slovenske Partije sesul v prah. In s tem tudi simbolika AVNOJa, Čebin, vloga Kardelja, Kidriča in ostalih. No, seveda Partije ne smemo enačiti s katoliškimi partizani, katerih domoljubje je bilo takrat zlorabljeno.
     Kar se tiče Vietnama, ZDA niti niso bile poražene, ampak so ljudje zahtevali umik zaradi previsokih žrtev. In prosim nehaj trositi tukaj anti-ameriško usmerjenost. Demokratični Slovenci se bomo v skrajni sili nedvomno naslonili na Veliko Britanijo, ZDA, Francoze in ne na Ruse. S strani Zahoda bomo nedvomno dobili gospodarsko-vojaško-obveščevalno pomoč, medtem, ko slovenskim levičarjem Rusi ne bodo pomagali. Poleg tega levica po vsej Evropi izgublja in je tu situacija drugačna kot v tridesetih ko ste imeli Kominterno in ljudske fronte.Ob tem moraš upoštevati, da povezave z Rusi ne bodo dopustili Hrvati, Srbi pa se od Rusov tudi distancirajo, saj so videli, da se jim ta španovija ni izšla (izgubili so Kosovo, tujih ruskih vlaganj ni, iz države bežijo mladi).

     • Tomaž Majer

      A pol so šli domobranci sam na dopust v Argentino? Nism vedu …

     • pajot

      Tudi tvoji so se. Naslanjal na Nemce. Da o batjuški krvavem niti ne govorim.

    • xtc

     Še hujši je bil beg Rusov iz Afganistana vso orožje je ostalo tam,goli in bosi so komaj ušli.

     • Tomaž Majer

      Ja, skoraj tako kot danes iz Afganistana bežijo Amerigosi.

   • Instalater Ivan

    xtc kaj to statistiko so ti na cnn povedali al si bral kakšno modeno knjigo tisto da domobranci niso klečali pred nemci al pa da janša nikol ni bil partijski funkcionar in zagrižen komunist ?

 • rubec

  Lahko je Francozom. Oni imajo Marine Le Pen v ozadju, mi pa eventuelno kako Marijo z Lepene. Pa še ta je verjetno stalno pri maši. Al pa njivi.

  • zuje

   Ja, veš, mi imamo staro ljubljansko predmestno vas Tovarišico Mico na njiv (v prevodu – Devica Marija v Polju). No, danes okrajšano v – Polje.

   • xtc

    A se javljaš direktno iz kraja dogajanja?

    • zuje

     Je una Mica (Marinko) rekla, d morm še en dunajski šnicl pojest.

 • HUDIČEK

  Hehe Rusi bombandirajo IS 24/7 učinka pa nobenga…razn na papirju…

  • HUDIČEK

   …enako ko z našimi levaki…sama hvala država pa tik pred bankrotu

  • xtc

   Z Rusi je vedno tako-edino kar zmorejo je sestreliti kakšno potniško letalo.

 • Rokc5

  Tu se pojavlja opcija za razmislek: zdi se, da slovenska levica v teh časih išče napačne zaveznike. Podpira islamistične migrante iz želje škodovati slovenstvu in seveda slovenski katoliški Cerkvi. Posredno s tem napada slovensko kulturo in tudi slovensko državo. Naša levica sicer polaga upanje v Rusijo toda znano je, da Rusija nima takšne vleike moči – verjetno je to kar vidimo sedaj zadnji obupen poizkus, da bi Rusija ustavila svoje nazadovanje (nemoč pokoritve Ukrajine, finančna kriza). Slovenska levica v Rusiji vidi rešilno bilko, ki bi v Sloveniji ohranila komunizem toda ali ni to račun brez krčmarja?
  In drugo vprašanje: če levici v tem res spodleti in če hkrati ogrozi državnost Slovencev – ali lahko od njih terjamo odgovornost? Kakšen je s tem njihov položaj v odnosu do naroda in države? Tukaj ni govora o NOBju ampak o slovenski državi, ki je nastala leta 1991 in o odnosu do nje. Kakšno je vaše mnenje?

  • punca

   Že velik problem bi rešili, če se vsaj v tem trenutku ne bi delili na leve in desne, pač pa skupaj stopili v bran državi. Se pa strinjam, leva opcija podpira zadevo več ali manj zaradi rušitve cerkve oz. Krščanstva, ki jim je skozi zgodovino trn v peti. Prav malo jih briga da država ‘crkne ‘, samo, da se ‘krščanskega’ znebijo.

  • sunday

   menim, (verjetno upravičeno) da nas levičarji namenoma tiščijo nazaj v jugo – okradaj pa bim najlažje zakrili sledi z nečim drugim – naivneži pa jim sledijo, ker so prepričeni da se še tito vrenej tako se obnašajo, kot da to verjamejo – oblast pa trosi floskule in zahrbtno deluje proti svojemu narodu !!

 • Tomaž Majer

  Zaradi ene letalonosilke, ki se vozi po Sredozemlju sem in tja se še noben terorist ni skril v bunker.

  • John

   Si spet korajžen? Spet izzivaš?

   • Tomaž Majer

    Koga pa izzivam? Samo ugotavljam.

 • Tomaž Majer

  Zadnji posnetek ameriškega bombardiranja na Youtube je bombni napad na bolnišnico Zdravnikov brez meja v Kunduzu, pol pa tema …

  Kako naj otroku pojasnim, da so ZDA v nekaj tednih premagale iraško vojsko, sedaj se pa že leto in pol neuspešno borijo proti ostankom te iste vojske, ki se je ves ta čas celo krepila in osvajala nova ozemlja.

  • John

   Komu drugemu boš pa ti kaj pojasnil, če ne otroku? Vsak naj se drži svojega nivoja.

   • Tomaž Majer

    Pomagaj mi. Kako naj otroku to pojasnim? Ali pa tebi?

    • stajerc5

     Pokazi mu video kako mravljice v Afganistanu papajo z medom namazane ruseke, potem bo se bogi nebogljencek vedel, kako pametnega ocka ima…

     • Tomaž Majer
     • stajerc5

      Zdaj pa razumem. Tudi ti si- oprosti, se, odrascas v getu, pa se zivali ne pozas. Ja, tako imamo v slovenistanu, ja, na zalost…. Potolazi se, saj imas, verjetno se nekaj tebi podobnih za druzbo, upam! Najhuje je, ko te se zadnji poslje nekam, a ne?

     • strelec

      Majer umakni se pa si daj duška v eni od Lenarških gostiln,kar TOMI bar lahko izbereš,pa pusti IVANA,on ni peder.

    • Rožle

     Teb je treba skos neki pomagat…!

     • Tomaž Majer

      Rožle, ti boš vedu. Kako je to mogoče?

     • Rožle

      A zdej pa še od mene rabš pomoč..ccc…?

    • John

     Glej, ko bi mene na kakšni strani tako popedenali, kot si ti popedenan tukaj, me ne bi bilo več tja.
     Pri tebi gre pa očitno za neko psihopatsko mazohistično željo, da prideš sem in nam daš veselje, da se delamo norca iz tebe.
     Vilkomen, Thomas Mayer, vilkomen.

     • Tomaž Majer

      Gerne …

 • macon

  Izgleda, da se bom hitro poslovil s tega foruma. Izbrisali so mi kup zapisov, blatil sem tudi človeško dostojanstvo IS-ovcev. Svašta.

 • John

  Človek, ki ves božji dan visi na jutjubi in si ga drgne ob posnetkih ruskih vojaških uspehov.
  No ja, ni ravno veliko, jih pa lahko ponavljaš, a ne? LOL

  • stajerc5

   Zakaj mislis, da si tu sluzi tiste cente? Vazeljin ni poceni!

  • strelec

   Pa kaj se ubadate z njim jaz ta rdeči križ preletim z svetlobno hitrostjo,poznam kar nekaj MAJERJEV pa noben nima IQ nad 2,KMET z rdečo zvezdo iz JLA ,upa da ga KUČKO opazi.

  • Nova24TV Mod 1

   Bi šlo brez prostaškosti?

 • stajerc5

  Francija je ZE poslala 2000 prasinarjev v Sirijo!!!! Pravkar javljeno!

  • Tomaž Majer

   Kje imaš pa svojo drago?

   • stajerc5

    Skozi okno poglej….

    • Tomaž Majer

     Pa res ….. na cesti pod lampo stoji …

 • Kučko pod pručko

  Hollande, ki ga do sedaj nisem najbolj cenil, je pri meni dobil veliko pik. Za razliko od našega Cmerota ravna preudarno in odločno, zato verjamem, da bo Francija v spopadu z ISIS-om izšla kot zmagovalka!!!

  • stajerc5

   Oui, yes, si, ja….Samo Putka bi rekel: Njet! Najmanjsi, kateri misli, da je najvecji bi moral na vsak nacin poznati biografijo Napoleona!
   Ima putinovo carstvo tudi kaj taksnega kot Sv. Helena?

 • Kučko pod pručko

  Če bodo teroristi izvedli kakšen bombni napad v Sloveniji, naj ga v Murglah. Nobene škode ne bo ampak korist!!!

  • stajerc5

   Poglej danasnje medije. Prav danes je nekje prikazano bombensicher skrivalisce za nase soc. vodze, narejeno se pod Dolancem, Kardeljem, Kuckotom itd., in (oprosti detalju) z lastno kino dvorano! Za Murgle sem jim sladko j…

  • Nova24TV Mod 1

   Opozorilo: Komentarji so namenjeni komentiranju teme,
   ne pa pozivanju ali aluzijam na teroristične napade.
   Resno!

   • Kučko pod pručko

    Moderator, saj si čisto v redu fant ali dekle, ampak tukaj bi pa lahko razumel, da gre za navaden štos. Nobenega poziva k terorizmu ni bilo!!!

    • hibernacija

     A pol se lahko smejemo!?

    • Nova24TV Mod 1

     Saj je bilo tako tudi razumljeno, pa vendar. #hojaporobu

 • učko

  Francozi bojo naredili še več škode sami sebi in EU.

  • Tomaž Majer

   Itak. 2 milijona beguncev v Turčiji komaj čaka, da pridejo v EU. Merklova jim je pa že denar za potne stroške prinesla v Turčijo …

   • John

    Za ta dva miljona je povsem vseeno, kaj delajo Francozi, ker so že v Turčiji in v nizkem štartu proti Evropi.

  • stajerc5

   Cuj, si ti s tiste Ucke v nasi Istri?

 • tečnež

  Hitro jih lahk naženemo,sam mal svinjske barve je treba pošpricat,pa se bo kar skadilo za njimi-nikoil jih več ne bo nazaj.Pa ocvirke je treba talat na meji,za malco.

  • stajerc5

   Ne biti tako brutalen, no! Potrebno bi bilo aktivirati kmete, kateri za vsako subvencijo traktorajo v najlepsi grad na balkanu, da na vseh dveh, treh ali stirih prehodih naredijo pravi domaci furez! Od klanja, do krvavic in do kisle zupe!!! Ampak, lepo vas prosim, vsaj en teden skupaj- 24 ur na dan.
   Vprasanje: Ce bi PRAVI Slovenci izvedeli za to, kako hitro bi bilo vse prodano?

 • Tomaž Majer

  Dokler se jima naša Triglav in Pilatus ne pridružita, Francija in ZDA v Siriji nimata osnovnih šans za zmago.

 • Tomaž Majer

  Ameriški Cerar je priznal, da Sirijci NE želijo Amerikancev na svojih tleh.

  https://www.youtube.com/watch?v=fB4izuO6gPc

  • Rožle

   Murgelski Cerar…..dej zber se že !

 • Poštenje velja

  Nevtronska bomba resi vse

  • Bond007

   Odreši,misliš.Vse je Stik.Mir.Piss.

 • Vrhovnisodnik

  Francija pričakuje, da Slovenija pošlje 2 podmornice, ki se trenutno nahajata v Blejskem jezeru.

  • Rožle

   Pa Falcona jim lohka še u napad pošljemo…!

   • stajerc5

    Daj mi povej za koga naj rezerviram sedeze, jezus, mislim, da bo premalo sedezev!

  • stajerc5

   Prvo sem ze v Zidanem mostu zasledil….

 • Bilderberg

  Čim se bo podoben pokol zgodil še v Nemčiji, bo še Nemčija šla v vojno.. S tanki Tiger (najboljši tank na svetu ta hip). In to brez Amerika. To kako sedaj gredo francozi v vojno brez podpore Ameriške mornarice – verjetno – skupaj z rusi (vsaj z rusko mornarico in aviacijo) je zgodovinski presedan. Amerika je na stranskem tiru. Amerika se boji. Njen muslimanski poglavar reskira da mu bodo Američani sodili zaradi veleizdaje. Če svet Ameriki zameri za vse tele mahinacije (kjer ni bilo vse čisto) in zaradi tega dolar izgubi primat svetovne valute, Amerika pa tradicionalne zaveznike in posledično gospodarsko superiornost, …… bo bankrotirala in postala država tretjega sveta. To ni tako nemogoče kot se zdi. Sedaj bodo morali ukrepat da si operejo ime. Verjetno ta naloga čaka Trumpa.
  https://www.youtube.com/watch?v=RyzDRc34l2g

 • 0049

  ISIS je posledica svetovnih Cerarjev.

  • 0049

   Sicer pa Papučarji vedo, da bo danes ali jutri prišel nekdo in jih zradiral z zemlje, torej imajo plan B. Po moje se bodo razbežali po Evropi in Rusiji ter jih bomo še dolgo gledali na CNN.

 • Tomaž Majer

  Naš Rožle bi tale ISIS na en, dva, tri pošlihtu …

 • Instalater Ivan

  A zdaj komaj gredo lool kaj pa so počeli zadnja 3 leta v tej bojda nato koaliciji (bojda) proti IS ??

  • Tomaž Majer

   Bojda niso hoteli napadati svojih.

   • Instalater Ivan

    Heh saj sedaj tudi ne bodo tile reveži v parizu so pač kolateralci

 • Vrhovnisodnik

  Bataljon starih borcev s pojočo žago na čelu se bo udeležil kopenske operacije v Siriji, TIT je že ladjo za prevoz naročil.

  • Bond007

   Saj nič nimamo proti bombam.Malo še in bo božič.Bomo nekaj gor dali.Tvoje kopenske sile,se na Hrvaškem pripravljajo.

 • hibernacija

  Očitno naše varnostne službe dobro opravljajo svoje delo. Ne le, da smo ena najbolj varnih držav na svetu, celo več teroristi se očitno izogibajo naših policajev. Gredo raje čez ograjeno Madžarsko. Slovensko varnostno situacijo lahko poslabša le , če Trump zmaga na volitvah!? Torej za naše dobro bolje, da zmaga Bedni al pa Klingonka!?

 • valentin

  Francija je aprila letos s Katarjem, od koder je prihajal
  pomemben del sredstev za džihadiste, sklenila orožarski posel, vreden 6,3
  milijarde evrov, vključuje pa 24 vojaških lovcev Rafale. Pariz je postal
  pomemben oboroževalec tudi Savdske Arabije, ideološkega središča džihadističnih
  skupin v regiji. Foto: EPA

 • valentin

  Trg bisera v prestolnici Bahrajna, prizorišče prodemokratičnih protestov leta
  2011 s spomenikom, ki so ga oblasti zaradi njegove simboličnosti za protestnike
  porušile. Bahrajnu je proteste odločilno pomagala zatreti savdska vojska, ki jo
  v veliki meri oborožuje Francija.

 • valentin

  “Zakaj je javno obglavljanje hujše od neselektivnega napada z
  brezpilotnim letalom,” po napadih v Parizu sprašuje Tariq Ali. Prav ima,
  Zahod ni moralno superioren džihadistom, in naša dolžnost je, da se glede tega
  nehamo sprenevedati. Oziroma, kot je nekdo zapisal na Twitterju: “Ko bodo
  mediji govorili, kakšne nacionalnosti so bili teroristi, naj nam povedo še, v
  katerih državah je bilo proizvedeno orožje.”

  NASILJE RODI NASILJE 100 %

 • valentin

  Nima smisla izgubljati besed o tem, zakaj napad v Parizu obravnavamo drugače
  kot podobne ali še hujše tragedije drugod po svetu. Kanalov, ki nas povezujejo,
  je namreč nešteto in Pariz je nedvomno v središču naše skupne, ne samo politične
  in gospodarske, temveč, pomembneje, kulturne sfere, ki se razteza vse tam do
  zahoda Združenih držav Amerike in na katere periferiji je Slovenija. Bejrut in
  Bagdad imata medtem to nesrečo, da sta onkraj te periferije, kamor naša empatija
  le stežka seže.

 • plamen100

  Te ušive kozojebače je treba vse do zadnjega eleminirati, nič predaje ampak neutralizacija oz po domače vse do zadnjega poslati njihovem mohamedu ali alahu oz v kaj že verjamejo ti strahopetni rezalci glav nemočnih ujetnikov,žensk in otrok.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!