fbpx

FOTO: Francozi z letalonosilko proti Siriji, IS se skriva v bunkerjih

Foto: epa

Francozi in Rusi so v zadnjih dveh dneh z zračnimi napadi ubili že 33 skrajnežev Islamske države. Džihadisti so bili na napade pripravljeni. Iz francoske luke je proti Siriji izplula letalonosilka z 20 letali. Skrajneži kopljejo bunkerje in tunele, kjer se skrivajo pred zračnimi napadi. 

Direktor sirskega observatorija za ljudsko pravo Rami Abdel Rahman je potrdil, da so Francozi in Rusi v nedavnih letalskih napadih ubili 33 skrajnežev. Število je tako nizko, ker so bili džihadisti na napade pripravljeni. Okoli napadenih objektov so bili le stražarji.

Francozi pa že načrtujejo nove napade. Kot poroča Večernji list, je iz francoske luke Toulon proti Siriji danes izplula letalonosilka z dodatnimi 20 vojaškimi letali. Na drugi strani pa se skrajneži Islamske države pripravljajo na ”bitko vseh bitk” v Raqqi, ki je že dva dni tarča francoskih in ruskih napadov. Zagnano kopljejo tunele in bunkerje, kjer se skrivajo pred zračnimi napadi. Celotno mesto so obkolili z gumami in sodi bencina, ki bi se v primeru večjega napada vneli.

Fotogalerija:
FOTO: Francozi z letalonosilkami proti Siriji, IS se skriva v bunkerje 1 FOTO: Francozi z letalonosilkami proti Siriji, IS se skriva v bunkerje 2 FOTO: Francozi z letalonosilkami proti Siriji, IS se skriva v bunkerje 3 FOTO: Francozi z letalonosilkami proti Siriji, IS se skriva v bunkerje 4 FOTO: Francozi z letalonosilkami proti Siriji, IS se skriva v bunkerje 5Foto: epa

M. G.