fbpx

[Foto] Hrvatica, ki je doživela vlom 20 migrantov, ogorčena: “Ne morem jih primerjati ne z ljudmi ne z živalmi, oni so čista golazen”

Foto: Valentina Nitkowa FB

V času, ko Turčija grozi, da bo nezakonitim migrantom odprla meje, zaradi česar naj bi v Evropo prodrlo dodatnih tri milijone in pol migrantov, je na balkanski poti že okoli 90 tisoč migrantov. Migranti za seboj puščajo smeti in povzročajo pravo razdejanje, kar pa dokazujejo tudi nedavne fotografije, ki jih je Valentina Nitkowa iz Hrvaške objavila na družabnem omrežju Facebook. Te nazorno prikazujejo, kako so videti posledice, ko 20 migrantov vlomi v objekt. 

“Še vedno se ne morem pomiriti, ker nam je v soboto 20 migrantov vlomilo,” je vidno pretresena povedala Nitkowa glede vloma, do katerega je prišlo v naselju Fužine v Primorsko-goranski županiji.

“Težko opišem škodo, žalost in živčnost, ki so mi bile prizadejane. Ne morem jih primerjati ne z ljudmi ne z živalmi, oni so čista golazen. Mogoče mi je zdaj lažje, ko sem to napisala,” je še pripisala. Na fotografijah, ki jih je objavila Nitkowa, lahko vidimo, da so migranti za seboj pustili cel kup umazane posode in ostankov hrane, razmetali so vse, kar se je razmetati dalo, da niti ne omenjamo, koliko škode so povzročili s svojim nezakonitim vstopom v objekt.

Foto: Valentina Nitkowa FB

Foto: Valentina Nitkowa FB

Foto: Valentina Nitkowa FB

Foto: Valentina Nitkowa FB

“Neverjetno, mučiš se celo življenje, potem pa pridejo vandali in vse uničijo,” je zapisala ena od uporabnic Facebooka in ob tem pokritizirala vlado, ki ji je hudo za te migrante. “Tega naši državljani ne bi nikoli naredili.” Daleč od tega, da je bila to edina kritika na račun tistih, ki še vedno ne razumejo, da nezakoniti migranti v večini ne znajo pokazati nikakršne hvaležnosti.

Hana Murn