fbpx

[Foto] Hvaležnost pa taka! Migranti uničili nova stanovanja, škode za 540 tisoč evrov!

Foto: Politisches Tagebuch von Dan Godan, slika je simbolična

V Reinbeku blizu Hamburga so oblasti za namestitev beguncev zagotovile 50 novih stanovanj, a zdaj je več kot tretjina uničenih, škoda pa znaša prek pol milijona evrov.

V Reinbeku v bližini Hamburga je lokalna socialna služba za namestitev beguncev zagotovila 50 novih stanovanj, zdaj pa jih je več kot tretjina uničenih, ocenjena škoda pa znaša 540 tisoč evrov. Uničena stanovanja so neprimerna za bivanje in jih bo potrebno kompletno sanirati, prosilci za azil so namreč uničili vrata, popolnoma so uničili nove kuhinje. Prav tako so v kopalnicah razbili ploščice in uničili stranišča, navaja dangodanakakaratetiger.wordpress.com. Omenjeni medij se v svojem članku sklicuje na informacije, ki so bile pred tem objavljene v spletnem mediju Hamburger Abendblatt (TUKAJ)

Foto: Politisches Tagebuch von Dan Godan

Občina bo stvari vzela v svoje roke in sama poskrbela za situacijo
Pristojni, ki so bili zadolženi za namestitev, zdaj obžalujejo, da migrantom niso dali izrecnih napotkov, kako vzdrževati opremo in paziti nanjo. A malomarnost nikakor ne more upravičiti tega, da so migranti razmontirali in uničili nove kuhinje ter razbijali ploščice. Poleg tega med omenjeno socialno službo, ki je zagotovila bivališča, in občino ni bila podaljšana pogodba; občina zdaj namerava odpreti tri delovna mesta za polni delovni čas, da bodo lahko poskrbeli za nastalo situacijo.

J. Ž.