fbpx

[FOTO in VIDEO] Ekskluzivno iz Barcelone bralec Borut: Strelski obračuni, kriki in trupla žrtev teroristov. Lažna identiteta terorista, dokumenti ukradeni

(Foto: epa)

“Na tleh leži več trupel, menda je že več kot 15 mrtvih. Slišijo se streli, ker naj bi protiteroristična enota izvajala operacijo iskanja storilcev in morebitnih pomagačev,” je povedal bralec Borut, ki je bil priča drami v Barceloni, in nadaljeval: “Ne moremo iz stavbe, med drugim pa so zaprli tudi vse trgovine in hotele.” Po Borutovih besedah je helikopter več čas krožil neposredno nad hotelom, kjer so potekali strelski spopadi in iskanje pobeglega storilca, ki ga je policija naposled vendarle uspela ujeti.

Beli kombi naj bi peljal 550 metrov po obljudeni coni za pešce, preden se je ustavil, napadalec pa pobegnil. Bralec Borut je povedal, da se je ravno s prijatelji v taksiju pripeljal do hotela, ko so ob vstopu v recepcijo hotela slišali sirene. Policija je po napadu nemudoma zaprla območje, osebje v hotelu pa je turiste, vključno z bralcem Borutom, poslalo na streho hotela, da bi jih zavarovalo.

Evropska celina je spet postala tarča terorističnega napada. Ta se je danes popoldne, ravno v času turistične sezone, zgodil na eni od najbolj turistično obljudenih ulic v središču Barcelone Las Ramblas. Dostavno vozilo (beli kombi) je zapeljalo v množico sprehajalcev in po t. i. coni za pešce peljalo kar 550 metrov, z okoli 80 kilometri na uro. Po zadnjih podatkih je napad terjal najmanj 15 smrtnih žrtev, medtem ko število ranjenih narašča in naj bi jih bilo več kot 80. Večina je huje ranjenih. Policija je aretirala oba napadalca. Prvi naj bi bil Maročan po imenu Driss Oukabir, rojen leta 1989, a se je kasneje izkazalo, da je šlo za lažne oz. ukradene dokumente. Drugi napadalec je najprej uspel pobegniti, a so ga policisti po pravi drami in strelskem obračunu uspeli prijeti. Za napad je že prevzela odgovornost skrajna islamska skupina Islamska država.

Foto: Bralec Borut

Foto: Bralec Borut

Foto: Bralec Borut

“Na tleh leži več trupel, menda je že več kot 15 mrtvih. Slišijo se streli, ker naj bi protiteroristična enota izvajala operacijo iskanja storilcev in morebitnih pomagačev,” je povedal in dodal, da so zaprli vse hotele. “Ne moremo iz stavbe, med drugim pa so zaprli tudi vse trgovine in hotele.” Po Borutovih besedah je helikopter dolgo časa krožil neposredno nad hotelom, kjer naj bi potekali spopadi s storilcema.

Foto: Bralec Borut

Foto: Bralec Borut

N. Ž.