fbpx

[FOTO IN VIDEO] Grozljivka v Egiptu, napad z eksplozivno napravo! Tarča avtobus, poln turistov, v neposredni bližini piramid v Gizi!

Foto: Twitter

Žal je tudi ta nedelja minila v znamenju prelivanja krvi. V Egiptu je bil namreč tarča napada z eksplozivno napravo avtobus, poln turistov. Žrtve so v veliki večini tuji turisti.

Še bolj grozljivo je dejstvo, da so se teroristi spravili nad avtobus, poln turistov, in sicer v bližini ene največjih atrakcij Egipta, znamenitih piramid v Gizi. O smrtnih žrtvah ne poročajo, je pa zagotovo najmanj 17 ljudi ranjenih. V avtobusu se je namreč vozilo 25 turistov iz Južne Afrike, eksplozija pa je resno ranila tudi štiri državljane Egipta, ki so se ravno v času poka peljali mimo v osebnem avtomobilu.

Foto: Twitter

Po informacijah tujih medijev je v bližini avtobusa eksplodirala eksplozivna naprava. Televizija Al Jazeera poroča, da je eksplozija odjeknila le streljaj stran od Velikega egipčanskega muzeja.

Pozor, nujno preberite, če potujete v Egipt!
Slovensko ministrstvo za zunanje zadeve slovenskim državljanom odsvetuje vsa potovanja v določene predele Egipta, zlasti na širše območje mest Kairo in Aleksandrija, v mesta v delti Nila (Luksor, Edfur in Asvar) in mesta ob Sueškem prekopu (Suez, Ismailia, Port Said) ter obmejna področja z Libijo, Sudanom in Izraelom. “Opozarjamo na dodatno previdnost v mestu Fayoum, 70 km jugovzhodno od Kaira. Na območju Zahodne puščave in na Sinaju občasno potekajo vojaške in varnostne operacije, zato slovenskim državljanom svetujemo, da se na ta območja ne odpravljajo niti individualno niti v organiziranih skupinah, ter da med bivanjem v Egiptu dosledno upoštevajo odločitve in usmeritve lokalnih oblasti. Odsvetujemo vsa potovanja na severni del polotoka Sinaj. Odsvetujemo vsa ne nujna potovanja na južni del polotoka Sinaj, z izjemo mesta Sharm El Sheikh z neposredno okolico. Odsvetujemo zadrževanje na izpostavljenih javnih mestih, zborovanjih, shodih… itd.. kjer se zadržuje večje število ljudi. Zlasti velja povečana previdnost v večjih turističnih mestih, kjer obstajajo določene možnosti terorističnih napadov, ker bi lahko bili tarča tudi turisti,” so zapisali na spletni strani MZZ.

Foto: twitter

M. S.