fbpx

[Foto] Srbski mediji objavili nazorne fotografije pohabljenih žrtev Kavaškega klana

Foto: posnetek zaslona

Včeraj zvečer so bile javnosti razkrite nove fotografije Veljka Belivuka in Marka Miljkovića ter njunega krutega mučenja s tribun Partizana. Pozirala sta z orožjem, koktajli, kokainom pa tudi s pohabljenimi in mučenimi žrtvami.

Na televiziji Pink so v oddaji Hit Tvit prikazali strašljive fotografije. “To je pohabljeno telo, truplo brez glave. To so noge tega človeka…To so morilci, ki si ne zaslužijo več življenja na svobodi. Te fotografije so tudi pokazali družinam. Nekateri so bruhali, nekateri bližnji pa zavrnili, da bi fotografije videli, nekateri pa sploh niso verjeli, da so to njihovi ljubljeni družinski člani,” je dejal srbski minister za notranje zadeve Aleksandar Vulin v oddaji in dodal, da so bile vse žrtve navijači Partizana.

“Ta zaklana telesa so večinoma iz beograjskega naselja Ritopek iz skrivne sobe, kjer so v stroju za mletje mesa našli več vzorcev DNK-ja različnih žrtev.” Iz človeškega mesa so namreč naredili čevapčiče, posmrtne ostanke zmleli, da bi še dodatno uničili in zakrili dokaze. Nato so jih pometali v reko, da bi jih odnesel tok, je še dejal Vulin.

V tem tednu so aretirali še Bojana Hrvatina, člana organizirane kriminalne skupine Veljka Belivuka. Veljka Belivuka in člane njegove skupine pa so zaradi razširitve preiskave zaradi še dveh umorov poleg tistih, za katere postopek že teče, spet privedli na zaslišanje.

Foto: posnetek zaslona

Medtem ko se večina brani z molkom, pa se je Marko Miljković odločil, da spregovori. Vulin je še dejal, da ta klan obstaja že predolgo in da tisti, ki so v zaporu, do konca življenja ne bodo izpuščeni iz zapora. Poudaril in problematiziral je še, da uslužbenci notranjega ministrstva nenehno prejemajo grožnje s strani pripadnikov klana Veljka Belivuka.

Foto: posnetek zaslona

Sara Kovač