fbpx

Fotografija, ki je zaokrožila svet: Rittenhouse se je srečal s Trumpom

Fotografija Donalda Trumpa in Kyla Rittenhousa v Mar-a-Lagu. (Foto: Twitter)

Nekdanji predsednik ZDA Donald Trump se je v ponedeljek srečal z 18-letnim Kylom Rittenhousom v Mar-a-Lagu. Srečanje naj bi se zgodilo med Rittenhousovim potovanjem na Florido, fotografija trenutka srečanja pa je takoj zaokrožila po spletu. 

“Če to ni samoobramba, potem nič ni!” je oprostitev Kyla Rittenhousa komentiral nekdanji predsednik Donald Trump. Rittenhouse je bil prejšnji petek oproščen umora Josepha Rosenbauma in Anthonyja Huberja, ki sta ga napadla med nemiri v Kenoshi v Wisconsinu leta 2020. Predsednik Trump je proslavil petkovo oprostilno sodbo in mu ob tej priložnosti čestital, češ da je šlo za samoobrambo. 

Če se ne bi branil, bi ga verjetno ubili
Mediji so ob dogodku iz leta 2020 Rittenhousa poskušali prikazati kot nasilnega morilca, Trump pa je v njegov zagovor povedal: “Vse to gledamo. In to je bila zanimiva situacija. Videli ste isti trak kot jaz. In menda se je skušal odmakniti od njih; izgleda. In padel je, nato pa so ga zelo nasilno napadli. In to je bilo nekaj, kar trenutno gledamo in je v preiskavi. Ampak mislim, da je bil v zelo velikih težavah. Bil bi — verjetno bi bil ubit.”

Trump je novico o srečanju s Kylom Rittenhousom sporočil med intervjujem s Seanom Hannityjem, v katerem ga je označil za “prijaznega mladeniča”, hkrati pa je povedal, da je to, kar je moral Kyle Rittenhouse v tem času preživeti, posledica napačnega ravnanja tožilstva, ki se dogaja s strani demokratov po celih ZDA, še poroča Breitbart. 

Tanja Brkić